Svatební šaty ve stylu 50. let, poraďte švadlenu, látky

Začátkem července se budu vdávat, a tak jsem se začala poohlížet po vhodných šatech. Dneska jsem si prošla weby většiny místních salonů a některých pražských a nad tou nabídkou jsem se zhrozila. Nic se ani vzdáleně neblíží mé představě. Počítám, že při osobní návštěvě to nebude lepší. A tak jsem se rozhodla, že si nechám šaty ušít podle svého návrhu. Plánuji malou svatbu okolo 20-ti lidí, takže bych ráda méně formální kratší šaty s délkou okolo kolen. Představu mám zatím poměrně širokou, líbí se mi styl 50. let s upnutým vrškem a širokou sukní nebo to obdobné ve stylu který nosila Audrey Hepburn. 1. Potřebuji tip na opravdu dobrou švadlenu z Plzně, případně Prahy. Rozhodně nechci žádnou, která z mých vysněných šatů udělá pomačkanou noční košilku. 2. Uvítám tipy na druhy látek, které se na slavnostní šaty na letní svatbu hodí. Rozhodně si nepředstavuji obyčejný levný satén. Uvítám i konkrétní prodejny, kde mají dobré látky a třeba mi i poradí. Opět nejlépe Plzeň/Praha. 3. Budu ráda za veškeré nápady, připomínky, názory a rady k výše popsanému. Uvítám i inspirační obrázky.
Odpovědět
Profilova fotka
@kacenkakaca já jsem měla šaty z pevnýho saténu, není to žádný hadr, ale pevná látka, která má vysokou gramáž a krásně drží tvar. Bála jsem se, aby mi nebylo horko a bylo to v pohodě. Látka nebyla nějak extra drahá, myslim nějakých 340 Kč za metr a celé šaty mě vyšly na 3 tisíce (látka, ušití i spodnička) ;-) látku jsem si koupila v Plzni v Dominikánský v Domě látek ;-)
Odpovědět
@avano No mně se satén sám o sobě moc nelíbí, tedy určitě záleží na druhu, ale prostě mi ta látka nepřijde pěkná. V Domě látek mi ani nic jiného vlastně nenabídli, ale tam jsem měla problém i s hloupými záclonami, tak mě to nějak odrazuje tam něco kupovat... Jinak cenově ti to vyšlo opravdu krásně.
Odpovědět
Ahoj, možná jsem měla podobný styl šatů, který hledáš, koukni ke mně do alba. Nechala jsem si je ušít od Naily- nanay.cz a mohu doporučit, super spolupráce.
Odpovědět
Profilova fotka
@kacenkakaca já klasickej satén taky nemusim, je to strašnej hadr, na fotkách se strašně leskne, lepí se na tělo. Ten pevnej mě hodně překvapil ;-) nekdo si nechává šaty šít z taftu, to je zase takovej šusťák... ale spíš záleží na tobě, co hledáš...
Odpovědět
@love_and_cupcake Ano, tenhle styl se mi líbí, zvláště ten styl sukně je jedním z favoritů, vršek bych chtěla jiný.
Odpovědět
Profilova fotka
@kacenkakaca ja si nechavala sit dlouhe saty u pani Hauerove v Praze - Reporyjich a latku jsem si kupovala v APEDu na jeji jmeno. Maji tam obrovsky vyber, ale je to velkoobchod. Nakonec jsem si zvolila splyvavy zorzet a lehounkou krajkovinu, bylo to doporuceny i u strihu na moje saty :-)
Odpovědět
@kacenkakaca v Sartoru v Praze nebo na jejich webovkách mají hedvábné látky , nebo látky s podílem hedvábí. Takový satén hedvábí/bavlna by byl ideální na krásné svatební šaty. Dokonce taky snad i šijí šaty , tak se pozeptej.
Odpovědět
Ahoj, já miluju tyhle šaty o kterých píšeš, takže svatební pro mě byly jasná volba :-) Nemohla jsem je za slušnou cenu sehnat ani nikde v eshopech, ani v zahraničí.. Do salónu jsem radši nešla, je mi jasné, že tam by je neměli.. Tak jsem si je nechala ušít od jedné hrozně šikovné švadlenky na fleru - nakoupila kvalitní látku, za dva dny byly ušité, za další dva dny byly u mě doma. Poradila mi jak se mám správně změřit, ušila je přesně jak kdyby mě znala a viděla.. Sednou naprosto perfektně, jsou hrozně pohodlné a za cenu 1 500 i s poštou je to prostě bomba.. Paní mi navíc zdarma přidala k šatům dvě mašle do pasu - hnědou a kytičkovanou, takže můžu mít pokaždé trochu jiné šaty :-) Lepší fotku nemám, v šatech mě viděla jen mamka, jinak budu tajná :-D Možná si ještě pod sukni vezmu spodničku aby byla nadýchanější, ale i tak jsem fakt spokojená :-)
Odpovědět
@love_and_cupcake A můžu se zeptat, kolik si za ty šaty v nanay řekli? Vypadají fakt moc hezky a já bych si představovala něco podobného.
Odpovědět
@mazora 12 tis
Odpovědět
Ahoj :-) Já jsem si šaty nechala ušít v Madoře a byla jsem moc spokojená :-)
Odpovědět
Článek se načítá
Ahoj, z materiálů můžu doporučit hedvábný žoržet. Také jsem měla požadavek na lehounký materiál a švadlenka jej vybrala na jedničku s hvězdičkou. Spodnice pak měla širší tylový lem, aby sukně dostala požadovaný objem a výsledek stál za to :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@kacenkakaca Možná by se ti líbily tyhle: https://scontent-b-ams.xx.fbcdn.net/h... :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Dobry den, jsem modni navrharka, sidlim v Praze (Vinohrady) Rada navrhnu a usiju pro vas Stylove saty na miru. Spolu probereme detajly strihu a fazony, doporucim latky (na nakup vzdi jdu spolu s zakaznice). Mam neco v nabidce na pujceni ci prodej :) NANAY - designing with Love
Odpovědět
Mě se líbí šaty z tohoto salónu: http://www.spolecensky-salon.cz/vyhle...
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?