Svatební šaty. Krása versus praktičnost?

Ahoj holky, za 4 měsíce se vdávám, proto jsem se rozhodla, že se vrhnu na výběr šatů. Byla jsem ve 4 salónech a musím říct, že jsem z toho trochu zmatená. Vždycky jsem si představovala, že budu ve svůj svatební den vypadat jako princezna - budu mít nádherné šaty - ne příliš načančané, ale širší, třeba zdobené kamínky a s krásnou, dlouhou vlečkou. Zkoušela jsem si už asi 30 šaty. Většina šatů byla krásná, ale přišlo mi, že se v nich nedá příliš volně pohybovat, natož třeba tancovat. Na obřad by byly jistě nádherné, ale nechce se mi dávat xtisíc za šaty, které hned po obřadu sundám. I dlouhou vlečku vidím jako hodně nepraktickou, vzhledem k tomu, že budeme mít obřad i hostinu na zahradě. Sice se dá pak vlečka "složit", ale kdo se s tím má pak tahat. I z mých vysněných kamínků jsem byla také zklamaná, protože často byly i na boku šatů a škrábali do rukou. Navíc budeme mít svatbu v létě a nevím, jak by mi bylo v té hoře látky. Oproti mým představám jsou zatím mými favoritkami jednoduché šaty Áčkového střihu bez vlečky s decentním zdobením, ve kterých jsem se prostě cítila naprosto pohodlně. Dokázala jsem si v nich představit celý svatební den. Jen mi přijdou oproti mé představě příliš prosté - jak jste na tom byly vy?
Odpovědět
Profilova fotka
westerr, já jsem teda chtěla od začátku šaty jednoduché, ale zkoušela jsem si i bohatší a vadilo mi, že byly některé dost těžké. Vlečku jsem měla a nakonec jsem jí ani nesepnula. Během dne jsem si na ty šaty tak zvykla, že jsem se s nima naučila zacházet. Myslím, že je to všechno o zvyku.-) Kolikrát si takové šaty měla? Na podpatky si taky musíš zvyknout.-)
Odpovědět
Tak já jsem šaty vybírala jen podle vzhledu. Praktičnost a pohodlnost byla pro mě až na druhém místě. Nakonec jsou celkem pohodlné - ale nazvěte "pohodlné" něco, v čem bude problém dojít si na záchod :-D Ale chci být za princeznu, tak jí prostě jeden den budu. Pohodlné oblečení můžu nosit celý život ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, s tou vlečkou s tebou souhlasím, já bych to nesnesla. Jinak já chtěla taky šaty zdobené kamínky a větší sukni a mám je. A jsou nádherné a lehounké. A když máš tu kruhovou spodničku ,tak to od spoda pěkně větrá, tak bych se horka nebála. Já mám sice svatbu až v říjnu, tak se spíš bojím aby nebylo chladno. Je fakt , že na některých šatech je zdobení tak nešikovně , že to trochu škrabalo, ale kdyby to byly mé vyvolené, tak by mě to neodradilo. Jinak se mi fakt nestalo, že bych se v některých nemohla volně pohybovat.
Odpovědět
Ahoj, já jsem měla svatebky jednoduché a celé pružné, protože jsme se brali v zahraničí. Už od začátku jsem měla představu něčeho jednoduššího. 2 týdny poté se vdávala kamarádka a měla takové princeznovské- bez vlečky, ale nabírané. Byly lehoučké a záviděla jsem ji je, i když jsem takové nikdy nechtěla. Teď jsem si ale na ples vzala podobný střih jako měla kamarádka svatebky. Byl to nezvyk- korzet a široká sukně se spodnicí, ale zvládla jsem to (i na WC- chce to jen trošku natrénovat). Takže bych se toho westerr nebála. Vlečku už zvaž sama. Držím pěstičky, ať vybereš ty pravé.
Odpovědět
westerr- hlavne aby bolo Tebe v nich dobre, hovori sa, ze ked mas na sebe tie prave, tak vies ze su to oni a nevahas ;-) ...zacinala som opacne ako ty- jednoduchy anticky strih, bez vlecky,pekne zdobena vrchna cast.Po par salonoch ma chut na ne presla(proste mi nesedeli).Vyskusala som totiz aj take s korzetom, vleckou, kruhom, bolerkom(ale tie kamienky ma do krvi poskriabali)...a mam korzetovo vystuzeny vrch, vlecku 2-metrovu a kruh-vsetko to, co na zaciatku na mojich satach nemohlo byt- ale viem, ze su to tie prave, velmi dobre som sa v nich citila....Takze ak bude Tebe dobre v peknych decentnych satach- nevahaj...dolezita je hlavne tvoja pohoda a tu nebudes mat, ak sa nebudes"citit vo svojej koži"...
Odpovědět
skus si pozrieť moj album, kde je taký typ šiat, možno Ti to trochu pomôže v rozhodovaní ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
westerr - při čtení Tvého příspěvku jsem se musela usmívat, úplně stejně to totiž mám já. Skončila jsem u jednoduchých, nepřezdobených šatů s jednoduchou sukní bez vlečky :-) Od začátku jsem chtěla bez vlečky, jelikož mi to přijde praktické. Neměla jsem představu úplně jednoduchých šatů bez zdobení, ale některé mi při zkoušení opravdu přišly přezdobené a sukně strašně těžké. Záleží podle materiálu, ne vždy "velká" sukně musí znamenat těžkou sukni. Tvoje pocity znám velmi dobře a také chci být v šatech celý den, pohodlí je pro mě důležité. Nemáš fotku těch svých favoritů?
Odpovědět
Taky jsem chtěla z důvodu praktičnosti jednoduché a jednoduché jsem i vybrala, i když asi s metrovou vlečkou, která se dá ale jednoduše "složit", ale neodolala jsem a několikery bohaté jsem si vyzkoušela. Vypadaly nádherně, ale byla jsem v nich tak sešněrovaná, že jsem nemohla dýchat, chodila jsem jako igráček, protože jinak mi to nešlo a jedny byly tak strašně těžké, že jsem je sama nedokázala vytáhnout z věšáku, abych si je prohlédla :-)) Ale vůůůůbec jsem nepomyslela na to, že v nich budu muset taky chodit na záchod :-). Budu pod nima mít obruč, tak si to představuju, jak jde někdo na záchod se mnou, vezme obruč a s ní mi celý šaty nadzvedne na hlavu... :-)) Ty to, vidím, že na tohle budu muset promyslet taktiku :-))
Odpovědět
Profilova fotka
westerr: taky jsme si vždycky myslela, že budu na svatbě za princeznu v bohatých šatech, ale jednak se k mé postavě prostě nehodí a jednak se sama cítím nejlíp v těch jednodušších - ať už s vlečkou nebo bez vlečky. Chci si ty šaty užít po celý den, takže budu vybírat podle toho, jak se v nich cítím nejlépe. Mám tři favority, teď se jen rozhodnout :-)
Odpovědět
Profilova fotka
mna tiez odradzalo, ako sa budem v "princeznovskych" satach hybat, ked na take nie som zvyknuta, ale pacil sa mi pocit byt aspon raz princeznou :-) a ako povedala moja mama: "co jeden den nevydrzis?" :-)) takze si myslim, ze vydrzim :-) aj ked chodenie na wc s obrucami som este neskusala :-)
Odpovědět
Tak jsem si založila album s pár fotečkami mých zkoušených šatů - můžete se juknout :)
Odpovědět
Profilova fotka
Tak ja mam nakonec saty se sirokou sukni, korzetove. Vlecku bych tedy asi taky nesnesla. Ale jinak mam saty lehoucke, suprove sedi, takze jine neresim :-) Citim se v nich super. Nezvyk to bude pro kazdou nevestu, pokud ma na sobe poprve saty s kruhovou spodnickou. ;-) Ale na druhou stranu, ja se v nich citim tak nejak slavnostne a opravdu tak nejak "extra", co si presne predstavuju na ten "nas velky den" :-) Clovek urcite ty prave pozna, citi to a uz je neda z ruky ;-) Jinak pod kruhovou spodnickou to opravdu suprove vetra, nic se nelepi na nohy, takze horko resim spis co se tyce korzetu...
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
nuuna, tvoje šaty jsou naprosto boží!!!! Prostě bomba!!! :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj holky, taky se připojuji se svou zkušeností... :-) westerr: Měla jsem dilema, jestli princezna nebo pohodlí, protože v normálním životě jsem hooodně pohodlná (rifle, svetr, tenisky) a na den D jsem chtěla být princezna, jako asi každá..ale když na mě začali dávat ty kruhové spodnice, tak jsem si najednou místo princezny připadala jako pajdající tučňák :-D Ty široké sukně, kruhy a podpatky mi prostě neseděly. Takže jsem zvolila kompromis- mám boty na klínku, šaty s vlečkou na připnutí a místo kruhů jsem našla šatky, které mají všité tylové spodnice... jsou lehoučké a hrozně pohodlné. Tak doufám, že najdeš taky ten svůj kompromis a budeš princezna ;-) nuuna: Ty tvoje šatky jsou vážně úžasný! Výborný výběr. :-)
Odpovědět
Westerr: Pěkné šaty. Nejvíc se mi líbí na foto č. 1 a 4
Odpovědět
c.1 a c. 5 ;-)
Odpovědět
pripájam sa ku kaci1... Princezná!!!! nádherné šatičky! ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Westerr: jedničky jsou perfektní! Moc se mi líbí a sluší Ti :-) Ještě se mi líbí č. 4, ale jedničky mi přijdou bezvadné.
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Profilova fotka
kaci a lutsousek: jee, holky, diky moc :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Westerr: už jsem Ti to psala do zprávy hned jak jsi je vložila, takže za mě číslo 1, napostá nádhera :-D ...jinak já jsem tedy pohodlí také moc neřešila, řekla jsem si že si zvyknu na cokoliv a pro ten svůj krásný den udělám všechno. Měla jsem vybrané jedny favoritky a ty byly opravdu nádherné, ale hrozně těžké, nejsem si jistá jestli bych se s nimi nějak poprala, protože nic těžšího jsem na sobě neměla :-D Nakonec jsem vybrala úplně jiné, mám velkou nabíranou sukni, která je z průhledného materiálu a hrozně lehoučká, díky obruči to hezky větrá, nic se mi nelepí na nohy takže horka se vůbec nebojím. Šaty mají vlečku, která když se připne, tak dělá sukni ještě mnohem efektnější a rozpuštěná je samozřejmě také krásná...já jsem vlečku chtěla protože máme svatbu na zámku a tak nějak to k tomu patří ;-) přeju šťastnou ruku při výběru :-)
Odpovědět
ja som nikdy nesnivala o "velkych" princeznovskych satach, chcela som saty "ine" a zaujimave uz na prvy pohlad a take som nakoniec aj mala, navyse boli lahunke a velmi pohodlene takze som sa prezliekala az o polnoci, neviem si predsatvit stravit cely den v satach ktore by boli sice krasne ale nepohodlne...
Odpovědět
Profilova fotka
tak ja budem tiež za princeznu. je to len raz v živote preto mi nepohodlie nevadi. možno ma to viac uťahá vláčiť zo sebou kruh a dlhú vlečku ale je to furt lepšie ako v novoveku, tam vam korzet a krinolína pridali doslova kilá. ja, možno som divná, ale mám rada, keď ma zošnúruju do šiat, okolo mna sa vlní more nadhernej látky, cítim sa proste nejak výnimočne, krajšie vznešenejšie, hoci po pár hodinách to už asi taka zábava nebude, uvidíme
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
westerr: mě ty tvoje šatičky nepřijdou až tak jednoduché! Jednoduché si představuju jinak x-) Sice jsou bez vlečky, ale jinak jsou něco mezi jednoduchými a bohatými. Já mám teda šaty ještě jednodušší a to jsem si myslela, že až tak jednoduché nejsou! :-. Tak doufám, že jsem to napsala srozumitelně :-D :-D :-D Všechny jsou moc krásné, dobrá volba! ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
...mě se taky nezdají jednoduché, moc se mi líbí číslo 1, to u mě vede ;-)
Odpovědět
holky, já mám svatbu sice až za rok:-) ale pořád brouzdám a hledm inspiraci...no a stejně jako zakladatelka - chtěla jsem nabírané, bohaté, princeznovské šaty, prostě svatební se vším všudy....ale protože mám několik podobných plesových - od jednoduchých až po téměř "svatebně" bohaté, tak si těch princezen užiju na plesech a vím, že někdy když jsou fakt těžké a nepohodlné, zkazí to celý večer.... nakonec jsem zakotvila u něčeho úúúúplně jiného, ale vím, že to je přesně to, co chci, co se mi od vždy líbilo, jen to prostě zrovna není "in" a není to moc vidět.... takže závěr: Krátké šaty ve stylu ranných 60.let, těsně pod kolena....vím, že v nich budu celý den, a že si to v nich užiju...
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
jo a westerr: jedničky jsou perfektní, líbí se mi i ty poslední:-)
Odpovědět
Profilova fotka
ja som zvolila nepraktičnosť, ale nádheru... moje šaty sú síce ťažšie a majú obrovskú vlečku, ktorá sa dá vypnúť... ale sú nádherné, princeznovské a presne také aké som si vysnívala... veď kedy budem mať znova príležitosť oblecť si takú nádheru? kedy budem mať znova príležitosť byť za princeznú? :o)
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?