Odstín barvy šatů pro světlý typ

Ahoj, jsem ve fázi výběru látky a krajky na šaty a váhám nad odstínem.. Mám světlounkou kůži, světle hnědé vlasy a modré oči. Takže si myslim, že bílá by nebyla to pravé ořechové.. Co myslíte?
Odpovědět
1
2
@luj89 myslim, ze bila slusi vsem.. i bledulkam ;-) ale jinak si vyber barvu jaka se libi tobe.. bila, smetanova, ivory.. najdi tu do ktere se zamilujes a ve ktere budes chtit zazarit..
Odpovědět
@kaeth01 já si naopak myslím, že bílá sluší skutečně jen málokteré nevěstě a je to tu kolikrát bohužel i vidět. Mnohem lepší je nelpět za každou cenu na bílé a promyslet i jiné barvy. Bez fotky se nedá nic soudit. K modrým studeným očím by bílá určitě šla, ale záleží na tónu pleti.
Odpovědět
@kacenkakaca ja si spise myslim, ze to ze to nevestam obcas neslusi - je kvuli spatne zvolenemu strihu satu nez kvuli barve! bila slusi opravdu vsem a za tim si stojim ;-) ale je dulezite dotahnout cely outfit i s doplnky k dokonalosti tak aby i bledule byla v bilych satech vyrazna.. a nemyslim ted barevne doplnky! jinak taky jsem bledule a saty jsem mela ivory - ale vybirala jsem ze dvou, kdy ty druhe byly bile a musim rict, ze barva u me nerozhodla..
Odpovědět
@kaeth01 Já ti to vyvracet nepotřebují, ale podle mého názoru to není pravda. Ale upozorňuji, že já píši opravdu o jen barvě, ne střihu a doplňcích.
Odpovědět
Profilova fotka
ja som teda tmavý typ - tmavohnedé oči, tmavohnedé vlasy, ale pomerne svetlá pokožka a keď som skúšala navlas rovnaké šaty, jedny biele a druhé "krémové" - netuším či to bolo ivory alebo aký presne odtieň, tak ten rozdiel bol dosť výrazný :) Takže u mňa je to jasné, samozrejme, aj v bielych šatách by som vyzerala super, ono každá nevesta je vo svoj deň krásna (pokiaľ je súdna a oblečie a nastajluje sa tak, ako jej to pristane), ale v iných odtieňoch vyzerám ešte 100 krát lepšie :) Takže áno samozrejme, biela pristane každej neveste, ale niektorým pristane iný odtieň ešte viac :)
Odpovědět
Při výběru jiného odstínu než bílé si nechej šaty ukázat na denním světle. Byla jsem na svatbě, kdy nevěsta neměla bílé šaty, ale ty šaty prostě působily jako stářím zažloutlé a závoj vypadal jak zapraný. To už bych raději volila čistě bílou, i když by mi seděly více jiné odstíny, než vypadat tak jak ta nevěsta. :-|
Odpovědět
Vyber si podle toho, v jaké barvě se Ty budeš cítit dobře. Já na zkoušce zjistila, že všechny šaty , které se mi na mně líbily , měly barvu šampaň či ivory...bílá mi fakt nesedla (bledá pleť a zelené oči) - také nesouhlasím s názorem, že bílá sluší všem...
Odpovědět
Jsem také světlý typ. Zkoušela jsem různé odstíny, abych našla slušivý. Všechny ty champagne, ivory, beige a jiné tmavší na mě ale svatebně nepůsobily. Spíš plesově. Bílá je krásná svoji jedinečností. Možná mi víc slušela některá z tmavších, ale právěbílá na mě jediná působila svatebně.
Odpovědět
@strelenka no vidíš, já jsem taky světlý typ, blond vlasy, zelené oči a ve všech těch ivory, champagne atd. jsem působila jaksi "vyblitě" (nevím, jak lépe to vystihnout :-) ). Ve všech salonech mi nejprve nabízeli ivory apod. šaty, všude mi říkali, že mi ta barva sluší, ovšem jen do chvíle, kdy jsem na sebe vzala bílé šaty. Ono také záleží na materiálu, bílý tyl má jinou barvu než bílá krajka nebo satén. Z toho pro zakladatelku tohoto tématu vyplývá, že bez zkoušky šatů to prostě nepozná, neplatí na to žádné pravidlo... tak vzhůru do salónu :)
Odpovědět
@genelady @strelenka @radkaja V tom bude problém, protože si šaty budu nechávat šít.. Takže žádné zkoušení a ukazování šatů na denním světle. Navíc si krajku budu objednávat přes eshop.
Odpovědět
@puhelin Já si myslím, že svatebnost šatů je v něčem jiném než v barvě... Jasně, u nás se většina křečovitě drží bílé, ale svatební šaty mohou být úplně jakékoli. @genelady ono nejdůležitější je tón pokožky, jestli je olivová, do žluta nebo růžova, případně úplně bílá porcelánová. Světla pleť a zelene oči může pořád znamenat různé barevnosti.
Odpovědět
@luj89 no tak je to samozřejmě tvoje volba, ale v tom případě doporučuju objednat kousek krajky na zkoušku, protože na netu fakt nepoznáš, jaká barva je to ve skutečnosti. A doporučuju i tak dojít do salonu a vyzkoušet, jestli ti více sedí čistě bílá, nebo nějaký odstín ivory apod. Opravdu je to docela rozdíl, když ty šaty bílé a ivory dáš vedle sebe. @kacenkakaca To je věc názoru, pro mě jiné než bílé (ivory...) šaty jako svatební nepřicházely v úvahu, já mám ráda tradice, nevěsta je pro mě ta v bílém (skoro bílém :-)
Odpovědět
Článek se načítá
@genelady pokud jsi přes ty tradice, tak v bílém se má vdávat jen nevěsta, která je panna. Bílá je barvou nevinnosti. Jinak samozřejmě, je to o názoru, ale můj názor je, že považovat za svatební šaty jen ty bílé je zbytečně omezené.
Odpovědět
@kacenkakaca tak to máte nějaké jiné tradice než u nás. Ale to je přeci každého věc, mně třeba přijde spousta věcí, co tady některé nevěsty na svatbu prostě musí mít, naprosto nesmyslných (nebudu jmenovat, nechci tu zaplevelit diskuzi o něčem jiném ;-) ), ale tak pro někoho je to důležité, tak ať to tak má. Tady zakladatelka evidentně nechce červené nebo černé šaty, vybírá mezi bílou a odstíny jako je ivory, tak proč tu rozebírat, že mít na svatbě bílé šaty je omezenost. Tím končím diskuzi o barvě svatebních šatů a tradicích ;-)
Odpovědět
@genelady proč to rozebírat? Protože řada nevěst včetně genelady nepovažuje jiné šaty než bílé za svatební. Není tu řeč o červené, ale třeba champagne, ivory a dalších.
Odpovědět
@kacenkakaca a to jako vadí, to se jako nesmí ? :-D Zabij mě :) Btw. já proti ivory barvě nic nemám, nevím, jak jsi na to přišla. Zakladatelce přeju dobrý výběr a opravdu doporučuji to alespoň omrknout v salonech ;-)
Odpovědět
@luj89 muzu se zeptat jestli si bile saty zkousela.. pises ze si "myslis".. nekdy je lepsi vyzkouset a mit jistotu ;-) a od toho se pak odrazit dale.. treba te to mile prekvapi.. ale kdyz ne, aspon budes mit potom snazsi rozhodovani!
Odpovědět
@genelady omlouvám se, spletla jsem si tvůj názor, na který jsem reagovala prvně, s názorem puhelin a pak už se to se mnou vezlo ;-)
Odpovědět
@kaeth01 Nikdy jsem si žádné svatebky v salonu nezkoušela.. Potřebuju s rukávy a ty v okolí vůbec nemají (napsala jsem e-mail asi do 10 nejbližších salonů a nic.. :/), takže jsem se naštvala a budu si je nechávat šít :). Ale asi budu muset alespoň jednou salon navštívit :)
Odpovědět
@luj89 ja bych to asi zkusila kvuli te barve - abys mela jistotu.. jinak s tema salonama - da se to opravdu i bez nich.. ja koupila saty na prvni pokus, protoze se mi strasne libily na neveste, ktera je prodavala.. a jsem stastna! :-D v salonu sem se potom byla cesat u vizazistky a kdyz sem se rozhlizela - stejne bych si nevybrala ;-)
Odpovědět
@genelady @puhelin Jasně, je to asi o celkovém typu i o tom jak se cítí nevěsta. Za sebe můžu říct, že jsem radši oželela sněhově bílou tradici než abych si připadala blbě (a ve všech těch zářivě bílých jsem si tak opravdu připadala).
Odpovědět
@luj89 Taky si je nechavam usit, protoze chci rukavy. Pro me byly jine nez bile odstiny usmudlane, nepusobilo to dobre. Jdu do bile, protoze kdy jindy se hodi bile? Champagne nebo ivory saty muzu nosit na plesy.
Odpovědět
chce to vyzkoušet. i kdyby mi ale sto lidí říkalo, že mi bílá sluší, neoblíknu si ji, protože se v ní prostě necejtim. bílý sem kdy měla za celej život tak maximálně dupačky a pyžamo:-D a nelíběj se mi ani všecky ivory a tak..všecko je to bílá, i když různá. nevim jesi je to tím, že mám spíš světlejší vlasy, ale spíš sem i bledá celkově.......no nevim. nebála bych se jinejch barev:) nevim, proč se ta bílá tak křečovitě dodržuje, dyž je při svatbě pannou asi tak jedna holka ze dvou set x-)
Odpovědět
@fijonceee Bila je take jen modni zalezitost. Nebyt kralovny Viktorie, tak bile svatebni saty nejsou. A urcite ji nemela kvuli svemu panenstvi.
Odpovědět
@puhelin no tak skvěle...baví mě bejt antimoderní:-D
Odpovědět
Profilova fotka
Včera jsem byla na objednávací zkoušce kvůli ušití šatů a měli tam na zkoušku jedny šaty v bílé a jako bledule jsem v nich vypadala jak smrtka:-) takže jsem vybrala smetanový šifon a krajku která je taky smetanová i když mi přijde že je o něco žlutější než smetanová. Takže za mě bílá není vždycky nej..... ale určitě je lepší si něco zkusit a vidět a nemusí to být ve svatebním salonu, já pro představu obešla ochody se společenskýma šatama abych měla představu o střihu :-)
Odpovědět
@nalja To je dobrej nápad jít do normální prodejny s šatama.. Kdepak jsi sháněla krajku na šaty? :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@luj89 mě šaty šijí v Madoře, takže jsem vybrala z toho co mají, ale už jsem tam jela s představou jakou krajku bych chtěla. Bohužel mi nic jiného než prodejny s šatama nezbylo, protože pro svatební salony jsem byla málo těhotná a nebyli ochotní mi ukázat ani na věšáku jaké těhu šaty mají a tak dokud jsem měla menší bříško obchodila jsem pár společenský obchodů a udělala si představu sama :-)
Odpovědět
@nalja v Madoře jsi spokojená :-)? To se divim, že ti šaty nechtěli ani ukázat.. ale asi je spíš neměli..
Odpovědět
Profilova fotka
@luj89 V pondělí jsem byla na první zkoušce a příští pondělí si jedu pro hotové šaty a zatím jsem spokojená. Určitě nemají salony plné těhotenských šatů, ale bylo to zřejmé už v jednání kdy se zeptali kdy bude svatba a já hned dodala, že budu těhu a paní už mě tlačili ze dveří, že stačí přijít 14 dnů před svatbou. Ale kdo má v osmém měsíci náladu na běhání po salonech?:-)Navíc mají na všech šatech krystaly, kamínky, perličky a to já prostě nechtěla a tak jsem zvolila ušití, nehledě na to, že mi cena přijde rovnaká :-)
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?