Raut pro 30 lidí...

Profilova fotka
Ahoj nevěsty, mám takové dilema se svatebním rautem. Mám oběd pro 20 lidí od dvou hodin bude polévka a svíčková. Ve čtyři hodiny budeme mít dort a od pěti hodin přijdou ostatní (celkem i s hosty z oběda - 30 lidí) na raut. Máme to rozdělené do 3 částí a já bych chtěla poradit kolik čeho objednat, co vyhodit a co naopak přidat. Paní mi udělala kalkulaci na toto pro 35 lidí - ale počítám s méně. Studený raut od 17 hodin: Nakládaný hermelín 10 ks Uzeninová mísa 3 kg Sýrová mísa 2 kg Pečivo Teplý raut od 18 hodin: Kuřecí miniřízečky 3 kg Vepřové miniřízečky 1.5 kg Bramboráčky 1 kg Pečivo Salátový bar: Rajčata, papriky a okurky po 1 kg Černé a zelené olivy 0.5 kg Balcamico ocet, olivový olej Balkánský sýr Pečivo Gril od 19 hodin: Vepřová kýta na kosti 10-12 kg Pečivo Někdo mi říká, že toho je moc pro 30 osob někdo že zas málo :) Tak prosím o pomoc, děkuji :)
Odpovědět
Množstvím toho asi málo není, ale přijde mi to celkem "chudé." Ve smyslu, že nebude moc na výběr co si dát... To studené se sní hned, kýta se taky nebude odkrajovat celý večer, aby tam pak nezbyl jen okoralý salát..
Odpovědět
@teresh07 A toto ti nabídla restaurace? Proč to časování? Já bych chtěla všechno jídlo zároveň ať si každý vybere co chce. Ne že se lidi budou každou hodinu vrhat ke stolu co to zase přinesli!. Uzeninové mísy néé. Salát namíchat, a více druhů. Jako nezlob se, ale to složení co ti nabídli je strašné. Hlavně to pěkně nařádkovali, všude dali položku - pečivo (proč k zelenině, řízku)?
Odpovědět
Ahoj. Ja si vse delam sama ale mam kucharku co bude jidlo pripravovat. 40 hostu vsichni od obeda. Mame to takhle: Obed: Polevka slepici Veprovy platek,brambor,rajcatovy salat Raut: Kureci mini rizky 10kg Veprove rizky 5kg Veprove prirodni 5kg Peceny bucek 5kg Gulas cca 10kg Bramborovy salat 10kg Rajcatovy salat 2kg Testovinovy salat 2kg Pecivo Syrova misa 3ks/cca 3kg Salamova misa 3ks/ cca 3kg Uzeninova misa 2ks/ cca 2kg Buckova ralada cca 4kg (dela tchyne) Zeleninova misa 3ks/ cca 2kg Sladky raut: Rezy cokoladove 4ks/ cca 40 porci Vetroplasky(neco jako venecky) 300ks Mini muffiny 100ks Kosicky ovocne 40ks Bezlepkova bublanina 1 plech Nejake bonbonky a dalsi sladkosti Svatebni dort pecu sama nevim na kolik kg se trefim Zobani Tycinky Chipsy Orisky Alkohol Slivovice 6ks/ 0,7 Hruskovice 9ks/0,7 Whisky 5ks/ 0,7 Rum 3ks/0,5 Fernet 2ks/0,5 Metropol 2ks Bile vino 10L Cervene vino 10L Pivo becka 100piv Pripitek nealko sampus 8ks Myslim ze toho mame moc ale ja to tak mam nevadi kdyz zbyde ale nesmi chybed :D
Odpovědět
Taky bych to rozdělení rautu zrušila. Lidi můžou mít od oběda v 5 hlad....vrhnou se na raut a tam jen salám a sýr, tak se toho nají, když nic jiného není a chvíli na to se donesou řízky...to není moc dobrá taktika ;-) S množstvím neporadím,ale je to hodně chudé....zkus projít jiné diskuze, tam budou určitě typy na jídlo:-)
Odpovědět
časování jídel zruš, obzvlášť takhle po hodině, dej to všechno naráz, jinak je to strašně chudý.....přidej třeba guláš, grilovanýho lososa, masovou roládu, mozzarelu v pršutu, bramborový salát, grilovanou zeleninu jinak já bych udělala uzeninovou a sýrovou mísu od každé tak půl kila, to bohatě stačí.... my měli jen sýrovou a nikdo se po salámech fakt nescháněl.... jinak doporučuju!!!! čokoládovou fontánu - nejlepší investice celé svatby!
Odpovědět
Jeste se pridam k holkam, ze to casovani jidel neni zrovna dobry napad. Ja tam dam vse a pak se jen bude doplnovat jak neco dojde akorad gulas se zacne podavat od 19:00 , ale raut pujde na stul tak cca hodinu po obede. :)
Odpovědět
Já tedy nevím, jak o tom někdo může říct že je to chudé? Navíc podle mě vyhození salámových mís je taky zcestné. Naše rodina je například salámovější než sýrová a konkrétně mě je špatně když sním větší množství sýra, takže kdybych viděla jen samý sýr, asi by mi bylo smutno že budu o rohlíku a salátu. S časováním jídla jsem se setkala častěji, maximálně bych to upravila že ty první dvě části spojit na jeden čas a pak maximálně dát později ten gril,plus klidně přidat ten gulášek, ze zkušenosti vím, že je to velice oblíbené :D
Odpovědět
@majanax no já nevím jak je zvykem u vás ale u nás se jí řízek s chlebem :-) a klidně si dám pečivo k salátu ;-)
Odpovědět
@hitchhiker u nás se zeleninovým či bramborovým salátem či jinou úpravou brambor, ne tedy s bramboráčky, ale s chlebem také jsou, ale poněkud sušší varianta :-)
Odpovědět
@majanax bramboráčky si dávají kolegové v práci ke guláši :D já už měla na svatbě klasiku řízek s chlebem a okurkou, všechno se dá, hlavně záleží na celkovém stylu svatby i to zda je svatba v restauraci či chystaná svépomocí..:D
Odpovědět
Profilova fotka
Tak s tim časováním jsem vůbec netušila.. Byl to tsk trošku muj návrh s tim co na svatbě ano nebo ne.. Vychazela jsem dost z toho co měla švagrová. Jinak právě uzeninove misy mám hlavně pro ty co zas nevydrží dlouho nebo pro ty co zrovna muzou jen něco.. Moje mamka segra treba maji dietu celkem prisbou a sunka a tak je neurazí.. Možná jsem premyslela o tom ze zmenším počet a přidám něco navíc.. Ale casovy harnonogram mi prave vyhovoval jelikož se vždycky asi sni co se prinese a nevim jak to tsm maji s personalem.. Mam to ve vyhlášené restauraci, ktere maji nrkolik ocenění a maji bohate zkusenosti se svatbami.. Proto me zarazí ze by to meo bejt špatně..
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?