Svatební koláče - Moravskoslezský kraj

Ahoj, prosím o radu, kde mají dobré koláče v Moravskoslezském kraji. Paní Godulová v srpnu nepeče a druhá paní z Hradiště Schwarzová (Švarcová) ještě neví. Odkud jste měli koláče vy a chutnali Vám? Chci aby byly kvalitní, s hrubou náplní, žádné suché koláčky. Děkuji.
Odpovědět
Ahojky, ženila jsem v září syna a my byli moc spokojeni se svatebními koláčky i cukrovím v rodinné firmě Karla a Hanka v Petřvaldě: https://mapy.cz/zakladni?x=18.3954202...
Odpovědět
Ahoj, já jsem měla před měsícem od paní Godulové a všichni byli nadšeni, škoda, že nepeče...Manžel měl koláčky z výrobny Jednoty v Hladkých Životicích a taky byly výborné a teď o víkendu jsem měla na oslavě koláčky od paní Mrozkové z Havířova a jako taky dobré - sice Godulové se nevyrovnaly, ale tak 1- bych jim dala..jen na třetí den už byly hodně oschlé.
Odpovědět
ahoj, my měli na svatbu z pekařství Šeděnka ze Staré Vsi nad Ondřejnicí. Byly skvělé, křehké se spoustou náplně, dostatečně velké. Klasické stály kolem 9 Kč, stříhané a zdobené mandlemi cca 10 Kč. Měli tvarohové, ořechové (2 druhy), makové (2 druhy), borůvkové, povidlové a hruškové, jestli se nepletu. Do práce jsme před svatbou kupovali koláče z Pekařství Boček, ale dělají je pouze ve středu. Taky skvělé za 8,80 Kč. Jinak ještě vím o cukrářství Aknel v Ostravě-Radvanicích. jedla jsem je už dávno, ale byly výborné a taky za super peníze. Záleží, jak daleko to máš...
Odpovědět
Profilova fotka
My budem mit z pekarstvi Velicka,zrovna pred dvema dny jsem mela povidlovy a te naplne tam bylo tolik,az jsem zasla..Lepsi jsem nejedla :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@xlostris Ahoj, prosímtě a kolik vyjdou koláčky svatební od paní Godulové? :) Slyším na ni samou chválu, tak přemýšlím, že bych ji taky zavolala :)
Odpovědět
@petramarek Ty brďo, z hlavy nevím, platila to mamka...Ale něco se mi zdá, že 8 korun za jeden? Ještě byl rozdíl mezi "obyčejnými" a pak stála víc ořechová mašlička a s povidly a mandlemi (takový ten zdobený). Ale zase na druhou stranu jsou ty koláče velké pomalu jak dlaň ;-) Jestli chceš, zjistím naprosto přesně u mamky :-)
Odpovědět
Ahoj, nám pekla mamka od kamarádky a byly luxusní. Vydržely ještě několik dní čerstvé, přežily i horka. Peče tvarohové, ořechové a makové. Spoustu náplně a používá výhradně máslo. Cena je 10 Kč/ks, lokalita Český Těšín.
Odpovědět
Profilova fotka
Doporucuji Bocka pekarstvi. Vyborne spoustu naplne a vsichni chvalili! Vydrzely dlouho - 9 kc ks a a 9,50 strihane myslim. Povidla, mak, orech a tvaroh;)
Odpovědět
Profilova fotka
@xlostris jééé to by jsi byla hodná :)
Odpovědět
Vyborne mají v pekárně Gobe v Pisti (prodejnu mají i v Hlucine). Pečou bez jakýchkoli éček a dalších dochucovadel. Měli jsme je na svatbě a byly skvělé! Na mě se bohuzel nedostalo (jen před svatbou jsem si uzmula jeden povidlovy :)), ale na predsvatebni ochutnavce byly tak dobře, že jsem snědla rovnou tři najednou. Včetně makoveho, který normálně nesnáším (a byl vyborny!). Určitě moc doporucuju. Prošly i testem naší velmi náročné sousedky-skoro 90lete paní, která jen tak něco nepochvali :)
Odpovědět
@petramarek Takže nakonec všechny stály stejně a to 11 korun ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@xlostris děkujiiii ;-)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
my budeme mít z pekařství Boček v Krmelíně 9kč za jeden a jsou super
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?