Svatební dort od šikovné cukrářky. Doporučíte mi?

Profilova fotka
Ahoj, chci se zeptat, jestli některá nemáte typ na šikovnou cukrářku, na cukrárnu...Zkrátka jsem se dívala po dortíkách na náš svatební den a odmítám dát za dort několik tisíc, protože umím odhadnout jaké jsou výrobní náklady včetně práce a určitě to není v řádu tisíců za jeden dort :-S najde se někdo, kdo by mi pomohl s výběrem? :-) kuju
Odpovědět
Profilova fotka
Mám super paní, co nám bude péct vše na svatbu. Peče co chceš, ale je to výborný. Peče z másla a pudinku a ostatní ingredience podle přání a za babku. Dělá i marcipánové zdobení. Brala jsem od ní teď dva dorty na zkoušku a všichni si mlaskali :-) Jen jestli byste to dovezli do Prahy z Mělníka :-)
Odpovědět
Profilova fotka
nevím to úplně jistě, zatím se v organizování tak trochu plácám a nevím kde začít :-S kontakt bych si na paní ale vzala pro případ, že se mi podaří najít mezi přáteli někoho kdo by se postaral o to organizování v den D a tak :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojky, já jsem včera objednávala dort v Havířově....3 patrövý, marcipánový, plněný máslem a pudinkem spodní patro s broskvemí, prostřední s ananasem a vrchní ořechový a zdobený růžemi. Paní říkala, že by měl vyjít okolo 1700.- ( dle konečné váhy )...což je super, protože třeba v Ostravě po mě chtěli cca 4500.-... a to jsem se tam málem zkácela. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
to je přesně ono, nevědí co za to chtít. v naší rodině mám spoustu zdatných "cukrářek", ale na svatební dort to nestačí. přece nechci ten dort sypaný diamanty, tak za co tolik peněz? já jsem z prahy, takže bych nejradši našla někoho šikovnýho tady, nejhůř někde těsně za prahou. no mám takový "nevědomý" dotaz. kdy se svatební dort a ostatní sladké vyzvedává? den před svatbou nebo v den svatby a stejně tak to nevím u kytek? poradíte? :-|
Odpovědět
Nikita007 prosím písni mi kontakt na tu "tvoji" paní cukrářku ... děkuju :-) Escabarajito - paní na zámku, kde budeme mít hostinu, nám říkala, že dort by měli nejraději den předem, dají si ho do chlaďáku, aby pořádně ztuhnul a nezlobil při krájení :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Escabarajito: nam dort dovezli v den svatby primo na misto hostiny. Ti ho pak dali do chladnicky a vyvezli na voziku az byl cas ho krajet. Myslim, ze to stoji za to trosku si priplatit a at ti ho privezou, je to bez stresu a jsou na to zarizeni. Jinak co se tyce dortu, my meli jak rikaly me kamaradky ten "nejlepsi dort jaky kdy v zivote jedly", ale byl hodne drahy. Kdyz jsem ale videla, jak moc lidem chutnal, nelitovala jsem niceho - a kdyz hlavne chutnal me (a Aleemovi a jemu se strefit do chuti je neco!) :-) Byl z GrandCafe Praha. Kdyz tak se mrkni na jejich webovky, maji i dorty v nizsi cenove relaci. Hodne taky ctu tady na netu o pekarne Marcipanka. Divala jsem se na jejich stranky a ceny maji urcite dobre a dorty vypadaji hezky. Urcite ti doporucim at se objednas na ochutnavky a pak si muzes vybrat. Preji moc stesti v planovani, vim, ze je to docela stresujici.
Odpovědět
czjana ... jo jo, to taky samozrejme jde, nechat si to dovezt specialnim vozem, ale to kazdy cukrar taky nenabizi ;-) Dort jste meli hezky a to krajeni mecem mohla byt zabava :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Kulenko, tak to jsem teda prekvapena. Kdyz se jedna o jednoposchodovy dort, tak by to jeste spolkla, ale kdyz je to nekolik pater, to si pro nej musi svatebcani (nebo nekdo tim povererny) jet sami a davat si ho na sebe sami? Jde videt, ze mi nekdy ceska realita unika :-S Co se tyce sluzeb, mame se fakt jeste hodne co ucit. Ok, tak se omlouvam za naivni odpoved ;-) , a doporucuji hledat tedy cukrare, ktery tuto sluzbu poskytuje. x-)
Odpovědět
Jano, asi jde taky o to, kolik chces za dort zaplatit :-N Dost lidi nemuze nebo nechce dat za zakusek x tisic ;-) |-|
Odpovědět
Jani, asi jseš trochu z jiné vrstvy než většina nevěst. Já si radši pro dort zajedu, než abych za něj dala o 3000 víc. Holky, pokud hledáte levné dorty, zkuste si zjistit, jestli nemáte v okolí cukrářské učiliště. My jsme si nechali napíct na učilišti zákusky i dorty, bylo to levné a nádherné. Dorty i cukroví jsme vyzvedávali v pátek dopoledne a vezli jsme to rovnou do restaurace. Dort byl poschoďový, dvě patra byly přímo na sobě, třetí bylo na sloupcích, to bylo zvlášť a v restauraci to pak postavili. Květiny vyzvedával ženich v sobotu ráno.
Odpovědět
Hanko, to mě nenapadlo koukat po učilišti, spíš jsem myslela nějakou šikovnou paní, která peče doma ... jednu takovou známe a dorty jsou moc dobré x-) Měla jsi super šaty a klobouk :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Hana_r-mě taky napadlo učiliště,ale máme svatbu v srpnu a to jsou prázdniny,takže máme asi smůlu s učilištěm.Nebo ta jejich cukrárna funguje i přes prázdniny??
Odpovědět
Článek se načítá
u nás ne, nevím jak jinde. Ale ty máš Megan svatbu za měsíc, to u nás už by ani neměli volnou kapacitu. Objednávala jsem tam 3 měsíce předem a to už bylo tak tak. :-(
Odpovědět
Profilova fotka
Tak my dort budeme vyzvedávat také v pátek ráno a nejspíše ho povezeme rovnou do restaurace. Svatbu máme 16. srpna a obejednávat jsme byli minulý týden ve čtvrtek a nebyl problém, je ale pravda, že nejsme z Prahy.
Odpovědět
Profilova fotka
K tomu terminu - tak treba v Cukrarna Krusovice mi rikali, ze s dortem nebude problem, ze staci tyden pred. Ale oni nerozvazi, proto jsem tam nakonec nesla. Kolacky od nich se daji vyzvednout v Praze, kde maji stanek, ale pro dort se asi muselo. I kdyz to ted nevim, protoze ja jsem z Prahy, ale mame to mimo a dort jsem do Prahy nechtela.
Odpovědět
Ahoj holky, připojuji se k názoru dort si nechat dovést na místo o o nic se nestarat.. Nám ho po Praze dovezou za 300,- kč....což si myslím, není pro nikoho částka..z které se položí :-p Byli jsme nedávno na svatbě..ženich se pyšnil..že ho vezl v autě sám..bylo šílené vedro..a výsledek..to bych se to styděla dát na stůl..!! Teplo a převoz udělalo svoje.. Profi firma na to má přepravní chladící boxy a také nemusím mít nervy..že by mi dort nedejbože upadl na zem.. :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Hani_r, nevedela jsem, ze to bude tak citlive tema, takze se omlouvam, snad jsem nikoho neurazila. Cena dortu je ovsem jedna vec, ten si muze kazda nevesta vybrat dle sveho rozpoctu, cena za dopravu druha a ta by se tak lisit nemela. Nam ho privezli za maly priplatek, ktery neprekrocil 400 KC, a myslim, ze hodne cukraru to treba nenabizi primo, ale bylo by mozne to s nimi dohodnout, kdyz se na to clovek zepta. Kdyz to nepujde, tak to nepujde, ale za zeptani se neplati. Myslim, a to jen ze zkusenosti, ze toho budes mit jak ty tak tvi blizci den pred svatbou jeste dost a adrenalin bude zvyseny, takze jakykoli stres, ktery se z tech poslednich hodin pred svatbou da odstranit mozna stoji za to. Take ti lide co ty dorty delaji, pokud to neni sousedka, ktera to dela jako konicek, maji s prevozem zkusenosti a riskovat, ze ten dort nedorazi v takovem stavu v jakem dorazit ma je docela velke riziko. Kazdopadne at to vyresis jakkoli, doufam, ze bude tak krasny jak si ho predstavujes. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
holčiny děkuju za rady, každý názor dobrý :-) za tu dopravu bych byla i ráda, už jen proto, že holčina, kterou jsem si vybrala na pomoc jako svatební organizátorku nebo jak se tomu říká, je to moje svědkyně, známe se od školky, tak bohužel nemá řidičák :-| uvidíme jak to nakonec dopadne. svatbu plánuju na červenec, takže s učilištěm mám asi smůlu (nějak mi nedošlo že jsou prázdniny, co jsem ze školy, nějak ty volna neregistruju). určitě se ale najde někdo kdo by mi moje přání splnil :-)
Odpovědět
Ahoj chtěla jsem se zeptat,jestli někdo neví na kolik by mohly přijít tři dorty,jeden svatební patrový a dva nějaké normální,aspoň zhruba pro představu?
Odpovědět
Ahoj holky, :-) v rámci předsvatebního testování můžu v Praze doporučit cukrárnu Kamel (nad Mírákem, roh Francouzské a Blanické, cena za nízký kulatý ..výborný..12 porcí..300,-Kč) Učňovskou školu Chabařovická na Praze 8 - za Ládvím (peče ve školní rok)...nízký dort 12 porcí - 300,-Kč...minidezerty po 3,50 kč :-) a na Praze 6 cukrárnu Lemon Cafe.....stránky lemoncafe cé zet...výborné dorty 480/600 Kč...mají i dopravu...chuťově ....vedle Kamelu....nejlepší, co jsem v Praze vyzkoušela. Jinak tu moc nevěsty doporučují Grand Café, Sladkou Moniku na Žižkově (měla by být levná a výborná), FishR na Kulaťáku a e-party cé zet z Kladna (oba dražší)....Tak zkoušejte... :-) :-D Jo a dort jsme vyzvedli den předem a kytku ráno před svatbou..... :-)
Odpovědět
Profilova fotka
já docela přemýšlím nad tím Kamelem (asi bych si tam odsud vzala ty koláčky, nejdřív je ochutnám ale chvála tu je na něj obrovská) a líbí se mi nabídka u Fishru, mají velký výběr dortů i služeb vůbec :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojte holky, v dobe, kdyz jsem planovala a hledala si spoustu dodavatelu sama jsem zakopla jeste o pekárnu HOŠER v Nové Strašecí. Pamatuju se, ze jsem se na ne divala proto, ze rozvazeji po Praze a Kladne. Mozna by to stalo za okouknuti. Web stranky jsou, tri w, tecka, pekarna, pomlcka, hoser, tecka cz.
Odpovědět
Ahojky děvčata, jsem nešťastná protože nikde nemohu sehnat tyto nádherné figurky. ;-( Moc prosím jestli někdo víte kde je sehnat,nebo aspoň nějaké podobné dejte mi vědět. Předem moc děkuji ! V timidekoru je nemají,nejdřív v říjnu a to je na mě pozdě. http://eshop.timidekor.cz/window.php?... dekorace - figurka na dort jemně krémové barvy:
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 letech
Profilova fotka
@l.balvarova Dobrý den, mohla by jsem se zeptat jestli ještě náhodou nevíte kontakt na tu paní co vám pekla dort. Anebo kde v tom Havířově jste dort vyzvedávali. Snažím se dostat kontakt na dobrou cukrářku pokud možno i s dobrou cenou. Děkuji JANA.
Odpovědět
ahoj zkus Aknel v Ostrave Radvanicích
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 6 měsících
AHOJ VŠEM POTŘEBOVALA BYCH KONTAKT NA NĚJAKOU ŠIKOVNOU CUKRÁŘKU CO BY MI UDĚLALA DORT NA SVATBU .DĚKUJI :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý den, můžu doporučit paní Olgu Jedličkovou z HK, udělala mi výborný dort na přání (mám v albu) a odvezla do Prahy na místo hostiny.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj holky, mohl byste někdo doporučit nějakého levného cukráře nebo cukrářku z Prahy nebo blízkého okolí? Co jsem se tak ptala a koukala na internet tak jsou ceny většinou kolem 4000 a to mi za dort přijde docela dost...
Odpovědět
Levný dort nebude dobrý. Pokud nechceš mít dort z náhražek, tak si raděj připlať.
Odpovědět
Souhlasím s MAPAG, levnější dort nebude moc dobrý a pokud si objednáš dort v malé cukrárně bez zkušeností, můžeš dopadnout jako moje známá, které se dort na svatbě začal bortit, protože cukrářku nenapadlo, že ten lehký jogurtový krém na sobě neudrží 3 patra ;-( . My měli dort z cukrárny hotelu Imperial Ostrava (viz mé fotoalbum). Byl sice celkem drahý (i když zase hodně velký) - 6800 Kč, ale fenomenální a všichni se oblizovali až za ušima a prej byl ještě lepší než jsou dorty z Ollies 8-). Já dorty z Ollies miluju, ale náš byl fakt perfektní. Jinak v Ollies taky dělají svatební dorty a jsou o fous levnější než v Imperialu, ale zase jsou menší ... ale nevím, jestli mají pobočku i v Praze ... Imperial ale v Praze máte, tak můžeš zkusit ;-)
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?