Svatební dort. Je nutný?

Profilova fotka
Ahoj, přijde mi, že jakmile člověk řekne, že chce svatební dort, ceny se 3x zvýší :-| Myslíte, že je nutnost mít vůbec svatební dort?
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
Ahojky. J8 si myslím, že svatební dort ke svatbě tak nějak patří. Ale asi záleží na jedincích... Já osobně si nechávám péct dort známou. Kamarádka zase, co vím, si nechala upéct klasické srdíčko na svatbu (pekařům nic neříkala) a doprostřed si pak postavila postavičky. Takže si myslím, že i normální dort se dá využít i jako svatební...
Odpovědět
Profilova fotka
@markyusa03 Podle mě záleží úplně na vás, já jsem to původně chtěla pořešit jinými sladkostmi, ale přítel se ukázalo že trvá na klasickém echt svatebním dortu potaženém marcipánem - no a to přitom marcipán nerad :-D Ale pokud nemáte takový pocit, tak je fakt, že svatební dorty jsou nepřiměřeně drahé.
Odpovědět
Profilova fotka
To mi taky tak přijde - a nejen ohledně dortu, ale cokoli, co má přívlastek "svatební", je ihned mnohem dražší. Dneska už je jiná, volnější doba, takže každý by měl mít svatbu takovou, jakou chce, je to jen a jen na něm. Ale já si nedovedu představit, že bych svatební dort neměla. Jedině až se budeš ptát na ceny dortů, tak zkus zakamuflovat, že se jedná o svatební dort a třeba řekni, že to je ke kulatým narozeninám nebo prostě k něčemu. Popiš ho nebo ukaž fotku. Když tam nebudou vyloženě svatební figurky, tak to jasné být nemusí. A pokud máš pocit, že si přihazují na ceně, jakmile slyší "svatební", tak si tam zkus třeba po týdnu někoho poslat, ať se tam zeptá na cenu svatebního dortu, který popíše trochu podobně (ne stejně). Uvidíš, třeba bude cena stejná.
Odpovědět
Profilova fotka
Já souhlasím s @xkissax, že svatební dort ke svatbě tak nějak patří a přišlo mi, že je rozhodně lepší ládovat hosty skvělým dortem než nějakýma zákuskama na které je každý zvyklí ;-) mě dělala dort tátova známá, která je cukrářka a byli jsme spokojení na 100%. Chce to hledat, ne každá cukrárna chce za svatební dort tisíce ;-)
Odpovědět
Vůbec se neboj udělat si to tak, jak ty chceš. Je fakt, že ty velké nazdobené dorty jsou hodně drahé a přitom kolikrát je hosté už ani nechtějí, jak jsou přejedení (kor v létě a kdžy máš na stole víc sladkého). Myslím, že pár holek tady mělo třeba pár dortů - medovník, ovocný a ještě nějaký a vyšlo je to o moho levněji. A podle mě to bylo i hezký a originální. Moje známá měla místo dortu melouy - svatba byla v parnu a každý to ocenil mnohem více. Melouny naskládali na sebe od největšího po malinký, takže taky vytvořily patra. Spousta lidí by řekla, že ke svatbě patří nazdobená auta, různé tradice, koláčky, výslužky, vývazky - a my se bez toho třeba obejdeme :-)
Odpovědět
Profilova fotka
souhlasim s holkama ze zalezi jak si to udelas , my treba budeme mit dort,ale ne svatebni nybrz klasicky ovocny ( ani jednomu nam totiz dorty s maslovou naplni nechutnaji ) takze opravdu zalezi na tobe @aimirin taky se obejdeme bez vsech tech veci , ktere by na svatbe meli byt :-)
Odpovědět
Já myslím, že je to vaše svatba, jestli dort vyloženě nechcete, tak být určitě nemusí. Na druhou stranu, pokud jde o peníze, tak se to dá vždycky nějak udělat, určitě najdete nějakou známou nebo známou známých, která ráda peče a dort vám udělá za přiměřenou cenu. Nebo jak tu bylo řečeno, nemusíte říkat, že je svatební. Já jsem taky věděla, že je IN marcipán a figurky atd. Jenže marcipán nemáme moc rádi, takže jsme měli dortík s poctivou čokoládou a spoustou ovoce. A byl vynikající. Mám ho v albu. Stál 600 Kč. Měli jsme jeden na hostinu v pátek a jeden ještě na sobotní after párty s kamarády, všichni si ho moc chválili. Možná nevypadal úplně jako svatební, ale důležité je, že byl podle naší chuti a byl výborný. A nemuseli jsme za něj dávat 5000 Kč ;-) @markyusa03
Odpovědět
Jo to je pravda..neříkat, že je svatební a cena je všude i skoro o půlku levnější.....
Odpovědět
Profilova fotka
@mendie ten dort vypada opravdu dobre. x-) my jsme prave taky spis na ovocne dorty a vzhledem k tomu ze svatba bude v srpnu, myslim ze to i lidi vic oceni...
Odpovědět
Profilova fotka
...vždyť svatební dort nutně neznamená mít několik pater, máslový krém, nahoře marcipán či jinou hmotu, figurky atd. jako svatební dort můžete mít cokoliv ať už dorty ovocné, které již byly zmíněny nebo medovník atd. ;-)
Odpovědět
@markyusa03 určitě. My jsme si i nadiktovali jaké krémy chceme mít uvnitř, jaké těsto, kolikaprocentní čokoládou se to polije, prostě super :-) teď jsem se dívala, stál tedy 800 ne 600 jak jsem uvedla původně, ale myslím, že pořád dobrý. A fakt chutnal. Vždycky spíš záleží na tom, co opravdu chcete a co máte rádi. Na svatbě by se měl člověk bavit, užívat si, dobře jíst a pít, ale ne vždycky je to nejdražší a nejvíc IN to nejlepší :-) Obzvlášť co je v módě mě tedy fakt moc netrápí :-) Takže zařiďte se podle sebe. A kdyby to měl někdo na svatbě kritizovat? Joo, nikdy se chuťově nemůžete zavděčit 100% lidí, protože každý jsme jiný.
Odpovědět
@markyusa03 ahoj, my nebudeme mit klasicky dort, jelikoz pritel nesnasi marcipan/mandlovku apod. :) takze to budeme resit tak, ze budeme mit sice dort, ale mensi a nejaky coko (to zase naopak miluje) na symbolicke rozkrojeni a vsichni hoste budou mit moc dobry dezert kazdy misto minidortiku ktere jsme puvodne meli v planu. Neresili jsme otazku financi, ale je fakt, ze nas to vyjde celkem cca na polovinu od tri dortiku (rozlozeny tripatrovy), ktere jsme puvodne chteli :D Takze jsme tim poresili to ze nebude marcipan - vetsinou prave delaji marcipan apod., potahovku jsem nechtela ja... Takze zalezi na Tobe jak se rozhodnes, jelikoz uz prede mnou bylo zmineno, ze jako dort muzes mit vlastne opravdu cokoliv :)
Odpovědět
Článek se načítá
@markyusa03 My svatební dort mít nebudeme - já sladký nerada a marcipán mi vůbec nechutná :-p . V restauraci, kde se to odehraje, dělají úžasný cheese cake, takže si tam necháme dva, tři udělat, nazdobit limetkami, rozkrájet a rozložíme na nějaké tácky - kdo bude chtít, tak si vezme :)
Odpovědět
Profilova fotka
@markyusa03 My svatebni dort mit taky nebudeme. Mame odpoledni svatbu s trichodovou hostinou (vc dezertu). Navic budeme mit kolacky a mamka trva na nejakem cukrovi. Co se tyka dortu tak jsme se shodli, ze dort bychom meli jen vylozene kvuli fotkam a ze na tom zas tak netrvame. Podle mych zkusenosti ho stejne nikdo neji (pripominam, ze kazdy dostame dezert jako cast vecere). Secteno a podtrzeno, je to kazdeho vec - my jsme se rozhodli dort nemit.
Odpovědět
Profilova fotka
@punk no to mi prijde jako nejlepsi reseni, zadne dalsi zarizovani a prevazeni dortu kamkoliv :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@chrissy11 no taky co jsem vetsinou videla tak skoro nikdo ten dort neji...
Odpovědět
Profilova fotka
Podle mě je jediné nutnosti na svatbě ženich, nevěsta, svědci a oddávající:-) Ten zbytek už je na vás :-) Co se týká dortu, my chceme zdobený medovník -uvidíme, jestli to vyjde- v dubnu si mám zavolat, jestli budou rozvážet i na severní moravu ;-)
Odpovědět
@markyusa03 Přesně!!! A ještě když jsem viděla ty ceny svatebních dortů... =-) Krom toho cheese cake a tiramisu jsou jediné dvě cukrovinky, co si sem tam dám, takže možná taky jeden kousek zdlábnu! :-)
Odpovědět
@punk mňam, zrovna jsem dostala šílenou chuť na tiramisu :-))
Odpovědět
@aimirin Tak zavolej skoromuži, že v kalendáři to sice není, ale v Bohnicích se dnes slaví MDŽ II :-D
Odpovědět
Svatební dort? JISTĚ! Ale co to chce ještě víc je nejšikovnější babička ze všech, která svatební dort udělááá ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@markyusa03 Tak moje zkušenost je taková, že na všech svatbách, kde jsem byla, novomanželé dort symbolicky rozkrojili, ale to bylo tak všechno, vůbec se dort nepodával a já jsem to právě chtěla přesně naopak, takže než bychom nacpávali hosty zákuskama, tak jsme rozkrojili dort a dali si ho úplně všichni, snědl se skoro celý, kousek spodního patra zbyl na snídani na druhý den ;-)
Odpovědět
@punk :-D No my jedeme k babičce, tam se slaví MDŽ furt, tak to nebudeme přehánět :-D Normálně jsem sehnala úžasný a strašně levný šaty pro družičky. Je to tu sice OT, ale musela jsem to napsat, jakou z toho mám radost.
Odpovědět
@aimirin A kde je odkaz? Už ať ho mám ve zprávě, chci je vidět! :-)
Odpovědět
Asi je to kazdyho vec jako ostatne vsechno:-) My meli dort,ne teda marcipanovy,jen marcipanove figurky a kostky,delali nam ho ucnove z cukrarskeho oboru podle naseho navrhu,byl tripatrovy,kazde patro melo jinou prichut a vetsina se snedla,byl vybornej:-) a stal nas 1000kc,coz na to jak byl obrovskej neni zadna cena:-) ty uciliste nejsou spatny,hodne je tam hlidaj,aby to nesidili a maj to za nizsi ceny:-) akorat vetsinou nepecou v lete,pac neni skola:-),takze pokud jde jen o cenu dortu,tak se da najit levna a dobra varianta,ale jak rikam.dneska uz se nehraje na to,co musite mit,ale co chcete:-)
Odpovědět
Profilova fotka
@misanydrl souhlasím s těma učněma, my máme v Opavě také účiliště a vždycky od nich bereme zákusky nebo dorty na rodinné oslavy, mají to vždy výborné, neošizené, zkrátka udělané poctivě, tak jak by to mělo být ;-) x-) na svatbu jsem o nich také uvažovala jenomže když jsou letní prázdniny tak oni samozřejmě nefungujou ;-)
Odpovědět
K odpovědi na otázku, zda je nutný svatební dort - za nás musím říci, že my nebudeme mít žádné jiné sladkosti na svatbě, takže jsme si řekli, že "aspoň něco". My svatební dort mít budeme od rodinné známé, která to má jako koníček. Doufám tedy, že to bude dobré.
Odpovědět
Profilova fotka
No, my nechtěli dort. Ani jeden to nejíme. Jenže začlo být zle ze strany tchýně, a než riskovat, že si tam donese něco vlastního, s těžkým máslovým krémem, jaké ona umí, tak jsme si radši objednali dort podle sebe. Rozkrojíme ho, rozdáme lidem a bude to...
Odpovědět
Profilova fotka
Podle mě ke svatbě dort patří, ale tak jak všechno záleží na vás. My např. nebudem dávat kytku maminkám. A ony o ni ani nestojí. My jsme vyřešili dort odlehčenou variantou s ovocem.
Odpovědět
@jitulkabobulka Kytku bude mít jen snoubencova matka, která jej povede k oltáři. Moje bude sedět hodinu v kostelní lavici - k čemu kytka? Akorát by překážela... Podle mě to je zbytečnost. I budoucí tchýně dostane jen jeden květ rozkvetlé lilie - spíš symbolické.
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?