Jak velký svatební dort je potřeba pro 20 lidí?

Profilova fotka
Ahoj potřebuji poradit než se vydám k cukrářce. Jak velký dort je potřeba pro 20 lidí? A kolik si máme přibližně připravit? nechci být pak nějak zaskočena ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Hlavně pokud sis nevybrala dort s holubičkami, figurkami novomanželů atd. Prostě klasický svatební dort neříkej že je na svatbu, jen na oslavu, výročí, atd. Jinak máš pěknou přirážku. Z toho důvodu budeme mít velké srdce, bez ničeho :-). Taky budeme mít cca 20-25 lidí, plánuju tak 2,5-3 kg, aby bylo i třeba pak do práce, atd.
Odpovědět
@mari90 Paní, co nám peče dort říkala, že se na osobu bere trojúhelník 200g, tzn. pokud máte 20 hostů, vychází to na 4kg. :-) Co se týká ceny, to ti asi nikdo předem neřekne. Každá cukrárna to má úplně jinak.
Odpovědět
Profilova fotka
@jennyexx Děkuji zajímalo mě to spíš jen tak orientačně
Odpovědět
Co jsem teď zjišťovala ceny dortů tak se pohybují od 200 kč/kg(učňovské středisko) až po 500 kč/kg(paní co to dělá doma), ale nejčastěji mi cukrárny psaly od 250 Kč/kg - 300 kč/kg. Zkus napsat pár mailů do cukráren ve tvém okolí ať máš lepší představu.
Odpovědět
Profilova fotka
Z klasického dortu uděláš minimálně 12 kousků...takže když budeš mít nějaký dvojpatrový dort, tak ti to stačí bohatě....My měli 4 patrový, protože jsme ho počítali pro 56 lidí...no nakonec nás bylo jen 40 a celé spodní, největší patro nám zbylo....Takže klasický dvojpatrák stačí
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?