Jaké dary, když spolu po svatbě ještě nebudeme bydlet?

Profilova fotka
Ahoj, ráda bych se Vás optala, jestli by jste nevěděly, jaké dary bychom měli chtít, když spolu nebude bydlet po svatbě. Bude stavět domeček a teprva tak za rok v něm bydlet a zařizovat. Já bych chtěla dostávat peníze, ale co když se někdo zeptá, co chceme za dar a nebude chtít dát penize?? Vůbec nevím, co si pak dáme domečku a bojím se, že se nám to pak nebude hodit. :-|
Odpovědět
Profilova fotka
Tak asi nějaké poukázky (IKEA a tak) a nebo finanční příspěvky na budoucí vybavení? My máme opačný problém, máme všechno už dávno zařízeno a rodina se diví, proč nechcem nádobí a další takové věci..
Odpovědět
Co takhle poukazy do obchodů s nábytkem? Ale příjde mi poněkud zvláštní,že spolu nebudete bydlet po svatbě ještě rok...Nebylo by rozumnější za ty peníze,co chcete dát do svatby, raději dostavět a vybavit dům? :-o
Odpovědět
To je divné, že by odmítli dát peníze, kor když jim to nějak zdůvodníte (právě tak, že chcete stavět, takže penízky půjdou na to...za tím si hned každý představí konkrétní cíl). Pokud máš takovou obavu, asi bych na to přivedla řč ještě před svatbou a tam, kde by se zdráhali dát peníze, bych třeba navrhla, ať tedy konkrétně zajistí něco na svatbě - třeba kapelu, dopravu apod.
Odpovědět
Profilova fotka
Myslím, si, že když Vám někdo bude chtít dát dar, tak Vám ho prostě dá a tak bych to asi nejspíše brala. Avšak hostům, kteří na tom "netrvají" to většinou bývá jedno. Možná přijdete na to, že si lidé "oddychnou", že nebudou muset složitě přemýšlet co Vám dát za dar. ;-) Nejlépší si myslím je toto téma "načnout" při přípravách na svatbu, ostatně lidé se Vás určitě budou ptát, co by jste si přáli mezi řečí. Tak jednoduše odpovězte, že peníze by byly nejlepší. :-)
Odpovědět
Tak to by jsi měla vědet především ty, co potřebujete :D Tak chtějte něco co využijete ještě teď- příspěvek na svatební cestu, kdyby chtěli něco do domečku tak třeba příbory, příruční mixér či talíře až tak nezáleží na interiéru domu... Ale ty šeky jsou nejlepší nápad...
Odpovědět
Profilova fotka
Nebo byste si mohli udělat seznam "darů", kde by bylo, na co konkrétně potřebujete peníze. Že by vám lidi nedávali jen tak peníze, ale dali by vám přesnou částku a věděli by na co, to je myslím schůdné i pro lidi, kteří nechtějí dávat peníze.
Odpovědět
Profilova fotka
Podle mě jsou penízky nejlepší dar. Vám se budou hodit, a když stavíte domeček, tak budeme potřebovat spoustu věcí. Nemyslím si, že by vám někdo peníze odmítl dát, vzlášť, pokud zná Vaši situaci..A kdyby byl nějaký šťoura, tak bych řekla, že je chcete na svatební cestu ;-) -to musí pochopit každý :-D My máme opačný problém, už 2roky máme náš byteček, takže věci nepotřebujeme..všichni rodina i kamarádi to pochopili-navíc v dnešní době nikdo nechce 3 stejné konvice nebo sadu taliřů, která se Vám nebude líbit ]-( Kdyby si přeci jen peníze nechtěla nebo je někdo nechtěl dát, tak jsem kdysi četla, že se udělá seznam, kde budou přesně ty věci, které chcete, takže tam nebude jen "konvice", ale i obchod a značka ;-)
Odpovědět
Já myslím, že naopak lidi jsou radši, když nemusí nic kupovat, nebo vymýšlet, hodit peníze do obálky je přece jednodušší...nebo ty poukazy, to je taky super řešení :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Souhlasím, že jako dar dání penízků do obálky je nejrozumější......
Odpovědět
Profilova fotka
Taky se přidávám, že penízky jsou nejrozumnější :-) . My to uděláme tak, že všem slušně a jasně řekneme, že chceme přispět na svatebku a že tím nám nejvíc pomůžou, protože si ji aspoň pořádně užijeme ;-) Ono sama o sobě svatba není levná záležitost, takže si myslím, že Ti nikdo nebude vnucovat nějaké dary a pochopí tvoje přání :-)
Odpovědět
Taky souhlasim s penezy,s pritelem budeme stavet a chceme taky penize,jen znamym co mam ze zahranici reknu co chcu,koupi mi neco co budu potrebovat,budu to mit od nich na pamatku a taky tady takovy veci urco nekoupim.jinak ostatnim penize,sama sem si prubezne vybavu(talire,sklenice,povleceni apod.)kupovala takze azbudem mit postavene do zacatku mam,sem rada protoze tech vydaju bude mega a tohle jako kdyz najdu..
Odpovědět
Ježíš, jedině peníze a poukázky!!! Trvejte na tom. Nevím, proč se někdo vyžívá ve vybírání svatebních darů dle svého vkusu a snaží se jimi "potěšit" někdoho, kdo má vkus naprosto odlišný :-(
Odpovědět
Článek se načítá
My jsme to vyřešili větou: " V případě, že se rozhodnete nám věnovat svatební dar, učiňte tak prosíme finanční formou – hmotné dary určitě neupotřebíme." kterou jsme napsali do informačního dopisu, přikládanému ke svatebnímu oznámení. Nechtěli jsme to řešit s každým zvlášť. Žádné krámy nepotřebujeme a tohle nám přišlo jasné a vhodné. Zatím se to setkalo s dobrým přijetím.
Odpovědět
kartička ke svatebnímu oznámení: Kdo by chtěl přispět darem, nechť prošmátrá kapsičky, hodí se nám každá kačka, stavíme domek maličký.
Odpovědět
Profilova fotka
My dáváme k oznámení ještě jednu kartičku s textem o peníze na stavbu domu - mám ji v albu. A myslím že to je nejrozumější. Peníze na stavbu se budou hodit - taky budem stavět.
Odpovědět
Profilova fotka
Já bych spíš potřebovala vědět, co jako svatební dar když už spolu dlouho bydlíme a máme všechno...
Odpovědět
Myslím, že peníze jsou hodně praktická věc a hodí se vždycky. Stejně tak je dobré i říct si třeba o poukázku na nábytek nebo nějaké služby, do kuchyňského studia nebo eshopu, kde bys ráda v budoucnu nakoupila vybavení do domu. My s přítelem spolu sice bydlíme, ale domek rekonstruujeme a tak mám věci do výbavy, které jsem chtěla nebo dostala třeba na narozky nebo Vánoce zabalené v krabicích (hlavně nádobí do nové kuchyně - to nakupuji postupně, abych se pak úplně nevydala z peněz :-) ) a užíváme starší.
Odpovědět
Profilova fotka
Já bych brala věci do bytu - i když spolu zatím nebydlíte, věř mi, že až se budete stěhovat taková sada ručníků nebo povlečení se bude hodit ;-) Zvlášť pokud jim trochu naznačíte svůj vkus :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Hned po svatbě také budeme stavět. Vlastně už jsme začali teď, tak trošku nestíháme ani jedno... :-D Ke svatebnímu oznámení, pozvánce na hostinu nebo raut jsem přidala kartičku vytisknutou na obyčejném papíru na naší tiskárně s pěknějším písmem (stáhla jsem si pěkný český font) a tím jsem i potiskla obálky, takže to k sobě aspoň trochu ladí... Na kartičce mám trapnou básničku o tom, že chceme peníze na stavbu domu a navíc odkaz sem na beremese do svatebního listu s naším seznamem darů. Je jich tam asi 12, je tam napsané, že nechceme žádné spotřebiče (než dostavíme, vyprší nám záruční doba) a dekorační předměty, že už máme povlečení i ručníky atd. Mezi dary se nachází různé hrnce, pánvičky, poukázka do Ikee, zapékací formy, příbory atd. Je tam vždy přesný popis s obrázkem a odkazem na určité internetové stránky. Tento list jme si udělali, protože nám bylo jasné, že někteří lidé nechápou jako dar peníze. Už tam jsou dva rezervované... Raději bych peníze třeba na kuchyň nebo koupelnu nebo na podlahu atd. atd., ale takto aspoň vyberou podle našeho vkusu, když nic jiného. :-N
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 letech
Mozna se budete smat, ale my jsme take v dobe svatby staveli domek a jako jeden ze svatebnich daru dostali parni cistic http://www.karcher.cz/cz/Vyrobky/Home... (kouknete na video). Nejprve sem na dar nevericne koukala, ale ted si ho nemuzu vynachvalit a sem strasne vdecna, ze mel nekdo (svagrova) takovyhle skvely napda. Da se s nim hrozne lehce vycistit uplne vsechno od koupelny pres kuchyn, stare necistoty, ktere byste samy nevydrhly, nebo by vam to zabralo strasne casu. Cena je od 2000Kč, což se dá. Ty výkonnější stojí samozřejmě víc.
Odpovědět
Profilova fotka
Já budu dávat k pozvánkám kartičku s nějakou básničkou, že chceme peníze. My spolu naopak bydlíme a máme všechno. Například chceme dělat novou koupelnu a záchod, ale to si musíme koupit sami. Myslím, že to každý pochopí. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Bastosba: taky to tak máme v plánu. Nenašla jsi někde nějaký text, co neurazí, ale bude pochopen? :)
Odpovědět
Profilova fotka
My udelali seznam konkretnich daru pro ty, kteri by nechteli davat penize a protoze uz vsechno v domacnosti mame, tak jsme zvolili sady kvalitnich rucniku a povleceni, dali jsme presne instrukce jake chceme, u neceho jsme jen nastinili jaky vzor, u neceho jsme pozadovali primo konkretni, myslim ze tohle se doma vzdy hodi i ve vetsim mnozstvi.. lepsi nez tri zehlicky :-)
Odpovědět
Profilova fotka
a my napsali na takovou básničku, kterou jsem tu už viděla u jedné nevěsty a se souhlasem jsme ji použili: SVATEBČANÉ NAŠI MILÍ, DOVOLTE NÁM PROSBIČKU, RADĚJI NEŽ VĚCNÉ DARY, NAPLŇTE NÁM KASIČKU. VELKOU RADOST BUDEME MÍT I Z KORUNKY DROBNÉ, NOSIT DŘÍVÍ DO LESA, NEBYLO BY VHODNÉ. MNOHOKRÁT VÁM DĚKUJEME ZA KAŽDÝ HALÍŘ, STOKRÁT LEPŠÍ NEŽ NÉST DOMŮ STODESÁTÝ TALÍŘ. BERTE TOTO OZNÁMENÍ JAKO MALOU RADU SVATBA NENÍ O TRÁPENÍ, CO POŘÍDIT K DARU. POKUD NĚČÍM PŘISPĚJETE, BUDEME JEN RÁDI, ALE HLAVNĚ OSLAVTE TO SPOKOJENĚ S NÁMI!! Tak třeba tě to bude inspirovat :-) Posílali sme v obálkách oznámení a takový stručný program, jak to bude probíhat celý den. A na kartičku zvlášť jsme natiskli tuto říkanku.
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?