Svatební cesta v USA

Ahoj. Spolecne s pritelkyni planuje po svatbe cestu do Ameriky. Cetl jsem zde spoustu nazoru tykajici se bezproblemoveho cestovani novomanzelek na stary pas. Ale vzdy to byli destinace jako Egypt, Turecko, ci Recko. Jak se tvarite na cestovani do Ameriky na stary pas? Myslite, ze by stejne jako v pripade jinych destinaci nemeli byt problemy? Pocinaje vyrizovanim viza konce u debaty s imigracnim urednikem na letisti. Nechci, abysme se dostali do situace, ze se budeme muset na letisti otocit a letet zpatky. Je mi jasne, ze ani tam nikdo nebude vedet, ze je pritelkyne vdana a v pasu bude mit vizum na stare jmeno, nemate nekdo nejakou zkusenost, ze ktere byste poradili co by bylo v tomhle pripade nejlehci. Kdyby to bylo kamkoliv jinam v Evrope, tak nemam osobne strach, nicmene zname byrokracii a pristup k lidem v Americe a nerad bych se dostal do vyse popsane situace.
Odpovědět
1
2
7
AVP, podle mého je nejtěžší se dostat za hranice ČR, jinde už nemají šanci zjistit, že se manželka jmenuje jinak. Já psala na MV a volala na Ruzyni na cizineckou policii, tam ti podle mého poradí nejlíp.
Odpovědět
Zkusim to, zacnu to vse zarizovat az po novem roce vcetne konzultace v cestovni kancelari. Diky moc za nazor.
Odpovědět
Jestli jedete s cestovkou, tak by to mělo být snad bez problémů, tam s tím určitě mají spoustu zkušeností.
Odpovědět
Jemine ludia, neblbnite. Na americkej ambasade sa nebude nikto pytat ci ma nove, alebo stare priezvisko v pase. Dolezite je, aby mala pas platny najmenej 6 mesiacov po prichode nazad domov. Ak ma dostat viza tak ich dostane na hocijake priezvisko. Na letisku v USA by Vas otocili koli inym veciam a nie koli priezvisku. Good luck a uzite si USA x-)
Odpovědět
AVP, opravdu se nemusite bat. Zmena prijmeni neni podstatna. Ono to totiz ani nejde. protoze je bezne zvykem, ze manzele odletaji na svatebni cestu do tri dnu po svatbe. A tak by se nezvladl novy pas, a ani americka ambasada. Zmena prijmeni je nezajima. Zajima je jen a jen dotycna osoba :o))) A ta je porad jen jedna...
Odpovědět
Diky moc vam vsem za povzbudive odpovedi. Snad vse probehne v poradku a bez vetsich problemu.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, na svatebni cestu do USA sice nejdu, ale mam pas s visem, ktere by platilo jeste 8 let. Na strankach US ambasady maji napsano, ze po provdani, se musi zadat znovu obvyklym zpusem o nove visum (coz mi prijde nefer a diskriminacni). Faktem je ze pri cestovani bych se asi nejvic bala nasich celniku. mate nekdo konkretni zkusenost s cestovani do USA treba za rok po svatbe na stary pas ?
Odpovědět
Profilova fotka
ahoj, tak ja se pridam. Zrovna dneska mi dosel pas i s vizama na 10 let. slecna u pohovoru na viza dobre vedela, ze se budu vdavat 3 dny pred odletem a nerekla ani slovo, takze bych strach nemela. je ale fakt, ze ja do USa letim z londyna, takze se nemusim obavat ceskych celniku... ale jak uz tady holky psaly - takovych lidi, co jezdi na svat. cestu hned po svatbe je kopec, tak to snad nebude tak hrozne.. ;-)
Odpovědět
jankax: mohla bys mi, prosím, do IP napsat ve zkratce, co všechno jsi potřebovala k vyřízení víza a jak to u pohovoru probíhalo? Plánujeme, že letos pojedeme na "svatební cestu" do USA a já mám z toho pohovoru docela hrůzu. Manža si vízum má, ale asi si bude žádat znova, protože má v pase docela dost starou fotku. Díky
Odpovědět
Mne rekli ohledne cestovani do zahranici jedine, pokud nepodam zadost o zmenu udaju v ostatnich dokladech a i pasu, tak zustavam v registru obyvatel pod starym jmenem a nemelo by se nic dit.
Odpovědět
Profilova fotka
no ze zakona by se melo o novy OP pozadat do 10 dnu od obdrzeni toho dokumentu a kdyz ti stary OP rozstrihnou, tak to jako budes bez obcanky? Nebo jak si to myslela s temi ostatnimi doklady Ivisku?
Odpovědět
No, požádat by se sice mělo, ale když s tím měsíc počkáš, maximálně ti dají pokutu ;-) A stejně jsem ještě neslyšela o někom, kdo by ji dostal :-) A místo rozstřižené OP používáš pas, z toho nikdo nepozná, že ses vdala ;-)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
ahoj, chtela bych vas uklidnit protoze s tim mam docela zkusenosti.....jediny co je dulezity, kdyz poletite do USA (nebo kamkoliv), abyste meli letenky, pas a vizum na jedno jmeno, pak se vas nikdo nebude na nic ptat. (a je jedno jestli to je mesic, rok nebo deset let po svatbe, dokud je pas/vizum platne, nikdo nic neregistruje.)
Odpovědět
Dobry den, vubec bych se nebala jet do US s pasem na divci jmeno, ja tak cestovala nekolikrat, dokonce i s letenkou s novym jmenem, ALE musi dotat, manzej je American.
Odpovědět
ahojky ja znam taky par lidicek co jezdi na divci pas doted (protoze maji viza v pase na 10 let) a jsou trebas 5 let provdane. tak good luck
Odpovědět
MAte niekto skusenosti s vybavovanim viz do USA? My chceme ist do Belize, ale leti sa tam bohuzial iba cez USA. Tym, ze si beriem cudzinca a protestanta, tak mam toklo papierovaciek, az mam chut to zrusit. Kolko to trva dostat ich a co vsetko na to potrebujem, viete poradit? Mam si ich vybavovat v BA alebo v Norsku?
Odpovědět
Profilova fotka
Vybavuj v BA, trva to jeden den. Objednava sa na pohovor online na stranke us ambasady, tam najdes aj vsetky infosky.
Odpovědět
no super!!! diky moc! ja som myslela , ze to bude horsie! jeeeezis jak sa tesiiiim!! 8-) 8-)
Odpovědět
Ahoj, já jedu do USA 2 měsíce po svatbě a ráda bych na starý pas a vízum, ale bojím se. Myslela jsem si, že si mě na letišti v Praze naťukají do celostátního registru a hnedka odhalí, že nikdo s mým starým jménem neexistuje... To se nedělá?
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 letech
Zdravim Vas vsechny... asi ted budu dost za blbecka, ale nejak nemuzu najit informace, co bych potrebovala. Snad mi nekdo z Vas poradi... S pritelem bychom se chteli v cervenci brat a v pulce srpna odjet na svatebni cestu do USA. Nemame zatim vyrizene nove pasy ani viza... jak dlouho vyrizeni muze trvat? Mame si nove pasy udelat uz ted? Mam pocit, ze to v mezicase svatba-dovolena nestihneme. Tak si to mam vyridit ted s tim, ze po navratu z USA musim vyridit zase nove doklady s novymi udaji?
Odpovědět
Na starý pas se smí vycestovat max 6měsíců po svatbě, do té doby se musí nechat udělat nový včetně víz. V Praze bych se určitě nebála, to nikdo přeci neví, když cestujete hnedka po svatbě, že jste vzatí, až když to proběhne matrikou a necháte si udělat novou občanku. Ale i tak se na starý pas smí vycestovat.... Karkoolka, nové pasy si nechte udělat co nejdřív, alespon kolem svatby nebude tolik starostí, bohužel pak kvůli tvému jménu musíš žádat o pas nový. Víza teď udělují on-line. Myslím, že do týdne 14dní je vísum vyřízeno, ale vše bude na stránkách ambasády. Jinak v usa na letišti při příletu na přepážce se vás opravdu ptají na různé blbosti, třeba pán nechápal že jsem na mateřské dovolené, co to jako je, že oni to tam nemají, jak si to můžu dovolit atd, kde máme dítě....naštěstí nás pustili.... Jinak doporučuju v usa dovolenou na vlastní pěst, v dubnu jsme byli na 16dní po Californii - San Francisko - Pobřeží californie -Santa Barbara - Los Angeles - Las Vegas - Grand Canyon - zpět Los Angeles. Letěli jsme z Dráždan do San Franciska a pak z Los Angeles do Dráždan...ubytování jsme bookovali před letem, x hotelů a jeden výlet z Las vegas letadlem do Grand canyonu, také auto bylo booklé z čech, ale to klidně stačí až na letišti, jen si třeba dopředu zjistit ceny u jednotlivých půjčoven aut, vše klaplo bez jediné chybičky, všude kde jsme byli ubytovaní o nás věděli a rezervace proběhla...stačí umět anglicky a mít on-line platební kartu. Všichni jsou milý a se vším rádi pomůžou. Když tomu věnujete trošku svého času, budete mít dovolenou ve své režii a zastavíte si kde chcete a na jak dlouho chcete, najíte se kde chcete...atd... Pokud ale jde o nějaké válendo u moře, tak to bych asi cestovku volila.....je to přeci jen jednodušší....
Odpovědět
Profilova fotka
Musim jen dodat k prispevku od Andru: auto bych bookovat na letisti nedoporucovala, vzdy je lepsi podivat se na internet, jake maji sazby, pujcovat primo z letiste je vzdy za vetsi sazbu nez rezervovat predem na strankach jako je bud jejich vlastni nebo jine, napr. tri wecka, tecka, orbitz, tecka, com, nebo ve stejnem formatu expedia ci travelocity.
Odpovědět
Czjana, no my bookly z čech konkrétní auto a nakonec auto i cena byla jiná, protože jsme nebyli američani, oni mají pro američany a pro cizince odlišné ceny.....a co doporučuju navigaci, bez té by jsme byli ztracení!!!!!
Odpovědět
Czjana, koukám na vaše albíčko,pamatuju si ho zpočátku když jsem se prvně dostala, hodněkrát jsem si ho prohlížela, moc se mi líbila vaše svatbička i fotky a tvůj muž, wow :-D moc vám to slušelo 8-) .
Odpovědět
My jsme prohledli dopredu vsechny autopujcovny a nejlip nam teda vyslo to co bylo na letisti(nastesti). Dostali jsme super karu (Mazda 5) kam se nam vsechno veslo. Bez navigace ani ranu...maji uplne jine znaceni nez na jake jsme zvykli. Bacha na vyssi cenu diky tomu ze je ridic mladsi 26 let(to jsme bohuzel byli vsichni ctyri co jsme tam byli) a prirazky za dalsiho ridice(my jsme se vsichni ctyri stridali ale byl by prusvih kdyby nas nekdo chytl, my to meli pujcene jen na jednoho cloveka-na me) Bacha - musite mit embosovanou platebni kartu - jinak to zaplatit nejde. Doporucuju dodrzovat rychlost(mame teda na navigaci ulozenou nasi nejvyssi rychlost a to bylo 178 km/h ale to uz je na zabasnuti!!!). Taky doporucuji dovolenou na vlastni pest. My takhle za 10 dni objeli celou Floridu, ubytovani jsme se nezamlouali - nebyli jsme ani v sezone (zari/rijen) a vzdycky jsme nasli slusne ubytovani i se snidani za super cenu (pokoj s dvema manzelskyma postelama vzdy do 80 dolaru)- nejlip MOTELY - v navigaci jsou ulozene a tak kdyz chcete uz najit motel tak jen najdete v navigaci nejblizsi. Nezapomenout udelat mezinarodni ridicak - specialne do USA - udelali mi ho na pockani.
Odpovědět
Selmice, myslím že na zabásnutí by bylo i to střídání řidičů, ty jo, jste měli odvahu, američti policajti nenechají učitě nic jen tak a jsou přísný, pěkně by vás podusuli!!! to jste měli štěstí 8-) že vám to prošlo. Jojo, v té navigaci byli restaurace i ubyytování, to bylo prima :-D
Odpovědět
jo ale to bysme toho tolik nevideli...my toho hodne najezdili.... ale uznavam ze na zabasnuti by to bylo...a dobry bylo kdyz jsem pak jela s kamaradkou pres Georgii a spechali jsme na letiste tak jsme taky jeli dost rychle, ale nastesti pred nama jel nekdo jeste rychleji a nejednou policajti - predjeli a zaradili se pred nas....ale nastesti zastavil toho pred nama.ale krve by se v nas nedorezal....byla sem vyklepana jeste v letadle:-). NA zabasnuti bylo i to ze jsem si vezla epifita(thilandsii) - to je takova trava co roste jen ze vzduchu - to by taky bylo na zabasnitu, stejne i to ze sem si vezla kusy nejakyho koralu a az v atlante na letisti jsem ve vytrinkach videla ze se to odvazet z USA nesmi :-D . Taky jsem mela hroznej strach ze si budou myslet ze mam v kufru bombu - mela jsem tam menic napeni do zasuvky do auta - je to takova krabicka s hromadou dratu :-D A kamaradka radsi na moji radu volala na letiste jestli si muze vzit s sebou plynovou bombu do varice - no jasny ze nesmi :-D to by evakuovali letiste ji rekli...takze tak jsme si vedli :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Andru, to je take pravda (s tema cenama) i kdyz odkud jsi by nemelo hrat roli v cenach. Vim, ze roli hraje kdyz je ti pod 25, to se ta cena pak vice mene zdvojnasobi kvuli pojisteni. Vidim, ze jste si udelali krasnou cestu po zapadnim USA, tak az nekdy zase zavitate do SF, napis do IP a sejdeme se na kafe ;-). Dekuji za kompliment na album a Aleema, takovou poklonu mu musim vyridit, bude mit radost - i kdyz jak ho znam, tak se spise zaculi a zastydi :-D Tebe teprve vase svatba ceka, my jsme se vlastne brali ten stejny vikend loni. :) Preji hodne zdaru a malo nervovani pri planovani. Bude to krasny den, uvidis. Zatim pa, Jana :-)
Odpovědět
Czjana, no snad nebydlíš v SF? 8-) to bych teda záviděla, to město mne naprosto dostalo a doufám, že se tam někdy ještě podívám, případně ti písnu ohledně kafíčka :-D . jojo krásná cesta to byla, byla jsem v SF požádána i o ruku, v Golden Gate parku, v té Japan garden. Nejvíc se mi líbilo SF, Monterey....pak ta cesta z SF do Santa Barbary, úžasná neskutečná příroda, ohromující Grand Canyon, LA vůbec se mi nelíbilo, LV úchvatné v noci....ale to ty to tam určo všechno už máš projetý několikrát, vid. Díky za přáníčka ohledně svatby, těšíme se všichni, už jsme poslední z rodiny i z kamarádů kdo je ještě svobodný :-D pa Andrea
Odpovědět
Profilova fotka
Andru, ano, bydlim v centru SF. Z mist, ktera jsi navstivila jsem byla vsude krome Grand Canyonu - to se mi jeste pod ruku nedostalo a dalsi moznost, kterou bych mela jsem opet zaplnila cestou jinam (Vancouver). Na vse jednou dojde, jak se rika ;-). Vzdy, kdyz mam moznost nekam vyrazit me lakaji jina mista vice, ale az objezdim vsechny me favority, urcite me vitr zavane i tam. Byli jste i na Hoover Damm? Pokud jste do Santa Barbary jeli po HWY 1, jako ze to zni ze ano, tak tam je cesta opravdu moc hezka, alespon po Big Sur, pak uz se HWY spise uchyli do vnitrozemi. Tento vikend jedeme do Año Nuevo State Preserve, coz je kousicek od Santa Cruz, shlednout elephant seals, je to jejich rozmnozovaci sezona a je jich na pobrezi strasna spousta. Urcite se na sve pristi navsteve zastav, vzdy uvitam krajany. :-)
Odpovědět
1
2
7
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?