K čemu je dobrá svatební agentura?

Ahoj budoucí nevěsty! Chtěla bych se zeptat těch, které jste měly svatební agenturu, co vše za vás zařizovala a kolik to stálo a zda to stálo za to, nebo už byste do toho příště nešly. Z mého pohledu mi to připadá zbytečné, ale třeba mě vyvedete z omylu...Jak to tady projíždím, téměř každá z vás si tady dle doporučení nebo svých vlastních kontaktů našla dodavatele, vybrala místo obřadu a hostiny, máte vyšperkované výzdoby...na co pak ta agentura slouží? Pokud máte svědky, kteří aspoň trochu znají hosty a mají nějaké vaše pokyny a organizační schopnosti, co takového "wow" nebo navíc může agentura přinést? Samozřejmě nemluvím o těch nevěstách, které chtějí mít vše bez starostí a delegují na agenturu vyřizování na matrice, v restauraci, dekorace, zábavu pod., to pak chápu. Ale spousta z vás tady má vše řešeno po své linii a přesto má agenturu - proč?
Odpovědět
@kocisko Myslím, že většina lidí,o kterých píšeš, nemá agenturu, ale jen koordinátorku, která jim vše zorganizuje jen ve svatební den, aby to nemusel dělat nikdo z hostů, a má s tím zkušenosti. Jinak platit si někoho, kdo za mě udělá přípravy, ale vlastně všechno zařizovat sám, je opravdu zbytečné :-D
Odpovědět
@elwe Jojo, to je možné, že je to "jen" koordinátorka, ale mezi agenturou a koordinátorkou není reálně moc rozdíl..z agentury to taky má pak pod palcem nějaká konkrétní koordinátorka. A jinak naprostý souhlas.
Odpovědět
Já sice agenturu nemám, ale mít na to finanční zdroj, neváhala bych. Hlavní důvod je prostý - je to prostě jednodušší. Všechny moje představy by zrealizoval někdo jiný, případně je umírnil, upravil a přivedl k dokonalosti. Ono totiž něco si vymyslet a pak uskutečnit není žádná sranda, i když to někoho může třeba bavit. Já si některé přípravy užívám, ale nemám na to tolik času, kolik bych potřebovala, takže jedu podle priorit a to "nedůležité" (ač třeba hezké a vysněné) odložím nebo neudělám... Mít na to peníze, klidně bych si najala někoho, kdo za mě udělá opravdu vše a já budu chodit jen na ochutnávky dortů a vybírat mezi pudrově růžovou a tělovou... :) Zbytečné mi to nepřijde, protože někdy jsou časové možnosti opravdu omezené a přece bych chtěla svatbu perfektní - tak proč ne... Další věc (týká se to spíš té zmiňované koordinátorky) - chtěla bych, aby svatebčané neměli na starosti opravdu nic, ovšem celý den se bez nějaké organizace neobejde, takže svědci, družičky a družba budou mít své úkoly, nejraději bych to však delegovala na někoho, kdo není host. Už jen pro ten klid a pohodu... :)
Odpovědět
Agentura (ale i koordinátor) nabízí komplet všechno, takže ty si můžeš třeba sednout na zadek a jen ukazovat (trochu americký styl). U Agentury taky platíš za to, že v tom procesu plánování je zapojeno více lidí., takže je to logicky mnohonásobně dražší a pro většinu českých nevěst i nedostupné. Agentura ti zkrátka ušetří čas (hodně), starosti, nervy ale peníze ne. Taky agentura může jít v nějakém stylu který se více či méně obměňuje a pak se tam vytrácí ta originalita (ale neříkám, že všechny). V USA je to zcela běžná věc, mít agenturu, ale v našich zeměpisných podmínkách je to stále dost drahé - zvlášť když tu čtu, že holky mají na svatbu pro 60 lidí 100tisích nebo méně.. Já osobně jsem si od agentury nechala doporučit 2 typy dodavatelů a budu mít koordinaci svatebního dne - za ten pocit, že pokud se něco během dne potentuje a ten člověk prostě udělá vše proto, abych se o tom pokud možno ani nedozvěděla, mi to stojí. Ale je pravda, že některé holky mají tak šikovné přátele - rodinu, kteří jsou schopni agenturu hravě zastoupit..
Odpovědět
@kocisko spis jsem to myslela tak, ze koordinatorka je jen na jeden den, ale agentura se ucastni celych priprav - jestli jsem spravne pochopila, ze toto myslis.
Odpovědět
@elwe jo tak, tak to je možné :-)
Odpovědět
@happiest_girl A můžu se zeptat, jak velká bude svatba a co vše v ten svatební den budou mít na starosti? Mě nenapadá nic na koordinaci kromě pokynů typu "teď je odjezd, teď se fotíme, teď udělejte špalír, teď bude první tanec, jděte všichni na parket.."
Odpovědět
@kocisko ahoj, určitě. Pokusím se to sepsat a nezapomenou. Koordinátorka nás v podstatě zastoupí úplně ve všem před obřadem, ptz my tam s hosty nebudeme, uvidíme je až na obřadu a po obřadu. Takže přivítání, pokyny, programy, směrování, zkrátky aby všichni věděli co a jak a včas byli na obřadu. Pak nám bude hlídat časový rámec, Bude sloužit jako takový ,,hromosvod" v případě nespokojenosti, průšvihu, poskytování informací atd. Pak bude taky spojka mezi všemi dodavateli a částečně i s pracovníky matriky (já jsem tajná nevěsta, takže předání dokladů atd.) v průběhu celého dne. Pro nás je taky důležité aby plnila částečně funkci ,,tlumočníka" aby ovládala jazyky jelikož máme asi 10 národností n svatbě :D Ale nic násilně, všechno musí jít hladce, tzn. nebo na ně troubit ,,Á teď všichni povinně na parket"! :D
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj holky, napíšu ještě z druhého pohledu. Pomáhala jsem na hodně svatbách kamarádkám, moc mě to bavilo, tak jsem začala dělat svatební asistentku jako brigádu při mateřské. Svatební koordinátorka může na svatbě hodně pomoct, ale musí se snoubenci sednout. Důležité je také přiložit ruku k dílu, ne jen dirigovat. Určitě je dobré vzít si koordinátorku na doporučení a po osobní schůzce ;)
Odpovědět
Ještě bych dodala, že před svatbou samozřejmě může pomoci a doporučit také - ale to už záleží na tom, co pár vyžaduje. Zda pro ně má zařídit i všechno před nebo jen v ten svatební den - taky jsem několik doporučení využila. A pak mě ještě napadlo, že taky ve svatební den drží peníze pro dodavatele - tedy vy jí je nachystáte a ona jim zaplatí většinou doplatek k záloze, kterou posíláte předem (pokud se nedohodnete s dodavateli jinak, což je taky velká pomoc. A hlavně - aktivně se o Vás zajímá a více či méně se účastní i plánování atd. - to vidím jak jeden z hlavních znaků dobré koordinátorky. :)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?