Zdravím všechny před pár dny jsem dostala žádost o ruku a termín jsme si řekli, že za rok v září..tak kdo je na tom podobně jako já tak pojdte prohodit pár slov :-)
krti - tak by sis prostě chvilku odpočala, dala do pořádku resty a mohla se na chvilku zastavit a rozmyslet co dál
edvi - to vím, že si musíš hodně připlácet, ale myslela jsem že si to celý neplatí člověk sám (že to je náročný fyzicky finančné a hlavně psychicky je jasný, ale musíš to vydržet, :-) myslím na tebe a držím palce, hodně štěstí
Koukám, že debatujete. moc díky za podporu. zatím se drží tři, musíme čekat do pátku kvůli tomu, že mám nízkou děložní sliznici a musí dorůst Jinak by je už mohli zavést, je to risk jestli vydrží nebo ne. Oplodnilo se jich tak málo, protože některé vajíčka nebyla dostatečně zralá, zřejmě mi je vzali brzy, ale kdyby čekali, tak by zas asi popraskala ty co už zralá byli. Je to věda a moje nervy jsou v tahu. Doma to vře mou protivností.
Jinak co se týká financování, tak pojištovna připlácí na 3cykly v životě. Jenže všechny doplatky okolo a tak hodí stejně 20-30tis za ten pokus. Jinak to vychází asi na 80tis kdyby nepřispívala pojištovna. Takže nás tenhle pokus vyšel na 24tis doplatek zatím a mám strach abychom neskončili dřív než se vlastně do mě dostanou. To až ve mě budou mít 30%šanci. Je to náročné nejen fyzicky, jsem docela zhuntovaná, ale hlavně psychicky. Nečekala jsem to až tak, že to budou takové nervy o jednotilivé embrya. Já myslela, že jich budeme mít dost i na to abychom nějaké zamrazili na další pokus kdyby to náhodou nevyšlo. A ted budu štastná, když se dožijí aspon 2 toho pátku at je můžou zavést.
Prostě ono se to jen píše, že to hradí pojištovna. Jo hradí , ale požaduje doplatek. :-|
Já bych ty svatební přípravy vrátila hned! Sice jsem snad nikdy nemusela tak moc makat a organizovat a zařizovat, i třeba s rodičema jsem se hádala víc než obvykle a často mě někdo vytočil, ale tyhle problémy, to je čistá beznaděj :-S A to mám "štěstí", že řešim jenom tu práci...
Díky za podporu, já se snažim dívat na to pozitivně, ale občas mě to prostě popadne... A to ještě vlastně normálně pracuju. Asi mám právě strašnej strach, co bude, až budu fakt doma, tak se tomu zuby nehty snažim vyhnout. A ono to zatim nejde :-|
krti - to jo, ale každý špás něco stojí :-| někdo má holt kliku a někdo musí vydělávat na těhotenství
krti a s prací si nelam hlavu, však oni někdebudou rádi že tě dostanou. Když jsem hledala práci, tak jsem poslala asi 40 žádoti a z toho asi 3 se ozvali a na jedno mě přijali, ale přijali ;-)
Před svatbou bylo fajn, však jsem to tady taky někde psala, že se mi to líbí, nervozita a vzrušení a co potom. První týden po svatbě se mi taky chtělo brečet, že už nejsem asi slečna, ani před svatbou ani nevěsta a že najednou nevím co mám dělat atd. Tak mám teď novou náplň o které jsem taky věděla, že mě čeká, tak jsem si užívala ty krásné a pozitivní stresy :-)
Od loňského záři neberu prášky a vlastně od toho okamžiku jsme se nijak nechránili, takže zhruba rok. Ale v květnu jsem šla k mudr. protože jsem nedostala menses a testy nic neukazovali, nakonec jsem to dostala sama ale už jsem byla objednaná tak jsem tam i přesto šla a nasadila mi hormony na jeden měsíc na zkoušku a to udělalo to že mi nebylo dobře, jak už jsem psala. A říkala že když do září neotěhotním tak už nás prohlídnou. Teď mi změnili doktorku, šla jsem na preventivní prohlídku a rovnou jsem jí to všchno říkala a ona hned že už nás teda vyšetří a začneme s tím něco dělat. Ono je to totiž asi docela běh na dlouhou trať, sice jsem hned objednaná, ale výsledky budou až za měsíc a půl a než se začne něco řešit tak to taky něco zabere a hned je po vánocích atd. běží to hrozně rychle.
ty jo holky nebylo lepší to období před svatbama? Sice trochu stres,ale o to veselejší.
Mám pocit že ty depky neustávaj a jen se prohlubujou.
krtku - to bude dobrý.Už se těším jak nakonec budem všechny pařit samou radostí jak všechno klaplo :-)
klara: Ona to tu edvi někde nedávno psala - že ten první pokus je "zadarmo", ale platíš si veškerý věci kolo, který s tim souvisej - ostatní vyšetření, hormony a tak. Teď nevim, abych nekecala, ale to "zadarmo" pak znamená stejně několik tisíc (15?). A další pokusy dražší...
já teda pořádně taky nevím jak je to s financováním umělýho oplodnění, ale pojišťovna něco platí, nevím jak je to teď, ale když jsem to věděla, tak to byly tři pokusy a pak si to platíš sama, ono je to složitější, protože jsou různé metody umělýho oplodnění a s těma souvisí různé podmínky. Není to tak že by sis to celý platila sama.
edvi - výsledky se dozvíme snad na konci listopadu, hrozná dálka. Teď v sobotu jdu na ultrazvuk a manžel asi donese spermie a pak musíme čekat na další menses a budu moct jít na krev kvůli hormonům, až to všechno vyhodnotí tak jdeme na pohovor a tam nám řeknou co se děje a co nás čeká. Jsou to velké otazníky. Je už trochu jasné, že mám příliš dlouhý cyklus a budu muset brát nějaké hormony. už jsem právě jeden měsíc brala a málem jsem se z toho zbláznila, bylo to naprosto strašné - hlavně psychicky, pak jsme se rozhodli pro svatbu, tak jsme to teď neřešili, protože jsem nechtěla do svatby zbláznit.
Co ti řekli teď?
Ale s tim příspěvkem od státu - naprosto souhlasim! Nechápu, proč se tohle nějak víc nepodporuje. Nechci, aby to vyznělo hnusně, ale třeba težkejm kuřákům se léčba různějch chorob plic (/od astmatu po rakovinu) taky platí ne? A to si za to s prominutim můžou sami. Co udělaly ženský jako edvi tak hroznýho, že si musej platit takový peníze za 30% šanci mít dítě? Nějak mi tohle přijde na hlavu postavený. Celej stát ovládanej nějakejma lobby, kterým ani nerozumíme... Snížit dávky a porodný, to jo, ale zvýšit daně za cigára a chlast, to ne, to se státu nevyplatí. Kocourkov.
no jsme v době kdy stavíme,předěláváme pořád byt a pořád něco kutíme vlastními silami i s pomocí řemeslníku,když už to nejde. Tak aby tenhle příspěvek dával smysl o tom co se bavíme - já pány doktory a jejich pomocníky co se biologie týče srovnávám a už sem to řekla i dost často nahlas třeba s instalatérem.Taky pracují systémem pokus-omyl.A ať mi někdo vyvrátí že to tak neni. Lidský tělo zas až tak probádaný neni,je spousta nemocí o kterých nevíme jak vznikaj a co je příčina.Takže oni jednou podle nějakých zkušenostá a dosavadních znalostí. To samé jako ten istalatér.
Nemám v úmyslu nikoho urážet, ale systém je stejnej.
krtku - máš pravdu. Neni jistého nic.Já se taky zuby nehty snažím udržet, i za tu cenu že kolegyně bude nějakou dobu doma.Už jsme o tom mluvili,naštěstí má rozum a vidí jak se věci mají.
Ale budu ráda pokud vydržím do vánoc.
co se malých vajíček týče,bohužel to je asi pokaždé risk.Přírodě se nedá poručit asi ani když se jí trochu pomáhá.Ale nemá cenu házet flintu do žita když je ještě šance.,
krtek: no já teda tomu nerozumím, jak to vlastně funguje,ale oni by tam měli být jako někdo, kdo to podpoří, ne?...jakoby že vytvoří to prostředí pro ty vajíčka a budou se tomu speciálně věnovat...to je jejich práce a dostávají za to zaplaceno.....
nemyslím to neijak špatně, ale když jakoby je ta medicína k tomu vytvořená, aby uměla pomoct lidem, co nemůžou počít přirozenou cestou, tak by to mělo být na nějaké úrovni, nebo já nevím, jak to říct..ale jak říkám, zase tomu tak nerozumím, třeba to závisí i jakoby na tom počátečním problému proč to vlastně nejde a ten způsobuje i to "odumírání vajíček" i v té zkumavce nebo jak to nazvat....
uf, abych se do toho moc nezamotala...
petrajda: No zvažuju to pořád, třeba k tomu ještě dospějeme. Ale chci si aspoň zkusit, jak těžký je tu práci najít. A jak píšeš - ono neni jistý, že kdybysme se rozhodli, tak do půl roku jsem těhotná. Taky můžu bejt x měsíců doma nezaměstnaná a bezdětná :-|
aci: Já myslim, že tohle je prostě hodně nevyzpatelný, to nemusí znamenat, že někdo v laborce udělal chybu.
jen si furt říkám a nadávám jak je toto všechno strašně drahý a šance vlastně jen na 30%! Proč proboha nejsou na takovéhle věci aspoň nějaké příspěvky :-| .
edvi: no to už trochu zavání tím, že ta laboratoř je nějaká podivná, ne?...jestli to nakonec nezvinili oni, že se to neuchytilo, kor když jste si připláceli, aby každé vajíčko oplodnili zvlášť...
edvi - držím stále palce.Já nezná postup při takovéhle "činnosti".Ale dokuď se tři drží je naděje :-) .Jen mi přijde,že pokud ztratim práci je to proti tomuhle prd.
To Krtku - co si budem namlouvat. Pokud nemáš jinou brzdu,která tě nutí nepřijít do jiného stavu,tak tohle zjištění by bylo asi to nejlepší.Jak píšeš, malej byt,málo peněz všechno je to v té chvíli fuk.Jako jiní - třeba švagrová. Hypotéka,půjčka, rozestavěnej barák,ale už bydlej. Sice jako partizáni,ale bydlej. Malému bude za měsíc rok,začali stavět a za půl roku zjistila ,že je v jinym stavu.
Hm...kdyby to tak šlo jednoduše jak se to napíše :-(
Tak jsme volali k dr. bude zjištovat v laboratoři jaký mají důvod k tomu, že to prodlužují do pátku, jestli není lepší zavést ty embrya už zítra. No uvidíme, fakt se bojím, že to nezvládnou. nervy v háji, no uvidíme, držte palečky aspon dvěma at je tam můžou dát, i tak budou mít jen 30%šanci, že to vydrží ve mě, ale at to nevzdávají předem. :-| Budem volat zas ve 12 jak to vypadá.
Klara: antibiotika by snad neměly vadit, možná máte tak velkou zkumavku aby se tam trefil. :-D Kdy budete mít výsledky?
Ahoj!
edvi: Přesně jak píše klara - ještě to nevzdávej!
petrajda: Jo, tak přesně takhel to mám taky. Asije to i tim počasim, ale v práci už prostě neni proč se snažit, to jako co si budem nalhávat. Nevim, co mě čeká na tom pátečnim pohovoru a jsem tak nějak zvědavá, nervózní, ale taky mám pocit, že je stejně zbytečný tam chodit :-|
A ráno mi přišla MMSka - kamarádce se narodil kluk. jsem z toho normálně dojatá a okamžitě bych to brala taky, i když máme malej byt, i když budeme mít málo peněz - všechno jedno :-N
edvi - hlavu vzhůru, není všem dnům konec, tři je pořád ještě dost, tři můžou být tři děti a jedno může být jedno dítě a to je někdy až až, pořád to není prohraný, špatný to prostě nebude!!! Musíš věřit a doufat!!!! a hlavně musíš vědět, že to dobře dopadne, jinak to dopadnou nemůže. Neboj :-)
já jsem včera předala manželovi zkumavku na spermiogram a fakt jsme se u toho zasmáli. pořád jsem mu říkala že je hrozně velká, a on si myslel, že přeháním a pak se mě ptal, jestli jsem fakt byla na gyndě nebo u nějakýho zvěrolékaře, protože ta zkumavka má nejmíň 1,5 deci :-o :-D , tak nevím co s tím má dělat a proč je to tak velký
dnes tam budu volat a objednávat ho na vyšetření, ale musím se zeptat jestli na to může i když bere antibiotika na zánět v zubu, uvidíme.
mějte se pěkně jdu konečně trochu pracovat
edvi ahoj :-) ,už je líp?
a krtku ? tobě taky??
klára - a jak seš na tom ty? co vyšetření?
já mám zase doma optimistu.Mě taky drtí situace s prací,připadá mi že je všechno naprd! Ale muž že ať ještě vydržím.No tak to zkoušim.Já mám zase teďka dny co se mi nechce vůbec nic,ale vůbec nic dělat.Jsem ze všeho unavená,ospalá,nutím se ráno vstávat.
Včera sem hlídala synovce-to byla prča,ale pak sem byla šťastná když na chvíli konečně usnul.Spal aspoň půl hodiny.