Nevěsty vysokoškolačky. Co se změnilo po svatbě?

Zdravím, dámy :-) Zajímalo by mě, zda se Váš vysokoškolský život nějak změní/změnil po svatbě. Jestli jste přešli z denního studia na dálkové, protože jste se přestěhovali k manželovi, nebo jestli bydlíte s manželem ve městě, kde studujete. Kdo Vám platí studium, atd. Jak jste skloubili studium s přípravami na svatbu a jaké jsou výhody, zda vůbec nějaké, být vdaná na vysoké škole. Díky :-)
Odpovědět
1
2
5
Profilova fotka
@usamovapravaruka Ahojky.. no já se budu vdávat a jsem ve druháku.. ale já studuji kombinované od začátku:) každopádně mám před první státnicí a je to mazec všechno zvládat:)
Odpovědět
Tak já to teda mám tak, že pokud vše dopadne, tak se budu vdávat až po státnicích na magistrovi. Takže uvidím, jak to vše dopadne.. skloubit zařizování svatby se školou, no asi to bude dost náročné :-) Jinak s přítelem bydlíme nějaký ten pátek, bydlíme mimo město, kde studuju, ale není to až tak takový problém, denně dojíždím. Jo a studuju denní studium. :-)
Odpovědět
Momentálně na jedné VŠ finišuji, takže vdávat se rozhodně chci (doufám) už po státnicích. Na té druhé kombi studium neexistuje a tam jsem teprve ve třeťáku. Myslím si, že svatba na studiu nic nemění, dítě, to už je pak jiná. Bydlíme s partnerem ve městě, ve kterém oba studujeme a oba pracujeme.
Odpovědět
Profilova fotka
Budu se vdávat po maturitě, pak jdu ještě na výšku, a víte co? taky se to dá ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@suxanno Já ti hrozně fandím, já končím VŠ příští červen a všichni mi tvrdili, že moc spěcháme :-D stůj si za svým, my si taky stáli a jsme za to moooooc rádi ;-)
Odpovědět
@usamovapravaruka Věru, změnil se hodně. :-) My spolu začali žít až po svatbě, tzn poprvé společné bydlení, peněz nebylo, na krku závěr těžké školy a státnice....k tomu ještě stavební práce na baráku , bylo to zajímavé..... ;-) Ale hrozně jsem se těšila že vypadnu z koleje, že to bude jiné, nové, dokonce ještě dodneška mám po těch letech sny, že jsem na koleji, a že se budu stěhovat, nevím kam, kam jenom ??? Při studiu nám pomáhali rodiče, škola byla velmi těžká a nebylo kdy a jak pracovat, veškerý čas jsme trávili v nemocnici a nad knížkama....děsný to bylo... Dnes na to období vzpomínám moc moc ráda, byli jsme na tu dřinu dva, ten elán, hehe, bylo to náročné ale moc pěkné a fakt bych to za nic nevyměnila, prožívat to vše jako již manželé.....v dobrém i ve zlém......již napořád.... 8-)
Odpovědět
Já už jednu VŠ hotovou mám, další končím za rok, budu přestupovat na dálkový, chtěla bych už taky konečně pracovat. Snoubenec teď v červnu končí a pak hned nastupuje do práce. Přípravy při škole jsou v pohodě, prostě zařizuju vždycky, když je volnějc - například jsem letos měla ve škole všechno hotový v předtermínu a zbyl mi měsíc volna.
Odpovědět
Profilova fotka
Já jsem ve třeťáku denního studia, po škole se vdávám, stěhuji přes celou ČR a pak plánuji jít na dálkové, snad vše zvládnu... je to přelomový rok =/
Odpovědět
Profilova fotka
ahoj holky,my s nastávajícím bydlíme ve městě,kde oba studujeme,já letos končím jednu část a chci pokračovat dál a přítel končí doktorandské studium příští rok, práci v oboru nějakou má,ale zatím spíš nárazovky,snad se to všechno nějak srovná. Už chci mít školní starosti za sebou a věnovat se přípravám :-)
Odpovědět
Teda obdivuju vás, že zvládáte školu a k tomu svatbu! @aimirin dokonce školy dvě :-.
Odpovědět
Profilova fotka
Tez mám dvě =\ a celkem mazec, na jedne statnice a ve druhe jsem teprve rok a do toho svatba =\ akorat tech statnic se bojim a toho ze v tom obdobi asi dvě skoly davat nebudu najednou. Kdyz se musim ucit. =\
Odpovědět
@haniiiii já to právě nezvládám :-N
Odpovědět
Článek se načítá
Taky jsem na VŠ a svatba bude za 4 týdny :) Vše zařizujeme v pátek, kdy jsme doma a v místě kde bude svatba. Přes týden jsme na druhé straně republiky :) Náročné, ale hezké a už se těšíme až budeme manželé, přesto, že už spolu bydlíme 3 roky. Myslím, že ve škole se nic nezmění, jsem teďka ve čtvrťáku, takže už jen rok a půl a je hotovo :)
Odpovědět
Profilova fotka
@usamovapravaruka Já mám za dva týdny odevzdávat diplomku! ;-) A určitě to zvládnu, jen je to dost hektické. Asi tři týdny po odevzdání musím složit tři zkoušky. A asi tři týdny po zkouškách mi začínají státnice. A měsíc po státnicích svatba :-D Jinak mám denní studium, od 16let pracuju a nebydlím s rodinou a na vše si vydělávám sama. Do školy dojíždím, bydlím s přítelem. Hlavní věci okolo svatby jsem zařizovala v zimě, dokud byl čas. Teď by mě měly čekat schůzky a zkoušky, na které vůbec nemám čas - fotografka, kadeřnice, vizážistka, DJ... Už měsíc teď nepracuju a stejně jsem pořád v presu. Zařizování svatby je příjemné rozptýlení. Je to teď o něco těžší, co se týká peněz. Celou svatbu jsem zaplatila sama a do toho jsem přestala pracovat. Kdybych nebyla takovej šetřílek, tak nevím, nevím... Jinak mám dvě vdané spolužačky. Jedna měla ve škole privilegia díky narození miminka, druhá, která se "jen" vdala, měla zas spíš potíže.
Odpovědět
@aimirin Ale zvládáš! :) To jen tak říkáš :)
Odpovědět
Profilova fotka
Já taky ještě studuju, v červnu mě čeká první státnice, vedle toho pracuju na třičtvrtě úvazku. Všechno, co se dá odsunout ohledně přípravy svatby, nechávám na prázdniny. Hrozně se těším, až budu mít po zkouškách a vrhnu se konečně pořádně do příprav. Jinak mě svatba na jednu stranu rozptyluje, na druhou stranu mě díky tomu škola tolik nestresuje. :-)
Odpovědět
Ahoj, já se vdávám v září. Teď studuji poslední ročník VŠ. Bakalářku odevzdávám za tři týdny, státnice hned měsíc na to, jelikož se vdávám hned po prázdninách musím vše zařídit do nich, aby někdo neměl dovolenou. Se skorochotěm žiji již přes dva roky sama mimo město ve kterém studuji. Aby toho nebylo málo tak se ještě v květnu stěhujeme a musíme před tím byt zrekonstuovat. Jsem dost roztěkaná, jelikož mé myšlenky jsou všude a nikde a nejvíce tam kde se mi to zrovna vůbec nehodí ;-) . Doufám, že to zvládnu všechno udělat v předtermínech a nebo alespoň v daných termínech a nebudu muset nic přesouvat na další termíny. Uvidíme. Jo a podala jsem přihlášku na další studium tak uvidíme jak to půjde :-D . Každopádně držím všem studujícím nevěstám palce jak s ukončováním studií tak v budoucím životě. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Zdravím, my jsme s přítelem čekali, až dodělám školu. Teď dělám poslední semestr a jsem docela zvědavá, jak skloubím státnice s přípravama. Svatbu máme v půlce července, státnice snad budu dělat v půlce června. Jinak tento poslední semestr už u přítele bydlím, hlavně z toho důvodu, že do školy vůbec nechodím. Když jsem chodila do školy, bydlela jsem u mamky, abych se nemusela starat o domácnost a jen se věnovala praxi a studiu. Abych pravdu řekla, nechtěla jsem být při škole vdaná i z toho důvodu, aby mi při zkouškách neříkali paní :-)
Odpovědět
@haniiiii no tu jednu školu budu, pokud ji dokončím, studovat asi o rok déle, spolu s prací, psem, svatbou, státnicema a diplomkou je toho na mě moc :-( Ale já se z toho nějak neskládám, rok sem, rok tam :D
Odpovědět
@usamovapravaruka Výhoda to podle mě není, spíše naopak ;-), ale asi záleží na jaké škole jsi. Pokud někdo dělá pajdák, tak asi fakt problém není, na jiných školách se na nevěsty studentky koukají spíš skrz prsty, ale to je individuální. VŠ studium, živobytí i vše kolem jsem si financovala sama, prací při VŠ. Zůstala jsem normál na denním studiu. Školu jsem měla nesmírně náročnou a přesto jsem zvládla dokončit VŠ v řádném termínu. Co bych ale na VŠ nedala, by bylo miminko - to jako fakt ne. Takže jsem si pěkně pracovala při VŠ, pak odstátnicovala na magisterským, pak jsem si našla práci na HPP se smlouvou na dobu neurčitou a rok pracovala, mezitím jsme pořešili bydlení a nastěhovali se do domečku a teď čekáme první mimi a přihlásila jsem se na doktorát. Je mi 25 let. Vypadá to dobře, ale musím říct, že je za tím dost drsná makačka a asi bych zvládla i pohodovější život :-D, ale prostě jsem maximalistka a takhle to chci. Nicméně jsou i chvilky, kdy si říkám, jestli by nebylo lepší nešetřit na ty plovoucí podlahy a koupit si radši něco drahého na sebe. Jestli jsme s miminkem neměli počkat a jet ještě na měsíc do Ameriky, jestli jsme se měli brát tak mladí a brát na sebe tu tíhu a zodpovědnost a neměli radši ještě chvíli pařit a "sexovat outdoor" :-D :-D :-D. Ale to jsou asi normální pochybnosti... každopádně je potřeba to hodně zvážit, jestli opravdu zvládnete finance a "dospělý život". Já jsem se vdala až před posledním ročníkem na VŠ a musím říct, že ty 4 roky na koleji s přáteli, kde jsme si užívali a vyváděli neskutečný blbiny bych za nic na světě nevyměnila a nevzdala bych se jich x-) - na žehlení manželových trének jsem v 19 byla fakt moc mladá :-D. Držím palce ;-).
Odpovědět
Profilova fotka
též se vdávám po maturitě..:) a pokud vše vyjde, tak mě na vysoké budou oslovovat paní Z.. :-D ikdyž spíš jde pořád zavedená slečna.. :-D být vdaná při vysoké není žádná zásluha.. můj obdiv mají maminky na vysoké!
Odpovědět
Profilova fotka
tak mne se sešlo vlastně všechno najednou... zápis na VŠ, těhotenství a svatební přípravy :-N . Ve vysokoškolském studiu jsem teda šla na mgr. navazující a tím pádem i rozvr byl takový volnější. V klidu jsem si přes dva měsíce plánovala svatbu. Vdala se, na studijním vyřídila všechny formality týkající se změny jména i bydliště. A až když se narodila dcera, já plně kojila, tak jsem zvolila kombinovanou formu studia ;-) . Někdy toho bylo docela hodně, nechtěla jsem se studium skončit a zároveň taky nezanedbávat rodinu, ale všechno se dá zvládnout :-) !
Odpovědět
Profilova fotka
@berynka obdivuji tě,žes to zvládla
Odpovědět
Profilova fotka
@berynka Taky tě obdivuji :o). Jinak já taky studuju. Kounčím Mgr. studium letos, takže už mi toho moc nechybí. Svatbu máme 23.4. Přípravy se svatbou skloubit šly, ale je jasný, že jsem ve zkouškovém spíš koukala po svatebních věcech, než se učila. S budoucím manželem spolu už 5 let bydlíme, takže v tomhle se u nás nebude nic měnit. No a já chodím na denní a taky už ty dva měsíce takhle dochodím :o). Přítel začal v září 2010 chodit na kombinované na stavebni management. Vede k tomu firmu. Ale děti ještě nemáme, takže já mám školu, náš baráček a psa a přítel školu a práci. Je to někdy náročný, ale zvládnout se to dá :o)
Odpovědět
Profilova fotka
@klouzek @bessinka , holky, děkuju :-) . Ale jako nějaká super-žena si nepřipadám ;-) . Ono taky jde o to studium samotné, co to vyžaduje. Já jsem absolventka Filozofické fakulty a obor mne prostě bavil, tak to šlo celkem hladce. Ale neumím si představit třeba studium medicíny, práv, nebo třeba něco na ČVUTu :-N , jak by to vypadalo, kdyby mne něco odvádělo od studia. To se asi takové rozptýlení jako mimčo, svatba... cestování musí nechat asi až po studiích. Je ale taky pravda, že třeba na diplomku a státnice jsem si nechala celý rok, přerušila jsem i práci, co jsem z domova dělala a s malou opravdu dost pomáhal manžel, bez toho by to vůbec nešlo ;-) .
Odpovědět
Profilova fotka
taky Vás všechny zdravím My jsme naplánovali s přítelem svatbu až po státnicích - 3.9.2011 a 6-9. 6. 2011 udělám státnice a pak se mohu s vervou vrhnout na přípravy svatby. Něco jsme pořídili a zařídili už teď - hostinu a ubytování pro hosty - nějaké malé drobnosti a zbytek až po státnicích. Záleží na tom, kdo jakou školu studuje - já se učím skoro od rána do večera a nemám na nic čas Škola od pondělí do pátku a 100% docházka.... Ale ostatní holky - třeba spolubydly na pokoji, tak mají lehčí školu a kdybych studovala, to co ony, tak se vezmeme klidně hned. Učí se běžně na zkoušku max . týden (2-3 dny). a já tak 3 týdny :-D HOdně štěstí všem, at to vše zvládnete!!!!
Odpovědět
@berynka právě že to rozptýlení člověka trochu osvěží :-) Jinak na zkoušku se učím jak kdy, tři týdny a někdy třeba jen tři hodiny...
Odpovědět
Profilova fotka
My se budeme brát v září a jsem teď na ve druháku na VŠ. Přítel je o osm let starší, takže už několik let pracuje, ale bohužel v rodinné firmě ve vesnici, z které pocházíme oba dva. Takže já jsem teď v Brně a on je ode mě nějakých 60km. Škola se s přípravami na svatbu dá zvládat. Jen mám, jak tady říkáte problém s myšlenkami :-) Když se potřebuju učit, tak mám spíš náladu na nějaké to chystání. Je to jako droga :-D Spíš se bojím jak to bude po svatbě. Protože přítel chce bydlet se nou v Brně. Myslím, že je to kvůli rodičům. Dodneška bydlel s nima a už by od nich rád vypadl. A chce každý den dojíždět do práce :-) No nevím, moc se mi to nezdá.
Odpovědět
@klapja A to nemáte vyřešeně? =-) Nebo uvažujete o svatbě a po svatbě spolu nebudete bydlet? Vždyť bydlet přece má chtít s Tebou a kvůli Tobě a ne aby vypad od rodičů... =-).
Odpovědět
Profilova fotka
@anysek85 To jsem nechtěla, aby to tak vyznělo. On se mnou chce bydlet. Jen si nedokážu představit, že to bude fungovat. Chtěla bych, aby ano ;-) Když mě požádal o ruku, byla jsem moc šťastná a pořád jsem. Máme spolu krásný vztah. Někdy mi přijde, že si ho ani nezasloužím :-)
Odpovědět
1
2
5
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?