Nevěsta studentka, najde se tu některá?

Ahojky Kočky, najde se mezi Vámi některá, která končí vysokou školu či jinou a do toho plánuje svatbu????
1
2
Ja se vdavam ted v dubnu a v kvetnu mam statnice.
Profilova fotka
Ahoooj, ja se pridavam. Vdavam se zacatkem srpna a v cervnu mam statnice.
Profilova fotka
@tyna22 Tato diskuze už tady je (http://www.beremese.cz/diskuse/spolec...).
Profilova fotka
taky se přidávám.. vdávám se v září a to budu na začátku čtvrťáku na VŠ ;-)
Taky plánuji, ale u nás to bude rychlá akce, po mých dvou státnicích začínám řešit svatbu a první volný termín bude náš!:-D
@makovaapanenka:aha, tak já jsem zpozorovala jen jednu a ta byla z roku 2008, tak promiňte
A jak to všechno zvládáte s nadhledem? Skvělá organizace? Já se vdávám v červnu a státnice mám v srpnu:)
Profilova fotka
Já taky. Jsem v prváku na VŠ a v září mám svatbu.. :-)
Ahoj holky, taky teď v červnu státnicuju, ale neumím si představit, že bych se měla ještě připravovat svatbu, proto jsme ji odložili na příští rok...Jak to zvládáte? Dá se to? :-)
Profilova fotka
Já jsem v prváku na VŠ a v srpnu se bereme.
Profilova fotka
Ahojda, taky jsem měla letos v červnu státnicovat a v červenci se vdávat...ale my to vyřešili tak, že nakonec o rok odložím školu a ke státnicím za rok jako vdaná paní :) sice s tím měli rodiče chvíli problém, ale už to asi nějak překousli a nakonec se i nabídli, že mi koupí svatební šaty :)
Profilova fotka
já jsem na VOŠ a v červnu mám absolutorium a v červenci svatbu .... vše plánuju dostatečně dopředu takže před absolutoriem budu mít klid na učení :-)
Článek se načítá
my se chtěli brát loni a kvůli plánovaným státnicím jsme to odložili, nakonec jsem musela prodloužit kvůli nemocné babičce a státnicovala jsem v únoru a v červnu máme svatbu :D
Profilova fotka
Svatbu jsme odlozili na pristi rok a tak to vyjde ze bude mesic po statnicich. Ted uz tedy trosku planujeme aby toho pak nebylo moc :)
a z ceho a tu svatbu berete jestli se muzu zeptat?
Profilova fotka
já budu studovat ještě 3 roky a svatbu mám teď v dubnu :-)
Profilova fotka
@teresa7 Tak nám to teda z hodně velké části hradí rodiče z obou stran.
ja vim, ze se po teto zprave na me snese kritika, ale proc se lide berou, kdyz na to nemaji?? manzelstvi je akt dospelosti a vyzralosti a pokud nemam prostredky jak svatbu zaplatit tak se neberu:( nezlobte se na me ale ja to tak citim!!!
@elisjitu a muzu se teda zeptat proc se vdavas???
Ahoj, v lednu státnice, a nejpozději v září svatba 8-)
Profilova fotka
@teresa7 No my našetřeno samozřejmě máme. A klidně bychom si to i zaplatili, ale u nás je tradice, že dětem vystrojí svatbu rodiče. Některé věci si hradíme sami,ale třeba celou hostinu a svícu a tak platí rodiče. Kdybychom řekli,že si to zaplatíme sami, tak je spíš urazíme. U nás se to prostě bere takto. Jinak vdávám se proto,že příteli je o 15 let víc a než bych dostudovala,tak by si připadal na svatbu už moc starý a taky to tak prostě cítíme,nevidím na tom nic špatného.
@teresa7 všude to tak není, že si platí svatbu snoubenci. I u nás je to tak jak píše elisjitu. Našim rodičům platili hostinu jejich rodiče a jim zase jejich tak každý svým dětem a není to nikomu divné i když jsou dospělí.
Profilova fotka
@elisjitu U nas je to taky tradice, ze hostinu plati otec nevesty a piti otec zenicha. Nevidim na tom nic nenormalniho, uprimne receno nechapu nevesty ktere striktne trvaji na tom, ze si svatbu chteji zaplatit sami, ani od sveho nastavajici nechteji svatbu platit, proste dokud si nenasetri "na svoji pulku" tak se vdavat nebudou. Ja svatbu beru velmi tradicne, spojujeme dve rodiny, delame veselku jak pro sebe tak i pro rodice, o nekterych pripravach se s nimi radime a jsme radi, ze se rodice na nasi svatbu tesi. Ale jak zjistuji, tak s timto pristupem jsme jedni z mala.
@teresa7 Ja jsem tedy asi romantik zijici mimo realitu, ale kdyz me pritel pozadal o ruku, nadsene jsem rekla ano, do roka a do dne se vezmeme, a az potom jsme zacali resit podobu svatby, rozpocet a podobne. Kdybychom nemeli penize, udelali bychom proste skromnejsi svatbu. Koneckoncu, na svatbu na urade a na mensi obed pote ma asi kazdy. Z tohohle pohledu moc nechapu dotaz "proc se berete, kdyz na to nemate?" Bereme se proto, abychom byli manzele, ne proto, abychom meli bombastickou svatbu za statisice.
Profilova fotka
@teresa7 my se třeba bereme z lásky ;-) ... je mi 22, snoubenci 30 a nějak jsme se shodli, že se na to oba cítíme a těšíme.. jeho maminka nás sice trochu přemlouvá, jestli to nenechat až za rok, ale nevidíme důvod.. v podstatě by se nic nezměnilo, byla bych pořád studentka, jen mezi čtvrťákem a páťákem.. a po škole? to toho bude mnohem víc, budeme víc řešit bydlení - jestli zůstat v Brně, nebo se stěhovat zpět domů, budu shánět práci, budeme přemýšlet o dětech.. tak proč se nevzít teď? jinak něco mám našetříno já, můj milý pracuje, takže taky nějaký penízky má, a když jsem doma řekla, že si to chceme platit sami, tak se na mě mamka koukla, jako kdybychom se zbláznili, takže asi něco dostaneme i od rodičů (nepočítáme s tím do rozpočtu, ale jestli budou chtít vypomoct, tak se s nima hádat nebudeme; mojí mamce taky svatbu platili její rodiče)
já budu v červnu státnicovat (snad) a v červenci plánujeme svatbu. Je to blbý, protože místo abych dokončovala diplomku, tak koukám sem :D. A s tím kdo co platí... Tradice velí, že svatbu platí rodiče nevěsty, což už se dnes moc nedodržuje a tradice se spíš změnila na: svatbu platí rodiče na půl... My to máme tak částečně, něco my, ale převážnou část rodiče. A nemáme s tím žádný problém. Přesně jak tu píšete: mým rodičům svatbu zaplatili taky rodiče... prostě to tak je a nemyslím si, že vyzrálost, jak tady někdo psal, znamená mít našetřeno 180tisíc...
Profilova fotka
@teresa7 : nikdo se na Vás nezlobí,máte na to svůj názor s kterým bohužel nesouhlasím. Píšete,že manželství je akt dospělosti a vyzrálosti. V tom případě by nemohla mít svatbu polovina lidí,protože někteří lidé jsou dospělí jen svým věkem. Navíc mi nepřišla na místě otázka,kterou jsme položila @elisjitu ,předpokládám,že se berou z lásky tak,jako každá tady z nás a to,že mají rodiče,kteří jim to chtějí zaplatit,na tom nevidím nic špatného.Naopak bych to brala z té lepší stránky,alespon si budou moci šetřit na bydlení,dětátko .Proč se vdáváte vy?Protože máte na svatbu našetřeny svoje peníze? =-) hold prostě v dnešní době není lehké jen tak našetřit na průměrnou svatbu a pokud jsou rodiče,babičky,kteří se těší z toho,že pomůžou svému dítěti,tak nevidím důvod odmítat pomoc
@janasvatba Zcela tě chápu, taky místo psaní BP a učení na státnice koukám sem a vybírám blbosti na svatbu:-D Musím to omezit!:-D A co se týče placení, tak my ani tak moc nepočítáme, že nám rodiče něco dají, když dají, tak budeme rádi, ale jinak si to chceme zaplatit sami. Oba při studiu pracujeme, takže pro nás to není problém:-) Záleží na každém, jak si to domluví:-) Hlavně aby to bylo z lásky:-)
@mathata Já taky :) A místo abych myslela na diplomku a na státnice, myslím na svatbu :D
Profilova fotka
Jááááá a ještě navíc čekáme miminko :o) a to mam ještě podanou přihlášku na Mgr., tak jsem na to zvědavá, jestli to půjde nebo to vzdám :)
1
2

Téma bylo zamčeno adminem. Nelze přidávat další odpovědi.


Nenašli jste co jste hledali?