Průběh svatebního dne, nebudu nalíčená a učesaná brzo?

Profilova fotka
Holky zajímalo by mne jak jste to měli ve svatební den, jelikož má kadeřnice a kosmetička by rády jeli o víkednu pryč, tak jsem souhlasila že přijdu dřív, alejak teď o tom přemýšlím, tak nevím jeslti nebudu moc brzo hotová. Tak by mě zajímalo jakto máte vy, protože já z takovou budu už v deset nalíčená učesaná a oblečená, líčení trvá totoiž tu půl hodinu a učes do hodiny. Není to moc brzo když ve 12 vycházíme teprve z bytu?
Odpovědět
Profilova fotka
Měla jsem obřad v 13,00 a u kadeřnice a vizážistky jsem byla v 8,00. Domů jsem přijela po desáté a začala se pomaloučku chystat - opravdu žádný stres. V 11 přijeli svatebčané, já z baráku vylezla tak o půl dvanácté a odjížděli jsme v 12,15. Nevadí když jsi nachystaná dřív, jsi aspoň klidnější, můžeš si dát ještě kafe nebo naposledy "svobodně" pokecat se svědkyní či maminkou.
Odpovědět
Profilova fotka
Radši dřív než pozdě. Já jsem o svatebním dnu zmatkovala, ráno v 7 jsem jela ke kadeřnici a jelikož česala mě i svědkyni, tak doma jsme byli pred pul 10. Daly jsme panaka a kafe a hura na líčení,které se nakonec protáhlo na 45 minut a do toho se máš už oblíkat. v 10,40 už stepoval ženich před dveřmi a prosil o mě mého otce :) jelikož jsme měli obřad ve 12 a to nás ještě čekala cesta pul hodiny autem, tak jsme v 11 už vyjížděli, nebýt mé svědkyně tak pulku veci zapomenu a to mi jeste balila veci s sebou do hotelu na prespání. Bylo to na knop a ja byla akorat nervni ze jsem si neudelala víc času. Nervozita ze me spadla až po obřadu.
Odpovědět
Profilova fotka
Ne, myslím,že to je tak akorát, my jsme od kadeřnice přijeli lehce před 10 h., potom jsem se už soukala do šatů a upravovala a vyjížděli jsme před polednem, takže myslím, že naprosto akorát.
Odpovědět
Profilova fotka
No raději bych počítala s rezervou..dej si na líčení aúčes 2,5 hodiny a když budeš dřív, rozhodně lepší, než později :-)
Odpovědět
@blanule2 já bych se nepřizpůsobovala ve svůj svatební den někomu, kdo spěchá na víkend, to to pak odflákne a to bych nechtěla. Radši bych si vybrala toho, kdo mě v klidu udělá. Ale jestli vycházíte ve 12, tak jestli tě budou česat v 8, tak to je v pohodě
Odpovědět
Profilova fotka
@blanule2 my máme obřad ve 14 a k holičce jdu už v půl 7, strávím tam tak 2h, moje mami maximálně 1h a pak rovnou jedeme na líčení a tam to bude tak 1-1,5. Pak hurá domů, oblíknout a tradá na obřad :-)
Odpovědět
Zítra se vdávám a obřad je v 15 hodin....s přípravami začínáme v 8,50, aby byl čas na vše a žádný hoňky :-)
Odpovědět
Mě líčily a česaly kamarádky, začaly jsme v osm ráno a a hotová jsem byla v půl desáté (k tomu se nalíčily a učesaly svědkyně), vycházeli jsme v půl jedenácté. Přijde mi lepší dříve, než spěchat na poslední chvíli. A na líčení doporučuju použít fixátor ve spreji, do jedné do rána jsem se nemusela ani přepudrovat, stačilo jen občas opravit rtěnku.
Odpovědět
Profilova fotka
@blanule2 Jedna věc je, jak to máš naplánované a druhá, jak to nakonec bude :) Vždy je lepší mít rezervu, ať pak stíháte. Oblékání taky není otázka 5-ti minut, navíc pokud tam budeš mít třeba ještě fotografa, či kameramana, tak i když to na fotkách vypadá vše přirozeně, stejně jim budeš muset trochu pózovat a to taky zabere nějaký čas, takže nijak brzo to určitě není.
Odpovědět
Profilova fotka
Já jsem měla obřad ve 14h, ke kadeřnici jsem jela na půl 10, myslela jsem, že tam budu něco přes hodinu a nakonec jsem tam byla 3 hodiny (v klidu si dělala ještě jinou paní). Pak už se nestíhalo vůbec nic. Líčení a oblékání probíhalo rychle a ve stresu....Na obřad jsem přijela s hodinovým zpožděním, takže raději dřív než později...
Odpovědět
Profilova fotka
Souhlasím, radši dřív než později, my měli obřad ve 14h, ale s tím, že se z hotelu,kde se spalo a kde pak byla hostina a tudíž jsme se tam vraceli, přejíždělo na místo obřadu 40km, tak jsme se s kosmetičkou domluvily na devátou, líčení trvalo hodinku (trošku mě vykolejila,že přišla o 45min dřív a já nechtěla začít bez fotografa a kameramana,ale nakonec se všechno zvládlo v pohodě a bez stresu), v deset přišla kadeřnice a tam jsme byly taky hotové za hodinku a něco,takže řekněme kolem půl dvanácté jsem byla nalíčená a učesaná a mohlo se začít s oblékáním, vše se stihlo v klidu a jsem ráda,že se nikdo nestresoval :-)
Odpovědět
mne to prijde idealni, vubec to neni brzo, spis tak akorat, abys mela cas se v klidku oblict, pokecat se svatebcany a tak podobne :) ono to pak hrozne utika, resi se kupa veci a ja byla vdecna za casovou rezervu...
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Tak už je po svatbě, líčení místo půl hodiny max, bylo třičtvrtě hodiny, a učes vypadal nakonec uplně jinak byl náročnější. Takže místo max půl hodiny hodinu a čtvrt, ale byl užasný základ stejný ale víc promakaný než na zkoušce, navíc vyčesaný víš,ale bomba. Takže měla jsem dvě hodiny čas, nakonec ale byla necelá hodiny na příjezd ženicha, poděkování rodičum atd :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Já myslím že je to v pohodě, dvě hodiny předem není žádná hrůza...aspoň to budeš mít s rezervou a budeš mít klid ;-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Ahoj holky. Mám dotaz. Nevím zda to sem patří, nicméně chci se optat, jak na organizaci svatebního dne. Zatím to máme vymyšlené tak,že na svatbu se přijde podívat kdo chce, pak oběd jen pro rodinu a večer od 6 raut pro rodinu i přátele. Svatbu máme v Plzni od 13.hod, tak snad nebude problém že po obřadu lidé odejdou a na večer zase přijdou. Napíšeme to na pozvánky. Přijde mi to tak fajn, že nebudou takové ty trapné chvilky, kdy se bude rodina fotit a ostatní budou postávat a tak. Co myslíte? Moc děkuji za rady
Odpovědět
@eliskauhlikova Ahoj, jestli je vše v jednom místě, tak by to vadit nemělo. Jen trochu nerozumím, co s tou rodinou. Ti také po obědě půjdou domů, a pak zas přijdou v 6 na raut? Nebo rodina s vámi zůstane celý den?
Odpovědět
@eliskauhlikova My se tomu dělení hostů na "rodinu" a "ostatní" chtěli vyhnout, takže bychom to tak nikdy neudělali. Pozvali jsme všechny na všechno, na obřad, hostinu i večerní party. Ve 14h jsme měli obřad, pak byly gratulace a podobné ceremonie, následovalo focení skupinek (tak 20 min) a pak už byla hostina. Pak následovalo krájení dortu, první tanec, začala volná zábava a my se šli v sedm na hodinku fotit, zatímco se svatebčané bavili. Takže za sebe: - hosty bych nedělila na rodinu a ty na večer - bylo by mi blbé poslat po obřadu hosty pryč, ať si dělají co chtějí - manželské focení hned po obřadu moc nedoporučuju, hosté jsou hladoví, čekají, je nuda, vy budete nervozní... když hosté budou mít jídlo a zábavu, vydrží bez vás v pohodě
Odpovědět
@eliskauhlikova Ahoj, hloupé to není. Dělá se to poměrně běžně. Akorát si myslím, že by v tom případě bylo lepší, kdyby jste to neměli všechno na jednom místě, ale spíš se přejíždělo. Bála bych se totiž, že lidé, kteří nebudou pozvaní na oběd, nebudou takříkajíc vědět, kdy odejít :) Lepší je, když máte obřad, nějaké to focení po obřadě ve skupinkách a pak se jede na svatební oběd. Kdo není zvaný, jednoduše odjede domů a dostaví se až večer na raut. Rodina zase odjede po obědě a ty se mezitím můžeš v klidu s manželem odfotit (pokud budete stíhat :) ). Kamarádi to tak měli a bylo to úplně v pohodě.
Odpovědět
No máme to na jednom místě. Na zahradě je altán kde nás oddají a je tam restaurace, takže oběd bude taky tam, i večerní raut. Pozvat na oběd všechny je sice pěkné, nicméně máme tolik známých, že by to vyšlo na strašnou spoustu peněz, takže oběd chceme opravdu jen pro rodinu, je nás cca 40 !! Takže se v tom právě pořád tak plácám a tápu, jak to vymyslet. Myslela jsem třeba, že by bylo fajn napsat to do pozvánek, nebo rozeslat maily,aby bylo jasno, co a jak bude. Napsat třeba že po obřadu se vyfotíme atd a pak následuje hostina s rodinou, večer raut pro všechny. Jinak fakt nevím :-( být na mě, udělám všechno rovnou formou rautu a je to, ale přítel chce klasický oběd.
Odpovědět
@lemona Napsala jsem to níže. Rodina by zůstala samozřejmě celý den. Nevím nevím, lámu si s tím pořád hlavu :-(
Odpovědět
@eliskauhlikova Aha, tak to je pak docela problém. My jsme známé vůbec nezvali, jen blízkou rodinu a opravdové přátele, takže s nimi jsme chtěli strávit celý den. To opravdu nevím, jak bych udělala, kdybych si nemohla dovolit pozvat všechny, asi bych seznam hostů proškrtala nebo vynechala oběd a dala rovnou raut. Prostě bych nemohla část hostů na x hodin poslat pryč.
Odpovědět
Profilova fotka
@eliskauhlikova taky to tak máme a nikomu to nevadí, na oběd jdeme jen s rodinou, 20 lidi, a přátelé se jedou domů převléknout, předat děti babičkám... Na 17h je pár členů rodiny doveze na místo rautu, které je jinde, než obřad a oběd. Jaký si to uděláš, takový to máš. Pokud s tím má někdo problémy, ať si to udělá po svém...
Odpovědět
TAK SUPER, JSEM RÁDA, ASI TO TAK FAKT UDĚLÁME, CHCI SE VYHNOUT TAKOVÝM TĚM TRAPNÝM CHVÍLÍM KDY SE BUDEME FOTIT,RODINA BUDE V POHODĚ KECAT U KAFE A KAMARÁDI ABY TAM NEPOSTÁVALI A TAK......ASI TO NAPÍŠU DO POZVÁNEK AT JE TO VŠEM JASNÉ A VÍC TO ŘEŠIT NEBUDEME. AKORÁT BYCH CHTĚLA MÍT NA FOTKÁCH I KAMARÁDY, TAK TO UDĚLÁME ASI HNED PO OBŘADU SE VŠEMI A MY PAK S PARTNEREM V KLIDKU PO HOSTINĚ.
Odpovědět
Profilova fotka
@eliskauhlikova Vůbec si s tím nelámej hlavu. My jsme to měli takto: na obřad byla samozřejmě zvaná rodina a známí, navíc přijelo pár bývalých kolegů z práce a holky z našeho tanečního klubu. Rodina věděla, že je zvaná na celý den, známí měli u svatebního oznámení kartičku, že jsou zváni na raut a večerní party. Po obřadu v kostele jsme se se všemi co byli na obřadu vyfotili na náměstí, pak jsme s manželem a paní fotografkou odešli na focení kousek pryč. Mezi tím známí a ostatní hosté, kteří nebyli zváni na oběd odjeli, rodina počkala až se vyfotíme a pak byl oběd. No a k večeru za námi dorazili ti, kteří měli pozvánku až na večer. ;-) Myslím že to všichni pochopili a neměli s tím problém.
Odpovědět
Tak super, jsem ráda že to funguje a asi do toho půjdem. Jen mi právě nešlo do hlavy, jak to půjde, když to máme všechno na jednom místě, nicméně asi je pravda, že pokud to dáme vědět všem dopředu, budou na to připraveni a bude to v pohodě. Ale s krájením dortu jste počkali na večer na přátele? Nebo ho rozkrojili s rodinou?
Odpovědět
Profilova fotka
@eliskauhlikova Rozkrojili jsme dort s rodinou, ale kousek dostali i přátelé když pak přišli ;-)
Odpovědět
Super, tak moc děkuji za rady, už jsem klidnější :-)
Odpovědět
My jsme to udelali hodne podobne, jako kacenkakaca.. akorat jsme nemeli hned po skupinovem foceni hlavni jidlo, ale hoste dostali caj, kavu a mensi jidlo, aby nemeli vylozene hlad, a proste meli ''odpoledni kaficko'', a kdyz jsme se vratili z hodinoveho foceni, tak nasledovala vecere, kterou dostali vsichni. Potom vecerni zabava (prvni tanec, krajeni dortu atd). Chteli jsme pozvat 75 lidi, a z duvodu financi jsme proste meli obrad az ve 14h a potom vsechno pro vsechny no.
Odpovědět
No jasně.....ještě uvidíme, musíme to nějak probrat, obřad máme od 13 hod, na ten se přijde podívat spoustu lidí, pak jsem myslela že dáme s rodinou oběd, přátele odvozí domů ratolesti, převléknou se a tak a pozveme je pak od 18 hod na raut, který bude samozřejmě pro všechny. Myslela jsem ,že tím předejdeme takovým těm trapným chvílím, kdy se rodina fotí, kamarádi zatím někde postávají a vznikají tak ty prodlevy.......napíšu to asi předem na pozvánky a bude.......uvidíme.....
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?