SVATBA v 16:00 ?? Dobrý nebo špatný nápad? Máte zkušenost?

Ahoj holky, prosím o radu, myslíte si, že je dobré udělat svatbu až v 16:00?? Dřív je bohužel matrika plná.. Máte zkušenost?
Odpovědět
1
2
Ahoj my budeme mít svatbu v 16:30 a nakonec mi to přijde lepší než např. ve 12. Hostům dáš slavnostní večeři a nemusíš vymýšlet plán na celý den :-) Focení jsme si domluvili před svatbou aby jsme hosty nezdržovali a mohli si to s nimi plně užít
Odpovědět
My meli obrad ve 14 hod a prislo mi to akorat. Na druhou stranu, klidne bych mela i pozdeji. Ale drive ne, nedovedu si predstavit mit obrad dopoledne.
Odpovědět
Děkuji za rady, radši jsem si ten čas předběžně rezervovala. Zrušit se to dá vždycky :)
Odpovědět
Líbil by se mně čas kolem té čtvrté, ale mám strach jestli to není dlouho , protože většina nevěst potvrdí, že ten den táák rychle uteče, tak abych si ho dostatečně užila :-D . asi nakonec zvolíme klasiku ve 12-13 hodin, dopoledne určitě ne..
Odpovědět
Profilova fotka
nahodou je to dobry, clovek nemusi vstavat pred 5, aby valil ke kadernici, nervovat se aby se to stihlo, hoste z daleka nemusi taky vstavat velmi brzo. foceni bych udelala pred obradem a pak uz jenom by se slo slavit.
Odpovědět
My máme obřad teď v sobotu v 15,30 hod a je to pro nás tak akorát. Původně jsme to plánovali také na 16,00, pak jsme to pozměnili...Vidím v obřadu odpoledne pouze výhody...máme malou dcerku, která se přes oběd vyspí a na obřad aspoň nebude mrzutá. Hosté, kteří nejsou místní a mají to daleko, docestuji bez stresu, na focení je teď také dost světla... a co se týká pohoštění, máme pouze společnou polévku a hned raut...:-)
Odpovědět
Profilova fotka
My máme v sobotu v 15:00 a komu se to nelíbí, ať si ....políbí :D
Odpovědět
pokud bych na datu a místě obřadu trvala, tak bych 16hod "přežila". Sešla bych se ale se ženichem dříve na místě focení, kde by mi mohl předat kytičku a poprvé bychom se viděli. Čas před obřadem bych tak využila pro focení, pro které by tak bylo dostatek klidu a času. Protože pro nás ale byla svatba i o tom, že se sejde rodina a přátelé, kteří se mají vzájemně rádi, zajistila bych pro ně už raut a pití (včetně alka - jsou všichni dospělí) klidně od 13hod, ať na sebe mají čas, protože ten den uteče opravdu strašně rychle nejen novomanželům (a nesouhlasím s názorem, že svatba je o nevěstě a ženichovi - je to o všech lidech, kteří spolu chtějí být). Svědky nebo kamarády bych poprosila, aby byli na místě k dispozici a pomohli pak hosty nasměrovat k obřadu. Vše ovšem za předpokladu, že je hostina a obřad na jednom místě, přejíždění auty by atmosféru pohody asi nabouralo. Pokud by bylo pořád dost času, a měla bych být utajená nevěsta i pro hosty, zašla bych se ještě mezitím opláchnout a upravit a počkala do doby obřadu. Po obřadu společná fotka a rovnou párty s rautem místo klasického společného oběda. To už dnes není nic zvláštního a myslím, že je u toho i uvolněnější atmosféra - kdo che jíst, jí, kdo se chce bavit, tak korzuje :-)
Odpovědět
Za mě jen super! Svatby v poledne nebo v 11, nejlépe 200 km od bydliště a s přejezdy jsou jak za trest. ;-)
Odpovědět
Ještě mi paní na matrice říkala, že některé ty časy nejsou na pevno potvrzené, takže mi bude volat, pokud se uvolní něco dříve. Jinak se smířím s 16:00. I to bude fajn takhle na poslední chvíli :)
Odpovědět
na Slovensku sú svadby bežne medzi 15- 16:00, ide sa potom rovno na večeru. Ráno budeš mať viac času na prípravu a fotenie
Odpovědět
@6miska4 Já bych třeba tak pozdě obřad nechtěla , chci si ten den užít, aby byl co nejdelší, když je to jednou za život:)) Ale zase vám odpadne finanční i organizační tíže, budete mít méně výdajů a nebude takový problém vymyslet program. Takže záleží na vás, jak si to představujete. Společenský nevhodné to není, i pozdní obřady mají něco do sebe=)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Pokud se budu ještě někdy vdávat,prala bych si obřad odpoledne. Předtím pohoda,pospat si ( ne vstávat v 6 při obřadu ve 12h) ,lehký oběd,foceni v klidu,obrad, slavnostní večeře,program..super.
Odpovědět
@andelka hmm máme obřad ve 12 a vstávám v 9, na 10 kadeřnice a vizážistka:) trošku nevím, co bych jako od těch 6 dělala:D
Odpovědět
Profilova fotka
My máme obřad taky ve 14 hod. Původní plán byl kolem té 12, ale nakonec jsem za ten odpolední čas taky ráda. Jak bylo zmíněno, nemusí člověk tolik stresovat a vstávat v 5 ráno, aby se vše stihlo. Taky patřím mezi ty, které mají malé dítě, takže taky super. Sice většinou chodí spát po obědě, ale tím, že se ráno bude vstávat dříve, tak by nám to mělo vyjít na 11 hodinu a do odjezdu na obřad bude dostatečně odpočatá a nebude na obřadu nervózní. ;) Další pozitivum je opravdu skutečnost týkající se finančních možností. Když to máte odpolko, neutratíte tolik, jako když už to je od 11 :D Pokud teda nemáte na svatbě lidi, kteří do sebe ládují pod tlakem co se dá, aby se prostě jenom nabaštili a napili za cizí :D
Odpovědět
Profilova fotka
@alassia já jsem musela ke kadeřnici i kosmeticce dojet,v 10 už jsem byla zpátky,oblekani,zdraveni s hosty..v 11.15 jsme vyjížděli na obřad. Vstávat v 9 nestihnu to ani omylem.
Odpovědět
@andelka tak to potom jo:) to máme asi štěstí, všechno máme na jednom místě, hosté i kadeřnice a spol. přijedou rovnou za námi a jsem "utajená" tzn se objevím až na obřad:) vítat budou svědci a ženich =) kdyby to bylo jinak, asi bych to taky zvažovala
Odpovědět
Profilova fotka
@alassia my jsme velké město,a malý byt. Nedalo by se to udělat abysme tu měli zázemí a klid a ještě se sjížděli hosté,chystala se rodina na obřad,nabizelo občerstvení..
Odpovědět
@andelka jj to je pochopitelné =) u nás doma by to taky nešlo, máme to mimo domov, ale jsme tam už od pátku, svatba je v sobotu..ono jde asi hodně o to, jak je to naplánované, kdo co zařizuje..pokud už se nemusí nevěsta s ničím obtěžovat a fakt se musí jen učesat a obléct na obřad, tak se to stíhá v pohodě:) když je toho víc a s přesuny, tak je to odpolko lepší
Odpovědět
Profilova fotka
@alassia jj,prave,zalezi na mnoha věcech.
Odpovědět
Profilova fotka
Já plánuju obřad nejdříve na 15:00, jak z důvodu vstávání, tak z důvodu finančního, hostina už by byla nad rozpočet :-D Rodina to naštěstí bere dobře, chci jim to vynahradit společným grilováním po svatbě. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Každému vyhovuje něco jiného. My měli obřad v 11 hod, ale u nás je to takhle zvykem a nikdy jsem nebyla na svatbě, která byla později než v 13:00 a už to se zdálo lidem pozdě. U nás je tradicí, že se všichni hosté sjedou ráno k nevěstě, kde je nachystané malé pohoštění a poté všichni vyrážejí společně na obřad. Já bych to neměnila, protože jsem byla tak nervózní, že jsem skoro nespala, takže by mi bylo asi jedno, jestli je svatba v 10 hod nebo 14 hod. Já jsem se svými hosty chtěla strávit co nejvíce času a co nejdéle "být nevěstou".
Odpovědět
Spousta lidí to tak chce, že to mají později... i když většinou tak ve dvě, ve tři. Dobré na tom podle mě, že budete mít hezké fotky. Ve 16 a později je dobré sluníčko, a pak můžete mít večerní společné fotky. Další výhodou je, že se víc vyspíš, nemusíš vstávat v 6 ráno a tak. A nemusíš řešit hostinu. Nevýhody jsou: nebudeš mít hostinu (pokud chceš tradiční oběd v rodinném kruhu, tak spíš to bude večeře no). Budeš muset lidem zajistit nějaké jídlo, my měli jen lehké občerstvení ráno - pro ty co nesnídali, ale jinak se pak šlo na oběd. Takhle lidi často budou na tom místě už od rána/dopoledne a nebudou mít co jíst. Přijdete o spoustu času, takže pokud nemáte mezi hosty lidi kteří rádi ponocují, tak je to velmi nevhodné. My ve 16 v podstatě už začínali večerní zábavu. A kolem půlnoci už většina lidí spala, já šla spát v jednu a zbytek (asi 5 lidí) ve 2 ráno. Víc nikdo nevydržel. Takže pokud máte lidi co vydrží třeba do rána, tak je to v pořádku, jinak by mi bylo líto, že přijdu o spoustu hodin času slavení - a je to fakt hodně. My měli obřad v 11 - a to je 5 hodin rozdíl. Jinak samozřejmě můžete udělat uplně obrácený postup. Třeba dopoledne si udělat sešlost, odpoledne normálně oběd pro rodinu a focení, a na 16 přijedou i kamarádi a ostatní a uděláte obřad a potom se rovnou přesunete na zábavu. A nebo nebudete dělat vůbec hostinu, ale odpoledne nafotíte společné fotky. A pak po obřadu se rovnou přesunete na večerní zábavu, kde bude nějaký raut nebo tak, a už se budete jen bavit. Tak nepřijdete o čas. Akorát nebudeš moct být třeba utajená nevěsta a tak. Ale tohle by to asi vyřešilo, pokud rodiče netrvají na tradiční hostině (u nás to třeba tak bylo).
Odpovědět
Tak z původního obřadu v 16:00 se stal obřad v 15:30 - na matrice udělali chybu a nelze to změnit. Tudíž jsou všechny rozdané pozvánky špatně.. Všichni hosté ale budou vyrážet pospolu, takže prostě jen vyrazíme o půl hodiny dříve. Jinak co se týče celého dne. Očekáváme, že se každý normálně sám doma naobjedvá. Sraz je ve 13:00 a bude jen malé pohoštění jako dortíčky, chlebíčky, koláčky. My i naši přátelé jsme všichni okolo 25 let, takže pro nás není problém slavit do rána. Díky svatbě takto pozdě máme i my šanci si to užít bez brzkého vstávání a celodenní starosti o to, zda se někdo nenudí..
Odpovědět
Profilova fotka
Budeme mít obřad v 14:30, pak skupinové focení a raut s večerní zábavou. Myslím že časově daleko rozumnější, než obřady v poledne a vymýšlení mnohdy trapných programů pro svatebčany aby se nenudili :-)
Odpovědět
@vitezove Obvykle lidé odpadají brzy právě proto, že svatba bývá taky brzy. :-) Naopak, když svatba začíná později, lidé se mohou vyspat. Já byla jednou na svatbě, která začínala v 18 hodin a končilo se v 6 ráno. ;) Byla to jedna z nejlepších svateb vůbec i proto, že jsme měli klidné ráno, normálně jsme se naobědvali, nemuseli nikam přejíždět, čekat na hostinu rodinou apod. A co se týče příjezdu: proč by měli být hosté na místě už od rána? =-)
Odpovědět
Profilova fotka
My meli obrad v 16:30 a udelala bych to znova. Nemusis se stresovat,vstavat v 5 rano atd :-)
Odpovědět
Profilova fotka
My máme obřad v 18.00 (kněz jindy nemohl) a vybrali jsme obrácený postup svatebního dne, abychom si užili i oběd s rodinou - tzn. oběd máme ve dvě, potom se půjdeme fotit, kolem čtvrté přijedou ostatní hosté a kolem páté vyrazime všichni (cca 100 lidi) společně pěšky na místo obřadu. Potom se spolu vrátíme, bude na nás čekat raut a velká party :D fakt se na to takhle moc těším, když to přítel poprvé navrhl, tak jsem se zděsila, ale po pravdě je to nejlepší možné řešení :)
Odpovědět
Ahoj. My plánujeme obřad na 15:00. A to z toho důvodu, že se mi nechce trhat lidi. Je mi prostě blbý, říct kamarádům: "tak ahoj my jdeme na oběd a za x hodin se uvidíme na oslavě." Těch lidí co chceme mít na svatbě je docela dost (cca plánujeme okolo 60) a pro všechny platit klasickej oběd se mi prostě nechce. Takže jsme to dali takhle, aby jsme mohli jít po obřadu rovnou na raut. Koupíme prasátko a bude se grilovat.
Odpovědět
@6miska4 Proboha, to bije do oci; NAOBJEDVA? :-p Tak hlavni je, aby jim ten OBJED chutnal :-D :-p
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?