Lituji výběru místa obřadu

Milé nevěsty a manželky, máme měsíc po svatbě. Jako místo obřadu jsem si zvolili starý zámek-obřadní místnost, manželovi se to místo hrozně líbilo, že má své kouzlo, tajemství. Mě se na první moment nelíbilo, ale jak manžel říkal, že je krásné, tak mě přesvědčil a obřad jsme měli tam. Teď, pár dní po obřadu, lituji, že jsem se nechala přemluvit... Když vidím ty obřady na louce, venku, které má tady většina nevěst, mrzí mě, že já tohle nezažila... Všechny mé kamarádky básní o svatbě na louce a já jen smutně poslouchám... Myslíte si, že je to jen nějaký splín a nebo jsem prostě udělala chybu... Nejhorší je, že vím, že jsou mnohem důležitější věci, ale pořád mě to nutí na to myslet:-( Když jsem to říkala manželovi, byl z toho smutný:-(
Odpovědět
Profilova fotka
To mě mrzi teď už se s tím nic neudělás je pravda ,že já měla v plánu zámeček ,ale změnila jsem na svatbu venku 2v1 i místo hostiny....ale každé má své kouzlo určité i ten zámek kde jste byli oddáni určité máte krásné fotky nelituj!!!;-):-)bratr měl taky na zámku a bylo to hezké:-)i ty fotky v zahradě potom:-)my jsme měnili jen proto ,že snoubenci se nelíbilo místo...
Odpovědět
Predstavte si,ze by v den vasi svatby prselo. Co byste si na louce pocali? Na zamku to urcite muselo byt puvabne!
Odpovědět
Profilova fotka
@isonka ver mi, ze to prejde! My mame dva mesice po svatbe a ja presne takhle byla nestastna, ze nemam solo fotku s babickou kdyz s dedou jo, a spolecnou jen ja s rodici, mam jen ja s tatkou a ja s mamkou ale ne spolecnou..tohle me hrozne drtilo, a je mi to lito jeste ted, ale citim ze to ustupuje.. joo a pak taky to, ze jsem si na foceni neprejela cerstve pusu rtenkou a ze fotek s manzelem jsme mohli mit vic, ted bych si treba rikala jeste tak a jeste onak, coz jsme vubec nedelali a tohle vsechno me strasne mrzelo..ale jam rikam, ustupuje to a hlavne clovek to uz nezmeni..verim ze to tak bude i u tebe ;-)
Odpovědět
Obřady venku volí ti, kteří nesehnali interiér s přijatelnou atmosférou :-) Venku je to hodně o štěstí na počasí - může pršet, může pražit slunko, je s tím víc práce (kterou málokdo ocení). Nám třeba počasí vyšlo, ale druhý den lilo už od rána a celý předchozí měsíc bylo asi 13 stupňů, takže jsem byla ráda, že jsem zrušila jak obřad na louce, tak venkovní hostinu na samotě u lesa a našla si místo, kterému kouzlo čouhá z oken (ve městě, prakticky za barákem). Jestli ti to je natolik líto, tak si udělejte radost a nechte se nafotit na louce příští léto - bude to bez stresu a mimo víkend asi i levnější :-)
Odpovědět
Nemá cenu plakat nad rozlitým mlékem.. Jistě vaše místo obřadu bylo taky kouzelné a mělo svá pozitiva.. Vůbec se tím netrap ;)
Odpovědět
Profilova fotka
Ja bych to uz taky neresila..koukej na budoucnost;-)
Odpovědět
@isonka Mně se obřady venku zase nelíbí, asi jsem spíše na ty historické budovy, takže já na tvém místě bych nelitovala, ani kdyby mi kamarádky básnily nevím jak. :-D
Odpovědět
@isonka Měli jsme obřad v 37stupňových vedrech venku, kdy na nás svítilo sluníčko. Zas takový bájo to nebylo ;-) Je to jen splín, neřeš, starý zámek zní moc hezky ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Jeeee...vsechno ma sve kouzlo: louka, zamek, hrad, továrna a i ta radnice :) jsi tam prece s tim koho milujes a obklopena těma nejbližšíma :)
Odpovědět
Profilova fotka
Myslím, že pokud člověk lituje čehokoli jinýho než toho, že si vzal nepravýho, tak to jsou prkotiny...
Odpovědět
Profilova fotka
Takovyhle veci bych vubev neresila a uz vubec ne ex post... Udelali jste si svatbu takovou, jakou jste v tu dobu chteli, tak nac ceho ted litovat?? Jak se pise vyse, litovat lze jen vyberu manzela, ostatni je zoufale nepodstatny ;)
Odpovědět
Profilova fotka
@digydigy dovolim si nesouhlasit, nemyslim ze to je tak pises. My meli treba jasno ze chceme venku - je to pro nas proste romantictejsi nez interier a ani jsme zadny nehledali ;-)
Odpovědět
Článek se načítá
@isonka : me by jen zajimalo, jestli si to pochvaluji i ty nevesty, kterym prselo ;-) . Nebo jak mi rikala znama matrikarka, kdyz jsem se ji ptala, co dest atd., tak odpoved znela, ze i slunicko je na obtiz. Kolikrat se jiz nekomu stalo, ze pri venkovnim obradu zrovna nekdo sekal travu, jel vlak a dalsi rusici zvuky. A muj postreh, ani s porty jsem vetsinou nijak extra neslysela rec oddavajiciho nebo ano.
Odpovědět
@luccieta mluvíš mi z duše.
Odpovědět
Tezko rict co stim.. jediny co me napada jak to vyresit tak asi jedine nechat se rozvest a vdat se znovu na louce ;-)
Odpovědět
Jéje, neřeš zbytečnosti! Jsi vdaná, máš určitě skvělého manžela a o nic jiného přeci nejde! Co na tom sejde, kde a jak to bylo, však to není důležité a i tak to bylo určitě krásné! Netrap se něčím, co teď už stejně nezměníš, užívej si manželství a za rok na první výročí si s manželem udělejte nějaký pěkný piknik na louce, vyznejte si lásku a mějte se rádi, to je totiž důležité :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Já myslím, že zámek musel mít svoje kouzlo, kdybych se nevdávala v kostele, určitě bych chtěla zámek...dejte sem fotečky, ať Vám můžeme napsat, jak je to krásné...
Odpovědět
Profilova fotka
Když to budou mít všechny na louce budou to mít ony stejné, je to krásné ale alespoň vy budete mít něco jiného, já chci náš gotický kostel je uvnitř nádherný, díky bohu za, že přítelovi je to jedno :D navíc u nás je problém být někde na louce.
Odpovědět
Profilova fotka
Myslim, že řešit místo obřadu a tuplem ex-post, je to poslední, na čem záleží ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Já naopak obřad na louce nechci. Je to krásné, ale nechci se stresovat počasím, tak jsme si vybrali zámeckou kapli na zámku, kam rádi jezdíme na výlety. Nejdůležitější pro mě ale je, že si beru skvělého chlapa a kde to bude je v podstatě jedno :-)
Odpovědět
Úplně nesouhlasím s tím, že venku se berou ti, co nesehnali hezké místo uvnitř... Já jsem původně uvažovala o místu uvnitř, nakonec jsme vybrali obřad venku na terásce, ale ne z tohoto důvodu, volno měla obě místa. Taky se občas zamýšlím, coby-kdyby, ale každá varianta má něco do sebe. Venku jsme měli sice 39 stupňů ve stínu, ale zase jsme přes totálně rozkopané Brno nemuseli nikam přejíždět, kadeřnice a vizážistka dojely za mnou, takže pohoda u příprav, žádný stres a skládání do aut, apod. Vždycky je nějaké "ale tam by to možná bývalo lepší", ale jak píšou holky, nejdůležitější je, koho si člověk bere.
Odpovědět
@luccieta @redpoppy Já myslela, že užitím smajlíku na konci věty nedojde k mýlce a bude to pochopeno s nadsázkou a především v zájmu podpory zakladatelčina psychického stavu. Jestli se domníváte, že to bylo myšleno smrtelně vážně, není tomu tak a netřeba kvůli tomu obhajovat své prvoplánově venkovní svatby. V této diskusi jde o něco jiného.
Odpovědět
@digydigy A já zase myslela, že je běžné vyjádřit se k nějakému tvrzení a třeba i říct, že nemusí vždycky platit. Ale díky, konstatování o "obhajování prvoplánově venkovní svatby" mě pobavilo :-)
Odpovědět
@isonka Hlavu vzůhu. Já zas měla hnusnej dort, zkazila jsem novomanželskej tanec, jedinej dostupnej hotel v malým městečku byl celej smradlavej po kouři z hotelový hospody a dopoledne se tak nestíhalo, že jsem se sebrala a na faru, kde si mne měl ženich vyzvednout, jsem šla sama, bez doprovodu. Manžeství nejede na místa, tance, dorty,.... Jede na tom, že máš chlapa, se kterým chceš být a je jedno jestli jsi mu to řekla na zámku, na louce, v kostele nebo na kupce hnoje :)
Odpovědět
Profilova fotka
@digydigy @redpoppy rozhodne bych to nenazvala obhajovanim, tak to proste je :-) ja jen vyjadrila nazor, stejne jako ty svuj. Zakladatelce jsem se tez vyjadrila, tak uz bych to tu nespamovala :-) . Hezky den.
Odpovědět
Profilova fotka
@azrrael kupka hnoje!!! ze me to nenapadlo driv....#styl
Odpovědět
@isonka Upřímně? Pokud by jsi měla být v životě smutná již jen z výběru místa obřadu tak by to bylo super, ne? Neřeš to. Hlavně buďte šťastní a nezabývejte se blbostmi! Pokud svatbu nechceš přefotit tak co s tím chceš dělat?
Odpovědět
Nebuď smutná, ber to jako výhodu. Vzali jste se na místě, co má historii a je šance, že až budeš o svatbě vyprávět svý dětem, budete se tam moct jet podívat a nebude z toho skládka / panelák, což se v případě no name louky klidně může stát. Svatby venku jsou teď sice v módě, ale podle mě to zas odezní (osobně to považuju za dost nepraktický trend - může pršet, pražit slunce, otravuje Tě hmyz, kolem spousta rušivých zvuků, většina hostů musí stát...). Je přirozený, že krátce po svatbě si to člověk pořád v hlavě přehrává a dojde mu, že spoustu věcí by udělal jinak, ale nenech si tím zkazit celkový dojem :-)
Odpovědět
Naprosto tě chápu, že je ti to líto, i když to může vypadat jako malichernost. Podle mě to ale byla určitě dobrá volba, protože jak už tady bylo zmíněno, svatba v exteriéru má spoustu nevýhod, jako třeba počasí, hmyz, ozvučení, povrch a podobně. Navíc s ohledem na dnešní trend jste byli originální. Taky jsme měli svatbu v interiéru historické budovy, a to právě proto, abychom měli "střechu nad hlavou" a nemuseli řešit přesun obřadu v případě nepříznivého počasí, nebo i focení. I když třeba mě zase mrzelo to, že z interiéru jsme neměli prakticky žádné fotky. Vyřešili jsme to tak, že jsme si objednali fotografa a nafotili jsme na místě fotky později. Takže pokud tě trápí, že nemáš fotky na louce, není nic jednoduššího, než si pořídit krásné bílé šaty, kytici, objednat fotografa, a třeba na výročí si nechat udělat fotky.
Odpovědět
isonka: Já si myslím, že svatba na zámku je překrásná. Hlavně jste ji měla v srpnu a stresovat se, že bych se někde potila venku; jak budou pořízené fotografie vypadat; jestli jsem dostatečně napudrovaná nebo se budu na každé fotce lesknout; jestli naopak nebude pršet... Každé místo má své pro a proti. Určitě bych nelitovala a hlavně bych nedávala manželovi najevo, že mě to mrzí, neboť může nabít dojmu, že jeho vinou se Vám svatba nelíbila. :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?