Kolik platíte za nealko na svatební hostinu?

Profilova fotka
Ahoj. Zajímalo by mě kolik v restauraci platíte za nealko. My máme mít komplet všechno - obřad, hostinu i odpolední raut v jednom hotelu, ale za 2l coly,fanty, džusu... si účtují 160Kč a já jsem z toho mírně zoufala poněvadž mi to přijde jako hrozná řacha :-( . Kolik platíte vy??
Odpovědět
@joyfulgirl to máte dobré ceny. Nás to výjde takhle. Ale na svatbu se prostě s takovýma věcma počítá. 0, 2l Džus dle nabídky 24Kč 0,3l Toma Natura 26Kč 0,25l Mirinda 33Kč 0,24l 7-UP 33Kč 0,25l Pepsi Cola 33Kč
Odpovědět
Profilova fotka
Pane, tak to je slušná pálka teda. No my máme taky vše na jednom místě, ale v lese :-) takže tohle naštěstí neřeším, předpokládám, že colu koupíme tak za 25,-/2 l :-D Ne prostě všechno si kupujeme sami, to je výhoda. Nebo spíš naše jediná možnost, na hostinu v restauraci bychom neměli. Tak přeju hodně štěstí při vyjednávání nebo možná při hledání nového místa ;-)
Odpovědět
@piperr_ka My máme vše podle představ, alkohol vlastní, jídlo super, takže to nealko neřešíme. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@jennyexx Tak pokud máte všechno ostatní jak si přejete, tak se to asi dá přežít :-) alkohol vlastní? tak to máte hodně dobré :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Tak to jo nám právě dovolil na raut jen koláčky a mini zákusky a ještě mi přišlo, že to řiká stylem jako buďtě rádi, že vám dovolím aspoň tohle. Víno nám nabídl, že můžem mít svoje ale účtují si 80.- Kč korkovný za jednu lahev
Odpovědět
@piperr_ka jj Alkohol vlastní, kdyby jsme ho měli brát tam, tak Metaxa 5 hvězdiček, co stojí max 400Kč by nás vyšla na 1400Kč a Absolut vodka, která je v obchodě ještě levnější na 1200Kč to vše litrové láhve. Což je pecka. Takže od nich bereme nealko, jídlo a víno (to víno už mají cenově v normě, což je ok). A svoje koláče, zákusky a tvrdý alkohol + výzdoba. @joyfulgirl takové chování nesnáším, takže chápu jak se cítíš. A co když vezmete víno v demižónu? To zaplatíte jen jednou 80Kč ne? To by se vyplatilo. Protože je síla chtít 80Kč za něco, na čem se nepřičinili.
Odpovědět
Profilova fotka
To nevim jak by počítali ale ošidit by se určitě nenechali. Hlavně když jim přítel řekl, že je to trochu přehnaná cena tak odvětil, že s tím opravdu nemůže nic dělat o čemž pochybuju. asi se na raut budeme muset porozhlédnout jinde
Odpovědět
Profilova fotka
@jennyexx No tak máte štěstí, že vám ten alkohol povolili no, to se podle mého moc nevidí. Celkově vám asi vyšli vstříc, asi si váží zákazníků ;-) @joyfulgirl No upřímně bych asi mrkla po něčem jiném, protože tito vás totálně oškubou a navíc takové jednání. To je vážně smutné. Ale to korkovné je věc, která se tu dost řešila. Bohužel já v tomto ohledu nemám žádné zkušenosti. Ale prostě je to věc těch majitelů, jak se k tomu postaví.
Odpovědět
@joyfulgirl Jj souhlasím, dělat s tím něco jde, ale oni nechtějí. Nám taky prvně řekli, že můžeme i pár džusů a nakonec jen ten alkohol. Alespoň ta lepší varianta, protože ten alkohol mají předražený o 400%. U nás to máme s tím nealkem tak. Na stole bude určitý počet láhví. Mamča přepočítá, zda souhlasí počet a když budou chtít něco doplnit, tak mamča zase musí podepsat počet, ať nás neošidí. Což je dobře, protože vím, že se snaží vždy někde nabrat více peněz. Příjde mi, že posladní dobou už neplatí heslo: ,,NÁŠ ZÁKAZNÍK, NÁŠ PÁN". Poslední dobou jak poslouchám z více stran, tak se chovají dost divně v restauracích. asi nechtějí kšefty. Držím palce, ať to dobře dopadne a vyřešíte to k Vaší spokojenosti. P. S. ale s tím demižónem by mě fakt zajímalo, jak by se tvářili, kdyby jste to takhle přinesli a žádné láhve.
Odpovědět
@piperr_ka Jj já čekala, že nám dovolí náš alkohol stylem, že nějaký poměr musíme od nich a něco svého. Ale jsem za to vděčná. Paní byla moc příjemná a vyšla v některých věcech vstříc. Obávala jsem se, jak v den svatby budu někomu říkat, ať veze dort do restauračky...... Nakonec paní provozní řekla, že ať koláče, dort, zákusky, vše přivezeme den před svatbou, že tam mají chlaďáky, ať nemusíme stresovat v den svatby. Fakt super. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@jennyexx To máš úplnou pravdu taky mi přijde že se vůbec nesnaží aby měli kšeft spíš jako bychom jim my měli děkovat, že u nich můžem utratit prachy.
Odpovědět
@joyfulgirl jj a máš z jejich jednání pocit, jako by jsi je obtěžovala. Fakt nechápu, kam to spěje. Čeho chtějí docílit, pokud nechtějí v gastronomii podnikat, ať zruší živnost, ale ne být hnusní na potencionální zákazníky. Fakt hnu. Možná budete mít opravdu lepší ještě juknout někde jinde. Asi ne ani tak kvůli těm cenám, ale chování, protože to je fakt síla.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@jennyexx To máte suprové, že si to můžete dát k nim do chlaďáku ;-) Já právě vůbec nevím, jak to vyřešit, kam dát dort, protože tam, kde to máme jsou sice 2 lednice, ale jak si všechno děláme sami, tak to bude ještě hodně zajímavý :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@piperr_ka a nekoukala jsi jestli nějaký chlaďáky nepůjčují? já bych tomu i věřila, že bys něco sehnala
Odpovědět
@piperr_ka Ani nemluv. Máme místo svatby hodinu cesty. Já mám pod zámkem rodinu, tak je to ok (tam mě bude partner i vyzvedávat). Ale už v 6hodin ráno jdu na česání, pak líčení a prostě vše jen tak tak na sebe navazuje. A úplně jsem měla stresy jak ještě v den svatby řešit odvoz dortu a zákusků, aby to přežilo (představa, že veze dort někdo, kdo jezdí jak prasátko, bych měla infarktové stavy) a bylo vše v klidu. Tak právě nabídla tuto možnost, že jak si v pátek půjdu zdobit stoly (mám svou představu, tak jsem požádala, zda si mohu nazdobit sama), tak jsme se domluvili, že se vše tohle přiveze, že to dají do chlaďáku, ať máme vše bez nervů. Hodně se mi ulevilo. Držím palce, ať to i vy kladně a v pohodě vyřešíte. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@joyfulgirl Jo tak je to možné, ale nechce se mi zbytečně investovat :-) Začala jsem teď docela uvažovat o mraženém dortu (je výborný, navíc s ovocem, což stejně chceme a na léto je fakt ideální) a mražák je tam pultový, takže pohoda :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@jennyexx No tak u nás to bude asi taky hodně divoký, já předpokládám, že ráno budu ještě připravovat stoly na raut a půjdu si trhat luční kvítí :-) máme to trošku netradiční a jinak se to prostě vyřešit nedá :-) Ale myslím, že to dopadne dobře :-) Hlavně to chce si naplánovat a pak to půjde ;-)
Odpovědět
@piperr_ka Určitě to půjde. Zvládneš to a vše bude super. Jsem zvědavá na fotečky.
Odpovědět
Profilova fotka
@jennyexx No tak těch se asi nedočkáš, plánujeme to až na příští rok :-)
Odpovědět
My si vše zařizujeme sami...jen jsme si od obce pronajali sál pro cca 120 lidí a sháníme slečny na obsluhu. Colu jsme koupili za 19 Kč/ 2l, takže super, stejně tak fanta a sprite. Ještě chybí nějaké džusy. Ale vyjde to nesrovnatelně méně....bylo by fajn, kdybyste si našli taky takovou možnost...pak už něco k jídlu každý zvládne a při nejhorším si můžete vzít cattering....a pořád ušetříte oproti rautu v restauraci a pití za šílených 160 Kč/ 2l.... :-) Budeme mít dohromady asi 90 lidí a vše nějak zvládneme, stačí rozdat úkoly :)
Odpovědět
@piperr_ka si počkám na příští rok. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
my máme vše až na pivo a kafe, čaj svoje, takže za alko i nealko pro 30 lidí počítám cca 5-6 tis i tak to je darda....
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 8 měsících
Profilova fotka
jezisi to je nějaký drahý ne? :-| to je hruuza...no ym máme to stestí ze alko i nealko budeme mít svoje takze já kupuju v akcích kdyz je v kauflandu takze to vyjde hodně levně ale bejt na vašim místě tak nevím nevímtolik byhc za nealko teda nedala :-/
Odpovědět
Profilova fotka
Tak to je fakt moc....moc se mi zdálo, i když jsem slyšela 100,-Kč za 1,5 l minerálky. My budeme mít čepovanou Kofolu normálně za 6,-Kč 1dcl a pak pet láhve 1,5l a 2l za dvojnásobek ceny, takže to vychází na nějakých 60-80,-Kč. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
My budeme mít alkohol (slivovici) vlastní, víno taky vlastní... stejně tak zákusky a vdolky (příp. slané). Od restaurace budeme mít oběd + raut a nealko. Co se nealka týká - byla jsem na svatbě, kde měli džbány s čistou vodou s citronem a mátou a bylo to super, měli to téměř zadarmo a většina lidí pila to, než nějaké mattonky apod. Otázkou je, jestli na to "naše" restaurace přistoupí... jinak samozřejmě kdo z hostů by chtěl džus, nebo colu, mattonku ap. - vše by bylo k dostání... (jen jde o to, že většina dospělých v rodině pije stejně obyč vodu, tak proč platit za neperlivou mattoni, když to je v podstatě normulní voda z kohoutku)...
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?