Svatební hostina v okolí Opavy, hledáme místo

Profilova fotka
Ahojky, prosím o radu, kde mezi Opavou a hlučínem uspořádat svatební hostinu. Měli jsme v plánu Albertovec, ale ten je na náš termín obsazený, tak hledáme podobnou alternativu... Ideálně kde si můžeme přivést nějaký svůj alkohol, nealko... aspoň něco, ať ušetříme... Díky moc za názory
Odpovědět
Ahoj nevím kdy máte termín svatby, ale jestli někde v létě tak počítejj s tím že většina dobrých restaurací už bude mít obsazeno.My budem mít v srpnu svatbu na Albertovci a zařizovali jsme to hned začátkem ledna.Jinak hodně lidí chválí restauraci sport v Dolním Benešově můžeš si tam vzít svůj alkohol další tip je Azpek v Bolaticích hezké to je taky ve Velkých Hošticích je tam restaurace přímo v tom zámečku, ale tam nevím jak je to s alkoholem :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@z_u_z_i_c_e_k Dobrý den, jsem z Hlučína, na úvod ohledně vlastního alkoholu, v tomto případě je nejlepší řešení mít zamluvené pro hostinu vlastní prostory, které se nevážou na žádnou restauraci, bude sice potom vše na Vás, ale zase si můžete dovolit netradiční místa a výjde Vás to mnohdy levněji. Nicméně v ostatních případech je to velice individuální a záleží místo od místa. Zdali menší množství povolí či nikoli a podobně. Na Hlučínsku a Opavsku je spousta krásných míst, zkuste Arboretum, Hradec nad Moravicí, Šilheřovický zámek, Hostinec u sv. Mikuláše v Hati, Mlýn U Vodníka Slámy. Věřím, že se Vám to pravé místo podaří najít. :-) Martin Lysek
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, záleží kolik máš v plánu lidí a na jaké úrovni bys to chtěla? Jinak pěkné je to z menších prostor - Botatice v Pekárně, Kravaře - Buly Aréna, Opava - Katharein, pěkný může být i co jsem tady zaregistrovala Opava - zámeček Kocharowsky, Hoštice zámek, větší - Mlýn U vodníka Slámy (všechno nádherný, ale mají už dost dopředu plno), Kobeřice - Restaurace Familie (nový sál vzadu pro 120 lidí), Kravaře - Silesia golf resort, jinak klasika zámek na Hradeci.. Snad něco vybereš.. Já díky tomu, že měli už plno ve vysněném Slámovy (a bude nás asi 100) vybrala Familii :)
Odpovědět
Profilova fotka
No nestačím se divit, Hradec jsem nechtěla, protože většina svatebčanů bude z Opavy a hlučínska, takže je to dost z ruky. Obřad máme 23.8. a bude nás cca 40-45lidí. Sláma a pod je pro nás dost "nóbl", nechceme do hostiny investovat víc než je nutné :) Takže ideálně nějaký catering... Hanulik2504 nevyfoukla jsi nám ten Albertovec?
Odpovědět
@z_u_z_i_c_e_k nene my máme svatbu o týden později 30 srpna :-)
Odpovědět
Ahojky. My máme hostinu v Buly Aréně. Budeme mít asi 50 lidí takže sme si zamluvili větší sál, ale mají i menší (nevím pro kolik asi 20). Jídlo máme z restauračky a alkohol musíme vzít povinný odběr (asi 1dcl na osobu) a pak můžeme mít cokoli svého krom nealka a piva. Jinak co se týče v Kravařích Golfu - nedoporučuju. Byly sme tam už domluvení, ale upřednostnili golfový turnaj a co vím, tak se to stalo více lidem. V Hošticích zámeček taky moc krásné, ale co vím tak na lého už mají komplet plno, taky sme původně zvažovaly.
Odpovědět
Profilova fotka
Pokud chceš catering tak ještě mě napadá chovatelský areál v Kravařích (klasický sál, nic moc nóbl, velký venkovní i vnitřní prostor) nebo farní stodola (taky pěkný prostory, takový venkovský styl, velký prostor uvnitř, venku se taky dá posedět), jsou to sice větší prostory, ale na cataring v podstatě dělané. Ikdyž na chovatelích je i dosti velká kuchyň. ;-)
Odpovědět
Ja muzu doporucit a do nebes chvalit Obecni dum v Mokrych Lazcich. U obce si pronajmes sal, ktery te vyjde na cca 3500 i se spotrebou energii. Sal je obrovsky a skvele vybaveny. Ma i malou kuchynku, bar, satnu, balkon, proste vsechno. Hostinu si muzes udelat sama, ale doporucuju vyuzit restauraci v objektu. Pan Kribek je uzasny clovek a vyjde ve vsem vstric. A nejlepsi je, ze na svatbe nechce ryzovat. Vezmes si od nej, co budes chtit, zbytek si muzes udelat sama. Ale pro predstavu - na osobu a den stoji nealko 50,- Kc (fanta, sprite, cola, proste vsechno mozne prelite z petky do dzbanku). Tak reknete sami, kdo by radeji objizdel akce v obchodech a shanel piti, dovazel na misto a jeste premyslel, kolik toho vzit, at to nemusite doma pit jeste dalsiho pul roku. Jidlo ma krasne naaranzovane a vynikajici. Ma k pronajmu i mensi sal, ktery by ti mozna stacil. A kdyz uz si vyberes jine misto, dela myslim i catering. Vzdycky jsem si rikala, ze kazdy tady chvali to svoje, i kdyby to bylo spatne :-) Ale v jeho pripade se neda nic spatneho rict. Dokonce nam zadarmo nachysta a pripravi i to vlastni pohosteni, ktere od nej ani nebereme. Proste nam zaridil svatbu bez starosti a my ho za to s pritelem milujeme :-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Ahoj, já se přidávám ke chvále na Obecní dům v Mokrých Lazcích, jídlo bylo úžasné, všichni hosté si to moc pochvalovali, všechno průběžně doplňují, nic nepochybělo. Alko, sladké (koláče, zákusky) a nějaké tyčinky na stůl jsme měli svoje, podle toho se upravila cena. Měli jsme jen velký sál (100 hostů), pro větší svatby si lze pronajmout i malý sál, který je hned vedle a je mezi nimi průchod. Nad sálem je i penzion se 13 lůžky (ale ve spacáku se vyspí víc :) ). Jednání s panem Kříbkem bylo fakt bez problémů, ve všem vyšel vstříc. Jediná nevýhoda asi je, že k sálu není žádná zahrada, fotit jsme se jeli do Lhoty k Vodníku Slámovi... :)
Odpovědět
Můžu jen doporučit v Opavě restauraci U Tří jabloní. Hostinu můžete udělat uvnitř nebo na částečně krytém dvoře. Vynikající kuchyně, venkovní gril. Jen s tím vlastním pitím Ti neporadím, byla jsem tam jako svatební host. A bylo to skvělé :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?