Svatba v dřevěné stodole

Zdravím, rádi bychom se brali s přítelem v přírodním stylu, program po obřadu bychom chtěli mít ideálně někde u/v dřevěné stodole (viz foto). Nevíte o nějakých podobných místech? Je to poměrně složité najít, protože takové objekty vězšinou nemívají int. stránky ani nic podobného... Jde mi spíš jen o to, zda jste někde někdy na něco podobného nenarazili na výletech, nebo v okolí bydliště... Díky moc za každou radu
Odpovědět
Profilova fotka
A jaký okres?
Odpovědět
Je nám to úplně jedno. Žijeme mimo ČR, takže tak jako tak to rpo ás bude daleké dojíždění, a komu za to stojíme, ten za námi pojede i daleko :)
Odpovědět
@darwe Jizdarna Hejtmankovice. Hostiny maji v byvale stodole (rikaji ji tancirna), je to tam fakt moc hezké a s provozovatelem je skvela pohodova domluva.
Odpovědět
Děkuji :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Hejtmánkovice jsou krásné, jen ta stodola je tam spíš kamenná než dřevěná. Podobná dřevěná stodola je třeba Country stodola (myslím, že po napsání do googlu ti stránky vyjedou, sem se psát většinou nesmí). Já o ní hodně uvažovala, jen mi tam chybělo ubytování. Ale jinak je to přesně taková ta klasická nevyšperkovaná perfektní stodola. :-)
Odpovědět
Jééé Hejtmánkovice, bydlím asi 500m od jízdárny :) Ubytko tam je a moc hezký. Pak se dá ještě spát v další chaloupce je to asi 200 m od toho a jmenuje se to tam Ježkův dvůr kdyby chybělo místo na spaní :) můžu doporučit, vážně krásný místo
Odpovědět
Profilova fotka
Jestli Vám je jedno kde, podívejte se na Vysočinu. My jsme se sem v loňském roce přestěhovali a musím říci, že jsem z krajiny Pelhřimovska unesená. Je tu plno statků, mlýnů i venkovských chalup. Určitě si vyberete podle Vašich finančních možností.
Odpovědět
Ahoj, co třeba Barokní statek Benice? Krásná příroda, možnost obřadu, občerstvení, hudby a asi všeho na co si vzpomenete :-D A taková místní specialita, nechat se svézt spřežením koní v kočáře :-) A je zde i stodola, kdyby Vás to zaujalo, tak napište a já pošlu foto :-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 měsících
Profilova fotka
@darwe ahoj, neviem ci je to este aktualne, ale my mame na Fojtstvi Oldrichovice pri Trinci - mam aj v albume par fotiek, mozes mrknut :) tiez som si predstavovala taku stodolu aku mas na obrazkoch, akurat tieto drevene u nas moc nie su, to je taky americky typ stodoly. Takze mame tiez kamennu ale je velmi pekna, zboku presklena takze to vyzera aj celkom luxusne :)
Odpovědět
Určitě doporučuji také Barokní statek Benice. Krásné místo, uprostřed malebného Posázaví, kousek od Konopiště, s velmi ochotným personálem a výborným gastrem. Doporučuji...
Odpovědět
Profilova fotka
My nasli stodolu uplne nahodou. Nepises lokaci. Nase stodola je v Písku, ale uplne na kraji mezi lesy u pensionu se supr obsluhou a majite a nadhernym pensionem k ubytovani. Pension se jmenuje U Malířských. Je tam stodola, detsky hriste, prostor na hrani her, obri sachy, člobrdo, muze se sedet venku, kde se treba griluje prase a za stodolou je louka, kde se da udelat taborak. Myslim ze misto na svatbu jako stvoreny. Alespon ja jsem strasne vdecna, ze se nam podarilo tohle misto objevit :)
Odpovědět
Profilova fotka
Jedna je v Dolních Kounicích na Moravě. Je to moc pěkný areál. Druhá v hotelu Lony v Kozovazech u Prahy.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@amazonkaaa Slyšela jsem, že si u malířských účtují "korkovné" i za chlebíčky a dort, natož grilování a opékaní. Nevíte, co je na tom pravdy? :) jinak místo je to krásné, taky sme přemýšleli.
Odpovědět
Profilova fotka
@neny_se_vdava My měli obložené mísy od nich, krůtu na gril taky, nicméně srnu na hostinu jsme si přivezli vlastní srnu, vlastní dort i koláčky, cukroví, máma dělala i něco slaného, neřekli si vůbec nic. Naopak nejdřív dohoda zněla tak, že si přivezem jen sladké pečivo a nakonec jim nevadilo, když si vlastního přivezem cokoli. Dokonce jsem se divilia, že od začátku neměli problém se srnou, jen ji chtěli mít naporcovanou, aby s tím kuchař neměl takový práce a krom medailonků na hostinu nám z ní udělalai i ragú na raut. Jediné korkovné se platilo za domácí alkohol, co jsme dostali jako dar a musel se hned otevřít. Ale naopak můžu vřele doporučit, paní je strašně milá a ochotná, než se vdáte, dovyzdobí stoly, obsluhu mají sice trochu zmatenou, protože každý děla všechno a občas to neskorigujou, ale zvládají to a hlavně se na člověka neustále usmívají :)
Odpovědět
Profilova fotka
@amazonkaaa Sakra, abych ještě nezačala litovat, že jsem místo změnili :) Zní to krásně :) Moje informace byla typu "jedna paní povídala" tak jsem ráda, že jste to uvedla na pravou míru :)
Odpovědět
Profilova fotka
@neny_se_vdava No co jsem koukala na tvůj profil, tak máš takovýho času, že to můžeš změnit ještě pětkrát :D A kde to nakonec budeš mít?
Odpovědět
Profilova fotka
@amazonkaaa Bílý dům, úplná samota u lesíka... za Pískem... :)
Odpovědět
Ahoj, co třeba Barokní statek v Benicích u Konopiště. Mají tam moc hezký špejchar ve vesnickém stylu s dřevěnými trámy. Třeba by se Ti mohl líbit :)
Odpovědět
Profilova fotka
Angusfarm Soběsuky u Nepomuku - loni udělaná krásná stodola, ... Zvažovali jsme tam svatbu, ale nakonec vyhrál jiný styl ;)
Odpovědět
Profilova fotka
Zkuste mrknout na Dvůr Honětice - je to místo kousek za Kroměříží v Chřibech, stodolu mají zrekonstruovanou ale díky původnímu přlehlému statku vypadá stále "dobově/přírodně" :-) Výhodou je možnost ubytování a přilehlé lesy a louky, kde lze fotit. A samozřejmě jejich kořenová čistička a přírodní koupaliště :-) Fotil jsem tam cca před měsícem a sám jsem byl nadšený - obřad venku pod stromem, párty venku, focení v místním sadu - idylka :-) Další stodola je v Dubu nad Moravou na faře místního kostela. Je to původní zrekonstruovaná stodola, na faře je také možnost ubytování a mají také vlastní kuchyni. Pak ještě zmíním Švamlův mlýn v Klokočůvku u Hranic - stodola je součástí restaurace. Sama stodola je dobová ale komplex restaurace a hotelu je poměrně moderní. Fotky Vám případně mohu poslat na e-mail.
Odpovědět
@neny_se_vdava Mají webovky?Díky...
Odpovědět
Ahojte, nemáte tip na nějakou takovou stodolu na jižní Moravě ideálně v okolí Mikulova? Nebo případně tip na nějakou chatu nebo penzion pro cca 30 lidí, který bychom si mohli celý pronajmout a připravit si jídlo sami? Díky :)
Odpovědět
Profilova fotka
@annehanzy Degustarium v Bavorech, za pronájem objektu včetně celého penzionu po nás chtěli 25tis., do předsklepního posezení se vejde 40 lidí a výhled ze zahrady na pálavské kopce je naprosto božský!
Odpovědět
@dorotheavonnovac děkuji za super tip, hned jsem tam napsala :) vypadá to fakt hezky, přesně můj styl :) V těch 40 lidech je to asi jen na sezení a už nezbyde žádné místo na tanec, že?
Odpovědět
Profilova fotka
Je tam velká zahrada, příp.prostor před sklípkem, vevnitř by to asi bylo stísněnější..
Odpovědět
Budu ráda, kdyby někdo věděl o podobném příjemném místu v Jižních Čechách - hledám už dlouho a pořád to není nic podle mých představ :(
Odpovědět
@dorotheavonnovac hmm hmm, musíme to prozkoumat. Bojím se, že bude hnusně a zima tak chci mít radši v záloze něco, kam se vejdeme i dovnitř a nebudeme jak sardinky... i když bych ideálně strávila celou oslavu venku, ale v dešti to moc super nebude :D uvítám i další tipy, stále se nemůžeme pro nic rozhodnout :( díííky
Odpovědět
Profilova fotka
Vzdycky je asi nejlepsi si prostor prohlidnout a uvidite;)
Odpovědět
@dorotheavonnovac jj udelame si vylet. to degustarium stoji za navstevu i kdyby to tam nakonec nebylo :)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
Dobrý den,nevíte náhodou o nějaké pěkné stodole kolem Jeseníku?
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?