Svatba na zahrade - co bylo nejnarocnejsi?

Co bylo pro vas, co jste organizovali svatbu na zahrade ci nekde venku na statku, nejnarocnejsi? Bylo neco co byste udelali jinak? Co byla nejdrazsi polozka a kolik to delalo?:)
Odpovědět
Profilova fotka
nejnarocnejsi - priprava dekoraci a uklid :-) Nejdrazsi bylo samozrejme jidlo a piti, ale nic bych nemenila, vsechno bylo opravdu v pohode...
Odpovědět
My měli obřad na louce, tam žádný problém nebyl (přivezli jsme tam jen stůl, ubrus, květinovou aranž a skleničky se sektem. A reprák na hudbu). Co mě nenapadlo, ale naštěstí paní starostku ano, bylo to, že by mohly po okolních polích jezdit traktory. Starostka nám to s místními zemědělci naštěstí zařídila. Takže pokud něco takového u vás hrozí, tak doporučuju si to domluvit. Pak jsme měli jen malou odpolední párty na zahradě (oběd normálně v restauraci). My jsme naštěstí na začátku června měli ideální počasí, ale kdyby bylo vedro, určitě by byl problém s jídlem, to budete muset nějak vyřešit, pokud budete mít v létě. Nedávno jsem byla na svatbě na statku a tam byl obrovský problém s mouchami. Přestože jídlo bylo uvnitř, bylo všechno doslova pokryté mouchami a to i pod poklopy (blízko byl kravín). Takže já za celou dobu měla jen polévku :-( A taky byli večer komáři. Takže doporučuju si tyhle věci zjistit.
Odpovědět
Profilova fotka
@myfairlady My si svatbu organizovali sami u nás doma na statku (statek patří manželově rodině). Měli jsme půjčený od obce celý kulturák s tím, že co je v něm, je pro ten víkend naše a jestli to chceme mít tam (naše "mokrá varianta") nebo jestli si to vybavení odvezeme jinam, je na nás - takže odsud jsme měli stoly, židle, veškeré nádobí a příbory. Od hasičů jsme měli půjčený ten stan, o kterém jsem ti psala v jiné diskuzi. Moje babička s mamkou a bratrem připravili den dopředu guláš a polívku. Mamka s babičkou taky napekli různé druhy sladkého. Měli jsme od kamaráda prase na rožni (tzv. "bedna na prase" byla zase od našich z jejich svazu zahrádkářů nebo co to tam mají :-) ) Z místní restaurace jsme měli objednané řízky a tatarák, naváželi pak každou hodinu menší várky (aby to tam nebylo všechno najednou a nekoralo). Pak už byl jen raut - salámové, šunkové a sýrové mísy, obložené ovocné a zeleninové talíře. O toto a o obsluhu se staraly místní dvě holčiny, které jsme si "najali" (pinglují na zábavách atd.). Brali jsme se loni 4. července a bylo asi sto stupňů :-D Naštěstí jsme měli z kulturáku půjčenou i lednici a švagr má velký nevyužitý pultový mrazák, takže v něm bylo všechno pití a v lednici jídlo - slečny nandavaly na mísy jen vždycky tak trochu, aby se to nezkazilo. Kdyby se nám přátelé a rodina sama nenabídla, objednali bychom si catering. Měli jsme celkem cca 55 lidí a snědlo se úplně všechno. Druhý den ráno na snídani už jsem si říkala, že asi brzo už nebudeme mít co jíst a hlavně pít :-D :-D Takže to, že ve vedru "se nejí" taky neplatí pro všechny. My jsme asi divná skvadra, ale u nás se i v horku ukrutně pařilo, tančilo a jedlo :-D Můj manžel a švagr "za mlada" :-D pracovali jako brigádníci v jedné firmě, která pořádá plesy, oslavy, svatby.....takže přesně věděli, co je potřeba jak zařídit a čemu se vyhnout. Ani nevím, jestli bych něco označila za problémové nebo nejtěžší.... Spíš si to dobře naplánovat - počítat jak s horkem, tak s deštěm. Ale určitě doporučuju někoho do tý obsluhy - rozhodně bych nechtěla, aby tam někde můj táta v kvádru pobíhal a nosil pivo nebo kamarádi myli nádobí... Kdybys měla jakýkoliv dotazy, klidně se ptej ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Jidlo. Zarizovali jsme sami, bez cateringu. Cast jsme pripravili, zbytek byt potluck (co kdo prinese). Jenze toho co jsme zaridili sami uz tak bylo moc plus ostatni taky netroskarili. Spousta jidla se nestihla snist, na spoustu veci se zapomnelo a nasli jsme to az kdyz jsme balili. Kdyz jsme to zpetne propocitavali, zjistili jsme ze financne nas to vyslo nastejno jako kdybysme meli catering, ale meli jsme s tim mnohem vic prace a zbytku.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?