Pravoslavné místo pro civilní obřad v okolí Liberce

Dobrý den, prosím vás o radu. Hledám nějaké pravoslavné místo (kostel, kaple, ...) pro civilní obřad. Přítel je pravoslavného vyznání, ale o církevní svatbě zatím neuvažujeme. Chceme zkusit domluvit civilní. Ani jeden z nás však nechce obřad na radnici, proto hledáme vhodnější místo. Pravoslavní uctívají Pannu Marii, tudíž bych chtěla, aby to s ní mělo souvislost. Přítel by měl obrovskou radost, chtěla bych to pojmout i jako svatební dar pro něj, na obřadu bude nejspíš chybět jeho rodina (bydlí odsud půl světa), tudíž bych mu to chtěla alespoň "známým místem" vynahradit. Pokud víte o něčem v okolí trasy Liberec, Jablonec - Praha, prosím podělte se. Za jakékoli tipy a návrhy budu vděčná.
Odpovědět
Profilova fotka
my se budem brat v kosteliku v loucne, je moc pekny, ale neni vysveceny :-)
Odpovědět
Myslím, že není potřeba, aby to místo bylo vysvěcené, zas tak moc pobožný přítel není... :)
Odpovědět
oli: pokud vím, tak v kostelík v loučeni, pokud mluvíš o tom na zámku, vysvěcený je...? dělají tam církevní obřady... nina: my původně chtěli právě v kostele, církevní obřad, přítel je věřící, pravoslavný... jenže já ne, nejsem ani pokřtěná a pravoslavní nemají možnost udělat výjimku jako třeba římskokatolická církev oddat smíšený pár, kde jeden je nevěřící... kdybys objevila nějaké takové místo, možná bysme ho taky zkusili...
Odpovědět
Profilova fotka
ne ne je to kostel kousek od jbc v meste loucna , maly hned u silnice v janove nad nisou... v loucne a vysveceny neni, je opravdu krasny a pani je moc mila, patri to mestu a stara se o to nejaky spolek...
Odpovědět
ahaaa, to ty háčky čárky :-) tak to je na nas daleko..
Odpovědět
x7nina: Na Praze 8 je Libeňský zámeček a v něm je zámecká kaple "Nanebevzetí Panny Marie". Dělají se tam civilní svatby. Já jí tam budu mít v červnu, je to tam moc pěkný ;-)
Odpovědět
efcaa: ale tam oddávají po půl hodině... jak na běžícím pásu :-(
Odpovědět
Já vím, že na Sychrově oddávají v předkapli kaple Panenky Marie, ale tam je to taky jak na běžícím pásu. To nechci... Uvažuju spíš o tom Libereckém kraji, Praha je přece jenom velkoměsto... Chtělo by to nějaký kostelíček s Panenkou Marií, nesvěcený, pro civilní obřady. Oříšek, že?
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?