Nevěstin závoj - Gypsophila - Šater ozdobný, za kolik?

Profilova fotka
Ahoj holky, zajímalo by mě, na kolik Vás vyšla kytka z nevěstina závoje. Plánuju ho na stůl. Kytka viz. obrázek mi byla vyčíslena na 600Kč a v jiném květinářství 1tis. Ta cena mi přijde dost vysoká. Je to normální cena? Kolik stálo Vás? Popř. doporučte nějaké levné květinářství Praha, Praha - východ. Děkuji.
Odpovědět
Profilova fotka
Včera jsem viděla v květinářství, že samostatný nevěstin závoj prodávají za 45 Kč.
Odpovědět
V květhnářství jsem za todle platila asi 100 kč, chtěla jsem to do vazy.
Odpovědět
Profilova fotka
Tuto květinu bych vyčíslila max. na 400,- (květinový materiál, stuha na začistění, ...) a to bych gypsophylly použila opravdu hodně aby byla květina bohatá. Jinak jedna větvička gypsophylly vychází na cca 40,- - 50,- a je tam několik květenství. Záleží tedy jakou velikost budete potřebovat :-) Jinak Vám mohu nabídnout své služby. Sice vytvářím svatební květiny primárně pro Plzeňský kraj, ale do Prahy jezdím často a nebyl by to problém. Hezký den Anna Vidršperková :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Za 600????? To je směšné :-D já jsem si květiny dělala sama a kupovala jsem je ve Floratonu na Praze 10. Jeden svazek stál 22kč. Byla to jedna z nejlevnějších květin (ale záleží na sezóně) tak jsem je vzala za 1000kč 8-) hlavně s touhle květinou se velmi snadno pracuje (narvala jsem jí kde se dalo - viz foto - i korsáže jsem s nich dělala, to vypadalo moc pěkně)
Odpovědět
Profilova fotka
ahoj, mrkni ke mě do alba - měla jsem jen tuhle květinu :-) celkem jsem platila 1800 kč, byla to moje kytice, dvě kytice pro svědkyně, dvě kytice pro maminky, korsáž pro ženicha a výzdoba na stolech a na mističku s p rstýnkama... je to nádherná, jednoduchá kytice a sklidila velký úspěch, držím palce :-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 6 měsících
@tristizia Dobrý den, pokud Vás stále zajímà cena, tento týden vycházela gypsa na 30,- za větvičku. Ceny za kytici, které uvádíte, se mi zdají vysoké. Také se domnívám, že 400,- je optimální, ovšem záleží na velikosti. Hezký den.
Odpovědět
Profilova fotka
Ono se to nezdá, ale aby byla kytice krásná tvarem a bohatá, tak je spotřeba větší a s tím i ta cena. Jinak také záleží jak to chcete, jestli vzdušnější, nebo kompaktnější kytici. A jestli chcete velkokvětou nebo obyčejnou gypsu. Pokud ovšem chcete jen do vázy tak je to něco jiného... u nás cena od 39-55,- dle sezóny, zatím je do 42,- / ks
Odpovědět
Ahoj, vezmi někoho s živnostenským listem a zajeďte si do Lipenců na okraji Prahy. Tahle kytka je za tuto cenu opravdu směšná
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 7 měsících
Profilova fotka
Holky da se nekde sehnat i umela kytice z nevestina zavoje?? Ja miluji kytky ale pouze v kvetinaci zive ne urizle mrtve..to radeji umelou ale nevim zda se da takova sehnat?
Odpovědět
Ahoj holky, je tu některá, která si něvěstin závoj pěstuje? Ráda bych ho měla příští rok plnou svatbu a zajímalo by mě, jestli je to možné si ho vypěstovat :-) Nikde k tomu však není moc informací ( kdy sázet, jak o ní pečovat,...) a jestli když si jí vysadím na jaře, jestli v létě už bude kvést :-) Děkuji za případné zkušenosti
Odpovědět
Anelize:presne to by me taky zajimalo....rada bych vypestovala nevestin zavoj sama:)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
Profilova fotka
Ahoj holky, hledám na netu význam této květiny, ale vyjíždí mi to jen význam svatebního závoje pro nevěstu. Nevíte prosím, jakou symboliku v sobě skrývá nevěstin závoj (kytička)? Chtěla bych to do svatebních novin :-) Děkuji Vám :-)
Odpovědět
Článek se načítá
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Ahoj, ptala jsem se na tuto květinu ve dvou květinářství a cena byla vždy stejná - 30kč za větvičku. I já si jí chtěla vypětovat, ale je to takový keřík a roste i několik let. Nevíte někdo o dobrém květinářství v Jindřichově Hradci?
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 12 měsících
Profilova fotka
vypěstovat se dá ale aby jste ho měli hodně trvá to i několik let, máme na zahradě jeden keřík co nám dala odnože tezta, ale moc bohatý není max na jednu kytici a to ještě nikdo neví jaká bude sezóna
Odpovědět
Profilova fotka
Holky, já hledám tedy levný nevěstin závoj, ale teda je to bída. Balení, ve kterém je 5 kusů (tedy podle mě pět stonků) stojí 155 Kč (http://www.florea.cz/detail/gypsophil...). Moc mě tedy nenapadá kolik stonků budu potřebovat, ale chci ho do váziček společně s levandulí, k vývazkům, ke stolům s rautem, ke sladkostem.. prostě jsem si říkala, že třeba 70 stonků?? Máte zkušenost s množstvím?
Odpovědět
@dominika1989 mně tedy překvapuje jak píšou - délka stonku 70cm. To je nějaké moc dlouhé, tak možná toho bude hodně, třeba i na tři vázičky.
Odpovědět
No pět stonků za 155 Kč, to je teda jenom takový košťátko... Kolik by jich tak asi bylo potřeba na tu kytici z úvodního příspěvku?
Odpovědět
70 stonků je docela dost, v balení je sice hezky vidět, že je to opravdu pět dlouhých stonků, ale každý se ještě rozdělí, řekla bych, že z jednoho stonku hezky naplníte 3 sklenice od přesnídávky, ale záleží, jak moc bohatou si výzdobu představuješ. Na kytici bych dala asi 10 stonků, záleží taky, jaký závoj bude, protože se prodává i "plnokvětý".
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
Profilova fotka
Holky a nevíte jakou má vydrž můžu ho koupit den nebo dva předem?? :-| :-)
Odpovědět
He ja presne za tuto kytici davam s korsazi 1 100 kc
Odpovědět
Určitě vydrží. Mě je květinářka objednala na středu, ale protože měla dovolenou, nechala je vedle v obchodě k vyzvednutí. Když jsem si je vyzvedla ve čtvrtek, byly stonky úplně suché, takže vodu od středy neviděly... Doma jsem je dala do kyblíku se studenou vodou, postříkala rozprašovačem a byly jako čerstvé. Přežili pak dvě hodiny v autě bez vody a kytku jsem z nich vázala až v sobotu. Stále krásné. Jinak měla jsem celkem 50 stonků za 1.500,- Kč. Byla z toho květinová výzdoba na stoly, dvě kytičky pro maminky, vývazky, moje svatební (cca 10 stonků) a ještě asi 15 stonků jsem přivezla domů nepoužitých. Je ale fajn předem je omrknout v květinářství. Někde mají strašně drobounké a takové "uschlé", já si vybrala ty velkokvěté a vypadalo to úžasně.
Odpovědět
Profilova fotka
@barrcikk: Dobrý den , nevěstin závoj , má velmi dobrou výdrž a dobře se s ním pracuje , nemusíte se ho bát . Otázkou je do čeho všeho ho budete chtít použít ? Přeji příjemný zbytek dne . Bára S.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?