Jakou kytku v červenci

Profilova fotka
Ahojte, prosím o radu jakou svatební kytku v červenci? Chtěla jsem tulipány, ty mě rozmlouvají z toho důvodu, že bude teplo a brzo se rozvinou a takzvaně padnou...potom jsem se zamilovala do pivoněk a opět, že v červenci mi nikdo nezaručí, že vydrží, že se rozvinou a opadají atd...
Odpovědět
Taky se vdávám v červenci, taky by se mi líbily pivoňky, ale asi skončím u růží...to je taková jistota... :-)
Odpovědět
Já se v červenci chystám do pivoňek :)
Odpovědět
dobrý večer, tulipány v červenci opravdu nevydrží, navíc se k nám běžně touto dobou nevozí a pokud ano, jejich velikost, barva i cena nejsou příznivé ( často je jejich odběr podníměn minimálním množstvím 50ks), pivoňky v červenci už bývají také problém, můžete je nahradit růží David Austin. Vhodné květiny pro jednotlivé měsíce v roce jsou popsány v mém článku Sezonnost jednotivých druhů květin. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj. Já chtěla tulipány strašně moc!!! :-) Ale na začátku září stejně u nás nebyly a strašně jsme se bála,kdybych je sehnala, že by tu celou dobu nevydržely :-( Vázala jsem si květinu sama a ani třeba žádné fígle na prodloužení trvanlivosti neznám , takže prostě jsem tulipány nemohla zvolit :-( Nakonec jsem skončila u růží, jistota je jistota. ;-) Už ani nevím jak ,že se to jmenovaly, ale byly krásné ...a bylo to celé krásné :-) :-) :-) Přeji šťastnou ruku ve výběru. :-) Jinak gratulace ke svatbě :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojky, rozumím, svatbu mám taky v červenci a jinak bych toužila po šeříku.. Nakonec jsem to vyřešila kombinací frézií, karioly a anglickými růžemi, ale jen pár na doplnění.. ty anglické růže vypadají o hodně jinak než klasické, zkus na ně mrknout ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Moc děkuji za tipy. Budu muset něco vymyslet, i když se tulipánů nerada vzdávám, ale asi bych z toho byla fakt nešťastná, jak mi všichni říkají...Ještě mě zaujala kombinace bílých kal a jemných růžových růží (viz foto) ;-)
Odpovědět
@87jituska také pěkná barevná kombinace, kytice je však umělá.
Odpovědět
Profilova fotka
@delafleur Článek je super! :) Akorát v červenci máte zařazené pivoňky. Tak jsou tedy k dostání za nějakou normální cenu, nebo je problém s opadáváním? :) nevíte na kolik vychází ty růže David Austin?
Odpovědět
@miccap dobrý den, děkuji. Ano, na červenec jsou zařazeny pivoňky - ona jejich sezona je červen - červenec. Ovšem ve chvíli, kdy kvetou i u nás, může být problém je sehnat - trošku paradox. Ze zkušenosti svého dodavatele vím, že to tak loni bylo, i když je nakonec sehnal. Přesto nebo právě proto jsou doporucovány náhradní varianty květin. Cena pivoněk v sezoně se pohybuje okolo 50,- Kč - dle barvy a délky, mimo sezonu i třeba 130,- za ks. Trvanlivost záleží na míře rozkvětu, vozí se nenakvetlé a záleží na floristovi, do jakého stádia kvetení "přivede" pivoňky, které následně použije do vazby. Růže David Austin jsou krásné, cenově však dražší kategorie, předpokládám od 70,- výše ( přesnou cenu bych musela poptat nebo Vám ji zjistí v květinářství) :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@delafleur děkuji za odpověď.. takže pivoňky vychází lépe, ale je problém je sehnat, protože se vozí do zahraničí a na nás nic nezbude nebo jsou hned vykoupené jestli to dobře chápu. Co ale nechápu je, že mi v květinářství řekli že červenec je mimo sezonu a stáli by mě tak 130 Kč jedna...
Odpovědět
@miccap nemáte zač :-). jen - zřejmě si nerozumíme...produkce "českých" květin je takřka nulová ( samozřejmě nějaké procento tu je, ovšem v celkovém měřítku opravdu jen zlomek ), tím pádem nemáme co vyvážet, naopak jsme odkázáni na většinový dovoz převážně z holandské burzy a z Polska, některé velkoobchody pak mají vlastní přímý dovoz z produktových oblastí - Columbie, Afrika, kde se rostliny pěstují na plantážích podobným "našim polím" často v pro nás nepředstavitelných podmínkách, přesto v dobré kvalitě. A naopak jsme my respekt. naši nákupčí odkázáni na momentální nabídku burzy, kterou neovlivníme. Často to vypadá tak, že jde do nabídky určité množství jednoho druhu a kdo dřív koupí, ten má. Žádné rezervy. Druhý den pak může být nabídka druhově stejná či naopak zcela odlišná. Cena se může výrazně pohybovat i v rozmezí jednoho týdne v závislosti na nabídce barev, délek, zmíněné sezoně a co běžného zákazníka překvapí, také na blížících se svátcích (patří sem i jména), významných dnech a událostech ( v minulosti např. svatba v Monaku apod) nejen u nás, ale i v Evropě. Pokud jde o vyjádření samotného květinářství, sezona byla možná myšlena jinak, než jak Vám bylo sděleno a cena je otázkou. Každý máme marže nastaveny jinak, navíc nakupujeme u jiných dodavatelů. V dubnu vycházela jejich cena podobně, avšak s malým květem, s koncem května by měla klesat a lze předpokládat, že červenci půjde opět mírně nahoru, ovšem pokud nemají zkušenost s cenou z tohoto období z loňského roku, těžko nyní předvídat.. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@delafleur Dobrý den, také se přidám. Včera jsem koukala na velkoobchodní cenu Austin růží za 1 ks nákup 120,- s DPH. Což je pro konečného zákazníka cena velmi vysoká. A jak píše delafleur, cena nelze nijak ovlivnit, naopak nám ji ovlivňují zmiňované významné akce v zahraničí, výročí atd... :-(
Odpovědět
Článek se načítá
ahoj holky, myslie, že v sprnu ještě budou pivonky?
Odpovědět
@galikon dobrý večer, zklamu Vás, ale v srpnu už mají po sezoně.
Odpovědět
@delafleur Díky moc,že jste sem napsala :) také jsem chtěla pivoňky, které jsou mi na červenec rozmlouvány a tato růže je božská :)
Odpovědět
Profilova fotka
Souhlasím, růže je úžasná a dost mi připomíná pivoňku :-)
Odpovědět
mě by se líbilo něco takového, možná vůbec bez růži, přijdou mi jako velká banalita
Odpovědět
Zdravím, ví některá ,zda bude na začátku července levandule?? a měl jí někdo jako svatební?? ráda bych viděla fotečky :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Chacháá, já budu mít karafiáty.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?