Jaký sport je nejlepší na zhubnutí do svatby?

Profilova fotka
Vím, že jedna diskuse o hubnutí už tady je, ale je tak rozsáhlá, že je nad mé síly to všechno pročítat. Chci se jen zeptat, který sport je na hubnutí nejlepší. Obávám se, že ve svatebních šatech budu vypadat jak Moby Dick (bílá velryba, kdyby někdo nevěděl :-| ) Svatba je v září, po vánocích je to katastrofa,ale není to jen jimi. Za 4 roky co jsme spolu jsem nějakým záhadným způsobem přibrala 10 kilo. Teď mám konečně ve škole takový rozvrh, že mi snad vyjde cvičit. Přemýšlela jsem o spiningu a aquaerobicu, normální jsem už jednu dobu zkoušela, ale bolelo mě z toho koleno. Co pomohlo vám? Děkuji za všechny rady.
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
Ahoj, já jsem vsadila na spining. Po operaci kolena mi moc velký výběr nezbývá. Ale nejlepšízkušenost mám s in-line bruslema. Samozřejmě až na jaře. Do té doby se snad trošku dostanu do formy tím spiningem.
Odpovědět
Profilova fotka
ahojky, já jsem taky pro spinig a dobrý je i bodystiling nebo powerjoga či overboly (teďky přesně nevím jak se to píše, ale je to taková powerjoga s míči a prý je to dost dobré, z vlastní zkušenosti to bohužel nemám)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, já z vlastní zkušenosti doporučuji spinning, bodystyling a tae-bo.
Odpovědět
Jednoznacne erobik (bodystyling) a plavani. Nejvice se mi osvedcilo po odpoledne neco z toho pocvicit a uz nezrat. Cvicit tak minimalne trikrat tydne. Kazdopadne doporucuju sport, pri kterem se co nejvice nadres:) Powerjoga s mici mi prijde takove spise protahovani a relaxacni, ale dokud se clovek poradne nespoti, tak nemuze nic shodit.
Odpovědět
Ahojky holky tak já doporučuji jednoznačně spinning minimálně 2x týdně nebo erobik a hlavně SEX to je nejlepší hubnutí tak 3x týdně minimálně! A hlavně žádnej bůček a tučná jídla! :-S
Odpovědět
no proste makat co nejvice a dlabat co nejmene:) sex je fajn, ale musis taky rict, ze ne takovy ten sex, jak ty lezis a chlap maka:-D To pak holka asi moc pohybu nezazije
Odpovědět
Profilova fotka
Světluš, s tou powerjogou by ses hodně divila, ono se to nezdá, ale spotíš se u toho taky pěkně :-N
Odpovědět
Profilova fotka
Ja jsem jednoznacne pro spinning... jedna z toho cloveka neboli ty kolena a jednak se u toho clovek fakt hodne zapoti... je to fakt fajn :o)))) Ale jinak... jakkoliv se hybat.. neprezirat se a jist pravidelne, aby telo nehladovelo a neukladalo si tak zasoby na doby bez jidla.
Odpovědět
Holčiny, já osobně se spiningem zkušenosti nemám, nechce se mi tam chodit samotná. Já Vám doporučím jakoukoliv aerobní činnost po dobu 30minut denně plus nějaké posilování jako třeba lehy sedy, dřepy atd. na zformování postavy. Může to být běh, aerobic, rotoped, spininng, aerobic, tanec... Prostě to, kde se zapotíte, nesmíte, ale přehánět, vždy byste měly být u toho schopné ještě mluvit ;-) . Já jezdím na orbitreku, ale přemýšlím, že přidám aspoň jednou týdně bazén..
Odpovědět
Ahojky, no já bych to s tím dřením moc nepřeháněla. Přečti si tento článek http://zdravi.idnes.cz/jak-se-hybat-a... Jak tam píšou, pokud to moc přeháníš, zvedáš si hlavně kondici a zase tolik nehubneš, protože si tělo bere energii hlavně z cukrů a né z tuku, a také samozřejmě záleží na délce cvičení, musíš cvičit určitě déle než 30 min. Možná bych si zašla do fitka a zaplatila bych si trenéra, ten Ti přesně naordinuje cvičení pro hubnutí :-) , ale je to finančně náročnější. Spinning je výbornej, ale určitě bych ze začátku vysazovala, minutku kopec a minutku rovinka, ať si klidně ostatní makaj do kopce pořád :-D. Prostě nic se nemá přehánět :-) Co znám z vlastní zkušenosti je spinning power, což je geniální kombinace, krom ježdění na kole, se pak také posiluje.....bříško, prsa, ruce........ PS: ex. i hodinky, které měří tepovou frekvenci, pokud už přesáhneš svojí hranici, tak Ti to dají vědět :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojky, z vlastní zkušenosti můžu na hubnutí doporučit běh a taebo. U obojího si vypracuješ dobrou fyzičku, zvlášť u taeba, ale na to upozorňuju, že je to fakt makačka a hodně rychlé tempo, ale výsledky jsou hodně rychle znát. U běhu se mi hodně zpevnily nohy a zadek a tempo si zvolíš sama jaké chceš. Jinak, jak říká miluse...., powerjóga se nezdá, ale je to dřina. Na hubnutí asi nic moc, ale co se týče posilování, je to paráda. Ono se to moc nezdá, spíše ti přijde, že se jen tak protahuješ, ale druhý den jdou svaly pěkně cítit. Jinak souhlasím s holkama, všechno ti to bude na nic, pokud neupravíš jídelníček a hlavně PÍT, PÍT, PÍT.... Hodně zdaru a veselou mysl, taky teď začínám hubnout, tak, snad, se zadaří ;-)
Odpovědět
ja doporučuju spinning
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Jojo, je to pravda s tim tepem, nesmi se to prehanet, jinak proste nespalite nic.... je dobre se zeptat ve fitku oni vam poradi a nekde i na hodinu Spinningu ty hodinky na mereni tepu pujcuji... ja jsem instruktorka a u nas se pujcit daji, aby si clovek udelal obrazek o tom, jak intenzivne ma jet, aby jeste palil tuky.... Spinning power... tzn. spojeni kola a posilovani je asi nejlepsi... na kole se clovek zahreje a potom se vrhne na posilovani napr. bricha a je to ucinejsi, nez kdyz si doma studeny lehnete na zem a zacnete delat sedy lehy.... Urcite bych se poradila ve fitku, jsou tam lidi kteri tomu rozumi a radi poradi ;-)
Odpovědět
andelko, jestli muzu poradit, tak nejdrive zmen zivotospravu a potrebna kila se snaz "shodit" a pak az zacni cvicit, jinak se dopracujes k tomu, ze tuky premenis na svalovou hmotu a bude z tebe mobidik svalnaty :-D Doporucuji jist pravidelne 5x denne, cerstva zelenina, ovoce, orechy,ryby, bile maso, vynechat brambory, svetle testoviny a bily chleba nahradit je tmavymi a dodrzovat pitny rezim ..a vynechat alkohol....ja takhle behem pul roku shodila 15 kilo... ;-) { nedeli si nech jako den, kdy budes zobat co se ti zachce..takovy odmenovaci den, kdy si treba das to co mas nejradeji..}
Odpovědět
Ahojky, mně nejvíc pomohl běh, ale spinning je super, ale bacha na velký zátěže ať nejsi hora svalů, to stejné platí i pro posilovnu. Hlavně fakt hodně pití. No a já mám další super zkušenosti, sice to není pohyb, ale ke ztrátě cm na objemu mi moc pomohla lymfodrenáž (vacupress). Když to kombinuji s během, tak to jsou vůbec nejlepší výsledky. Aerobní aktivitu si ale musíš zvolit takovou, která je vhodná ke tvému zdravotnímu stavu a nesmí být kratší jak 30min(někde jsem dokonce četla, že se tuk začíná spalovat až po 40min). :-|
Odpovědět
Ahojte, no ja som zacala na sebe makat zaciatkom decembra. upravila som stravu a zaplatila som si trenera. Takze 2x tyzdenne chodim do fitka a potom este bud na spining alebo na pilates. a musim povedat, ze zatial som schudla 5 kg. Ide to pomaly ale trener vravel, ze to staci...Inak s nim hodinku cvicim a potom idem este na 30 minut na beziaci pas.Ale pozor, tam nebeham ale idem 6.5km/h svizna chodza.Vravel mi, ze je to ucinnejsi ako tam pol hodinky bezat a zbytocne sa vysilit. mojim cielom je este dalsich 5 kg....Takze drzim Vam vsetkym palce!!! ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Třikrát týdně posilovna pod dohledem osobní trenérky a za tři měsíce mám o 8 kg méně a o 14 cm méně v pase...a to jsem si myslela, že jsem už ztracený případ :-) jo...a zapomenout na sladká a tučná jídla.
Odpovědět
ronika: presne jak rikas, chuze je mnohem ucinejsi nez beh, jak kdyz jsem zacala chodit do fitnesu tak mi trener rekl presne to same, chuze na dlouhe vzdalenosti.. do fitka se ted kvuli nedostatku casu nedostanu, ale ale zato toho zase hodne nachodim.. Jinak nerekla bych, ze zapomenout na sladka a tucna jidla..pouze si na ne vyhradit jen jeden den v tydnu..ja mam takhle nedeli a je to super, to si vzdycky dam treba koblihu nebo poradny obed ala omacka atd.. jinak zbytek tydne zdravy rezim...a spousta voddyyyyyyy ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Doporuču fitness aerobic ve vodě... super
Odpovědět
Profilova fotka
Díky holky za odpovědi. No, já jsem domluvená s kamarádkou, že budeme chodit cvičit spolu, abych náhodou nevynechávala. Určitě zkusím spinning, akvaerobic a plavání. Taky mám in lajny, ale ještě jsem na nich nebyla, takže od jara se budu učit.Do posilovny jsem už jednu dobu chodila, asi půl roku, ale nebavilo mě to tam, jen rotoped. Myslím, že nemá cenu sportovat z donucení, ale bez chuti. Chtěla bych jen upřesnit, že nejsem otesánek, jím docela zdravě (celozrnné pečivo, jogurty, tvaroh, nízkoprocentní sýry, musli,cottage, ryby, kuře..), bohužel mám strašnou chuť na sladké, hlavně odpoledne a v době menstruace. Naštěstí jsem přesedlala na hořkou čokoládu, takové ty náhražky moc nejím. Můj problém je spíš v tom pravidelném jedení. Dojíždím každý den do školy vlakem,snídám v něm,mezi přednáškama sotva stačím sníst jabko nebo musli tyčinku. Obědvám málokdy, spíš si nosím chleba s něčím, protože mi to prostě nevychází a ani nemáme menzu. Domů přijedu večer, kolem 18h a teprve potom mám čas na jídlo.Nejvíc jsem přibrala poté, co jsem přešla na VŠ,odpadla pravidelnost a taky 2h školního cvičení týdně. Můžete mi ještě poradit?Jako studentka taky nemám moc peněz(na trenéra apod)
Odpovědět
Na ten aqua si dej ale pozor. Musi byt tepla voda!!! Pokud budes chodit do studene, zacnes se obalovat tukem. Spinning je super, ale pokud chces zhubnout, musis si nechavat jen malou zatez. Nesmis jezdit se zatezi, jinak budes mit nohy jako Rocky. Na co jsem prisla ja, tak je orbi trec. Maji ho i v posilovnach. A potom squash!!! Krasne ti zformuje ruce, bricho, zadek a pas! Proste vsechno. Ale nejdulezitejsi je, chodit 3x tydne a stridat to a nezrat. Zadny prasky, jinak bude jojo efekt. Me pomaha akorat ultra fit and slim, jeden napoj misto vecere.
Odpovědět
Andelko, jednak bych Ti doporučila jíst víc bílkovin (1-1,5g na 1 kg Tvé váhy), ty nadlouho zasytí, a protože budeš mít stabilnější hladinu cukru v krvi, neměla bys mít tolik hlad a chuť na sladké. I to jablko apod. je lepší kombinovat např. s troškou tvarohu, sýra či jogurtu (vím, do školy se to nosí špatně :-( ). Nejlevnější je pohyb na čerstvém vzduchu - teď v zimě rychlá chůze nebo běžky; až bude tepleji, můžeš začít běhat a/nebo jezdit na kole. Pokud přidáš ten spinning či aquaAE, máš vyhráno ;-) Tvarovat tělo můžeš doma - jednak "jen tak" (břišáky apod.), jednak si můžeš (celkem levně) koupit 1-1,5kg činky, posilovací gumičku apod.
Odpovědět
Nicmene jsi nejrizikovejsi skupina, studentka a jeste bydleni s chlapem =o) Ja pribrala za tri roky 12 kilo. Pravda ze vetsinu z toho jsem pribrala pred statnicema a ted to nejde dolu. Jeste budu studovat dva az tri roky, tak jsem zvedava, jestli ze me bude koule. Ale s tim vecernim zranim v tom nejsi sama. Ja taky pres den moc nemusim, ale vecer bych snedla celou lednici (nejen obsah, ale i fyzicky obal) :-D
Odpovědět
holky tak mám obdobný problém. Od té doby co bydlím s přítelem (4 roky) tak při vaření neustále ochutnávám a ochutnávám a pak jím večer s ním... No zkrátka každý rok mám pocit, že potřebuji o číslo větší kalhoty :) Zkoušela jsem spinning - byla jsem jen jednou, ale druhý den jsem se nemohla postavit na nohy a chodit už vůbec jak mě bolel zadek :-D No 14 dni mi trvalo zotavovani se ze spinningu a pak jsem se cvičením sekla. Ted hledam nejakou alternativu, ale spinning uz pro me nee.
Odpovědět
joseffine: u spinningu je super, zkus to ještě někdy, určitě se to brzy zlepší. Je to jako s plaváním, hodně rychle se Ti zlepší fyzička. Já chodím celkem pravidelně, už mě nebolí nic! (ale vždy jsem náááádherně unavenáááá)
Odpovědět
Profilova fotka
terak: my spolu ještě nebydlíme, ale brzo budeme, takže jsem zvědavá co to udělá. Odpoledne si většinou dává kafíčko, k tomu celou čokoládu apod., když se řekne pečivo, mám já na mysli celozrnný chleba, housku se semínkama.. a on koblížek, koláček..ale protože chce taky zhubnout, bude to muset omezit a budeme se vzájemně hlídat. myslím, že chlapům jde hubnutí lépe, mají jiný metabolismus.On klidně snídá opečenou klobásu,salám, salát, pak ještě většinou něco sladkého, já jednu housku s lučinou a čaj, maximálně k tomu ještě jogurt. Jsem opravdu zvědavá, jak to bude dál. joseffine: já bych si rozhodně na spinningu hlídala zátěž, chtěla bych se spíš jako pořádně projet a zapotit, ne si vypracovat nohy.když něco přeženeš, vždycky to cítíš. Jednou jsem byla hrát bowling, jedna série měla 15 hodů za sebou. Druhý den jsem ani nemohla chodit po schodech, jak mě bolelo stehno a koleno.
Odpovědět
Profilova fotka
mě taky ze začátku ze spinoše bolel zadek a nohy, že jsem ani schody nemohla sejít, ale tak po dvou třech hodinách se to spravilo a teďky jsem v pohodě, jen chodím domů s mokrým propoceným tričkem :-p Mě osobně tedy spining baví, chodím na něj sice jen jednou týdně, ale i tak se po něm vždycky cítím tak krásně unavená a vždycky si u něj pročistím hlavu. Jinak taky docela dost záleží na tom trenérovi spiningu, jedna holčina co předcvičuje, tak k tomu dává i posilování, děláme např. kliky a druhý kluk co u nás jezdí, tak ten jen jezdí buď v sedle nebo ze sedla, žádné zatnuté břicho či zadek, prostě jen občas přidá či ubere zátěž a tím to pro něj končí, ale i tak jsou s ním ty hodiny fajn, když to střídáte. Takže já jsem jednoznačně taky pro spining. Je sice pravda, že ze začátku mi trošku nabrali stehna, ale už je to zas v pohodě a už mi pomalu mizí i celulitida :-D
Odpovědět
no ja nevim jestli to byl jen muj pocit, ale po te prvni hodine jsem mela problem se vejit pres stehna do kalhot. Uz takhle s tim mam problemy a nabrat na stehnech opravdu nepotrebuji. Potrebovala bych nejaky sport aby mi pri nem zhubly stehna a zadeček...
Odpovědět
Profilova fotka
Tak já doporučuji taky spinning. Sice to může být napoprvé záhul, ale čím častěji člověk chodí, tím rychleji si tělíčko zvykne a následující den můžete bez problémů sejít i schody (po první hodině jsem vypadala opravdu komicky :-D ) . Jako většina holek tady radím ubrat zátěž a raději o to intenzivněji šlapat, aby za chvíli neměla stehna obvod 80cm :-D . Mě se osvědčilo kombinovat aerobní sporty s těmi formovacími. Takže třeba ten spin s aquaerobikem, nebo kruhovým tréninkem v posilovně pod dohledem trenéra (ovšem opět s minimálními zátěžemi, ale ve velkém tempu). Pokud potřebuješ zhubnout víc kilo, tak postupně začínej s častějším aerobním cvičením a menším množstvím posilování. Až půjdou první kila úspěšně dolů, tak můžeš pomalu vyrovnávat obě formy pohybu. No a nakonec se můžeš víc zaměřit na ty formovací sporty, aby se tělíčko krásně vytvarovalo ;-) . Je jasný, že pohyb musí jít ruku v ruce s pravidelným a zdravým stravováním, protože bez toho to bohužel nejde :-( . Taky hodně ujíždím na sladkém. Alespoň se ho snažím jíst dopoledne, aby to nebyl zas takový prohřešek :-) . Jo, po cvičení by se měl člověk určitě ještě najíst. Sice jen nějakou lehkou večeři, ale určitě si něco vzít (ideálně jakoukoliv zeleninku třeba i v kombinaci s čistou bílkovinou - libovým masíčkem)
Odpovědět
Ahoj holky, tak ja jsem zacala chodit 4x tydnne - spinning, dance aerobic, aqua aerobic, power joga a spinning - vsechno krome power jogy je aerobni sport tzn. ze clovek pri nich hubne! Uvidime jedu takhle uz 6. tyden a pritel si uz vsiml, ze sem zhubla.. sice na vaze to neni tolik videt, ale ja se cejtim lip a pozoruju na sobe zmeny! Takze musim vydrzet! :-) Nejddriv sem byla domluvena s kamaradkama, ze budeme chodit, ale ty se na to postupne vykaslaly, takze sem si rekla, ze se musim prinutit chodit sama a kdo se ke me bude chtit pridat .. ten se prida, protoze kdybych mela spolehat na ostatni tak nebudu chodit cvicit nikdy! Takze vsem drzim palecky!
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?