Jak řešíte, když jeden má o dost větší rodinu?

ahoj, jak řešíte svatební hostinu pro rodinu, když jeden má o dost větší příbuzenstvo? Chci pozvat svou rodinu, a to jí nemám nijak velikou, cca 20 lidí a 4 děti. Na druhou stranu přítel má jen sestru,bratra a otce, což dá i s partnery a svědkem cca 6-8 lidí. Myslela jsem, že to nebude problém, ale přítel nechce vypadat osamoceně. Na druhou stranu já chci pozvat své nejbližší a nechci na svůj velký den dělat kompromis ohledně toho, jestli pozvat moji rodinu nebo ne. Nemáte s tímto někdo zkušenost? Díky moc, K.
Odpovědět
Profilova fotka
@bluecate Třeba má přítel jiné blízké než rodinu - kamarády, kolegy... A nemusíte se nutně dělit na jeho a tvoji rodinu, ale můžete je pojmout jako vaše blízké. Já mám třeba k manželově rodině blíže než k té svojí, takže přestože mám příbuzných méně než on, vůbec jsem si nepřipadala osamoceně. A navíc když se vaše rodiny budou znát už před svatbou, tak se na hostině promísí a nebudou jen sedět na své straně stolu.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, u nás to bude podobné,z mojí rodiny bude na hostině jen asi 5lidí a dvoje přátelé rodičů, zatímco přítel pozve i strýce a tetu a tak, má velkou rodinu a stýkají se,kdežto u nás ne. Já tam zase budu mít víc kamarádů než přítel,tak se to vyrovná. Jemu to nevadí, chceme mít na hostině ty,které máme rádi. Být Tebou,tak pozvu ty,které tam chceš mít a s kým je ti dobře. Kdy a kde bude svatba?
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj bluecate, řeším podobný problém - kdybych počítala všechny z mé rodiny co bych měla/chtěla pozvat, je jich 24 z toho 5 dětí, a přítel jen 3 - 10 ( s širší rodinou se nestýká a sourozence nemá)... budu to řešit tak, že děti nebudu zvát a nepozvu ani doprovody bratránků, a ani ty, s kterýma se moc nevídám - po proškrtání jich tedy zbylo 13 - 10, s tím že přemýšlím, že jednomu strejdovi, kterého jsem už dlouho neviděla vysvětlím, že budem mít menší svatbu a že ať se nezlobí... jinak to proste nejde, ale naštěstí mi to zas tak moc nevadí...přítel to bude kompenzovat kamarádama, které já zas extra moc nevedu a když,tak jsou společní ...takže nakonec se to zatím rýsuje jako 17:15 :)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, u nás bylo z mé strany 3/4 hostů, ale nakonec to vůbec nevadilo, protože si všichni docela padli do oka. Navíc jsme měli stůl do T a promíchali jsme je mezi sebou, takže se mohli líp seznámit.
Odpovědět
Profilova fotka
neresili jsme to vubec, ale nakonec mel manzel na svatbe vice pratel nez rodiny a ja zase naopak... tedy se to vyrovnalo a meli jsme kazdy zhruba stejne hostu. :-) nikdy jsme to vsak presne nepocitali. :-)
Odpovědět
Tak u nás je ten rozdíl hodně markantní - na svatební hostině bude ode mně 6 lidí, od přítele skoro 40 :-D a to je opravdu jen ta nejbližší rodina! Ale nijak to neřešíme.. to ani nejde.. prostě to tak je, jsou to naše rodiny, nerozdělujeme na "moje" a "tvoje".. Myslím, že tvůj přítel se nakonec osamoceně cítit nebude ;-) tedy pokud nemáte nějaké extra rodinné spory.. Já si taky nemyslím, že bych se cítila osamoceně - a to prosím nemám ani sourozence, bratrance ani sestřenice.. jen mamku, taťku, babičku a strejdu :-)
Odpovědět
Profilova fotka
já to měla podobně. Udělali jsme to tak, že jsme ke stolu pozvali fotografa, člověka co pouštěl muziku, oddávajícího, partnerku svěda, aby se doplnila místa u stolu na straně partnera, kde jich bylo méně....případně bych lidi promíchala tak aby neseděli zvlášt jeho a moji.uvidíš že to bude fajn oslava Vaší lásky :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Také jsme řešili tento problém všechny mé sestřenice a bratránci jsou o dost starší jak já (10-15let) všechny mají už rodiny. Což by znamenalo že s mojí strany by bylo skoro 40 lidí a přítel má rodiče sourozence babičku s dědou a jednu sestřenku jednoho bratránka a tetu se strýcem. Tím že má rodina je z celé republiky dohodli jsme se že pozvu jen mé strýce a tety sestřenky to musí pochopit. Na počet to vychází stejně jako snoubenci příjde mi to fér. Záleží jak si s rodinou rozumíte.
Odpovědět
My to budeme řešit tak, že jsme nakonec rozdělili místo obřadu a hostiny+večerní zábavy. Na obřad ať přijde kdo chce, jak chce. Na odpoledne, večer pozveme lidi tak akorát od obou. Pro zbytek mé části rodiny uděláme veselí o víkend později na chalupě, odkud mnoho z nich pochází.
Odpovědět
Já měla taky o půlku víc lidí, a to jak z rodiny, tak i z přátel. Manželovi to z počátku příprav vadilo, ale nakonec pochopil, že ti lidé jsou pro mě důležití. A na svatbě se to tak promíchalo, že by to nikdo nepoznal ;-)
Odpovědět
Tohle jsme neřešili, měla jsem 10 lidí a manžel 40... holt široké příbuzenstvo:-)
Odpovědět
Ahoj, já měla na svatbě rodinu 20 lidí, manžel 5, tak jsme se domluvili že každý si může pozvat stejný počet osob a on to dorovnal kamarády, aspoň bylo veselo:-)
Odpovědět
Článek se načítá
my tohle neřešíme, já budu mít na svatbě 2 příbuzné - víc jich nemám a tři kamarádky. Snoubenec bude mít asi 30lidí, nijak mi to nevadí, stejně se už s nimi znám. Tvého přítele asi moc nechápu, přece tam nebude zvát násilně někoho dalšího, jen kvůli počtům a zase naopak je nesmysl, abys ty násilně seškrtala svoje hosty, když je tam všechny chceš mít. Možná zkus přítele blíž seznámit se svými hosty už ted s předstihem-tím že je už bude znát, nebude si pak na svatbě připadat tak osamocený...
Odpovědět
Já jsem měla na svatbě víc hostí (hlavně na oběd), ale nevadilo to, protože se všichni vzájemně známe a dokážeme se bavit napříč rodinami :) Naopak některé manželovi příbuzné jsem nikdy neviděla přišlo by mi divné se s nimi seznamovat zrovna na svatbě :-) Rozhodně bych to nerozpočítávala napůl, to snad ani nejde. Oběd jsme měli jen s rodinou, bylo nás 22 a z toho byli dva rodiče ženicha a čtyři lidi jeho svědek s rodinou... a myslím, že to vůbec nebral jako nějakou křivdu nebo tak, prostě to tak vyšlo.
Odpovědět
Profilova fotka
U nas si z toho muz jen dela legraci, ze jsme hujerovi :) Ze si musel doplnit kamaradama stul, aby nevypadali, ze skoro vsichni vymreli :)
Odpovědět
Profilova fotka
Já měla na svatbě víc hostů než manžel a nikdo to neřešil. Dělat kompromis v tom, že pozve někoho dalšího, aby tam nebylo tak prázdno...no, pokud chcete, aby svatba byla rodinnou záležitostí, tak je to fakt blbost. Ono stejně, pokud bys pozvala i svoje kamarády, tak to zase bude nevyvážené a takhle se to potáhne dál a dál...U tabude se to může pomýchat a na radnici taky. Nikde není psáno, že by museli všichni sedět odděleně.
Odpovědět
Profilova fotka
:-) jak sleduji, problém je všude podobný :-) z mé strany tam bude tak 7 - 10 lidí (z další rodinou se nestýkám) a přítel tam bude mít tak 20 - 30 lidí.. samá tetička, strýček, atd.. no je jich až moc až z toho šedivým.. no zatím se uklidňuji tím, že ještě polovina může odřeknout, ještě o svatbě neví a všem to datum nemusí vyhovovat. Tak snad mě potěší :-D :-D
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?