Jaké svatební fotky se mi nelíbí

Přispívejte prosím, co se Vám nelíbí na svatebních fotkách.
Profilova fotka
Fotky ala "zavistive kamaradky koukajici na prsten nevesty", pak tahani se o zenicha ci nevestu, skakani z cehokoliv-proc proboha - v satech a lodickach? Pak chlapi s vyhrnutyma kalhotama ukazujici sladene ponozky atp...naslo by se toho vic :-D
@lucineni Jj, souhlasím s tebou naprosto :). Taky se mi nelíbí, jak nevěsta táhne ženicha za kravatu atd. A taky se mi moc nelíbí fotky s cedulkama, ale každému se líbí něco jiného a nikomu to neberu :).
Profilova fotka
Naprosto největší peklo jsou fotky kdy nevěsta (nebo ženich to je jedno, výsledek je stejně strašný) stojí v popředí a ženich je v pozadí a nevěsta ho jakoby zašlapuje botou nebo chce rozmáčknout mezi palcem a ukazováčkem. Nechápu, kdo se tak nechá vyfotit a dobrovolně chce vypadat místo hezké nevěsty jako přerostlý Conan ničitel... Jinak souhlas s výše uvedeným taháním, pokud to svatebčané zvládnout zahrát, tak OK, ale většina lidí se na té fotce tváří nepřirozeně a křečovitě. Za mě ještě svatebčané v srdíčku a urpstřed nevěsta s ženichem. Na to já moc nejsem...
Zdravim! nejak nerozumim smyslu tehle diskuse. Kazdemu se preci libi a nelibi neco jineho. Vy si chcete udelat statisticky vyzkum, abyste se vyvarovala fotkam,ktere vetsine populace prijdou hrozne? Poridte si fotky,ktere se budou libit vam a manzelovi. Nebo tu chcete odsoudit a zkritizovat fotoaalba jinych nevest?
nemusím nečeský cedulky a jakýkoliv fotky nakřivo.....
Profilova fotka
Taky moc nechápu smysl teto diskuze taky nechápu....at si kazdej nafotí fotky dle vkusu kdyz se mu to libi a zaplati si za to...
Ve finále všechny "rádobyvtipné" fotky bývají křeč a kýč, popravdě. Jinak kromě výše uvedených nemám taky ráda fotky, které nemají jakoby se svatbou nic společného...chození po kolejích (proč?), líbající se novomanželé před hnusnou pomalovanou zdí (opět proč?) a celkově příliš vyumělkované fotky. Ty jsou hezké třeba do katalogu nebo na výstavu, ale jako svatební bych je nechtěla (svatební fotky na hřbitově, ve zbořeništích apod.). A dále fotky v prádle, kde je toho vidět až moc, ale jaksi neesteticky. Nevěsta v prádle nebo klidně i polonahá může být krásná, ale když se fotí navlékání podvazku a zpod šatů vidíme poloprůhlédné kalhotky, tak je mi spíš trapně nebo se mi chce zvracet. To stejné u ženicha.
Jo a ke smyslu této diskuze: prostě si jen chceme říct, co se nám nelíbí. To stačí, ne? :-) Nikdo si to nemusí brát osobně, mně se náhodou tyhle názorové diskuze líbí, zrovna jednu chci založit taky. :-D
Nemam rada jednak fotky, ktere vypadaji moc strojene (pretahovani se o nevestu ci zenicha, skakani, kdyz vsichni stoji ve tvaru srdicka apod), a potom jak psala Simone, fotky, ktere nemaji se svatbou nic spolecneho, takze prave treba fotky na kolejich a tak. Mam rada prirozene fotky z prubehu dne, zachycujici emoce svatebcanu a celkove naladu, a dale potom prirozene vypadajici fotky nevesty a zenicha, tlumene barvy, i nejakou tu cernobilou fotku, zkratka tak nejak klidnou eleganci.. Ale je to samozrejme vec nazoru, stejne jako se kazdemu libi jiny styl satu ci dekoraci, tak se kazdemu bude libit jiny styl foceni..
@simone5 Predtim jsem ti do druhe diskuze chtela odepsat, ze mas vlastne uplnou pravdu, ze spatny fotograf udela i z modelky presvicenou holku s trojitou bradou..ale pak bylo to tema smazany, tak to napisu sem :)
@karlajasmine Aha, to jsem si ani nevšimla, tak díky za odpověď. ;-)
mně se zas nelíbí fotky za zámeckých parků a dobarvované fotky, nevěsta natahující podvazek na stehno v bílých samodržkách... jinak nevím, někdy se lidé tak strašně moc snaží, až to přeženou a stává se z toho kýč. Jsou to jenom fotky, moc se od toho očekává
Článek se načítá
Vlastne bych to napsala jeste jinak - nejhezci jsou fotky, ze kterych je videt, ze si novomanzele vybrali fotografa, ktery k nim tak nejak 'sedne'. Uvedomila jsem si, ze znam jeden dost sportovne zalozeny blaznivy par, a jejich svatebni fotografie odpovidaji jejich osobnosti - jsou blaznive, barevne, nevesta na nich obcas odnekud pada a zenich ji chyta, a zkratka ty fotky k tomuto paru naprosto sednou. Naopak kdybychom si tohoto fotografa s manzelem najali my, byla by to katastrofa, protoze my dva jsme spis usedlejsi, vice tradicni, a chteli jsme aby tomuto i odpovidaly nase fotky jak kompozici tak barvami. Takze vlastne - pretahovani se o nevestu a zenicha atd, proc ne, ale jenom pokud to k tomu paru tak nejak sedi, pak to pusobi prirozene a je videt ze tenhle typ srandy k tomu paru patri. Pokud se ovsem o nevestu pretahujou svatebcane, kteri se do toho ocividne nuti, nevi jak si maji stoupnout ani co maji vykouzilt na tvari za vyraz, tak potom je to tragedie. Proto z toho vyplyva, ze nejdulezitejsi je, aby si kazdy vybral fotografa, ktery mu stylove a osobnostne sedne. V tom je vyhoda profilu profesionala i s portfoliem, kde se kazdy prezentuje :)
Nemám ráda (bylo už i zmíněno) - fotky ve stylu, že "nevěsta konečně ženicha uhnala", třeba přetahování o ženicha apod. - fotky s jakýmikoli nápisy - fotky, kde jeden drží druhého na dlani - skupinky do tvaru srdce - fotka displaye fotoaparátů nebo mobilu - skakaci fotky - jakékoli fotky zenichovych ponožek - vykasane kalhoty, všichni chlapi se zutymi botami... - zachodove a jinak fekalní fotky - stahování podvazku zubama - fotky se sexuálním podtextem (nevěsta predklonena s vykasanyma satama, ženich s ujetym výrazem stojící za ní) - prvoplánově vtipné fotky - fotky focené "v právě poledne" - přivřené oči, ostré stíny - přepálené fotky, přehnané HDR s duchama a další pokažené úpravy - cokoli v srdíčku z prstů - ve výběru pak převaha detailů výzdoby nad momentkami a skupinkami svatebčanů Samozřejmě je to každého věc, ale tak jako se mi spousta fotek lubi, tak spousta se mi nelíbí. A proč se o tom nepobavit?
Profilova fotka
Z Vašich příspěvků mi občas přijde, že se snažíte o knowhow. To ale není tak jednoduché, věřte mi, i kdyby někdo poradil, fotograf se musí probojovat z velké části sám, protože zkratky ve zkušenostech neexistují :o). Osobně se mi nelíbí cokoliv, co vypadá strojeně. Zvlášť fotky s kousáním podvazku, kde je vyloženě vidět, že ženicha toto moc netěší.
Profilova fotka
Tato diskuze je velice zajímavě pojatá. Píšete zde např. že se vám nelíbí fotografie stahování podvazku z nožky nevěsty, přetahování o ženicha a podobné věci, jde o to že tyto fotografie pravděpodobně byly pořízeny na svatbách před 5-8 lety, kdy toto opravdu frčelo. Trend focení svatebních portrétů se každým rokem mění. Je to stejné jako účesy, oblékání v běžném životě apod. Pokud loni frčel na maximum styl Vintage - aneb juta, přírodní materiály, jednoduché šaty, krajky apod- tak teď je to pecka- ale co si řeknete za pár let? bože proč si někdo na stůl dávat jutu? Vnímejte vývoj barev svateb. Je to 7-10 let kdy na maximum vedla oranžová, rudá, nyní je tu mentolová, tyrkysová, žlutá... jsme jinde. Proto fotografie co nacházíte zde se vám samozřejmě třeba ani nelíbí- styl focení, úhel, druh úprav a celkové sladění svatby (oblečení výzdoba) vše udává aktuální trend. Věřte mi, že když by jste měli svatbu v roce 2007-2008 a neměly byste fotku nevěsty na dlani tak jste silně out, stejně tak fotografii barevné květiny a zbytek černobílé.Tabulky s nápisy frčely na 100% před 2 lety a doufám, že letos jich uvidím co nejméně, stejně jako fialových svateb, kterých mám již po krk :) ALE pokud se tyto fotografie fotí nyní- je to o fotografovi, který se někde zasekl, zastavil v čase a neumí pojmout aktuální trend. Není to o nevkusu lidí, ale chce upozornit na aktuální trendy klienty např. na předsvatební schůzce. Každopádně vnímejte svatební fotografie jako sezonní záležitost :)
Profilova fotka
@zankova_photo takze kdyz bude nejaka novomanzelska dvojice co bude chtít vyfotit sundavani podvazku zubama,tabulky s napisy ci nevestu na dlani,tak jim reknete: ne,to uz neni "trendy a in" ?:) to snad ne :) ja bych rekla ze clovek se nebere kazdej rok,takze by mel mit svatbu a potazmo i fotky podle vlastniho vkusu a ne podle toho, co ten rok zrovna "leti" :)
No, asi takhle. Dobrej fotograf špatnou fotku neudělá a pokud ano, tak ji nepošle dál. Takže najděte si fotografa, jehož styl se vám líbí a budou happy obě strany. Jinak je debata o ničem. Stahování podvazku v provedení fotografa A může být tragédie a trapnost, a v provedení fotografa B úchvatná záležitost. No a pak samozřejmě nezapomenout, že do určité míry platí, chceš-li dobrou fotku, musíš mít dobrej objekt. :-D
@ariellaida s tím objektem je to nesmysl. Fotograf dělá fotku a je na jeho straně, jestli bude dobrá nebo špatná. Není to věc fotogenicnosti nebo krásy.
Profilova fotka
@laka_lacenda Ano,dá se říct že na každé předsvatební schůzce jim řeknu že to opravdu in není, ale klienti znají můj styl focení a proto si mne vyberou- proto se téměř nikdy nestane že by žádali o jiné fotografie než-li ty, které sama ráda fotím. Lidi kolikrát chtějí něco hodně strojeného, ale stačí jim vysvětlit že jiný druh fotografie je přirozenější, uvolněnější a samy jsou pak s výsledkem mnohonásobně spokojeny, protože si to samy třeba nedokázali představit :).
mně je jedno, jestli je to loňský nebo letošní trend, nelíbí se mi akorát, když jsou to úplně stejné fotky, jaké vídám ve všech jiných svatebních albech: - svatebčani v srdíčku - novomanželé s barevnými balónky - novomanželé na kolejích - svatebčani ve výskoku - přetahování o nevěstu/ženicha - fotky s nápisy jeho/její, novomanželé, just married atd. - stahování podvazku - celý fotokoutek - atd atd..... Nápady to nejsou špatné (kromě fotokoutku, ten je mi proti srsti od samého začátku), ale jsou stokrát omílané. U každého páru by se měl fotograf snažit o trochu kreativy a zkusit vymyslet něco nového, s čímž samozřejmě musí pomoci samotný pár a dát mu najevo, co se jim líbí, co mají rádi a nějakým způsobem ho prostě inspirovat. Fotografování je v podstatě umění a to by mělo být originální.
@zankova_photo a co bude tedy frčet letos mezi fotografy? Myslím, že to to mnohdy přání focených jak se vyfotit a nezáleží na roku kdy to bylo
Profilova fotka
Cedulky, jakékoliv nápisy "novomanželé", "pan a paní", "Mr. a Mrs.", jako by to nebylo dost jasné. Knírky, brýle, atd. Prostě celý fotokoutek.
Profilova fotka
Za sebe přidávám ještě nevěsty na koni; nechápu ten smysl, zvlášť když velká část oněch dam na koni sedí poprvé v životě, což je nutně na fotce vidět. Sama jezdím odmalička, ale nikdy jsem se neproháněla v lese ani na jízdárně v šatech :-)
@zankova_photo a co je teda v současnosti in? :-)
@zankova_photo Že něco zrovna "frčí" znamená přeloženo: "Někdo s tím přišel a hromada dalších fotografů to začala fotit a kopírovat jeho nápad." případně "Nevěsty to chtěly a tak to komerční fotogaf nafotil aby měl na chleba protože to fotí skoro všichni." Po nějaké době si lidé uvědomili že to asi není to pravé ořechové a přišli s něčím novým a začalo "frčet" něco nového. Třeba svatebčani v srdíčku, z toho se asi dost lidem udělalo špatně, tak to už fotí jen ti co kopírují nápady s velkým zpožděním. Některé "frčáky" ale přetrvaly protože na svatbě všichni musí být superhappy a skákat jak gumídci. Styl focení, úhel, druh úprav jak píšete mají fotografové pokud možno neměnný. Respektive první dva pojmy - ty v prakticky asi ani měnit nemohou, a úpravy jsou to co je pro fotografa charakteristické, a ten nebudou měnit určitě, když na něm budovali svoji image. Třeba se najdou novomanželé, kteří tyto trendy dovedou k dokonalosti a z trapných scén se stane recese. rozdají všem svatebčanům boty s péry ať jim to skáče ostošest, rozdají jim staré nefunkční fotoaparáty vyberou si lokaci kde je dostatek kolejí, hřbitovů, traktorů, polí se slaměnými válci, aut která je potřeba opravit a také opuštěných fabrik, přilepí si knír i s držátkem, napíší ženichovi zespoda na boty "help me", a vybaví ho tílkem se supermanem, všichni ženichovy "best men" budou mít červené ponožky a trenky ala vlk z jen počkej se všemi svatebčany budou stát v srdíčku již při obřadu, se srdíčkovými balonky v ruce, samozřejmě budou mít na sobě hromadu cedulek, včetně cenovek obleku z obchodu při stahování podvazku na něm zůstanou ženichovy umělé zuby družičky se budou přetahovat o ženicha až mu vše roztrhají a on zůstane nahý ženich se kromě podvazku flexou pokusí odstranit nevěstin pás cudnosti až od jisker chytí fotokoutek s fototelefonickou budkou a místní hasiči vše zachrání a všichni se vyfotí na jejich hasičské stříkačce. Když už, tak ať to má grády. Ještě doladit pár detailů jako místo podpisu otisk prstu a jedna fotobudka koncipovaná na focení vězeňských fotek z anfasu a profilu. Když už jsem nastínil trend na další rok, doufám že se mi ozve nějaký pár kterému to zdama nafotím než mi to tu smažou. A pokud někdo z fotografů bude moje nápady výše kopírovat, stane se plagiátorem a obrat mu vyroste o několik málo procent. Didee PS: Samozřejmě že to upravím to do HDR, s přidanou vinětací, lomostylem a cross-processingem až zavařím photoshop.
@didee9 Hele, co takhle konečně ukázat nějaké svoje fotky, ať se my, obyčejní smrtelníci, můžeme kochat nadzemskou nádherou? ;-) Svoje fotky si v albu budeme prohlížet my, tak budou takové, jaké chceme my - ať je to zrovna in nebo není, ať to někomu přijde trapné nebo nepřijde (nebudeme skákat, nemáme jedinou cedulku, nemáme barevné ponožky, fotokoutek ani nic podobného, protože se nám to nelíbí. Nechceme strojené fotky, ale reportážní záznam celé naší svatby). Tak bych jen ráda viděla, jak takové superfotky vypadají, abych si mohla nad svým albem jednou říct - hm, jsme trapní a ty nádherné fotky bychom měli hodit do koše ;-) Bavíte mě, faakt že jo :-D
Profilova fotka
@zankova_photo naprosto souhlasím. Jsou jinde trendy i v satech a v celkovém designu svatby...pokud je par staromodni celkové, tak pomalu ani nevi jak se fotit a dá si tudle klasiku...ja dělám to, ze si to tu proctu a pak se koukam, na blogy tech slečen, jak to maji. No kolikrát tu ani žadne foto nemají ;) jinak jsem taky pro monentky, přirozenost atd. Podle me je i težké nejak nafotit hezky skupinové foto, jelikoz co na tom vymyslet( treba s rodiči). Proto jsem zvedava jak dopadneme u nas a doufam, ze do leta nasbiram co největší inspiraci.
Omlouvám se všem za hrubku, má tam být všichni ženichovi "best men", původně jsem psal ženichovy ponožky ... a pak jsem to přepsal a zapomněl na y. Fuj!
Profilova fotka
Teoreticky by to mohla být diskuze, která by vedla k poučení fotografů. Ale ...! Bohužel, zde odsuzujete fotografie, které naprostá většina svatebních párů chce, které se jim líbí a které jim i fotografové nabízejí. A protože tito fotografové buď také postrádají vkus, anebo jsou ochotni se přizpůsobit, mají naplněný kalendář prací. A tím nechci nikoho odsuzovat, to prostě tak je, vkus ,tak jako mnoho jiných (často souvisejících) věcí není vrozený, a je v menšině. Hezký den

Téma bylo zamčeno adminem. Nelze přidávat další odpovědi.


Nenašli jste co jste hledali?