Jaké dárky pro hosty?

Jaké dáváte hostům dárečky? Kromě medíků, mandliček, marmelád, apod. Děkuju za tipy :)
Odpovědět
žádné ... PROČ? Pozvání by pro mě měla být čest a radost. Večer by si měli užít. A aby si odtáhli s sebou výslužku s cukrovím a koláčky, kterého se přejedli už na svatbě, nebo mandličky, které nejí? Minivína? Ne, děkuji, chci láhev a ne tento suvenýr. A nejhorší jsou všechny ty mýdla, tužky, knoflíky, skleničky, hrníčky a další krámy. Ty prostě vyhazuju. Tamara ... účastnice několika svateb
Odpovědět
Profilova fotka
My máme klíčenky na památku. 👍 Klíče má každý a i kdyby ne, tak si to může pověsit kamkoli jinam. 😊
Odpovědět
Profilova fotka
Já hostům žádné spešl dárky dávat nebudu. Každý dostane cukroví, svatební koláče a kousek rolády nebo řezu do krabičky a tím končím + samozřejmě dostanou svatební vývazky, takže pokud si je nechají nebo zahodí, to už je na nich.
Odpovědět
Já budu dávat bezinkovou šťávu v malých lahvičkách, udělám si vlastní etiketu, která bude sloužit zároveň jako jmenovka...souvisí to s tím, že studuju potravinářství a nechtěla jsem klasické papírové jmenovky, ale prostě něco originálnějšího a něco do potravin :) 2 dl bezinkového sirupu vypije každý, takže to je dárek, kterej nezůstane, na druhou stranu věřím, že potěší spíš svoji originalitou...
Odpovědět
Mně přijde jako docela dobrý nápad darovat hostům stirací los. Třeba někdo bude mít štěstí. :-) jinak bych volila něco co se dá sníst/vypít, upomínkové předměty se jmény nebo ještě hůř fotkou svatebčanů mi připadají k ničemu - na jednu stranu si člověk nechce dát na ledičku magnet s "cizím párem," ale na druhou stranu je mu to blbé vyhodit.. =-)
Odpovědět
Taky jsem říkala, že nebude klasická výslužka (nemám to ráda a nikdo u nás moc není na sladké cukroví), takže dáreček bude víno s vlastní etiketou. Nicméně dělám si to sama a láhev vína bude klasická velká 0,75L a každý host dostane 5 mandliček s vysvětlením jejich významu. Nemyslím si, že je nutné vyrábět nějaké velké dárky a tohle snad nikoho neurazí :-)
Odpovědět
Holky taky jsem to řešila a šla mi z toho hlava kolem. Nakonec jsem to vyřešila, že každému dáme do celofánového pytlíčku dáme dva mufiny. Vrch mufinu bude potažen marcipánem v barvách svatby.
Odpovědět
Ahoj, asi tady budu v menšině, ale já svým hostům nebudu dávat na památku NIC. Doufám, že pro ně bude hezká vzpomínka už jen to, že tam můžou být s námi. Stejně, marmeládu, med či jiné podobné věci sní, suvenýr že svatby si nechají třeba rok, ale co s tím pak dál?
Odpovědět
Profilova fotka
Taky kromě výslužky a příp. vývazků, které si mohou nechat, nic navíc dávat nebudu. Stejně jak bylo psáno, souhlasím s tím, že mi to přijde zbytečné.
Odpovědět
My taky nebudeme dávat nic. Nevím, jestli je to stará tradice, nebo nějakej západní výmysl, ale tipla bych to na to druhy :-D ale třeba se pletu ;-) každopádně jsme byli na dost svatbách a nic takovýho se tam nepraktikovalo.
Odpovědět
my dáváme lahev.. ale velkou, ne ty minivýmysly, ze kterých si max lokneš a bůhví, jakýho vína. My bereme od vinaře stejný víno, co máme na svatbě, na to dáme etikety s "děkujeme" - pokud bude čas a nálada to tvořit :) Myslím, že tady ty jedlý - picí dárky jsou nejlepší, neumím si představit, co bych dělala třeba s tím přívěskem na klíče s "cizíma" jménama a datem - @teate - nic ve zlým, ta grafika je super, vypadá to parádně, jen mi přijde, že nosit u sebe suvenýry ze všech svateb, už ani nevím, čí iniciály tam vlastně mám..
Odpovědět
Profilova fotka
Ja jsem koupila vsem stiraci los a nakoupila dozy, do kterych udelam marmelady, pecene caje nebo nugetu. Dozy muzou vyuzit i potom a me bavi vyrabet jedle darky :-D Jeste budu delat pernickove jmenovky, ale zadne tuzky, magnety, mydla, co vetsina lidi bud vyhodi nebo zahrabe do skrine.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@martina_1987 Je to malinké a krásné. :-) Máme jen 30 lidí a ti to určitě ocení. :-) Díky za reflexi. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@martina_1987 A proč myslíte, že by minivíno muselo být nutně "bůhvíjaké víno?" Lze zakoupit i minivína přímo od vinaře a nemusí se nutně jen líbit etiketa, ale také víno napnit kvalitním moravským vínem:-) Alespoň naše rodinné vinařství se snaží, abychom potěšili nejen oko obdarovaného, ale také jeho chuťové pohárky, a jsem ráda, že toto se nám daří. Vína, s možností dodání s originální etiketou lahvujeme jak do 0,75l láhví, tak jako minivína. Každý má možnost se sám rozhodnout, co si u nás vybere :-) Někteří zákazníci např. raději zakoupí raději v minivínech a kombinují do rodiny např. bílé a červené, nebo rosé. Do všech typů láhví plníme stejné víno a nabízíme možnost prvotní degusrtace a výběru vína. Věřím, že recenze našich ověřených zákazníků zde svědčí o kvalitě našich vín - http://www.beremese.cz/catalog/vendor...
Odpovědět
@vinoadarky_slavnostnichvile Myslela jsem to spíš na ty holky, co koupí jakýkoliv vína někde v Lídlu, hlavně ať jsou levný a neřeší, co v nich je. Takto jak to píšete je to samozřejmě super, hezký to děláte :)
Odpovědět
Souhlasím, my na svatbě dáváme výslužkou 0,75l vína od našeho vinaře pro dámy růžové a pro pány červené. V malé krabičce s poděkováním vedle vína svatební mandličky. Vypadá to krásně a mne samotnou by taková výslužka polichotila.
Odpovědět
Nedavame nic. Sama jsem na nekolika svatbach obdrzela blbiny typu zrcatko se jmeny paru a druhy den jsem to vyhodila. Tyhlety veci s datumem a jmenem(nedejboze fotkou) jsou proste divne, to nekdo fakt pouziva, se jmeny jineho paru a datumem, ktere pro hosta vlastne nic neznamena? Skoda penez, za ktere muzu naopak zaplatit nekteremu z hostu treba ubytovani a nemusim to chtit zacvakat po nem. S tema vinama je to stejne - opravdu vsichni vasi hoste maji radi vino? A vsichni maji fakt radi to stejne vino? Nicmene nektere napady jsou zajimave, treba ty výherni losy.
Odpovědět
Profilova fotka
ahoj, my máme pro pány malé jack daniel´s a pro dámy čokoládové pralinky a plovoucí svíčku. Bude to v malých krabičkách na které dáme štítek - děkujeme, že jste byli s námi v náš nejkrásnější den - nebo tak něco :) myslím, že to není blbina, naopak myslím, že potěšit hosty nějakým malým dárečkem je hezké.
Odpovědět
Profilova fotka
My budeme dělat do každého páru domácí likér a pár domácích čoko a želé bonbonků do ozdobného sáčku :-)
Odpovědět
Souhlasím s @lulu_84 @lena75 a @tamaraad Taky nebudeme dávat žádné dárky. Už tak bude svatba drahá a ještě vyhazovat peníze za tokové kraviny, které stejně nikdo neocení....To radši koupím něco užitečnějšího.
Odpovědět
Profilova fotka
viděla jsem na fleru třeba památeční svatební ramínka, to mi přišel jako dobrý nápad - se jménem ženicha a nevěsty a datem svatby. U nás doma je teda vždycky ramínek nedostatek :-D
Odpovědět
My dávali deckovou lahvičku slivovice, pěkně ozdobenou. A dětem a abstinentům malou zavařovačku s barevnými tvrdými bonbony. K lahvičkám byly přivázané cedulky se jménem, sloužilo to i jako jmenovka na stůl.
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Profilova fotka
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?