Jak velké krabičky mám koupit na svatební cukroví?

Ahoj nevěsty, potřebovala bych poradit, jak velké krabičky na cukroví+koláčky koupit. Chceme to dávat hostům dohromady v jedné krabičce. Líbily by se nám ty 22x16cm s takovým uchem nahoře, ale nevím kolik se toho tam vejde. Kolik toho budete dávat do výslužek (nebo kolik jste dávali) a jak velké krabičky jste měli vy?
Odpovědět
Sestra měla 18 x 18- což mi přijde podobné. Vydalo se tam 3/ 4 kila cukroví, ale bylo to dost plné. Možná by tam stačilo půl kila. Do 20 x 20 naše cukrářka dávala kilo.
Odpovědět
@redenka55 Spíš bych potřebovala poradit ohledně kusů. Nevím kolik je kilo v kusech.
Odpovědět
Tak to nevím přesně . My jsme měli v krabičce v té 3/ 4 kilové jeden kousek dortu. cca 3 kousky rolády, 3 kousky řezů. 5 koláčků a zbytek drobnějšího cukroví. A toho nevím kolik bylo. Mě bude péct ta stejná cukrářka. My jsme jen nahlásili počet výslužek, / jednotlivcům či dvojicím jsme měli tu 3/ 4 kilovou/ větším rodinám kilovou. Ona to nachystala do krabiček, tak jsme s tím neměli žádnou práci. Kilo cukroví měla za 270 kč.V tom byly započítány i krabičky, ubrousky atd. Měla je moc dobré.
Odpovědět
Tak toho je dost, my právě chceme menší krabičky pro přátele kde by bylo asi 10 kousků cukroví a 10 koláčků a já měla strach aby toho nebylo moc. Dorty, řezy a rolády jsem zavrhla, nikdo to moc nemusí a je to zbytečně drahé. Pro rodiny bychom chtěli 20 + 20 kousků (větší krabičky)... No uvidíme. Právě jsem i slyšela když řekneš cukrářce počet krabiček, tak ti je naplní, máš tm toho hodně a taky hodně zaplatíš, kdežto když řekneš počet kousků, tak je to lepší a krabičky pak nejsou tak narvané a stojí to zase míň.
Odpovědět
U nás je to takhle zvykem dávat hodně cukroví. Záleží na kraji. Méně bychom stejně dávat nechtěli. Zkrátka kilová krabička nás vyšla na 270 kč. V ceně byla jak už jsem psala i ta krabička.
Odpovědět
@redenka55 To znám, jiný kraj, jiný mrav. :-) Přesto díky za info.
Odpovědět
Poradí ještě někdo prosím?
Odpovědět
Profilova fotka
@pavlovasandra Pavlo ja taky nechci davat tak moc, jen symbolicky, takze mam moc velke krabicky :-( Myslim, ze optimalni pro nas by bylo tak +- 10 x 10 cm ci trosku vice, ale to nemohu sehnat. Kosicky se mi moc nelibily a prisly mi male, koupila jsem je jen do prace, ale pak jsem tady prochazela fotoblogy a prislo mi, ze se tam vejde docela dost. Minimalne 10 kolacku (ale to cukrovi asi uz ne, nebo mene). Taky zalezi, jak jsou koalcky velke (tech pidi vice) a jestli udelas vrsicek nebo ne. kdyz se hodi do celofanoveho sacku, muzes vrsicek udelat a aspon to nebudou mit svatebcane mastny pri dotykani se. takze mozna ty kosicky nebudou od veci. Ja to zatim resim tim, ze do tech velkych krabic dam i minivinko a tim se zmensi prostor na cukrovi prave tak na 10 + 10 podle mych odhadu (ty koalcky jsem zkousela, kolik zaberou prostoru takove ty vetsi kolem 4 - 6 cm).
Odpovědět
Profilova fotka
My máme koupený svatební 20x20cm a bohatě stačí,tedy jak komu co vyhovuje,ale my tak budeme do ní dávat cca 20 druhů cukroví
Odpovědět
Nám cukrářka při svatbě sestry právě do těch 20x 20 dávala kilo cukroví a bylo toho tam skutečně hodně. Holkám , co chtějí dávat ty symbolické výslužky by stačily krabičky tak 12x 12. Ty jsem nedávno viděla v Jihlavě, a 2 pro kosmetičku a kadeřnici jsem koupila. Těm službu platím, tak jim pak dám jen tuto symbolickou výslužku.
Odpovědět
Profilova fotka
Ted jsem zahledla u mapoko moc hezke fotky kosicku s kolacky. Tak na to mrkni, treba to bude tak akorat, jak si predstavujes. Tak ted mi doslo, ze asi nebudes pavla, ale sandra... tak se omlouvam, ze jsem te prekrtila :-) @pavlovasandra
Odpovědět
@kh Jo tak to překřtění jsem ani nějak nezaregistrovala. :-) @redenka55 Díky. 12x12 to je zase dost malé, tam by se myslím 10 koláčků a 10 ks cukroví nevlezlo, ale aspoň vím že existoje i něco menšího. Tak to my budeme dávat všem stejné krabičky, i fotografovi, oddávajícímu apod. Jen rodina dostane větší. Jinak u nás na to sladké nikdo moc není, proto nechceme zbytečně utrácet za hromady cukroví jen proto "že se to dělá" a "že jsme taky dostali od sestřenice"... aby nám to pak do Vánoc strašilo mrazáku.
Odpovědět
Článek se načítá
Je pravda, že my jsme u sestry dělali cca 30 výslužek , 3kg volného cukroví a svatební dort. Za to všechno jsme platili cca 11000. Já to budu mít podobné. Ale např. dort zas tak drahý neměla. Krásný , velký třípatrový u ní vyšel na 1200.------------- A do té 12x 12 by se ti to množžství co si psala vlezlo. Ony ty krabičky klamou,vypadají mnohdy malé, ale vydá se toho tam hodně. Ono taky ještě záleží na výšce krabičky. Ty naše byly poměrně vysoké.
Odpovědět
Tak se omlouvám, tu malou krabičku jsem si šla přeměřit, není 12x 12--ale 14x14 - popletla jsem to.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?