Dárek pro tatínka, který si nepotrpí na elegantnosti

Ahoj, chceme dát rodičům hezkou drobnost ve svatební den, jako poděkování. Nechceme ale typické věci jako třeba dort nebo perníkové srdce a nechceme ani nápisy "děkuji za dceru/za výchovu" a podobně. Poděkování má být tak nějak obecně, jak za dceru/syna/výchovu, tak za pomoc se svatbou, protože všichni tři rodiče (mamka a taťka ode mě + mamka od snoubence) nám se svatbou dost pomáhají, a to jak se zařizováním, tak i finančně. Maminkám jsme vymysleli dárek rychle, chceme jim dát zlaté náramky, každé trochu jiný, ale prostě takhle šperk, který jim zůstane snad celý život a vzpomenou si při jeho nošení na svatbu. U taťky ale trochu tápeme. Také bychom mu chtěli dát věc, kterou bude mít na celý život a zároveň ji bude moct používat. Šperky a hodinky ale nenosí, pásky, manžetové knoflíčky a podobné věci také nepřipadají v úvahu, protože běžně v životě tyto věci vůbec nenosí. Dělá rukama a tyhle věci by prostě nepoužíval. Je pivař i vinař, tak mě zatím napadla nějaká hezká karafa s datem svatby. Případně karafa i se sklenicemi na víno. Nedaří se mi ale najít něco, kde by byla možnost vlastního nápisu na karafu. Našla jsem jen tohle, kde se mi ale vůbec nelíbí tvar karafy. https://mygift.cz/karafa-sklenice-vin... Pak mě napadla placatka s vlastním nápisem, to je moc hezký dárek. Ale váhám, protože tvrdý alkohol zas taťka skoro nepije, tak by ji asi moc nevyužil. Líbí se mi i otvírák na pivo s vlastním nápisem, ale to mi přijde takové nic moc. Mamka dostane zlatý náramek a on "jen" otvírák, to asi né. Máte ještě nějaký nápad na předmět, který mu dát? Nutně na tom nemusí být vlastní nápis, ale prostě ať je to něco, co mu vydrží a zároveň to aspoň občas používá. Nemusí se to týkat jen vína a piva.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, já myslím, že nějaké hezké nápojové sklo je skvělý nápad. Vlastně to má i historickou tradici, dřív si lidé dávali umělecky zpracované sklo jako dary, které pak ani nepoužívali, ale měli je vystavené v polici jen k reprezentaci 🙂 Já jsem jako dárek jednou objednávala zdobené likérky odsud: https://www.evpas.cz/eshop.flag/defau... a byla jsem moc spokojená. Na tvém místě bych je zkusila oslovit, jestli by ti k vybraném dekoru nevybrousili třeba i ten datum svatby, vzhledem k tomu, že to dělají ručně, mohli by Ti vyjít vstříc. Zároveň jak Ti odpovídám, tak to i mě samotnou inspirovalo, možná to v budoucnu taky využiji, jestli se teda můj odhodlá a budu se někdy vdávat … 😄 Přijde mi to jako fakt dobrý nápad. Každopádně držím palce ať vybereš cokoliv 🙂
Odpovědět
Profilova fotka
Tatínka by mohlo potěšit i nějaké skvělé nářadí, pokud tedy rád pracuje rukama. To chlapa vždycky potěší. Jinak, rodiče budou mít největší radost, když jim budete i v budoucnu věnovat pozornost a prožívat své radosti i starosti... Hezkou svatbu a pěkné jaro. M+K
Odpovědět
@amaka_foto_video Nářadí mi nepřijde uplně jako vhodný dárek k této příležitosti, když maminky budou dostávat náramky. Jinak ano, že největší dárek je pozornost a láska, to samozřejmě, ale to teď dejme bokem. Prostě jim chceme něco koupit. Dávají do naší svatby nějaké své peníze, nabídli se s tím sami a trvali na tom, takže alespoň takto maličko jim chceme poděkovat ať mají něco hmotného, co jim připomene svatbu.
Odpovědět
Profilova fotka
@dorotka55 Jasné, ženě nepřijde jako vhodné, ale chlap je kolikrát nadšený. Těžké soudit, znáte ho nejlépe...
Odpovědět
@amaka_foto_video To není o tom, že by mu neudělalo radost nářadí. Ale že se to naprosto nehodí jako dárek k takové slavnostní situaci. Nářadí mu můžu dát na Vánoce nebo k narozeninám, ale přece nedám mamince zlatý náramek a tátovi kladivo. To se absolutně nehodí.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?