Potřebovala bych inspiraci na dárečky pro svatebčany

Profilova fotka
Ahoj holky, prosím potřebovala bych nějakou inspiraci na dárky pro svatebčany...chtěla bych něco jiného než čokoládky...něco co zůstane na památku třeba. Napadá vás něco? díky
Odpovědět
minivína, ty čokoládky a mandličky jsou asi klasika.. pro děti bublifuky... šikovné nevěstí si dělají odlitky srdíček ze sádry nebo z keramiky s datumem svatby a iniciály... malé lahvičky nějakého alkoholu (třeba domací slivovičky :-), mýdla s monogramy a ještě mě napadají perníčky ;)
Odpovědět
Ahoj, je to jen na tobě co si za dárečky zvolíš... my jsme se nakonec rozhodli pro klasiku - svatební mandle na úvod, k výslužce čokoládu s našimi jmény a datem svatby. Během večera chystáme i tombolu, tak malý dárek z tomboly. Myslím, že to bude tak akorát. Při plánování jsme museli zohlednit počet hostů, bude nás skoro 60, na velké dary v rozpočtu místo není, i tak nás to vyjde na dost velkou částku.
Odpovědět
@misshadix ja bych nic trvaleho nedavala, protoze to podle me to jsou jen pracholapy - uprimne, ty kdybys na neci svatbe dostala neco "trvaleho", vystavila by sis to? pochybuji .. my davali mini bonbonierky, kde byla natistena nase jmena a datum svatby. Melo to uspech a hostum domu nepribyl kram navic.
Odpovědět
Profilova fotka
my budem met pernikova srdicka potazena marcipanem a myslim ze si ho kazdy necha na pamatku :-)
Odpovědět
Ahoj:), prekvapive jsem se rohodla zadne darky nedavat. Doufam, ze si svatebcane odnesou prijemne vzpominky a zazitky:). To myslim staci.
Odpovědět
Profilova fotka
Muzu se pridat s otazkou? Co vlastne patri do vysluzky? A kdyz budu nechavat pect dorty, tak kolik? Uvazuji nad trema- pro novomanzele, pro moji mamu a zenichovo mamu. Tyhle dorty " za dceru/syna" se davaji do vysluzky, nebo si je rodice sbali a odvezou? Diky
Odpovědět
nedáváme nic, shodli jsme se, že cokoliv co jsme kde dostali a dalo se aspon sežrat nebo vypít sice bylo celkem na nic, ale aspoň to byly dárky s užitkem. Nejhroší pro nás vždykcy byly keramický srdíčka a podobně, chvíli se to ze slušnosti válelo doma a při dalším velkém úklidu jsme to vyhodili.. rozhodně se nechci zařadit mezi ty remcající nevěsty co odsuzují všechno dražší, ale dárečky jsou pro mě opravdu zbytečné. Raději peníze investujeme do zábavy svatebčanů přímo na svatbě:-)
Odpovědět
Profilova fotka
Nám kamarádka vyrobí cedulky z keramiky na stůl se jmény svatebčanů ve tvaru hlavy daňka (budeme se totiž jmenovat Daňkovi :-D ), kterou si potom svatebčané mohou nechat, bude to levné a snad to potěší a neskončí to někde v odpadcích, jak tady psaly některé nevěsty ;-)
Odpovědět
ahoj...u nás to budou svatební mandličky. Nemyslíme si, že by naše svatba pro naše kámoše znamenala tolik, že by chtěli mít doma vystavenou vzpomínkovou keramiku na tento den :-D Nic jiného než mandličky dávat nebudeme, hosté si mohou během celého dne dát všeho tolik kolik budou chtít, takže ani výslužky nemáme v plánu :-)
Odpovědět
Profilova fotka
myslela jsem že upeču perníčky nebo udělám svatební mýdla, nebo čajíčky...něco co si můžou svatebčani nechat na památku nebo spotřebovat...pak mě ještě napadly malé zvonečky s našimi iniciály...chci jim dát něco co si když budou chtít můžou nechat, když nebudou chtít tak si to nenechají...To už je na každém z nich... :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Myslím si, že ty dárečky by měly být osobní a něco vyjadřovat o těch dvou - ať už jde o malé CD s výběrem nejoblíbenějších songů novomanželů nebo vlastnoručeně udělaná marmeláda. Pokud jsou to eko nadšenci, tak třebas semínka v sáčku nebo bylinky v květináčích. Dávat něco neosobního jen proto, že se něco "má dát", to mi přijde pak jako ztráta peněz. My jsme bohužel zatím nic nevymysleli, ale napadlo mě dát každému pod talíř dopis s poděkováním za to, že přišel a nějakou osobní poznámku o tom, proč ho máme rádi, co jsme s ním zažili..ale nechci z toho dělat moc velký doják, tak nevím :-D Také mě napadly cedulky s receptem na naše oblíbené jídlo a k tomu dát jednu surovinu z receptu :-)
Odpovědět
Profilova fotka
ten receptík je dobrý nápad :D jsme velcí gurmáni,a všichni to o nás ví, takže je to krásné, originální a hlavně osobní jak říkáte. díky za tip...Nechtěli jsme dávat dárky jen proto že se to dělá,ale proto abychom jim poděkovali že s námi byli a že nás podpořili. ;-)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Ahojky. Já jsem se rozhodla že všem dám nějaké keramické zvířátko....Např. Keramického slona,který bude mít kolem krku malou mašličku a na ní napsané Martina a Ladislav 13.10.2012 ....ještě domýšlím přesně jaké zvířátko to bude,ale chci prostě něco pěkného,co si bude moct rodina dát na poličku třeba :)
Odpovědět
Ahojky, my máme zatím nakoupené mandličky, líbí se mi, co symbolizují. Pak se ještě rozhoduji, že možná koupím semínka nějakých trvalek (Levandule, Mateřídouška, lékořice atd.atd.), vyrobím pytlíčky, do kterých je dáme a na ně nápis, "ať i vám láska a štěstí kvete" a naše jména ;-) ...nic moc jinak trvalého bych také nedávala, je mi líto vyhodit tu keramiku, co jsme různě dostali, tak tedy leží v papírové krabici doma pod postelí :-S Také máme připravenou i tombolu, tak snad nikdo neodejde s prázdnou...a taky myslím, že si snad odnesou hlavně příjemný zážitek a dobrou vzpomínku ve své hlavě
Odpovědět
Profilova fotka
leninkan taky jsem původně přemýšlela nad semínky levandule a nad podobným nápisem jelikž budeme mít svatbu do levandulova a la provance, jenže vím jak jsem se sama pokoušela o vypěstování levandule ze semínka a jaká to byla tragedie :D tak si myslím že semínka spíš lidi vyhodí :) pak mě napadlo že bych udělala obal na čajík s nějakým nápisem a poděkováním dala do vnitř pytlíkový čaj levandulový...jenže ten nemůžu sehnat :D :-(
Odpovědět
hmmm, tak jsem ti koukala na net na levadulový čaj v sáčku, taky jsem ho nenašla..mají jen sypaný :-| Tak uvidíme, když semínka vyhodí, tak to se nedá nic dělat, ostatně je těžké se všem trefit do vkusu, viď :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Já osobně si myslím, že žádné dárky nejsou nutné a popravdě tenhle zvyk moc nechápu...od nás si svatebčané odnesou tak připínací srdíčka která budou mít místo vývazků a spoustu krásných vzpomínek. Když už teda, tak něco originální - ty semínka jsou krásný nápad, nebo třeba sazeničky v květináči....nějaké upomínkové předměty bych nedávala...jsou to lapače prachu a za rok skončí někde v krabici na dně skříně...
Odpovědět
Profilova fotka
@misshadix @lenikan Já našla tohle: http://www.cajovyobchod.cz/balene-caj... není to sice čistě jen levandule, ale třeba vám to bude stačit.
Odpovědět
Profilova fotka
@hhhanicka Oooo, to je super! Našla jsem tam kvetoucí čaj ve tvaru srdíčka. Teda ne že bych se spolíhala na to, že to bude přesně ve tvaru srdíčka, ale minimálně ten kvetoucí čaj jako dáreček se bude určitě hodit :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Tak my jsme se nakonec dohodli na minivínkách. Koupíme malá minivínka a uděláme si na ně vlastní etikety :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@hhhanicka no vy jste úžasná děkuji moc za odkaz na čajík...bílý čaj mě nenapadl :) takže už mám asi rozhodnuto bude asi čajík na který udělám vlastní obaly :) a nebo semínka,ale spíš ty čajíky asi :-D děkuji moc
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?