Rodiče ženicha oznámili, že na svatbu nejdou 11 dní před

Profilova fotka
11 dní před svatbou - počítám, že většina z vás už měla všechno hotovo, zamluveno, nachystáno. Včera večer přišla SMS, že rodiče ženicha -což je : nevlastní máma, kterou si přítele otec vzal před lety a se kterejma máme normální vztahy, kdy spolu trávíme Vánoce ... nedorazí z toho důvodu, že tatínek (85 let) ženicha nevlastní mámy má rakovinu. On pozván nebyl a nikdo ho ani neznáme. Ženicha táta se s ním taky nestýká, ale nejde ani on, protože musí podporovat svou ženu, jak krásný, ale...Přijde mi neskutečný, že nám to neřekli dřív, protože teď narychlo zase vše měnit jak magoři - před měsícem jsme navyšovali rozpočet a lidi, teď zase změna. Ten nemocnej pán není v opatrovnictví nevlastní matky ženicha. Madam to zasáhlo natolik, že denně sdílí na soc. síti kraviny jako vždy, jakoby se nechumelilo a prej si máme po svatbě přijít pro peníze. Holky, já jsem tak strašně naštvaná a je mi to strašně líto, protože přítel tam bude mít z rodiny už jenom vlastní maminku, nikdo jinej mu nezbyl :-( Je to jeho první svatba a ten jeho táta není schopnej s nim bejt. Proto se ptám-poslali byste je do víte kam a přidali moralistický kecy, nebo byste dělali, že to chápete.Oni nám to chtěli říct později, to že jsme se to dozvěděli " už" včera je náhoda, prej by nám před svatbou ještě zavolali... Díky kdo četl..
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
Já bych jim jenom odpověděla jednou větu, že děkujeme za info a nazdar. Když nechtějí, nechtějí, ať si toho pak litují. Snoubenec tam bude mít sice jenom maminku, ale aspoň vidí, že ona je opravdu ta, co ho mám upřímně ráda :-) svatbu si určitě užijete oba dva moc i bez nich! :-) :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Asi bych s tatínkem ženicha ještě promluvila..jestli by přece jen nemohl přijít na obřad a na oběd..
Odpovědět
Profilova fotka
Kdo chce být na vaší svatbě, ten si čas udělá. Znám to, taky mi bylo líto, že někteří lidi na mou svatbu nepřišli (s chabými výmluvami). Zase lepší že takoví lidé nepřijdou, než tam na ně koukat. Nechala bych to být.
Odpovědět
Ahoj, my jsme mohli měnit počet hostů ještě týden před svatbou, třeba to půjde i u Vás ;-) Jinak u nás rodiče ženicha původně taky nechtěli vůbec přijít na svatbu, protože se doma starají o jeho postiženého bratra, ale nakonec přišli alespoň na obřad a slavnostní oběd :-) Dle toho usuzuji, že když se chce tak všechno jde... A svatba syna je většinou jednou za život... Nevím jak daleko bydlí otec ženicha, ale ať přijede alespoň na obřad ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Holky, dík. Ještě zkusím tátovi napsat, jde i o to, že tam díky těmhle lidem na svatbu nebyli pozvání ti, co tam s náma chtěli bejt a už se nám nevešli do rozpočtu. Teď je trapný někoho bez oznámení, beze všeho žádat jak na střídačce, jestli teda půjdou, když se uvolnilo místo ve frontě :-| jinak táta bydlí asi 500m od nás a odvoz má, aby mohli pít..teda měli no tam i zpět od nás zajištěnej..On nechce přijít ani na chvilku, že na to nemaj náladu...
Odpovědět
@tarbo je mi to líto... Já sice chápu, že asi nemá náladu, ale tady přece vůbec nejde o něj,ale o jeho syna.. ještě bych pochopila, kdyby šel po obřadu domu,ale vykašlat se na svatbu syna úplně, mi přijde bezohledne... Navíc oni se o toho tatínka očividně nestarají doma, takže tam je to čistě nějaký zásek, přijde mi to spíš jako výmluva . Nenechte si to tím zkazit!
Odpovědět
Profilova fotka
Nepřemlouvala bych. A už vůbec ne, když vám to dali vědět takovým způsobem a ještě vás chtěli nechat v nevědomí a těsně před svatbou se "omluvit". Je to sobecký, bezohledný a nevychovaný a nemá smysl se pro někoho takového trápit. Tak ať sedí doma a vy si to užijte s těmi, co se rádi zúčastní.
Odpovědět
Profilova fotka
též mě mrzí co se stalo, ale asi bych napsala jen slušnou odpověď že děkujeme za informaci a velmi nás mrzí, že nemůžou být v náš slavnostní den s námi stejně jako ostatní členové rodiny. Kdyby si to náhodou rozmysleli a chtěli přijít, jejich místa nerušíme, protože už to nejde. Budeme doufat, že se nakonec objeví. Ale jinak ty kecy kolem toho - jako že se chtěli ještě před svatbou ozvat a stejně nepřijít - to jim nebaštim. Chabá výmluva.Kdy vám o jako chtěli říct - večer před svatbou? Ráno před obřadem? Ano, rakovina je ošklivá nemoc a zvláště ve věku výše zmíněného pána asi není uplně velká šance na uzdravení, ale bohužel takový je život. Stejně jako se lidé rodí, milují, berou se, tak zároveň prožívají zklamání, nemoci a umírají. Evidentně toto nevlastní maminka moc nechápe. Jinak my máme v naší rodině taky takové experty. Teda hlavně jednu - babičku = tatínkovu nevlastní mamku. Na jeho promoce nepřijeli, protože zrovna malovali a ještě chtěli, aby jim ze Zvolena vlakem přivezl nový koberec do bytu. Na spoustu oslav nepřišla, protože kašlíček, a mě bolí ty nohy víš. Na naší svatbu taky nedorazila, protože jí zrovna trápilo astma, se kterým samozřejmě k doktorovi nešla, protože jí její starší sestra (85 let) poradila, že to přejde. Jen musí ležet a nic nedělat. .....
Odpovědět
To je jak ve špatným filmu... Hele, serte na ně, ať si sedí doma na zadku a je to. Nemá cenu tam mít lidi, který tam bejt nechtěj...
Odpovědět
Profilova fotka
Moje tchýně byla v den naší svatbě na operaci s nálezem v prsu, a léčí se pořád a ještě dlouho bude. Dozvěděli jsme se to všichni měsíc před svatbou, a neumíš si představit, jak strašný měsíc to byl, než ta operace dopadla naštěstí dobře. Já jsem chtěla svatbu zrušit nebo zredukovat a posunout o týden, nakonec ale byla podle plánu a musím říct, že tohle na ní leželo jako velký černý stín, v pravidelných intervalech jsem si uvědomila, že tchýně je vážně nemocná ve špitále, zatímco my se tady veselíme. A myslím, že i bez této zkušenosti bych ti stejně řekla, že bych si nikdy nedovolila hodnotit závažnost něčího onemocnění, resp. toho, jak tento fakt prožívají jeho nejbližší.
Odpovědět
Profilova fotka
Můj táta nepřišel na svatbu a ani se neomluvil... Takže vím, o čem mluvíš. Já jsem z těch vnímavějších, takže jsem to už tak měsíc před svatbou začala tušit, protože se choval divně, ale nic neřekl, tak jsem nic nerušila a dál s ním počítala.. No, nepřišel (jak jsem čekala) a to pro něj bylo i místo u svatební tabule a propadlo i jídlo. A víš co? Nakonec mě to vůbec nemrzelo. Řekla jsem si, že je to každého osobní rozhodnutí, jestli chce jít na svatbu svého dítěte, a že případné následky si taky ponese sám. Možná to bude znít tvrdě, ale svatbu jsem si užila úplně v pohodě i bez něj a alespoň jsem si udělala obrázek, jak moc jsem pro něj důležitá. A pokud jde teda o to, jak reagovat, tak asi něco vyčítat nebo moralizovat nemá podle mě cenu, prostě jsou dospělí a za svá rozhodnutí si zodpovídají sami. Ale nepřetvařovala bych se, že je to v pohodě, řekla bych prostě pravdu, co si o tom myslím.
Odpovědět
Profilova fotka
Ono taky záleží, jak moc špatně na tom ten "starý pán" je, případně jestli spolu bydlí nebo leží v nemocnici nebo tak. Je něco jiného sedět na prdeli doma, protože někde 100 km daleko je někdo nemocnej a doktoři mu dávají tři roky života, nebo mít toho nemocného doma a vidět, že na tom už není nejlépe, nebo když je třeba čerstvě převezenej v nemocnici a zhoršuje se. Nedá se to soudit všeobecně, prostě jsou to veliký rozdíly. A to, že "starý pán" nebyl na svatbu zvaný, s tím vůbec nesouvisí.
Odpovědět
Článek se načítá
Já bych se na ně vykašlala, když nechtějí tak nechtějí. Táta by klidně mohl jít sám, kdyby chtěl, jde přece o jeho syna. My jsme měli na svatbě zklamání z manželovi strany, kdy tam bohužel neměl žádného příbuzného. Z ciziny mu táta se sourozenci a dalším přibuzenstvem nikdo nepřijel (jedině kdybysme to financovali my a to bylo naprosto vyloučené) a máma v Čechách nám 3 týdny před svatbou sdělila, že nepřijde. Byla to vždycky sobecká kráva, co se starala jen o sebe (o syna se nikdy nestarala), ale dost nás to překvapilo. No takže v tvým případě bych chtěla říct, že pořád může být hůř, takže to neřeš. A určitě bych pozvala někoho navíc, protože by mi to vůbec nepřišlo blbý, když se to dobře vysvětlí. Je to tvoje svatba (a přítele) takže hlavně si to užít ;-)
Odpovědět
Měli jsme vážně nemocného v rodině (loni v říjnu svatba, on nemocný cca od konce roku 2015, zemřel v prosinci 2017). A stalo se nám něco podobného - z jedné části rodiny přišli jen dva lidi nakonec, ale do poslední chvíle byly nervy s odvoláním/doplňováním počtu hostů, hádky jak si můžeme dovolit dělat v takové situaci svatbu, zavistive a nenávistné pohledy a řeči. Neměla jsem sílu to řešit, prostě jsem si jednoho dne řekla, že je mi to jedno, ať si přijdou/nepřijdou. Byli slušně pozváni, aby si na jedno odpoledne odpočinuli od rutinní a psychicky vyčerpávající péče o nemocného, chtěli jsme zaplatit i ošetřovatelku, no k ničemu, zasekli se a na svatbu nešli. Vykaslete se na ně, hlavně se nedoprosujte, vy přece nebudete čekat až nemocný třeba za rok zemře, pak ještě než budou mít pozůstalí náladu něco slavit. Vím že vám to je líto, jste naštvaná,ale nechte je být, však oni o tu svatbu přijdou. Hádat se nemá cenu, třeba jim řekněte, že vás to mrzí, ale je to jejich věc. A užijte si svatbu :)
Odpovědět
Profilova fotka
@majulinkaaa tady je to těch 100 km sedící nemocnej pán doma, bohužel. Nikdy ho u sebe ani neměli a táta ho skoro nezná, ale chce bejt nablízku ženě, která na FB veselé sdílí kecy o migrantech a v neposlední řadě video se zlodějem cigaret.
Odpovědět
Profilova fotka
@pirek já nevím, že ty si vždycky zažila všechno. Oni se s tim dědkem nevídají, snad jen párkrát do roka. Táta ho skoro nezná. My odložili svatbu kvůli mojí mámě, když onemocněla a potom zase, když umřela, věř, že si můžu dovolit hodnotit vážnost situace 80letyho pána, kterého si nikdo nevšímá rok a teď se hodil do krámu.. Psala jsem mu, jestli jako fakt nepřijdou a on že ne, žádná omluva, nic, prostě holá věta ahoj , nepřijdeme. Tak jsem mu napsala, že je fajn, že to řekli včas a že by se měli stydět, že jim za to přítel jeden den nestojí. Nepřečetl si to, odhlásil se .. kašlu na ně, děkuju, že máte stejný pocity, jsem ráda, že to vidí víc lidí stejně a děkuju za podporu.
Odpovědět
@tarbo je mi lito, ze se tohle v rodine deje :-( ale asi opravdu lepsi byt ve finisi rad, ze tam s vami budou lide, kteri tam byt chteji. A urcite bych nabidla znamym, na ktere se puvodne "nedostalo" jestli by nechteli prijit. Myslim, ze kazdy vi, ze je vetsinou omezeny rozpocet, a ze budou za dodatecne pozvani radi...
Odpovědět
@tarbo neboj se říct někomu, kdo původně pozvaný nebyl. Já jsem takhle dopozvala dvě kolegyně. Řekla jsem jim, že se omlouvám že je to takhle na rychlo, ale že budu moc ráda když přijdou. Nezastírala jsem to, že jsem s nimi původně kvůli kapacitě nepočítala. Přišly, a všechno bylo v pohodě. :) Alespoň místa využijete.
Odpovědět
třeba tam také nechtějí být sí mamkou, tedy hlavně ta nová manželka nebo přitelkyně táty nebo co to vlastně je. a možná dobře, někdy může být svatba úplně zkažená.
Odpovědět
Profilova fotka
@tarbo Jo takhle, to je pak fakt jejich blbost, že nepřišli, a nemá je co omluvit. Někdo tyhle věci nese blbě, ale to minimálně neomlouvá jejich přístup. Maximálně bych "tátovi" napsala, že by bylo hezké, kdyby aspoň na obřad přišel podpořit svého syna, přece jen je to fakt chvilka (ne jako výčitku, ale fakt jako - víš, mně je přítele líto, že tě tam nebude mít, hodně pro něj znamenáš...). Pak bych zjistila, jak moc to příteli vadí, a ubezpečila ho, že na tom svatba nestojí, hlavní je, že máte sebe navzájem. A je to pravda, přístup od nich byl teda strašný, ale aspoň můžete pozvat někoho, koho máte rádi a kdo má rád vás ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@arzi to bych chápala, ale oni jsou od sebe 16 let a bydlí vedle sebe ve vchodech a znají se a nemají nějaký extra problémy a i kdyby..maj tam bejt pro syna, přesně tak. No holky, jdeme se potupně ptát těch, na nichž se nedostalo, snad se neurazí. Ještě jednou díky
Odpovědět
tak to jo, určitě na svatbu rádi půjdou, však jim to vysvětlíš.
Odpovědět
@tarbo no ono tím, že nepřijdou, se pán asi nevyléčí.... a pochybuju, že mu tam pojedou dělat společnost zrovna o Vaší svatbu.... Já vím, že to asi zamrzí, je to na houby úpně vůči budoucímu manželovi, ale jestli nemaj ani trochu slušnosti a vykašlou se na to a ještě takovým způsobem, tak já se svojí povahou bych je asi pozvala do háje.... Protože pochybuju, že budou sedět doma a brečet, navíc tím nic nevyřešej a i kdyby opravdu byli tak smutní, můžou aspoň ze slušnosti přijít na chvíli na svatbu syna.... Tohle mi mozek nebere... Ale netrapte se tím... stejně to nezměníte ani jeden a určitě si to i tak užijete...
Odpovědět
Profilova fotka
Holky, jste zlatý. Nedalo nám to, tak jsme s maminkou přítele tou vlastní daly hlavy dohromady a pozvaly strejdu s manželkou, který byli strašně rádi, že u toho budou. Vidíme se s nima jednou do roka, ale rádi přijedou od Budějovic a vím, že tam patří. Kdybychom dělali větší svatbu kolem 100 lidí, jak jsme měli v plánu, byli by tam. Ale máme lidí 33 + my dva a výdaje ještě ke konci roku. Jsem ráda, že tam tyhle skvělý lidi budou. A na ty dva lháře jsem se stejně netěšila. A přítel má překvapení, protože az do svatby neví, že prijedou :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@evickah11 naprosto přesně!
Odpovědět
Profilova fotka
Tak holky další, přítele znamej co mel rozvazet lidi, prej myslel, ze je pozvána i jeho přítelkyně, kterou nikdo neznáme.. Tak když není ona zapocitana, tak nejde ani on... co je složitého na jménu na oznameni? Bylo tam Adam.nic vic, ja ani nevedela, ze někoho ma, mel vozit a i přesto jsme ho přidali na oběd , i kdyz mel přijet večer a jezdit... v prdeli tohle, nějak mi na to chybí buňka
Odpovědět
@tarbo Pozvánka na svatbu dle etikety platí automaticky pro dvě osoby. Pokud jste to mysleli jinak, měli jste mu to výslovně říct. Co je na tom složitého?
Odpovědět
vždycky se blbě řídí elementy, které se rozhodují samostatně a často to takto mění ti, kteří nikdy nic neorganizovali, protože kdyby ano, domýšlí důsledky svých činů. Také jsem se s tímto setkala, ale i z toho pohledu, kdy mi lidi psali, že by rádi + 1 na poslední chvíli a jestli to půjde a jestli ne, tak se nic neděje, že to chápu, že organizace a tak.. a taky nakonec hodně děkovali, když to vyšlo a přivést + 1 mohli, protože si toho byli vědomí.. neuděláš s tím nic a snaž se nestresovat, protože se to ještě třikrát změní. :) nakonec pokud je místo svatby zvyklé organizovat takové události jako svatba, jsou zvyklí i na náhlé změny. :)
Odpovědět
@stastnevdana na vás jsme tu čekali... vy a vaše etika a etiketa. Zase jen hloupé řeči, které nemají s realitou nic společného
Odpovědět
@evickah11 Máš bohužel pravdu. V realitě aby člověk slušné chování pohledal, a u sebestředných nevěst obzvlášť. Hlavně těžko hledat mezi lidmi, kteří pravidla slušnosti pokládají za "hloupé řeči" :-)
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?