Málo financí na svatbu

Ahoj, předem chci upozornit, že naše představa o svatbě není v pompéznosti, věříme, že se dá udělat hezká svatb ai bez látkových ubrousků s monogramem :) Máme omezené finance, peníze chcem investovat do svatební cesty :) Představujeme si rizpočet do 40000-50000. Je tu nějaká nevěsta,která se taky uskromnila ? Chtěla bych svatbu, která bude ve stylu DIY, udělej si sám. Dort peču sama, jsem v om zběhlá a s fondánem to taky umím. Líčení a účes zvládám taky sama, prstýnky máme z chirurgické oceli :) Výzdobu svatby taky zvládnu sama, a hlavně to bude podle mých představ :D Vše si tak nějak obstarám, máme zamluvený salonek, jídlo, raut, a pití si zajišťujeme sami :) Chceme svatbu, kde s rdinou oslavíme, naší lásku , dobře se najíme a napijeme :) Je to pro rodinu a přátele jen 25 lidí :) Teď mám dotaz na šaty, líbí se mi velká načančaná roba, ale na mou svatbu z kopretin a karafiátu se nehodí, a bude na ně vedro, a odradila mě cena, líbí se mi šaty za 12 000. Což mi za jeden den půjčení připadá nehorázné. Rozhodla jsem se pro něco méně formálního , příkládám odkazy http://www.ebay.com/itm/New-White-Hom... http://www.ebay.com/itm/NEW-White-Ivo... http://www.ebay.com/itm/New-Lace-Whit... Máte některá zkušenost ? Nějaká nevěsta co měla taky DIY svatbu ? Tipy kde se dá ušetřit ? :) Děkuji
Odpovědět
1
2
Ahoj, nepíšeš pro kolik lidí svatbu hodláš dělat. Nás bude asi 35-+2. Hostinu-jídlo, pití, zákusky, koláčky a tak nám budou platit rodiče (rozpočet je kolem 30tis, ale myslím že zbyde) a oblečení, kytky, prsteny a ostatní si zaplatíme sami. Největší položka je to jídlo, pití a pak prsteny. My na jídle dost ušetříme výběrem místa-máme to na zámečku u nás na vesnici, kde je levný pronájem (600kč) a vše krom oběda a rautu si přineseme sami (hodně ušetříme na pití-alko i nealko). Oblek pro ženicha jsme koupili o víkendu v polsku (oblek 2,5tis, boty kožené 850kč), moje šaty bych ráda koupila někde třeba v salonu ve výprodeji. Prsteny si chceme nechat dělat u zlatníka na míru-počítáme kolem 15tis-ale dají se sehnat výrazně levnější (bez briliantů, tenčí kroužky...). Kytky mám domluvené v malém květinářství u nás na vesnici-do 2tis se vlezu bez problemu. Za oznámení (co si budu sama vyrábět) a dekorace a další serepetičky (šperky, krajky, organzy, svíčky...) jsem zatím dala asi 1000kč. Fotit bude bratranec co je profi fotograf, líčit se budu sama, česat mě bude teta-profi kadeřnice... takže ušetřit se dá ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, záleží asi i na počtu lidí :-) my jsme měli celkem 23 osob a celková cena svatby byla bez pár stovek 39000Kč :-) s tím, že sama jsem si nedělala asi tak nic a za šaty a oblek jsme dali celkem cca 13000Kč :-D (položka největší) a druhá největší položka byl oběd 7500Kč + útrata večer ve vinárně (tam jsem měla slevu - bylo to u švagra) a asi třetí největší položka bylo ubytování pro nás, svědka a bratra ženicha a dva páry z manželovy strany, které přijely na svatbu - 4800Kč. To ostatní se rozložilo mezi dort - 2100Kč, kytici + vazbu do kostela + vývazek pro ženicha - 2300Kč, varhanice + kostel - 1000Kč, kadeřnice - 650Kč, prstýnky - 500Kč (dodali jsme vlastní zlato). moje boty z výprodeje za 320Kč, manželovy boty z výprodeje za 800Kč, pelerínka a závoj - 700Kč, oznámení 1600Kč. Neřešila jsem výzdobu kostela - věnečky na lavice udělala švagrová. Oblečení družiček, kytky pro ně atd - je jich tolik, že bysme se asi nedoplatili... výzdobu svatební tabule - chtěla jsem jen vázu na kytku, bílý ubrus a zelené ubrousky. Při obědě byla polévka a hlavní chod (předkrm jsme vynechali), k pití byly na stole karafy s vodou s mátou a limetkou + další kdo si co objednal. Žádný pronájem aut jako dovoz a odvoz z kostela, ozdobená byla jen dvě auta a to zařídila švagrová, žádné speciální místo pro obřad - kostel. Líčila jsem se sama, fotografku jsme měli skvělou za skvělou cenu (celkem klika, když jsem na ni narazila, jinak bysme za fotografa asi taky dali ranec). Zastávám tedy stejný názor jako @alenka00 že ušetřit se určitě dá, jen nevymýšlet a nekupovat blbiny :-D
Odpovědět
@vanilka1234 My plánujeme taky vcelku DIY svatbu, máme výhodu, že máme kolem sebe šikovné kamarády :) Nápad se šaty super, taky zvažuju kratší variantu. Na čem si myslím, že se dá ušetřit dál je výzdoba - udělat jednoduchou a nápaditou výzdobu a nedávat jí mnoho. Stejně se na stůl dají talíře, sklenky a najednou je plno :) Dál se dá ušetřit na oblečení - kalhotky mám doma, silonky nechci, botky si vezmu nějaké oblíbené, šperky taky najdu ve svých zásobách. Ušetřit se dá i na jídle a přitom nejít s kvalitou dolů - nepůjdeme po žádným luxusu, ale pojedeme grilování, burger "sestav si sám", nakrájenou zeleninu, škvarkovku a paštiku (kámoši obojí milují), půlnoční guláš, slané koláče,.. Pokud máš kontakt na nějakého vinaře, vyjde víno levněji. Dál budu dělat domácí ledové čaje a limonády do skleněných lahví od mléka místo džusů, koly a podobně. A když by se to vzalo kolem a kolem, ušetřit se dá i odpoledním termínem svatby - nestačí se toho tolik sníst a vypít :)
Odpovědět
@vanilka1234 můźete dost uśetŕit, když budete mít omezené množství tvrdého alkoholu, nebo žádný. Taky pokud nepotřebujete super extra fotografa a kameramana, toto bývají velké položky. Takto by jste se mohli hezky do svého rozpočtu vejít.
Odpovědět
Profilova fotka
tak ja pocítam že se vejdem do 50.000 kc :-D prstynky zaplati moje mamka,dort kamaradka cca 2.500kc ,kytky nemusim mít drahe ale sehnat fotografa lenějšího?:-( saty?oblek? party stan po obede na zahradu cca 8.500kc obed bude cca 7.000 kc 30lidi +5deti...tvrdy qalkohol zacnem kupovat postupne oznamení drive ,vyzdobu aut sama, vyzdoba stanu sama kadernice levně cca 1200 lc i se zkouskou kosmeticku nemám:-(to bude raketa.. a kolačky tchyně jinak to stanu objdnat oblozene misy,izecky na vecer ,chlebícky,sladke pro deti, nealko+alko no snad se vejdem!!! doufam :-)
Odpovědět
Děkuju holky :) Teď bych jen potřebovala poradit se šaty, celkem sem podělaná je objedna z ebay nebo ali, bojím se, že mi domů příjde cosi neforemného a hnusného ;-( Bude nás celkem 25, fotit bude jeden z hostů, a na hostinu po všem rozdáme jednorázové foťáky :) JInak výzdobu , mám jendoduchou vše z ebay nebo ikeii :) Svičky, organza za pár korun. Jenom bych chtěla na židle mašle, a nevím kde je sehnat :-o
Odpovědět
@andilek85 Na profi fotografovi můžete ušetřít i tak, že ho budete mít jen na 2 hodiny na to nejnutnější. Tak nemusíte vybírat z těch nejlevnějších neumětelů.
Odpovědět
@vanilka1234 osobně bych se šatů z ali nebo ebay taky bála, myslíš, že bys něco podobného nesehnala někde tu?
Odpovědět
@vanilka1234 Možná by bylo dobré si nechat ušít ty šaty u nějaké švadlenky. Mohly by vyjít tak do 4 tisíc. Krásné krajkové porty - lemy koupíš levně na Aliexpressu. Svatební satén a tyl seženeš lehce tady za slušnou cenu.
Odpovědět
@janica252 Když jsme se tak ptala, a prohlížela tak bohužel ... Vše bylo tak nějak divné, prostě ne podle mých představ :D Ale narazila jsem na něco velmi pěkného v asosu :) Takže bych se ali a ebay obloukem vyhnula :) http://www.asos.com/Chi-Chi-London/Ch... http://www.asos.com/chi-chi-london/ch...
Odpovědět
Profilova fotka
Jj my chceme jen fotografa na obřad a pak fotek v zahradě ostatní u oběda +party stan už bude fotit svědek;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Saty s ebay bych se taky bala:-(radši pujcim nebo koupim od nekoho;-)
Odpovědět
Článek se načítá
Taky jsme to meli hodne DIY, a zalibil se mi taky napad koupit hezke saty z konfekce, byvaji levnejsi a daji se pak jeste pouzit. Plus jsme meli vyhodu cirkevniho obradu a levnych prostor, to nevim, jak mate vy :)
Odpovědět
Profilova fotka
@vanilka1234 Ahojky, vidím, že nejsi z Prahy, ale možná by se ti vyplatilo sem zajet, resp. do Černošic, tam mají v salonu akci půjčovné za 6000 Kč, což mi přijde krásná cena, pokud bys přeci jen chtěla opravdu dlouhé šaty :) jinak s ničím neporadím, sama si až na pár drobností nedělám nic :(
Odpovědět
@luccieta A můžu poprosit i jaký salon se jedná ? Mají webovky ?
Odpovědět
Profilova fotka
Já si šaty šiju (zatím celková investice 350,- včetně bot), ženich bude v uniformě a na oslavu pak v obleku co má, investice byla jen za látku na speciální kravatu (avengers povlečení 430,- :-D ). Komiksové oznámení nám kreslí moje svědkyně a tisknout budeme sami. Dort budeme péct s mamkou, koláčky zase se svědkyní. Zrovna tak raut budeme mít na naší zahradě, kýtu na grilu, guláš, pár sudů piva... Nejdražší budou předpokládám prstýnky (chceme jednoduché zlaté kroužky, žádné ozdoby ani kamínky) a právě jídlo a pití na raut. Bude nás +- 50 lidí...
Odpovědět
Nás bude 15 na obědě a večer na oslavě kolem 30. Počítáme s cenou kolem 40000,- dělám si sama oznámení(věci na výrobu cca 300), s kamarádkou budem tvořit pásek k šatům, tím jsme ušetřili 500 a koupili stuhu za 70. výzdoba na svatbu z organzy vlastní výroby, cena organzy cca 400, korálky 100 a bude z toho výzdoba na auta, vývazky, kytičky na oznámení, výzdoba místa obřadu. Malovat mě bude kamarádka zadarmo, to samý účes. Kytky bude dělat kolegyně v práci, takže tam taky nějaká slevička bude. Cukroví krom dortu a nějaký rolády budem dělat s mamkou a budoucí tchýní, svatební strom na otisky mi maluje budoucí tchán. Prstýnky chirurgická ocel takže cena 600 za prstýnek,akorát já v něm budu mít vltavín takže muj bude skoro za dvojku. Víc mě momentálně nenapadá, zatím největší zaplacená částka byla teď za přítelovo oblek 5300,- za kalhoty a sako i s úpravou,košile nám stačí nějaká obyč bílá, kravatu jsme sehnali krásnou za 200,-. Moje šaty byli 4000,-. Jo a hudbu budem mít prostě puštěnou z počítače, sepisujem seznam písniček, zatím co nás napadne a pak sestavim nějaký playlist.
Odpovědět
A fotografa máme taky, jak tu někdo už psal, jen na tři hodinky na obřad a focení po obřadu,pak už bude fotit kamarád co mu to celkem jde a pak asi kde kdo další:).
Odpovědět
Profilova fotka
@vanilka1234 http://www.andelske-svatebni-studio.c... Maj tam pěkné šaty a paní je velmi milá :)
Odpovědět
Profilova fotka
Ještě doplním, že fotit bude kamarád a kytku si uvážu z toho, co zrovna pokvete na zahrádce (konec srpna), nebo si koupím svazek někde v Lidlu / Tesco atd. Líčit mě bude svědkyně (trenérka v Avonu), česat se budu sama. O nehty se mi postará ségra... Zapomínám na něco? :-D
Odpovědět
Profilova fotka
můj rozpočet bez prstýnků a cukroví je také 40 000 - 50 000 kč včetně šatů, ubytování, drink taxi, jídla, pití, pozvánky, vizáž, kytky.......... prostě vše
Odpovědět
Profilova fotka
@pasazovarevolta Zapoměla jste na dort. Ten budete péct sama nebo ho koupíte také v Lidlu ? :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@video_majek jak jsem psala vyse - dort budeme pect s mamkou. Mame velke stesti, ze nam v tomhle smeru rodina i pratele vychazeji vstric ;-)
Odpovědět
@pasazovarevolta Skvělé, taže je tu taky někdo kdo si udělá sám :) Mám právě kamarádku, co má svatební rozpočet na 90000, a sama si nedělá nic,, jen se dostaví . Taakže sem si přišla vedle ní , tka nějak nepatřičně :)
Odpovědět
Profilova fotka
@vanilka1234 ušetřit se dá všude. My to osekali na nejvyšší nutnou mez: obřad v pátek na radnici v úředních hodinách, takže bez poplatku a pronájmu. Vývazky, načančanou výzdobu, výslužky a dort jsme vypustili úplně. Mám dojem, že to nikomu ani nějak zvlášť nechybělo. Fotograf jenom na obřad (fotíme se dost neradi, takže to úplně stačilo). Oblečení a prstýnky jsme pojali taky dost nízkonákladově. Místo oběda byla rovnou oslava v sále v naší vesnický hospodě (pronájem od obce za celých 500kč). Celá akce vyšla na 22000,- pro přibližně třicet zvaných lidí. A i když senám tam večer přidružili "nezvaní" kamarádi z vesnice, jídla a pití bylo dost pro všechny. Ano, neměla jsem barevně sladěný ubrousky, honosnou květinovou výzdobu a limuzínu, ale užili jsme si to
Odpovědět
Profilova fotka
@vanilka1234 a nezkousela jsi oslovit nejakou svadlenu? Mne material na saty stal 1tis a druhou za praci, ale byla to znama. Zkus se kouknout na fler.cz tam jsou take sikovne svadlenky :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Holky, chápu že chce ušetřit i v našem případě si absolutně nemůžeme všechno co by se mi líbilo a budu obracet každou korunu ale co by mě vážně nenapadlo, je šetřit na fotkách. Vždyť je to vlastně jediný, co vám po svatbě zůstane, jediný vaše vzpomínky na který se můžete podívat i za 30 let.... Nechci tímhle způsobit nějaký rozbroje, jen mi to přijde škoda.....
Odpovědět
Profilova fotka
To, co popisuješ, je přesně můj plán... :D Bude 25 lidí + my dva. My to máme teda takhle: - jako místo máme pronajatý statek na 4 dny (2 dny před tam budu vařit a dekorovat) za 15 tisíc celkem, takže v tom je už i pronájem místa a ubytování pro všech 25 lidí do neděle - dort a koláčky peče maminka, pak obě společně vaříme jídlo, suroviny i s alkoholem (vč. piva 50l) a nealkem vyjdou na 11 tisíc, ale dalo by se tam ještě ušetřit, mam tam i koktejlové třešně a další blbosti... :D - živý kytky mam čtyři (já, dvě maminky a družička) jen závojíček za nákupku od známé (500,- celkem) - šaty jsem kupovala na votoč vohoz (nehledej svatební šaty, ale dlouhé bílé společenské šaty) :D cena je tak 10x nižší - ženich je oblečený z H&M za 1500,- - dekorace - v těch jsem se vyžívala a i s dárky pro hosty, talířkama, ubrouskama a všeho kolem vyšly na 5500,- - obřad venku 1000,- - prstýky chirurgická ocel, není to pár, ale hodí se k sobě, celkem 880 korun + rytí 250 korun - fotografka je známá, co fotí pro radost, celý den od rána i s večerem vyfotí za 2500 korun - na video jsme si koupili sportovní kameru z číny za 1800 korun Takže celkem za celou svatbu s ubytováním, obřadem, jídlem, alkoholem, fotografkou a dekoracema pro 25 lidí cca 40 000 korun
Odpovědět
Profilova fotka
@sleepers s těma fotkama, podle mě je to věc názoru, upřímně, kdo za těch třicet let se na to bude chtít dívat. Onehdá jsem se ptala mámy (vdávala se v roce 1979), kolikrát od svatby ty fotky vytáhla. Koukala na mě jak na cvoka, že ani neví, kde je má :-D Takže kdo se chce nad svýma fotkama rozplývat se slzou v oku co čtrnáct dní do konce života, nechť se podle toho zařídí, a kdo ne, tak ať se podle toho zařídí též ;-) 8-)
Odpovědět
@sleepers Mě třeba ty fotky, zase tolik neberou :) Nepokládám je za tak moc důležité, rpo mě je důležitější to že si řekneme ano a oslavíme to s rosinou a přáteli. Nejsme ta co bude za 20 vzdychat nad fotkama, a přítel taky ne :)
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?