Kdy se má posílat oznámení a kdy se rozvážeji koláčky?

Profilova fotka
Ahoj holky :-) kdy je ta správná doba na rozesílání svatebniho oznámení a kdy přichází na řadu rozvoz kolacku? Pro orientaci máme svatbu 29.10.2016 :-) A ještě jednu otázku bych měla. .Koupili jsme byt a rekonstruujeme ho,takže tam zatím nebydlime, ale v době svatby už (snad!:-D) jo. Otázka zní - máme koláčky dát i naším novým sousedům? Předem dík za jakoukoliv reakci ;-)
Odpovědět
Ahoj, no nekdo dava oznameni rok pred, nekdo ¾ roku, pul roku a nektery mesic pred, ale kamaradka ma 22.10 svatbu a oznameni nam predala v kvetknu :-) mi budeme mit svatbu duben/kveten a oznameni predame/posleme do pulky zari, cim driv tim mas jistotu ze ti pozvani prijdou :-)
Odpovědět
My svatbu máme 3.9.2016 a oznámení jsme rozdavali tento vikend ( mame hlavne rodinu) , a kolacky dostanou az na svatbe do vysluzky :-)
Odpovědět
Ahoj, všude to je jiné. Pozeptej se rodičů, prarodičů nebo nejbližší rodiny, jak to chodí u Vás. U nás to chodí, tak, že oznámení pro hosty ke svatebnímu stolu by měly být rozdány nejpozději do 2 měsíců před svatbou. My dávali 3 měsíce před. Koláčky pak dáváme týden před svatbou a pro vzdálené hosty jako výslužku na svatbě. Nově bydlíme rok a půl v domě na vesnici a novým sousedům dávat koláčky nebudeme. Neznáme je. Jeden nový soused měl svatbu měsíc zpět a taky jsme nic nedostali. Sousedům u rodičů dávat budeme.:)
Odpovědět
Profilova fotka
Holky mooc děkuji za rady a tipy :-) a rodičů jsem se samozřejmě ptala, jenže ti si to už nepamatují :D ale zkusím babičku, ta si pamatuje úplně všechno :-D
Odpovědět
My rozvozili koláčky spolu s oznámením 14 dní před svatbou, ale všichni zvaní o tom věděli zhruba od března (brali jsme se v červnu). Naši dostali teď o víkendu koláčky od známé a berou se za měsíc.
Odpovědět
Profilova fotka
@veru2016 to je právě další varianta a ta se mi asi líbí nejvíc. .pozvání o tom už vědí a při jednom by jsme jim dovezli koláčky s oznámením :-) jen jsem si nebyla jistá, jestli se to může udělat i tak :-D
Odpovědět
Budu posilat oznamko tak 3 mesice pred a vysluzky pri odchodu ze svatby. Vsichni o svatbe vice mene vedi, ale netroufnu si davat oficialni oznameni az 14 predem. Vzhledem k financni narocnosti svatby bych mohla zaplakat, kdyby mi par lidi odreklo
Odpovědět
Budu posílat taky 3 měsíce před stavbou. U nás se výslužky dávají těm, co nejdou na svatbu a hostům na svatbě budeme dávat dárečky.
Odpovědět
@saskia4 to, že ti někdo nedorazí, se ti může stát, i když budou mít oznámení rok dopředu :) přítel někomu oznámení rozdával i bez koláčků snad od té doby, co nám přišlo (já opravdu těch 14 dní předem, protože u nás se to tak dělá) a stejně nám to 4 lidi večer před svatbou zrušili, z toho jeden ani neposlal smsku, když už nemohl zvednout telefon a omluvit se
Odpovědět
My máme svatbu 8. října a oznámení začneme roznášet teď o víkendu, takže necelé 2 měsíce předem, ale s tím, že všichni zvaní už o svatbě ví zhruba půl roku. Koláčky se u nás dávají až do výslužek.
Odpovědět
My budeme dávat oznámení spolu s koláčky asi 14 dní předem, ale všichni pozvaní o tom už nějaký ten měsíc vědí :)
Odpovědět
Profilova fotka
My se bereme 3.9., oznámení jsem už většině hostů dala tak před měsícem a koláče se u nás rozváží v tom týdnu před svatbou. Jinak jsem posílala už na začátku roku informaci o tom, kdy ta svatba bude, aby si všichni udělali volno a nejeli třeba na dovolenou :)
Odpovědět
Článek se načítá
@veru2016 doufam, ze takove nevychovance tam nemame. Vsichni se tesi a kdyby se nekdo takto zachoval byla bych dost nastvana a s dotycnym bych si to vyrikala. Samozrejme chapu zdravotni duvody a i to, ze nekdo nemuze/nechce, ale je slusnost to oznamit predem. Zvlast kdyz nas stoji jeden host cca 3.000kc, to pak vicero omluvenek den predem zamrzi.
Odpovědět
Profilova fotka
No holky, tak teď mi z toho jde hlava kolem :-D je fakt hooodne variant jak to udělat :-) není tady mezi vámi náhodou někdo z Karviné? :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?