Doba před obřadem

Ahoj! Mám jeden takový dotaz, co se týká přímo svatebního dne. Jedná se mi o to, že nechci, aby mě má drahá polovička viděla ještě před oltářem (např. doma), jenže když jsem to řekla ostatním, všichni se mi divili, že to tak není. Proto jsem se chtěla zeptat, jak to máte vy? Díky :)
Odpovědět
mně manžel neviděl, až v 13:30 jak jsem šla k oltáři a bylo to super! Myslím si, že není nutné dodržovat zvyk, kdy si ženich nevěstu vyzvedává doma, každý at si to udělá, jak chce:) Můj muž jel např. na kole, v místě obřadu si dal srpchu, oblékl se a čekal na hosty, až viděl příjiždět moje auto, šel už na místo - brali jsme se v parku. A pak mě viděl, až jsem šla uličkou.
Odpovědět
Profilova fotka
@jvj mě uvidí taky až u obřadu;-) nechci aby mě viděl...
Odpovědět
Diky zeny :) Ale kdyz je to tak, tak jak v tom pripade resite pohosteni pred svatbou?
Odpovědět
Profilova fotka
Také to máme tak v plánu, chci, aby mě viděl až u obřadu. Kytku mi předá nejspíš až tam a nebo si ji prostě vemu, budu mít umělé. Je to na každém, jak si co udělá. Jen jde to , že někde je to zvyk. Já na zvyky kašlu a vše si uděláme, tak jak se nám líbí a jak to chceme prožít my dva :)
Odpovědět
Profilova fotka
@jvj Já budu spát u rodičů, takže já pohostim naši stranu a můj nastávající u nás doma pohostí jeho rodinu, pak si dáme vědět že budou vyjíždět, já sednu do auta a jen počkám na kolonu :-) namyšlený to máme, je at to výjde :-D
Odpovědět
To je dobrý nápad :D A co se týká rozlučky se svobodou, jaký názor na ní máte?
Odpovědět
Profilova fotka
Mě si ženich vyzvedn ;)
Odpovědět
Profilova fotka
@jvj Rozhodně ANO :) Hlavně na rozlučce chci všechny holčiny co budou na svatbě, a některý se neznají, takže super příležitost je seznámit před, aby roztály ledy a na svatbě se budou všici znát
Odpovědět
A nebojite se rozlucky sveho chlapa? Ja se totiz bojim a mam strach z toho at to neni duvod na hadku, :/ protoze jeho kamosi jsou celkove vzato dost sileni a nemaji takove meze nebo jak to rict,...
Odpovědět
Profilova fotka
Co se tyce prvni otazky- taky me manzel nevidel... Spali jsme sice spolu na hotelu den dopredu, kde byl obrad i hostina (vse na jednom miste), rano jsme si v klidu na snidani, pak prisla kadernice a vizazistka a manzel me od te doby jiz nevidel, oblekal se v jinem pokoji... Videl me pak az kdyz me tata vedl k oltari a to dojeti v jeho ocich fakt stalo za to. K druhe otazce- ne, nebala. Na svou rozlucku jsem se desne tesila, nakonec jsem mela dokonce dve (jednu s holkama z gymplu a druhou pripravily kolegove z prace) a obe byly skvely! Svymu muzi naprosto duveruju a nemela jsem zadnej duvod premyslet, ze by z toho mel byt konflikt a to ma opravdu hodne sileny kamarady! :D Ale manzel je dospelej, ma svou hlavu a verila jsem, ze by neudelal nic, co by sam nechtel a nenechal se od kamosu do neceho natlacit. Stejne jako on veril me na mych rozluckach (a ze to byla jizda :D) tak ja verila jemu. A nic se nestalo, oba jsme si to uzili naplno. Nevim, jestli bych se hnala do svatby s chlapem, kteryho bych se bala pustit s kamaradama ven :D :D
Odpovědět
@jvj Ne, proč bych měla? Kdybych se měla bát rozlučky, asi bych se musela bát celý život. Čeho přesně se bojíš?
Odpovědět
Profilova fotka
Moje představa byla, že si poslední pusu dáme večer před svatbou, už tu noc jsme spali s nejbluzsima na hotelu,takže poslední pusa za svobodna večer a pak až jako svoji u oltáře, večer jsme strávili s rodinou a svedkama, spali jsme pak každý se svým svědkem na pokoji. Nakonec jsme se potkali ještě ráno, takže proběhla pusa, ale to ještě neobleceni, neucesany. A neměnila bych.. Bylo krásný vidět jeho výraz u obradu, prý byl dojatý, svědek tvrdí že viděl i zalesknout se slzu. Taky jsem bojovala s názory starších, že takhle se to nedělá, ale jsem zpětně ráda, že jsme si stali za svým. I tu noc se svedkama jsme si užily, za svědka mi šla ségra, ve čtyři ráno mi ještě predavala podvazek a když jsme usunaly, držely jsme se za ruce a povídaly si :-)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@jvj Pokud chlap ma rozum neni se ceho bat. Co by jako mel provadet? Bere si te za zenu, myslis, ze ceka na rozlucku aby si mohl vyhodit z kopytka a pak se vklidu ozenit? Ja bych to nebrala jako duvod k hadce ale tak,ze jde proste na party s kamosema. Snad mu duverujes. ;-)
Odpovědět
My všechny hosty pozvali až ke kostelu. K nám, ani k manželovi domů nikdo nejel. Oba jsme tak byli bez stresu a v pohodě. Ženich dorazil ke kostelu, kde už byli hosté, následně se všichni usadili do lavic a jakmile začaly hrát varhany, vešla jsem já s taťkou. Pro nás to bylo takto nejlepší. Rodiče si sice ze začátku nedokázali představit, že nebudou hosty vítat u nás doma, že se nebudou zdobit auta a že mě ženich nevyzvedne a společně nepojedeme v koloně na obřad. Ale nakonec byli rádi, protože to bylo pohodovější (a určitě i pohodlnější).
Odpovědět
Diky za rady :) a typy, ja nemam strach z toho ze by neco provedl, :) ale ani bohuzel nemuzu napsat co v tom doopravdy je, staci rict, ze nase rodiny jsou velice rozdilne a spise se rady nemaji nez maji :/ moc tezke udrzet relativne aspon klid kdyz uz nic :// Taky jsem premyslela nad srazem primo tam, ale nejvic mi teda vyhovuje a tak se taky zaridim ze ma rodina bude u me a jeho u nej, :)
Odpovědět
Profilova fotka
Já jsem před svatbou spala u našich, měly jsme s mamkou, kamarádkou a svědkyní (sestrou) dámský dýchánek. Taťka s bráchou spali u švagra. Ženich spal u nás doma. Ráno se všichni svatebčané sjeli k našim na pohoštění. Ženich přivezl květiny, předal je maminkám a svědkyni. Mě nikdo neviděl, byla jsem v bratrově pokojíčku. Kytku mi pak přinesl tatínek, dali jsme si spolu panáka a když jsme se chystali vyjíždět na obřad, tak mě všichni viděli až před domem, ale ženich až když jsem šla k oltáři. Byla to nádhera, úžasný pocit.
Odpovědět
Profilova fotka
My budeme mít dopolední focené portrétů (obřad bude později), aby jsme se nemuseli ztrácet po hostině, takže se uvidíme už před obřadem. Zase máme dilema jak, nebo spíš kde udělat sraz svatebčanů před odjezdem na obřad, protože tam bude asi 50 lidí se ty se nám domu ani k rodičům nevejdou, takže to nějak budem muset zkonzultovat s rodinama a kamarádama pro jaké varianty budou svolní.
Odpovědět
Profilova fotka
@puhelin asi máme stejné názory a rodiče :D našim se tahle varianta taky moc nepozdává :D mě se líbí
Odpovědět
Profilova fotka
my meli obcerstveni az v miste obradu (sraz byl o neco drive). doma se nikdo "cizi" nemotal, bylo to v ramci klidnych priprav lepsi. kytku jsem si vyzvedla cestou od kadernice sama. :-N se zenichem jsme se potkali az u vchodu do budovy. on byl s casti rodiny v hotelu, takze si pohlidal, aby namaslili auta a vyjeli odsud vsichni a zaraz. ja spala u rodicu a jela jsem na obrad s nimi (1 auto ja s tatkou, druhe mamka a nas pesan :-D ).
Odpovědět
Profilova fotka
já se chystala v místě obřadu. Rodina se sešla u rodičů ženicha a zbytek jako kamarádi dojeli přímo na místo obřadu. Nikdo s tím neměl problém Nebyly zmatky, já byla v klidu, že se nebude muset nikde cestovat...podle mě je to lepší. Sice jsem si neužila tu poslední jízdu autem a troubení...ale musím říct, že když mě zrovna svědkyně oblékala do šatů a já uslyšela troubení aut a věděla, že už se to blíží málem by se ve mě krve nedořezali :-D prostě hroznej adroš. Ještě ted mám z toho husinu, jak to píšu :) takže si to udějete podle sebe a ostatní at si trhnou :)
Odpovědět
Profilova fotka
naše přípravy probíhaly v hotelu,kde byla pak i hostina (většinu hostů jsme měli zdaleka,proto se to dělalo takhle) a manžel mě viděl až když jsem šla s taťkou uličkou
Odpovědět
Profilova fotka
My to meli tak ze jsme spali na miste obradu uz noc pred velkym dnem..rano jsme si spolu dali v klidku snidani a pak se manzel odebral do sveho pokoje kam za nim postupne jezdili nejblizsi kamaradi a delali mu spolecnost nez zacali jezdit ostatni hoste..za mnou dorazili kamaradky pomohli mi s upravama a cele dopoledne se neslo ve skvele atmosfere.. Chvilku pred obradem me opustili prisla si pro me maminka a sli jsme na to..vetsina hostu,rodina a manzel me poprve videli az kdyz jsem sla ulickou..bylo to velmi efektni a dojemne..:) takze doporucuji odjet s zenichem na misto svatby den pred,udelat si hezky večer,noc a rano si v klidku uzit..podotykam ze my bydleli 15mit od mista obradu ale melo sve kouzlo byt tam driv a nenervovat se s prejizdenim rodinou..:)
Odpovědět
Profilova fotka
@jvj jinak co se tyka pohosteni pred obradem tak to probihalo normalne na terase Basty kde jsme pak meli obrad..hoste meli piti,kolacky,jednohubky atd..kdyz zacali hoste jezdit na misto tak uz je tam vital manzel a tu pul hodku,hodku nez zacal obrad se jim venoval
Odpovědět
Profilova fotka
Tak je na to každé z nás. My jsme spali normálně spolu, takže jsme se i spolu budili. Pomáhala jsem mu s košilí, takže jsme se viděli. A nevadilo to ničemu. Já ani nevím, co to má za symboliku nebo tradici, pokud se tedy nejedná o "čistotu" v rámci církevního sňatku. Spaní u rodičů noc před svatbou mi teď přijde mi to jak hraní si na panenskou nevinnost :-D Ale tak proč ne no. Zvykem to spíš je podle mě na vesnici, kam nastrkávaj falešný nevěsty a tak...
Odpovědět
Profilova fotka
@esufi Já si nemyslím, že to je hraní na nějakou nevinnost :-) Ale máme velkou rodinu a chceme, aby všici přišli k nám a pohostili sme je ráno před obřadem a nevím jak naskládat obě rodiny do bytu :-D Navíc pár lidí bydlí dál, tak aby nemuseli dojíždět ráno, tak u nás přespí a já se budu v klidu chystat u našich :-) To není přece hraní na něco :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@markiis tak většinou se to obhajuje "překvapením" - který je teda podle mě úplně fuk, jestli bude u nevěsty v šatech pět minut po oblečení nebo 5 minut před obřadem. Občerstvení - jsou i tací, co žádné nemají a přesto spí každý zvlášť, takže to asi ten většinový důvod nebude.
Odpovědět
Profilova fotka
My spolu byli už od rána a chystali jsme se spolu. Ať si to každý udělá jak chce.
Odpovědět
Ok,diky za rady :)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?