Vyrazka pod prstynkem

Profilova fotka
Ahoj holky, mame skoro mesic od svatby, prstynek nosim porad, sundavam jen na myti nadobi, ale mam pod prstynkem castecne slezlou kuzi (jako kdyz se loupete po slunicku) a ted jsem objevila i takovy puchyrky..mate nektera podobnou zkusenost?? :(
Odpovědět
Profilova fotka
Jediné co mě napadá, že to může být z toho, když si třeba myješ ruce a zůstane ti vlhko pod prstýnkem a pak to jakoby "mokvá" a nakonec se sloupne kůže..obzvlášť pokud jsi doteď prstýnek nenosila a nebo jen uzounký a teď máš širší... Řešení je jednoduché... když si utíráš ruce, tak ručníkem zvedni prstýnek blíž ke kloubu a tím odstraníš vlhkost zpod něj.. já to třeba dělám automaticky.. Držím palce, ať to zmizí ;)
Odpovědět
Profilova fotka
@luccieta mám stejnou zkušenost, už rok a měsíc... byla jsem i u dr. Je to tím, že máme širší prstýnek a sem tam se to pod ním zapaří :-( jediné co mi bylo doporučeno je denně na chvíli větrat, ale většinou na to stejně zapomenu
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, mám měsíc po svatbě a stejný problém. Prsten jsem nechtěla vůbec sundavat, ale když mě pod ním po týdnu svědilo sundala jsem ho a měla právě tyhle mokvavé puchýřky... musela jsem kůži vyléčit a teď prstýnek nosím jen přes den, ale doma a na noc ho sundavám. Bála jsem se, že mám alergickou reakci,ale je trošku širší, než na jaké jsem zvyklá, tak asi proto... takže jedinou radu co mám je ho sundavat, aby kůže mohla dýchat.
Odpovědět
@luccieta Já si na noc prstýnky odkládám. Zásnubní i snubní. Obzvláště ve vedru je to důležité.
Odpovědět
Profilova fotka
Holky diky za vase reakce! Me uz taky napadlo jestli to neni alergie, to by me kleplo! Je pravda ze prstynkx mame sirsi..zkusim si od nej odpocinout a pak sundavat. Diky moc!
Odpovědět
Profilova fotka
Nechci strašit, ale může to být i alergie... Já třeba nemůžu nosit klasické žluté zlato, vždycky se mi z něj (hlavně pod prstýnky) udělá vyrážka - svědivé vodnaté puchýřky. Proto máme i prstýnky z bílo-růžového zlata a na žádost u zlatníka s nějakou antialergickou úpravou pro mě. A mám kamarádku, která celý život nosila zlato, ale před dvěma lety začala mít problémy s vyrážkou a po všech možných vyšetřeních jí doktorka zakázala zlato nosit, že má na něj alergii a tak přešla na šperky z chirurgické oceli.
Odpovědět
Profilova fotka
@sarrita no to snad ne! :( a myslis ze jde udelat antialergicka uprava i dodatecne? Jeste chvili pockam a pak uvidim no :(
Odpovědět
Stalo se mi se zásnubním prstýnkem. Nosila jsem ho téměř rok bez jakýchkoliv problémů, tak mi najednou olezlo půl prstu, strašně to svědilo, loupalo se. Opravdu je to věcmi, co se dostanou pod něj (je zespod strukturovaný, zřejmě se v něm občas něco uchytí). Řeším sundaváním při mytí nádobí i mytí rukou, sundavám na noc, občas ho vyčistím. Už se mi to stává zcela výjimečně, pak si dám pár dní pauzu a dobrý...
Odpovědět
Profilova fotka
@luccieta Tak to bohužel nevím, ale řekla bych že ne, že už ta směs kovů na výrobu prstýnků musí být takto namíchána.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 letech
Dobrý den, pokud máte prsten z bílého zlata, je možné jej kdykoli potáhnout rhodiem, což je platinový kov, který je několikrát tvrdší, než zlato, takže chrání lépe i povrch prstenu, navíc je krásně zrcadlově lesklý. Ještě jsem nezaznamenala alergii na rhodium, toto "pokovení" se dá kdykoli zopakovat, je v mikrovrstvě, takže se samozřejmě časem zeslabuje. Nechávám si své šperky vždy jednou za dva roky znovu porhodiovat, jsou poté stále jako nové a reakce kůže žádná - ani u kamarádek, které toto udělaly též.
Odpovědět
Profilova fotka
Stává se mi to u zásnubního prstýnku,je to porhodiovane stříbro. Snubní bude z bílého zlata ( jeden snubní už jsem měla,7 let,tak vím že mi nic nedělá :-N )
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Článek se načítá
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?