Všichni mě odsoudili, druhá svatba na oko?,

Profilova fotka
Krásný den :), Vdávála jsem se dne 16.4.16. Původní termín byl 21.5.16 ale jelikož se nám to vymklo z rukou a na svatbu se nám začali cpát lidé i které jsme pak už neznali... Tak jsme se ze dne na den vzali v nové datum, jen se svědky a rodiči.. Ale to se už pak dověděla rodina a byla dotčená, že jsme je nepozvali.. Původně jsme mysleli, že uděláme druhou svatbu, v létě, ale jen pro lidi, které opravdu pozvem (oficiálně jen na chlastačku).. Ale nevím jestli to není blbé, jedna část lidí nás podporuje v symbolickém sňatku, a někteří jdou proti nám, protože jsme je přeci na opravdový obřad nepozvali.. Tak nevím jak se zachovat :/ jestli hrát divadélko, nebo se nad tím povznést a vykašlat se na to :/
Odpovědět
Jednoznačně se povzneste a vykašlete se na to :) Těm, co vás podporují, je to už jedno a těm, co vás nepodporují, byste se stejně už nezavděčili. A gratuluji k odvaze :)
Odpovědět
Profilova fotka
každopádně je to vaše!!! rozhodnutí a oi nemají právo vás soudit...podle mě můžou být rádi, když je pozvete na chlastačku... i to by pro ně měla být čest...
Odpovědět
Pokud chcete v létě udělat oslavu, udělejte ji, ale rozhodně bych to nenazývala "druhá svatba". Pokud nechcete, nedělejte. Je to přece na vás. Taky to budeme tak mít, obřad v sobotu jen se svědky a rodiči a za týden posvatební oslavu se zbytkem rodiny a přáteli. A pokud to někdo nepochopí, tak chodit nemusí, je to jednoduché :-)
Odpovědět
Profilova fotka
udělejte se to, jak vám to nejvíc vyhovuje a vykašlete se na to, co si kdo myslí. Stejně se nikdy nezavděčíte všem :)
Odpovědět
@sendy12 Nedělala bych jakože svatbu, udělala bych pouze oslavu, na které bych ukázala fotky a tak. Snad to rodinu uklidní. Jako chápu, že když již byli pozvaní a těšili se na to, že byli zklamaní. Bylo by lepší, kdyby to bylo tak dané rovnou. Teď bude záležet na tom, jak jim své rozhodnutí vysvětlíte. Tohle je bohužel asi trochu komunikačně nezvládnuté. Čímž nechci zpochybňovat vaše rozhodnutí, sama jsem měla maličkou svatbu. Jen to chce komunikovat a více vysvětlit - udělali jsme to tak a tak, protože... Pokud jim na vás záleží, vaše rozhodnutí pochopí.
Odpovědět
Profilova fotka
Taky si myslím že bych to neměla řešit, děkuji za podporu. :) popravdě mě vytočilo, když mi v 6h ráno po svatbě volala teta, že už to ví a jako jestli si dělá z ní pr***! Že jí to řekla kamarádka co si toho všimla, když šla kolem radnice, a že jsem jen nevděčná svi*ě, co si neumí vážit příbuzenstva.. A že když nemám na svatbu (našetřeno jsme měli ale proč dělat svatbu pro 90 lidí když známé Max 40 s toho a když pozvu někoho musiům všechny,) tak jak mohu uživit dvě děti.. A že jsem jen socka, co si bere manžela jen pro prachy... To že mě odsoudí jsem čekala, ale že se potkám až s takovým nepochopením.. To jsem nečekala
Odpovědět
Profilova fotka
Pokud už máte svůj svatební den za sebou..........Vykašlala bych se na všechny a ušetřené peníze bych si užila s partnerem, třeba na svatební cestě !
Odpovědět
Profilova fotka
@sendy12 Jo, no tak to by se v mém případě nejen tetička nedočkala ani žádné ex post oslavy, ale už nikdy ani pohlednice k Vánocům.
Odpovědět
@sendy12 Tak u takového jednání nechápu nad čím váháš. Pokud by se ke mně někdo takhle choval, nezvala bych ho nikam. Pro ostatní můžeš oslavu udělat. Nestačím zírat, jak se k sobě lidé chovají.
Odpovědět
Profilova fotka
@vineta asi jsem moc na všechny hodná.. Proto si řada lidí i myslela že když je zvu, že si můžou pozvat i kamarády.. Hodná a blbá. To jsem asi byla vždy, ještě že jsem to pochopila a vše končí :)
Odpovědět
V tom případě tetku nezvat. Už nikdy a nikam.
Odpovědět
Udělala bych v léte normálně grilovačku, rozhodně bych to však nebrala jako druhou svatbu, ale spíš něco jako zapíjení našeho manželství, zapíjení našeho ANO, oslava na počest novomanželů nebo tak něco ;-) Kdo má problém už teď, bude ho mít stejně! ;-) Takže neřešit a udělat po svém, tak, jako jste tomu udělali v případě svatby ;-) Gratuluji k svatbě!
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Máš můj obdiv a velkou poklonu za vaše řešení...je tady plno nevěst,ktere řeši podobné věci jako vy( nezvani hoste rostouci geometrickou řadou) a proste to zkousnou...:)
Odpovědět
Profilova fotka
Tohle bych opravdu neresila pokud jste si to uzili tak je jedine dobre. Nic si z toho nedelejte ze se to rodine nelibi je to vase rozhodnuti tak by to meli respektovat. A pokud ne tak je to jejich smula
Odpovědět
Profilova fotka
Děkuji děvčátka za porozumnění, hned mi je líp.. Zítra jedu k babičce. Má před operací, vůbec se mi tam kuli tetě nechce, určo přijede aby mi vše vytmavila, ale díky vám už jsem naprosto v klidu, přeci jen to byl má velký den s né její :),
Odpovědět
@ellinkasebudevdavat hele, mne to treba na poklonu neprijde (ale ani k odsouzení, predesilam). Pokud bylo zvanych 40 lidi, zacali se sami zvat dalsi, bylo to určitě řešitelné odmitnuti těch nezvaných. Namísto toho se svatby neucastnili ani ti původně zvani, u nichž předpokládám, ze byli blízcí, kromě toho si to treba nějak zařídili, koupili dary... a ti, pokud to s nimi nebylo řádně vykomunikovano, prostě můžou být zklamani. (Nemyslím ten tety exces. )
Odpovědět
Profilova fotka
Mě svatba teprv čeká a rozhodli jsme se také nikoho nepozvat ( mame k tomu vice důvodů a chci ten den mit pro sebe a nedělat to pro ostatní.. ) takže jestli mě někdo odsoudí tak ať opít se můžou i jinde než na mé svatbě :) tak si z toho nedělejte hlavu byl to váš den hlavně že jste si to užili a rodina by vám to měla přát ;)
Odpovědět
to je vtipné ako sa ukázali ...ak by si ich pozvala, tak by vám o dušu gratulovali a keď nie, tak si falošná :-D kašlať na nich. my sme taký škandál v rodine tiež mali - sestrina svadba, príbuzní sa hrozne hnevali, urážali, išli sme s nimi potom akože oslavovať po svadbe, ale bolo to tak nepríjemné stretnutie plné výčitiek, že sa to radšej ani nemalo stať. Potom ich to prešlo a úprimne, ani sa s nimi veľmi nestretávame, takže je nám to všetkým jedno. Gratulujem k svadbe a nenechaj si organizovat život inými.
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme měli dvě svatby. První na úřad jen s rodiči (potřebovali jsme papír), druhou velkou s přáteli o půl roku později. Pro nás byla opravdová ta druhá, i když už neměla úřední platnost, oddal nás kamarád a vyměnili jsme si během dní vlastní sliby. Naprostá většina rodiny i přátel to pochopila a vnímala stejně jako my. Problém měla jedna teta, ale kdybychom měli jen jednu svatbu, ji bychom asi nezvali, tak jsem to neřešili.
Odpovědět
Profilova fotka
@rebe ach ty tety :D :D původně jsme to viděli identicky, ale nějak mě přešla chuť.. I když váhám :) mohlo by to bejt uvolněnější..:) odpoledne jsem to znovu vše obvolala s vysvětlením a i ti co nenašli předtím pochopení se maličko umoudřili.. Uvidíme jak to dopadne, nic méně věřím, že sis to podruhé víc užila :),
Odpovědět
Profilova fotka
@mia_von_prag děkuju mnohokrát :)
Odpovědět
Profilova fotka
Taky jsem nakonec pozvala lidi, kterých teď troch lituji, máme hodně kamarádů a protože jsem nechtěla přespříliš velkou svatbu, na úkor toho jsem nepozvala některé lidi z rodiny a teď mě to štve, i tak je tam víc lidí než byl plán, takže všechno špatně. Ale je fakt, že se nedá zavděčit všem, mám s tím dost zkušeností, moje povaha to vyžaduje a o to víc mě zraňuje, když ostatní nejsou jako já. Jinak moje kámoška se vzala tajně, a pak udělali obřad se vším všudy a nakonec se ještě večer rozkřiklo, že to bylo jen na oko, že už jsou svoji přes půl roku. Půlka je odsuzovala druhá půlka gratulovala, mně na tom nic špatného nepřijde :) Moji kamarádi měli jen rodinou a pak jsme jeli na víkend na dovolenou, ale to už není ono, nevidíš tam tu nevěstu atd... všichni si neudělají čas... ale když řekneš - je to svatba, tak jako to měla ta moje kamarádka, tak to je fajn, ovšem v případě, že to opravdu nikdo netuší
Odpovědět
Profilova fotka
hmmmm...tak tetu bych nezvala ani na tu grilovačku...co to je za člověka??? kde bere tu odvahu s tebou takhle mluvit???
Odpovědět
Profilova fotka
No jsem zvědavá jak to dopadne, ale asi jsme s mamkou našli řešení, naši spolu budou 15 let letos, pozveme lidi jen na chlastačku a jelikož naši chtěj obnovit manželský slib, oddá je náš kamarád, aby ostatní o "obřad" nepřišli.. Co na tom že není náš :D
Odpovědět
@svatbakikiriki kdybych byla na svatbě, kde bych se pak dozvěděla, že to bylo jen naoko, tak by mě to sice neurazilo, nějak bych je nezavrhla, ale asi by mi to přišlo trapný. Prostě divadýlko. Já jsem víc na tu otevřenost. Naopak kdyby mi to vysvětlili podobně jako třeba @rebe, že ta první musela být a byla z nějakého důvodu formální, ale ta druhá je pro ně ta pravá, bylo by mi to mnohem sympatičtější a srozumitelnější než divadýlko.
Odpovědět
Nemyslím si, že potřebuješ někomu něco vysvětlovat, nebo se ospravedlňovat. Proč jste se vzali a proč takto, nebo jinak. Hlupáci stejně nepochopí a normální lidi vám budou přát štěstí i tak. My jsme taky měli svatbu o 12 lidech a někteří to nepobrali, někteří se tvářili statečně, ale stejně vím, že je to štve...a neřeším. Ať se třeba ukousnou jazyk. Grilovačku bych v létě klidně udělala, ale ne jako druhou svatbu. Taky jsem nad tím přemýšlela, že až se vrátíme ze zahraničí příští rok, pozveme širší rodinu a kamarády na takové milé setkání. Jelikož žijeme v zahraničí a málo se s některými vídáme. Po posledním rádoby výchovném dopise mé příbuzné, kde jsem konečně zjistila, jak se všichni přetvařují, že nežijeme doma, na to kašlu. Raději to udělám pro kamarády, rodina je někdy na facku :) Někdy mám pocti, že takovéto pomlouvání a urážení je český fenomén, dnes se tomu už směju.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?