Mám nebo nemám..

ahoj holky, chtěla bych vědět, co by jste dělaly v mé situaci. Já jsem již tak nějak rozhodnutá, ale ráda bych znala pohled od nestranných lidí. Dostala se mi nabídka odcestovat za studiem a prací na půl roku pryč. Byl to vždycky můj velký sen, ale teď si nejsem jistá, zda do toho jít. Manžel se mnou jet nemůže a ani po tom netouží. Řekl, ať jedu, ale vím, že nadšený z toho není. Spíš mi v tom nechce bránit. Jak mi sám řekl, nechce být ten, kdo bude stát v cestě za mým snem. Teď se to ve mě pere, zda to vzít a být sobecká. Nebo to pustit a zůstat. Na jednu stranu si řikám, že půl roku není zas tak dlouhá doba a měli bychom to zvládnout, ale být bez sebe 6měsíců taky není málo. Takže jsem ve slepé uličce a nevím co teď... Děkuji za názory :)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, já jsem krátce před svatbou dostala zajímavou pracovní nabídku, která obnáší na 3 měsíce jet do zahraničí. Vlakem je to 6 hodin cesty a můžu na víkendy jezdit domů. Záleží na tom, jak je to daleko a jestli se v té době spolu můžete vídat. Můžeš se ty vrátit na pár dní do ČR? Nebo může za tebou manžel přijet? Pro mě byly tyto dvě otázky nejdůležitější :-). Když bych měla na tak dlouhou dobu (ať už moje tři měsíce nebo tvého půl roku) jet někam pryč, tak buď tak, abych mohla aspoň občas domů, nebo manžel za mnou, nebo abysme tam mohli oba. Pokud by se nic z toho nedalo, nejspíš bych to nechala plavat. Na druhou stranu tě chápu, že si chceš jít za svým snem a vyplnit si, co sis dlouhodobě přála. Přeji šťastné rozhodnutí a ať odcestuješ nebo ne, tak vše dobré ve vašem manželství :-)
Odpovědět
Profilova fotka
chod do toho vela ti to da a aj nove moznosti :) mozete sa predsa navstivit. ja som raz taku moznost odmietla ked som mala 17... a doteraz toho lutujem... ked sa vyskytla minuly rok druha tka som sla, tiez na pol roka, a nejak sme to zvladli... aspon na mna cakala doma ziadost o ruku :)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, v lednu 2014 jsem odjela na půl roku na Erasmus, do Švédska, přítel zůstal tady. Báli jsme se, oba hodně, ale pravidelnou komunikací jsme to zvládli, pořád jsme na sebe mysleli, přítel na jeden víkend přijel a já pak dorazila na týden o velikonocích. Zvládli jsme to a náš vztah to utužilo. Nikdy nebudu litovat, že jsem jela :)
Odpovědět
Profilova fotka
Souhlasím i s @smea - hodně to dá tobě a tvé vlastní osobnosti. Brala jsem to více z pohledu toho vztahu :-D
Odpovědět
@e_lliska @smea Já se obávám, že návštěva nebude možná. Možná na Vánoce. Jde o rozmezí září-únor. Každopádně děkuji za názory:)
Odpovědět
Profilova fotka
Jeď! S mým nastávajícím jsme spolu začali chodit a já po měsíci odjela na půl roku na Nový Zéland. Vše už jsem měla naplánované, koupenou letenku a nechtěla se vzdát svého velkého snu, i když v té době se mi opravdu nikam nechtělo :-) Zéland je daleko a dovolené málo, takže jsem se celý půl rok ani jednou neviděli. Uběhly třeba i tři týdny než jsme se mohli spojit přes skype .... ale opravdová láska i oceány přenáší. Příští týden si tohohle úžasného chlapa beru. Půl roku uteče jak voda. Ale když nepojedeš budeš si to vyčitat a podvědomě pak i manželovi.¨ Takže neváhej a moc si to užij ;-)
Odpovědět
Když je to tvůj velký sen, tak jeď. ;-) Kdy jindy je lepší doba, než dokud nemáte děti? Pokud váš vztah má vydržet, obstojí i v této zkoušce, pokud to nevyjde, nevyšlo by to stejně...
Odpovědět
Profilova fotka
Jak píše e_lliska určitě bych promyslela, jestli se v té době můžete i vidět, pokud to je v Evropě, tak to je bez problémů, tam se člověk vždycky dostane a můžete i dopředu kouknout po levných letenkách a sem tam se navštívit. Jak dlouho jste s manželem spolu? Jako čerstvá novomanželka bych asi taky nevěděla, jestli hned vypadnout, ale je to příležitost, která se nemusí opakovat. Já jsem se taky před dvěma lety rozhodla a na 4,5 měsíce odjela do Anglie jako au pair, rozhodnutí padlo ze dne na den a za 20 dní jsem odlétala, nebyl moc čas to promýšlet, ale bylo to fajn, v dnešní době internetu jsme byli v denním kontaktu. Ale hodně jsme se viděli, po měsíci jsem přijela státnicovat, přítel za mnou přiletěl. Byla i obrovská hádka, kdy to vypadalo na konec vztahu, protože si z nudy psal z jednou slečnou a ne úplně nevinné zprávy, ale i to vyčistilo vzduch a myslím, že si rychle uvědomil, že o mě nechce přijít, po návratu jsme se sestěhovali a všechno klape podstatně lépe než předtím než jsem odjela :)
Odpovědět
Profilova fotka
jed!!!! já se kdysi kvuli byvalymu vzdala blbyho pul roku na skole ve Vidni (coz je za rohem) a doted toho lituju
Odpovědět
Ahoj! Já bych se toho vůbec nebála. Za dobu, co jsme spolu s manželem chodili, jsem na půlroční stáže vyrazila hned třikrát. První stáž byla dle mého názoru netěžší, psal se rok 2008 a v Rusku na tom s internetem nebyli nejlépe. Zato měli levné smsky, takže jsme byli v kontaktu prakticky neustále. Pak jsem vyjela ještě v roce 2012 a 2014, to už tam bylo s internetem vše v pořádku, takže jsme se snažili pravidelně skypovat. Jelikož jsem měla jednovstupová víza, nemohla jsem se vracet domů. On za mnou dojel jen jednou za všechny tři pobyty a také jsme to zvládli, jsme spolu 14 let a dnes slavíme 1. měsíc jako manželé. Pokud je to Tvůj sen, jeď, stojí to za to!
Odpovědět
Pul rok utece jako voda, pokud ten vztah je postaven na pevnych zakladech, pak to nebude prekazkou. Jed. :-)
Odpovědět
@renedoubravka @elvira @evculka_ Já si taky řikám, že bychom to měli zvládnout. Jde o Austrálii, takže se neuvidíme asi ani jednou, možná by přiletěl na Vánoce, ale to je jen můj nápad. Jsme spolu tři roky, dva roky spolu bydlíme. Právě vím, že teď je "idealní" doba, nejsou děti, hypotéka nic... Mockrát Vám všem děkuji za názory, ještě to zvážím :-)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@mpbg mas ist do australie a este premyslas??? cely zivot premyslam ako vypadnut z tejto diery do kanady australie alebo novy zeland :D ak nechces ist ja idem hned :D vazne
Odpovědět
Profilova fotka
@mpbg Tak jasně že neřekne "nejezdi bude se mi stýskat" protože potom by si mu to mohla vyčítat. Ale pokud Váš vztach stojí na pevných základech je to v pohodě. Oba si odpočinete a potom se na sebe budete více těšit. Vím o čem mluvím, manžel pendluje mezi Prahou a Barcelonou s plánem tam nějakou dobu pracovat. Je to obrovská příležitost vlastně pro oba 8-)
Odpovědět
@smea :-D jsi hodná, jestli si tmavovláska, můžu ti půjčit pas :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@mpbg Budu tady zřejmě asi jediná, ale já být na tvém místě, tak bych nejela. Tím tě od toho nechci odrazovat, jen říkám, jak bych se zachovala já. Záleží taky, jaký typ vztahu s manželem máte, jestli každý máte hodně svých koníčků a přátel, tzn. jestli trávíte poměrně hodně volného času zvlášť a tak. Třeba my jsme s přítelem na sebe hodně navázaní, trávíme spolu skoro všechen čas a já bych ten čas za nic nevyměnila, ani za sen o Austrálii. Přece jen nikdo nevíme, kolik času tady máme :-) I když třeba jedu na prodloužený víkend s někým jiným, tak se mi dost stýská, a neumím si absolutně představit, že bychom bez sebe měli být půl roku. Chci prostě říct, že i kdyby to byl taky můj sen, tak vím, že bych si ho nikdy nemohla plně užít, protože smutek z toho, že jsme bez sebe, by byl mnohem větší než radost z toho, že tam jsem. Ale uznávám, že my jsme v tomhle trochu exoti, spousta mých kamarádek byla na Erasmu a jejich vztahy to normálně přežily :-)
Odpovědět
Určitě jeď, půl roku není nic. Já měla nabídku na tři roky v Asii, a to už by jaksi s manželstvím zkloubit nešlo. Ale nelituju, nakonec jsem dostala ještě lepší příležitost v ČR.
Odpovědět
Jed ;-)
Odpovědět
Taky hodně záleží na vašem založení. Já měla kdysi vztah na dálku několik let s cizincem ve Francii a nedělalo mi to problém, hodně jsme skypovali a relativně často se navštěvovali. Ale vím, že se současným přítelem by to nešlo - a to jenom pendluje mezi Prahou a Ostravou. Nevyhovuje mu prostě komunikace na dálku, nerad dlouho telefonuje, jeho emaily maji max 1 vetu, sms taktez :-) Potrebujeme proste byt spolu a vim, ze delsi odlouceni bychom snaseli spatne (coz nevypovida nic o kvalite vztahu...). Tak zalezi, jak to máte v tomhle vy :-)
Odpovědět
určitě jed. Já odjela na rok a půl do Londýna. V dnešní době Skypu a internetu ta vzdálenost není nic nepřekonatelného. Hlavní je důvěra na obou stranách a vůle to všechno zvládnout. Hlavně si pak nic nevyčítat a to i z jeho strany. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Holky přidám také pohled z druhé strany. Přítel pracuje v zahraničí, obvykle to bývá týden (často i víc) tam a týden je pak doma, takže na odloučení jsme zvyklí vlastně už od začátku vztahu. Teď byl na tři měsíce v Rusku, minulý týden se vrátil. Jak říkám, jsme zvyklí, ale tohle byla opravdu dlouhá doba. Návštěvy vzhledem k ceně letenek a potřebnosti víza samozřejmě nebyly, ale každý den jsme aspoň skypovali. Zvládli jsme to, ale představa, že bychom to měli absolvovat znova, mě upřímně děsí. Jemu to tam sice utíkalo rychle, nové prostředí, nová práce, s klukama - kolegy se zabavili, pořád spolu něco podnikali. Mně to už tak rychle neutíkalo. Tím chci říct, že byste si s manželem měli o této možnosti opravdu pořádně promluvit, protože pro každého z vás to bude jiné. Jedna věc je odjet, druhá zůstat doma a být tím "opuštěným". Ani jedno není horší nebo lepší, prostě je to jiné. Takže za mně, zvaž veškerá pro a proti. Nová zkušenost, lepší finance versus to, že se vůbec neuvidíte. Už jste někdy byli bez sebe delší dobu? Budete mít možnost se vidět? Je to velká zkouška vztahu, která ho ale může dost posílit. Ovšem souhlasím s tím, že jestli chceš někdy někam jet, udělej to teď. Pak přijdou děti atd a už to prostě nepůjde. Naprosto chápu tvoje dilema a přeju ti, ať se rozhodneš správně :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@mpbg ano :D mam tmave vlasy po pas :D ale vdaka za ochotu.. my este obaja studujeme na VS a planujeme erazmus niekde von... akurat ze my ideme obaja, takze o to lahsie... este k tej skusenosti.. travilis me s priatelom spolu 5 rokov vazne kazdy den... maximalne sme bez seba boli 1 den... ale toho polroka sme zvladli... takze pokial je to len teraz tak vazne chod... keby si bol a polroka tam a polroku stale na striedacku tak to by bolo ine.. ale vela ludi chodi na par mesiacov prec... pokial ste silni date to ;-) takze drzim palce
Odpovědět
Já bych nejela. Manželství je podle mě o kompromisech, hledání řešení, které je dobré pro oba a i o určitém slevování z vlastních snů. Pokud nemůžete jet oba, nebo se aspoň pravidelně vidět, myslím, že to na ten vztah může mít zásadní dopad. Já bych bez mého nastávajícího nevydržela ani měsíc, a zvlášť po svatbě to beru tak, že člověk se nemůže rozhodovat jen podle sebe, protože ( jak si spousta lidí dává na oznámení) " končí já a začíná my". P.S. Jedna kamarádka jela na čtyři měsíce na Nový Zéland. Odjížděla se zásnubním prstýnkem a zařízenou svatbou. Nakonec se místo svatby rozešli. Přesný důvod neznám, ale já bych to neriskovala, Austrálie je dálka a půl roku dlouhá doba.
Odpovědět
Profilova fotka
@saffy Souhlas, vystihla jsi přesně můj názor.
Odpovědět
Já neříkám nejezdi, ale já bych nejela. Nezvládla bych to ;-) Pokud víš, že to zvládneš jak ty, tak tvůj manžel, tak jeď. Ale my bychom bez sebe tak dlouho nevydrželi. Kdyby tam byla možnost se v průběhu vidět, pak asi ano, ale půl roku ne. Chtěla bych, až dostuduju, na chvíli někam odjet. Ale pokud to nepůjde tak, abychom jeli oba, nepojedu... ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
jo ještě bych ráda přidala jeden názor - strašně záleží na povaze obou lidí a povaze vztahu....my jsme například od začátku (už to bude bratru 8 let) stále "vztahem na dálku"...pravda nedělí nás žádná nepřekonatelná vzdálenost (100km), ale kvůli práci to tak prostě máme, že přítel v pondělí ráno odjíždí a v pátek večer se vrací....máme to tak 8 let a jsme zvyklí...momentálně si teda hledá práci u mně, ale nijak ho netlačím - nechci, aby jen kvůli tomu šel dělat práci, která by mu nevyhovovala, kde by byl otrávenej a byla by úplně mimo jeho kvalifikace (chce zůstat v oboru)... takže můj pohled je možná zkreslenej tím, že jsem již 8 let zvyklá vídat se jen 2 dny v týdnu :-) (a někdy ani to ne když jezdívám na "rodnou hroudu" - to se pak nevidíme 14 dní v podstatě, většinou tak jednou za měsíc-měsíc a půl)
Odpovědět
Profilova fotka
Tak já přidám vlastní zkušenost. Loni mi můj nastávající odjel na 3 měsíce na stáž do Irska ( měl to povinné v rámci doktorského studia) a můžu říct, že to byly pro nás 3 nejtěžší měsíce. Když jsem byla v prázdném bytě a usínala v posteli opět sama, bylo to dost deprimující. Já už bych tohle nechtěla zažít nikdy více. Také spolu bydlíme, vidíme se každý den, usínáme vedle sebe a z ničeho nic tohle zmizí, to je fakt záhul. Každý to má ovšem jinak.
Odpovědět
Profilova fotka
Nevím, já bych asi nejela, je to dost daleko, přítel už rok a půl jezdí na 14 dní do Turecka a 14 dní je tady v ČR, ty začátky byly hrozné oba jsme to probrečeli, ale aspoň, že ten skype existuje, měl by tam jezdit až do konce roku, v práci dostali novou zakázku na elektrárnu na nějakém malém ostrově u Austrálie, tak mu řekli že by tam měl taky jezdit, ale už né jen na 14 dní ale na půl roku, on to samozřejmě odmítl, sice by si vydělal dost peněz, ale neviděl by dcerku vyrůstat a přes skype to není ono, takže to hned odmítl a aji já jsem mu říkala, že bych ho tam nepustila už tak jsme s dcerkou pořád sami. Takže jestli chceš jeď, ale záleží to na obou, měli byste to pořádně probrat, může se stát cokoliv, půl roku je dlouhá doba, kdyby to byli 3 měsíce budiš, ale půl roku, já bych nejela.
Odpovědět
No popravdě, manžel na skype, smsky a telefon taky moc není, není pro odloučení... proto to tak zvažuju, Přesně jak psala slečna výše. Já budu mít co dělat abych to tam zvládala, škola,práce, odhaduju, že budu padat na "hubu". Ale on přijde v šest z práce, a nic. A musím řict, že jsme zatím víc jak týden bez sebe nebyli. Takže je to těžký. Nerada bych se vrátila a litovala toho.
Odpovědět
@mpbg Já jsem na začátku našeho vztahu bydlela na intru v Německu, ale vídali jsme se aspoň 1x měsíčně. Teď jsem na VŠ a bydlíme spolu. Sami zvažujeme, že bychom ještě vyjeli na půl roku každý jinam na Erasmus :). Je to hodně o tom, jak to máte nastavené. My si naprosto věříme a víme, že i vztah na dálku nám fungoval. Je to ale hodně těžké. Austrálie je dost daleko. Pokud je to ale tvůj sen, jeď, mohla bys toho celý život litovat. Půl roku se dá vydržet, nebude to lehké, to je jasné, ale jestli se milujete, zvládnete to. Pak budou děti, hypotéka atd. a už se tam nikdy nepodíváš na takovou dobu, max na dovču.
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?