Děláte po vysazení pauzu(když chcete se snažit o miminko) 3 měsíční nebo tomu nevěříte ?

Pořád nad tímhle přemýšlím...Říká se , že když se začne hned snažit po vysazení jde to jako po másle :)))Ale zase se říká , že se má tělo pročistit ...Tak kde je pravda ? :-D
Odpovědět
1
2
Doktorka mi rikala,ze v dnesni dome uz se pauza delat rozhodne nemusi,pry uz neni v HA tolik nezadoucich latek a hormonu jako driv ;-)
Odpovědět
@luckiesj Njn už neni tolik ....ale pořád tam něco je .... :-|
Odpovědět
Já bych pauzu udělala, raději pro jistotu, ať je pak vśe jak má být.
Odpovědět
Já taky, četla jsem dost článků o tom, že to může způsobit u plodu nějaké poškození, ideální je pauza půl roku (6 měsíců ještě zůstává zvýšená hladina hormonů).
Odpovědět
Mrkni do příbalového letáku. V tom mém doporučují vyčkat do další přirozené menstruace. Tak se tím teď řídím :-) Delší pauzu bych nedělala, v dnešní době je to myslím zbytečné.
Odpovědět
@jitulka188 zrovna jsme o tom nedávno vedly s holkama diskuzi a já byla pro pauzu. Ale pak jsem googlila a prý jsou ten pověry o tom poškození nebo dvojčatech. Takže bych pauzu nedělala. Ale je fakt, že je to docela odstrašující to čištění. Nám se to povedlo po půl roce, ale pauzu jsme nedávali. 8-)
Odpovědět
Profilova fotka
@jitulka188 Mně doktorka říkala, že pauzu dělat nemusím. Já si myslím, že kdyby se tělo potřebovalo pročistit, tak si tu pauzu stejně udělá a otěhotnět se nepodaří. Takže jsme se začali snažit hned po vysazení a stejně to trvalo rok, než se zadařilo.
Odpovědět
Profilova fotka
@jitulka188 Já jsem vysazovala téměř rok před tím, než jsme se začali snažit. A povedlo se na první pokus :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@jitulka188 no já teda nedělala nějakou cílenou pauzu...v červenci jsem dobrala poslední platíčko a v září jsem byla těhotná...a to jsme to nějak neřešili....jak píšou holky, pokud se tělo potřebuje pročistit, tak se ti otěhotnět jen tak nepodaří...a navíc i sám lékař mi říkal, že se pauza dělat nemusí....naopak pokud chceš otěhotnět, tak je nejlepší s tím začít co nejdříve po vysazení...pak už to jde údajně hůř (ovšem i psychika hraje dost velkou roli).
Odpovědět
@ninakoudelkova Tak nějak si tohle taky myslím :-)jen to v člověku furt hlodá co kdyby :)
Odpovědět
@jaja01k mě řekl doktor to stejný :) Navíc jsem četla že tělo se od toho čistí minimálně 9 měsíců...Což mi přijde za strašně dlouho a podepsala by se psychika :-|
Odpovědět
holky, a nemyslíte, že kdyby se mělo tělo čistit a nečistilo se, tak tady pobíhá podle vašich "pověr" spoustu debilků
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@majanax když se podíváš do dnešních lavic, tak se právě obávám, že tomu tak je :-S O HA je spousta diskuzí, kde jsou lidi pro a proti a kdesi cosi, ale já ji brala jen chvíli, bylo mi po ní špatně, byla jsem náladová a vůbec neměla chuť na sex. Jakmile jsem ji vysadila, tak se moje stavy otočily o 180°, do prášků už bych nikdy nešla, i proto, co jsem různě četla na netu a tak, ale to je samozřejmě individuální.
Odpovědět
Souhlas s holkama, já jsem vysadila kvůli špatným jaterním testům, které mi dělal praktický lékař a paní gynekoložce se to nelíbilo,že stačí vysadit a počkat jeden měsíc ... jak pozoruju své kamarádky, jsme asi generace pokusných králíků HA a nyní vyplývají na povrch její negativa...tudíž vysadit a otěhotnět je pro gynekology snadnější cesta...protože většina mých kamarádek má různé cysty, nenastupuje menzes apod. Má výživová poradkyně, která přednáší na VŠ mi doporučila 6měsíců před otěhotněním vysadit, jelikož je tělo opravdu zanesené a orgány by si měly oddechnout a připravit se na další "zátěž" - těhotenství ;-) Nejde ani tak o to, že by se měli rodit "debílci", ale o ochranu těla matky, které budeme potřebovat další roky ;)
Odpovědět
My udělali pauzu asi půl roku, ale ani ne tak z důvodu očištění, ale já prostě při braní HA nemám menstruaci (a když, tak velmi slabou a tak na půl dne, ale většinou ne) a tak jsme usoudili, že by bylo fajn, kdyby se cyklus zase řádně nastartoval, než se začneme snažit. Snažit jsme se začali začátkem března a povedlo se na první pokus :-)
Odpovědět
Moje zkušenost, přestala jsem brát prášky a nijak jinak jsme se nechránili, s tím, že až se povede, tak se povede...... 4 měsíce nic a 5. měsíc jsem byla těhotná s dvojčaty :-D Osobně na nějaké čištění těla nevěřím, navíc i žena, která HA nikdy nebrala může mít problém otěhotnět, nebo může mít dítě VV :-( prostě tohle se nedá plánovat. Dnešní HA jsou šetrné, v měsíční dávce je tolik hormonů, kolik bývali kdysi v dávce na jeden den :-.
Odpovědět
Pokud pominu to, že HA je ehm sra..a, tak je stejně tělo celkově tak nazeřáděné, že bych počkala do další MS a začala zkoušet. Vliv HA na dítě potom bude asi takový, jakože po vitamínech v těhotenství jsou velké děti. A že při bouřce stačí zapálit svíčku hromničku.
Odpovědět
Profilova fotka
Já mám po vysazení HA pauzu už 2 roky a stále nic.
Odpovědět
Teda názory se tu kříží , že jsem ještě víc nerozhodná :/
Odpovědět
Profilova fotka
Mám kamarádku, která brala antikoncepci víc jak 5 let. Vysadila a do 3 týdnů byla těhotná. Má zdravého krásného klučinu :-)
Odpovědět
já brala HA hrozně dlouho a když jsem mluvila se svým doktorem o pauze, tak říkal, že žádná být nemusí, že to tělo v těhotenství vytváří mnohem víc hormonů než které dodává HA, takže žádnou pauzu jsme si nenařídili, prostě se jen tak snažíme a až to přijde tak to přijde :-) spíš mě děsí takové ty myšlenky a co když to nepřijde ono se lehce říká, že se na to nesmí myslet :-(
Odpovědět
Já jsem se o tom bavila se svým doktorem a ten mi řekl, že když někdo otěhotní během braní HA (kvůli špatnému užívání), tak to NENÍ důvod pro přerušení těhotenství. Co z toho vyplývá? Že když se i kvůli zapomeutnému prášku dá otěhotnět a nemá to na dítě vliv, tak jaképak čištění. Taky mi řekl, že v tomhle opravdu nemá rád internet.. Pacientka si "vygooglí" a najednou je chytrá jak rádio, chytřejší než doktoři aspol. Takže za mě kašlat na pauzy a čištění...
Odpovědět
Profilova fotka
@jitulka188 víš, ono je moc fain si zjistit, jak to probíhalo u ostatních, ale musíš si uvědomit, že každé tělo je úplně jiné a to, co funguje na jednu na druhou nefunguje. Jako názory na věc ostatních holek je to dobré, ale tohle by jsi měla konzultovat se svým doktorem, který tě zná a pokud mu důvěřuješ....tak bych to opravdu řešila přímo s ním...a nedělala bych závěry podle toho, co ti kdo řekne :) ....Já brala HA několik let a podotýkám v kuse - bez přestávek, takže jsem žádnou MS několik let neměla....jakmile jsem vysadila, tělo se chovalo úplně normálně jako před užíváním....a otěhotněla jsem po 2 cyklech úplně v klidu a nemám žádné potíže.
Odpovědět
Je to sporné, mám známou, která otěhotněla i přes HA (dítě je zdravé a úplně v pořádku, ani nemusela podstupovat nějaké speciální testy a nebyla nijak výjimečně pod dozorem, prostě standartní těhotenství), a naopak mám teď už bohužel tři kamarádky, které HA nebraly buď nikdy, nebo max. rok, dva, a kromě toho, že se jim nedaří otěhotnět, tak mají docela zdravotní komplikace v podobě cyst, myomů a nepravidelného krvácení, a zobou tak stejně chemii, jen jinou...A celkově, když se podívám kolem sebe, nevidím žádný vzorec v tom, jak kdo otěhotněl v souvislosti s dobou, která uplynula po vysazení HA nebo dobou, jak dlouho ji ty holky braly, myslím, že někdy se HA zbytečně démonizuje... 8-( Já jsem se na to doktora ptala minulý týden na kontrole, spíše jen ze zvědavosti, protože pokud někdy u mě na plánování rodičovství dojde, budu brát HA více než deset let (a to ji ještě po dohodě s ním beru tak, že mám menzes jednou za dva měsíce). Jeho odpověď zněla, že není potřeba vysazovat z důvodu nějakého čištění. Doslova řekl, že je to blbost :-N Je třeba spíše počítat s tím, že může chvíli trvat, než tělo "naskočí" na režim "bez podpory", a nemusí se zadařit úplně hned (i když prý u některých je to bezprostředně po vysazení naopak "jako když pohnojí" :-D ). Já osobně bych se tedy nějakého znečištění těla nebála...
Odpovědět
zasnou pauzu sem nedelala hned sme na to vlitli ale otehotnela sem az po roce a ctvrt....
Odpovědět
Profilova fotka
@jitulka188 pravda je ta, že je to u každé z nás jinak. Já vysadila a za 2 měsíce jsem byla v tom, hned při první ovulaci co jsme se posnažili:-) Brala jsem HA 12 let v kuse a gynekoložka mi tvrdila ať si nemyslím, že otěhotním hned, že to bude cca rok trvat, ha ha a za 2 měsíce už mi dělala pomalu první ultrazvuk:-DD Takže tak:-)
Odpovědět
Na neurochirurgii je těch, které radily nedémonizovat HA, vcelku dost. Patnáctileté dívky nejsou vyjímkou. Takže ve smyslu této diskuze nedémonizovat, neboť o těchto případných negativních dopadech HA se ještě kvůli krátké době užívání moderních preparátů, neví dost. Démonizovat negativní dopady na zdraví, které známé jsou, plus naprosto nedostatečné vyšetřování žen před začátkem užívání, to už je na místě.
Odpovědět
Profilova fotka
Já myslím, že tohle je hrozně individuální a nejde říct jednoznačně co je správně. Jestli dělat pauzu nebo nedělat pauzu. Myslím, že by se každá žena měla řídit v první řadě tím, jak to sama cítí a čemu sama věří. Protože na HA je takové množství rozporuplných názorů jako na nic jiného :-)
Odpovědět
Je to asi hrozne individualni.. ja zacala brat HA v 17ti a po pul roce jsem je vysadila, protoze jsem strasne pribrala, bolelo me porad vsechno a necitila jsem se dobre, trvalo dalsi 2 roky, nez se mi srovnal cyklus, tak jsem si rekla ''uz nikdy'' a od te doby neberu nic. Kamaradka brala HA 15 let v kuse a ted se ji nedari otehotnet. Ale nekomu to vubec problem nedela.. takze nevim :) Radila bych promluv si s doktorem a udelej to tak, jak ty citis.
Odpovědět
Profilova fotka
Já jsem brala HA 5let.Od ledna prášky neberu.Doktor mi jen poradil ať se začneme snažit o miminko v dubnu,že je tělo matky víc chráněné proti nemocem.Pozor si nedáváme a nemyslíme na to.No a zatím nic tak uvidíme kdy nás navštíví štěstí.Každopádně říkal,že je to čištění blbost,když jsem se ho na to ptala,že to snad říkají staré báby :) Sestřenka otěhotněla přes HA a má zdravéhoo klučinu ;-)
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?