Bydlení u rodiny ano/ne?

Zdravím. S partnerem se letos v zimě bereme a řešíme co dál, v ohledu bydlení. Žijeme zatím u mojí rodiny (2 pokoje, kuchyň a koupelna společná) a neklape to hlavně kvůli mému příbuznému. Dům je dvougenerační ale celý propojen bez soukromí. Nedovolí nám tu nic opravit a celý dům se pomalu rozpadá, dělá nám ze života peklo, ohání se tím že nám tu nic nepatří a jestli se nám nelíbí jeho systém že se máme odstěhovat. Žije s námi ještě mamka která ovšem je úplný opak, do ničeho nám nemluví a vyžít s ní není problém. Partnerova rodina nám nabídla udělat si půdní vestavbu s vlastním vchodem, pouze zahrada společná (polovinu by dostal partner připsané).. Nezní to špatně, jen partner by musel udělat řidičák a auto sehnat aby dojizdel do prace cca 30min. Mám strach jestli je to dobrý nápad vzhledem k jeho matce - nerespektuje druhý názor než je jí milý (např. chce aby jsme měli velkou svatbu a já měla bílé šaty, přitom můj pohled je že chci růžové a ona to nemůže překousnout.. navíc je zakrytá katolicka a pořád nám to předhazuje jako i zbytku lidí co zná, taky že si máme udělat bílou kuchyň přitom já to viděla jinak..). Taky mám strach že po nás bude očekávat péči o dědečka který nemůže zůstat doma sám. Pak je tu možnost nájmu ale vzhledem k cenám poblíž partnerovi práce by to vyšlo měsíčně pomalu jak hypotéka za 2,5mil. Máme našetřené 140tis díky bydlení u našich ale výrazně nám to ovlivnilo život a zbytečně se hádáme. Tam mne snad jen těší že by jsme měli oddělené bydlení. Nevím zda jít do nájmu s tím že na vlastní by jsme šetřili poměrně dlouho? Nebo vydržet rok ještě u našich a koupit na hypo vlastní? Nebo se přestěhovat k partnerově rodině a tam mít dva pokoje a udělat vestavbu? Mám i strach aby jsme vůbec zvládli splácet hypo v hodnotě např. 4mil. Já jsem v ID 3. stupně pravděpodobně doživotně. Tak si moc vyskakovat nemohu. Kamarádů moc nemám a ráda bych slyšela i názor druhých. Děkuji
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od aity:

Zdravím. S partnerem se letos v zimě bereme a řeš…
@aity Ahoj, mám zkušenost s bydlením u ex partnera a jeho rodiny. Tam to bylo peklo, necítila jsem se tam dobře a naštěstí jsem utekla včas. Ex měl provizorní 1+1 v jejich domem. Za mě tedy bydlení u rodiny rozhodně ne. Ani s našima bych nechtěla bydlet, kdyby byla ta možnost. Za mě by měl mít každý svoje. Ten klid je k nezaplacení. S nynějším partnerem jsme v nájmu a snažíme se šetřit na něco svého. Pokud se necítíš příjemně u tvé strany rodiny a z tchyně máš obavu, tak hledejte jinde. Domů se má člověk těšit a nepřemýšlet co zase bude až přijde. Hodně štěstí!☺️
Odpovědět
Profilova fotka

Odpověď na příspěvek od aity:

Zdravím. S partnerem se letos v zimě bereme a řeš…
@aity Rozhodně jedno velké NE! Nejít do společného bydlení. My jsme zrekonstruovali celé podkroví, udělali si tak byt. Společný máme jen vchod dole. A je to peklo. Tchýně pořád vymýšlí, útočí na nás, nemůžeme se ani hnout na zahradu, aby už nehlídkovala okolo jakože nenápadně. Nedá se tam vydržet. Takže rozhodně neinvestovat do společného, ale jít do vlastního. Dala bych cokoliv za to se předtím rozhodnout jinak. (Před rekonstrukcí nás tam hrozně chtěli, že jim pomůžeme s náklady a nebudou tam na stáří sami...a během půl roku už začalo peklo, že to je jejich atd.)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?