Je vhodné mít závoj, když se vdávám podruhé?

Ahoj holky, co si myslite o tom jestli zavoj nebo ne, kdyz uz svatba neni poprve? Hodi se to?
Odpovědět
1
2
Já myslím, že záleží na tom, co se ti líbí. Já závoj neměla ani poprvé, protože jsem prostě nechtěla. Ale jestli chceš závoj, vůbec bych neřešila, jestli se to nehodí, protože to není poprvé, to je podle mě dneska už přežitek a neřeší to nikdo! ;-)
Odpovědět
@mendie Mi se libi hodne, navic chci princeznovske saty a drdol, jen prave nevim jestli to neni hloupe. A kdyz uz, jestli ten zavoj pod drdol nebo nahoru :-|
Odpovědět
@nira Budeš mít šaty ke krku s doluhým rukávem? Asi ne, viď, a to se přitom taky na svatbu nehodí.... podle kdysi dávno zažitých tradic :) Takže tím bych si hlavu nelámala ;-) :-)
Odpovědět
Teda pochopitelně dlouhý rukáv se hodí a odhalená ramena ne, tak jsem to myslela :)
Odpovědět
@nira Já bych to neřešila, jestli se Ti závoj líbí, nevidím v tom problém ;-)
Odpovědět
@nira Zkrátka hodí nehodí, já bych to vůbec neřešila. Hlavní je, abyste si to s budoucím manželem užili a měli svatbu podle svých představ. Pokud máte silně nábožensky založenou rodinu, tak by měli výhrady už vůči tomu, že ses rozvedla a podruhé se vdáváš. Co si vezmeš na sebe je stejně nejdůležitější pro tebe, ostatní to tak řešit nebudou, věř mi :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Tak hlavně závoj se nedával dřív proto že je to první svatba, ale proto, že nevěsta bývala obvykle panna. Takže kdyby se to takhle bralo, 95%nevěst by na něj v dnešní době "nemělo nárok". Ale takhle se na to už nedívá, je to prostě věc vkusu. Nehledě na to, že při druhé svatbě bývalo ve zvyku mít střídmé šaty, takže i ty princeznovské co chceš ty by se dřív zdály nevhodné. Takže jestli máš krásné velké šaty a závoj se k nim hodí, jdi do toho....
Odpovědět
@maroussia no, poprve jsem vazne mela dlouhy rukav a saty az ke krku :-D tentokrat ne ;-)
Odpovědět
@mendie muj nastavajici to neresi, tomu je to jedno, ja jen, aby nekteri z toho nebyli zaskoceni, napr. tchyne :-|
Odpovědět
@kajovaevicka To mas pravdu, kamaradka byla prekvapena, cekala, ze budu mit nejake jednoduche saty nebo snad kostymek nebo co... nejprv mela reci typu, teda ty s tim nadelas, delate z toho megaakci, moc to prozivate apod, kdyz jsem ji pak ukazala podobne saty jako jsem si vybrala (ty svoje nemam, sijou se teprv), tak jen rikala, jak jsou krasne :-)
Odpovědět
@nira Zaskočeni? No tak je na to předem připrav, můžeš jim naznačit co asi plánujete
Odpovědět
@cherokee86 Ja trochu ja, vdavala se nedavno kolegyne, mladsi a poprve a zavoj nemela. A uz mela reci, jako, ze ja samozrejme uz zavoj mit nebudu, ze :-|
Odpovědět
Článek se načítá
@mendie Noooo, tchyne uz tak ma reci jako, ze to moc resime a prozivame. Vlastne to slysim temer ze vsech stran :-(
Odpovědět
Profilova fotka
@nira Myslím, že 95% je přehnané. Mě je 23 a neznám žádnou stejně starou nebo starší pannu, naposledy před dvěma lety.. Takže závoj by neměla mít v dnešní době žádná! Všechny to porušujeme... ;-) A kdo říká, že nevěsta má jít pomalu v černém kostýmku na druhou svatbu, tak je padlý na hlavu! ]-( A co třeba holky, které střídají kluky jako ponožky a jdou také se závojem, to je v pořádku? Nejsme ve středověku! Každá nevěsta ať jde v tom, v čem si bude připadat jako princezna. Některé k tomu stačí jednoduché šaty, jiné bohatší, jedna chce obrovský drdol, jiná jen hladký účes, jedna chce závoj a druhá ne...ale to je každého věc! Přece za tebou nikdo nepřijde a závoj ti nesundá, že ho na další svatbě mít nesmíš. 8-( To bych se mu na tvém místě pěkně vysmála. Vůbec bych toto s určitými lidmi neřešila a bavila se o tom jen s těmi, kteří tě budou chápat, že je to je to tvůj den a ty si ho smíš udělat, jak chceš! :-)
Odpovědět
@nira Že to moc prožíváte?? Super. Prožívejte. Protože jen tak si to užijete. Záleží především na vás dvou. Ostatní ať si brblají, nakonec vás pochválí víc než kdybyste se na zařizování vykašlali, to mi věř.
Odpovědět
Profilova fotka
@nira V dnešní době je to opravdu úplně jedno, pokud se ti závoj líbí a hodí se ti k šatům, klidně si ho vezmi. mně osobně se líbí spíš ty "pod drdolem". V létě se mi vdávala podruhé budoucí tchýně a musím se přiznat, že jsem nejdříve taky patřila k těm, co si klepali na čelo, že to moc prožívá, ale výsledek všichni chválili, i já :-) Závoj sice neměla, ale jinak princezna a seklo jí to a i se to k ní hodilo víc než něco jednoduchého nebo kostýmek, to by nebyla ona. A hlavně, měla to podle svých představ, ne jako když se "musela" mladinká vdávat, tentokrát si to opravdu užila. A to je to nejdůležitější, abys ty byla spokojená.
Odpovědět
Profilova fotka
@nira : Ahojky... :-) Tak já se taky nebudu vdávat poprvé a rozhodně si to chci tentokrát užít (ta první byla jen rychlovka se svědky) a chci normální svatbu se vším všudy, pozvánky, koláčky, krásné princeznovské šaty (i když netradiční) a závoj nejspíš taky, prostě si to uděláme podle sebe, tak jak chceme my a ostatní ať se třeba diví.... 8-) Je to váš den, tak se na ostatní neohlížejte a užijte si ho podle svých představ... ;-)
Odpovědět
Hoky diky moc za podporu, uz jsem fakt zacinala pochybovat. Ja tu prvni mela spis takovou v rezii rodicu, navic spoustu toho, co se dnes da se resit ani nedalo. Drahousek je taky z nasi svatby nadseny, moc se na ni tesime, zarizujeme, shanime, uzivame si to. Samozrejme, ze obcas jsou trochu nerviky, jestli se to nebo ono povede, jestli se to nebo ono sezene, ale radujeme. Ja si nejprve prave taky rikala, nebudeme z toho delat buhvico, proste si vyberu nejake pekne saty, ucesu se a bude to. Ale kdyz jsem pak zacala, nejak mne to popadlo a ten zavoj bych si prala, k satickum by se hodil, nechci zadny az na zem, jen jsem si zacala rikat, jestli se to teda fakt hodi. Navic v etikete jsem si prave precetla: If you've been married before or have children you're not supposed to wear a veil or have a train attached to your dress or carry orange blossoms. (Must be a sign of purity or virginity thing). Tak jsem si rekla, ze bych to asi mela prehodnotit :-|
Odpovědět
Profilova fotka
@nira http://www.beremese.cz/diskuse/tema/z... http://www.beremese.cz/diskuse/tema/z... http://www.beremese.cz/diskuse/tema/z...
Odpovědět
@domika007 Diky za znovuodemceni tematu, ona ta zminena temata opravdu resi trosku neco jineho, navic jsou trosku starsiho data :-) A zajima mne nazor devcat, ktera se vdavaji zrovna dnes, prece jen ty trendy se trosku posouvaj. A treba nektera resi podobne otazky, vsimla jsem si, ze par kocek melo i mimco nebo brisko, pripadne byly rozvedene, kdyz se vdavaly. Tak mne zajimalo jestli dnes nastavajici nevesty resi, zda mit nebo nemit zavoj, kdyz uz to neni o te nevinnosti :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@nira tie temy, nie su az take stare, len treba prist az k najnovsim prispevkom, ale uz je to jedno...tema je specifickejsia, takze ju nechavam! vela zdaru pri planovani ;-)
Odpovědět
@jipe To bude mozna ono, tchyne se uz podruhe nevdala :-( Rozhodnuti pod drdol nebo nad drdol asi necham na kadernici, nevim si s tim rady, po pravde, ani jsem nemela cas jeste nad tim spekulovat, jen jsem porad v hlave premilala jestli se to hodi nebo ne.
Odpovědět
@sonipa Podle albicka to vypada, ze jsi hodne sva a odvazna, to se mi libi, ja zas az takova nejsem. Spis potrebuju slyset to povzbuzeni :-) Ale ta tvoje svatba bude podle fotek hodne originalni, to je supr :-) A jakou barvu zavoje planujes, klasickou bilou?
Odpovědět
Myslím, že když už, tak závoj vypadá zvláštně na starší nevěstě (myslím takový ten klasický delší, naopak třeba klobouček s francouzským závojem je super), takže záleží čistě na pocitu a nakonec se ti třeba nebude ani hodit k účesu a bude pro problému ;-) :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@nira : ne ne...bude černý, s červeným zdobením tam kde se připíná...něco pro představu mám v albu, ale ještě to musíme vymyslet se švadlenkou jak to nakonec bude.... :-) A díky...my už jsme s přítelem holt takoví..i v běžném životě, tak proč si neudělat v tom stylu i svatbu.... 8-) :-)
Odpovědět
@maroussia Nejmladsi teda zrovna nejsem :-S A na hlave s kadernici planujeme drdol.
Odpovědět
@sonipa To se vazne tesim na fotky ze svatby, mas to o mesic po mne :-) Proti tobe si pripadam, ze nase svatbu bude velmi nudna a fadni, zadne vzruso pro svatebcany :-) No, ale my takovi fakt nejsme ;-) Asi si ten zavoj zkusim dat, i kdyz mne trosku zviklala maroussia, ja vek nejak neresila, prislo mi to spis o tom symbolu zavoje a tom, ze uz jsem vdana byla, jestli se to hodi.
Odpovědět
@nira Pokud ho chceš a víš, že ti bude slušet, tak si ho vezmi. Je to svatba tvoje a tvého manžela :-) Někdo závoj chce, někdo ne, někomu se třeba nehodí k šatům nebo do účesu... určitě by tě pak mrzelo, že jsi dala jen na tvrzení okolí a ne na svůj pocit. Mě třeba někdo říkal, že v jiných šatech vypadám líp, než v těch, co budu mít, ale já jsem věděla, že to prostě jsou šaty, které chci a budu mít :) :)
Odpovědět
@maroussia Chapu, asi se budu muset prestat stresovat tim, co tomu reknou lidi :) Vzdycky jsem si myslela, ze jsem vuci tomuhle odolna, ale nejak v souvislosti se svatbou zjistuje, ze to zas az tak neni. Tak nevim jestli je to tim obdobim, ze jsme kazda tak nejak namekko nebo co :-) Ale nejak vic mne vykoleji, kdyz kamoska je prekvapena, ze ja snad jeste uvazuju o zavoji, ze resime jakou hudbu nebo vymyslime program. Vzdycky tady nejak nacerpam energii, ze nejsem uplne mimo, ze si to jeste mozna muzu dovolit a ze nakonec je ta nase svatba takova nudne strizliva, konzervativni :-D
Odpovědět
@nira Hihi, to já často ani neřeším, co na to řekne ženich, natož "cizí" lidi :) Taky na druhou stranu jsou dneska zase jiné možnosti a proč toho nevyužít, že :) U nás třeba naopak mě mamka překvapila tím, že se v restaruraci ptala na čokofontánu :-D A až se bude ta tvoje kámoška vdávat, tak to bude možná řešit zrovna tak :) :)
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?