Svatba bez zasnub?

Profilova fotka
Ahoj holky, vsude porad vidim v pripravnych albech krasny zasnubni prstynky. Je tu nekdo jako ja, co se vdava bez zasnub? Nase rozhodnuti vzit se, vzniklo tak, ze mi pritel pri jedne prilezitosti loni v cervnu rekl, kdyz sem jeste byla tehotna, ze az bude mala vetsi, ze se vezmem. Tak sem se zeptala, kdy by to tak chtel a rekl, ze pristi rok v kvetnu. Udelalo mi to nesmirnou radost, protoze to dcerce bude 8 mesicu a ja myslela, ze se bude chtit vzit az z toho bude mit trochu rozum, nekdy ve dvou, trech letech. A na vanoce sme svatbu oznamili rodine a ted tak nejak postupne zveme hosty a oznamujem ostatnim. Na Fb nic nezverejnujeme. Skoro kazdej se pta na prstynek. Rikame, ze nase rozhodnuti bylo spontalni a bez zasnub. Coz je pravda. Najde se mezi vami nektera, ktera se bude vdavat bez romantickeho zasnoubeni a bez diamantu na prste?
Odpovědět
Nic si z toho nedelej, driv to byl standardni postup ;-) a jestli po prstynku touzis, nejak to budoucimu manzelovi naznac :-)
Odpovědět
U nás zásnuby proběhly a jsem za to ráda, ale myslím, že je to každého věc :-) Pokud to takto hezky vyplynulo, není důvod zásnuby dohánět :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Jestli ti je líto, že nemáš prstýnek, tak to nastávajícímu řekni a nějaký pořiďte a udělejte si "zásnuby" opožděně. Ale jestli ti jde jen o to, co říkají ostatní, tak se na to vyprdni ;).
Odpovědět
Profilova fotka
Vždyť to vůbec nevadí. Upřímně, pokud se dva dospělí lidi ve vztahu domlouvají na všech důležitých věcech, jako jsou děti, bydlení, peníze atd., nevidím důvod, proč z této domluvy vyčleňovat zrovna rozhodnutí se vzít.
Odpovědět
NA svatbě jsme se taky domluvili, oznámili to rodině, přátelům, ale přítel trval na tom, že mě oficiálně požádá :-) A dostala jsem zásnubní náušnice :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Taky jsem nedostala prstýnek, bylo to na Vánoce, bez nějakých příprav se zeptal a dostala jsem zásnubní tričko :-D Něco o zásnubního jsme ale chtěly, tak jsme si koupily náramky. Vůbec mi nevadí, že nemám prstýnek :-)
Odpovědět
Profilova fotka
My se budem brát taky bez zásnub. Prostě to nějak spontánne vyplynulo :-) Sice jsem vždy snila o tom, jak si poklekne a přednese něco hooodně romantického :-D A on pořád říká, že mě požádá o ruku se vším všudy. O svatbě ví jenom moje strana rodiny, protože oni ji budou platit :-D A jeho strana se o tom dozví, až budu mít prstýnek. No tak či tak, zatím jsem taky nevěsta bez prstýnku :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@mona1986 Miluješ ho? Chceš si ho vzít? Není kus kovu vlastně úplně zbytečnej? Můj manžel se vyslovil několikrát, jestli si ho vezmu. Když to udělal rok a čtvrt před svatbou, už jsem ho vzala vážně a začala plánovat. Bylo to spontánní, prsten k tomu neměl. Ten jsem s další žádostí dostala ani ne měsíc před svatbou, když už všechno bylo "jistý". Vzala bych si ho i bez toho, protože fantastičtější chlap se pro mě prostě nenarodil. Koneckonců, budeš mít po svatbě na ruce mnohem cenější kus kovu a na krku muže. To je přece mnohem lepší, než nějakej kovovej příslib, že možná, někdy, snad, no ne? :)
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme se taky dohodli, dost podobně jako vy. Prostě jsme si už na začátku vztahu řekli, že chceme děti a vzít se. Dvě děti byly splněny a tak přišla svatba :-) Když jsem s ním řešila, jestli by mě někdy požádal o ruku, poklekl si a dal prstýnek, v podstatě naznačil, že je to pod jeho chlapskou úroveň. Prostě někteří to mají jinak. :-) Tak to i beru a naučila jsem se to respektovat. Máme i bez zásnub krásné manželství :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@mona1986 u nas zadne zasnuby neprobehly. Proste jsme si rekli, ze se v srpnu vezmeme, a o nejakych 14 dni pozdeji uz jsme meli rezervovany termin na hrade a na matrice :-) kamaradka byla zasnoubena necele 2 roky, nakonec se s partnerem rozesli a na svatbu stejne nedoslo...
Odpovědět
@mona1986 Jestliže už máte dítě, pak mi takové gesto připadá zbytečné. Já vnímám zasnoubení jako krok vpřed ve vztahu na cestě k rodině, a vy už rodinou jste. @rencik_a Moc nerozumím významu otázky "Vezmeš si mě?" ve chvíli, kdy už máte naplánovanou svatbu.
Odpovědět
Profilova fotka
@stastnevdana Já taky ne, ale když přítel na tom trvá, tak ať :-D I když už dávno ví, jestli si ho vemu :-D
Odpovědět
Článek se načítá
@rencik_a To by asi koukal, kdybys řekla ne, co? :-D
Odpovědět
My jsme se taky nejprve /v létě/ dohodli, že se příští rok vezmeme, dokonce jsme si i říkali, že by byl nejlepší květen. Pak ale přítel zorganizoval zásnubní párty a dal mi prstýnek. Bez diamantu :D (což píšu jen, že se budu taky vdávat bez diamantu na prstě) 8-) To je jen asi nějaká dnešní móda. Třeba kolegyně v práci nemají skoro žádná zásnubní prsten a jsou vdané..
Odpovědět
Profilova fotka
Vsem dekuji za diskuzi. O ten prstynek mi nejde a vim, ze to neni dulezity, jen mi prislo, ze sem na beremku snad jedinna bez prstynku :)
Odpovědět
Profilova fotka
@rencik_a a vase ridiny se nestykaji? Aby se to nedozvedeli do nekoho z tve strany a pak je nemrzelo, ze oni to jeste nevedeli???
Odpovědět
Profilova fotka
@palomitacheca Je pravda, ze znam taky par lidi, co jsou "zasniubeni" Holka ma prstynek, ale termin svadby ne. Myslim, ze kdyz uz se nekdo zasnoubi, melo by to byt o tom, ze se svatba uskutecni. Nerikam do roka a do dne, ale odpoved: nevime nebo tak za dva roky... je to divne.
Odpovědět
Profilova fotka
my jsem se taky na svatbě prostše domluvili. Už jsme spolu v tu bobu 8 let bydleli, měli jsme dvě děti a já jsem řekla, že bych se chtěla vdát, než půjde starší do školy, abychom konečně měli stejný jméno. Řekli jsme si, že teda jo a dali se do plánování. Oznámili jsme to rodině a překvapení s prstýnkem přišlo až 14 dní potom. Takže prstýnek si ce má, ale taky přišel až po tom, co to bylo jistý :) ale myslím si, že na tom nezáleží. důležitý je, že se milujete a chcete se vzít
Odpovědět
Profilova fotka
@mona1986 mne to v nekterych pripadech prijde spis jako zpusob, kdy partnerka o svatbe sni a casto mluvi a partner se ji tim prstynkem snazi umlcet. Ona je spokojena, ze je konecne zasnoubena, on ma aspon na chvili klid... :-) Ja teda o svatbe taky snila, tou dobou uz jsme spolu byli 4,5 roku a meli jsme 2 deti. Taky jsem si predstavovala, ze se treba konecne zepta, a ono porad nic. Pak jsme nejak na svatbu zavedli rec - driv na moje predstavy nereagoval, ale tentokrat to bylo jiny. A najednou jsme meli vymyslene misto i datum a bylo jasno... :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@mona1986 To nehrozí, nikdy se neviděli, protože jeho rodina je tady a moje na Slovensku :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@rencik_a aha, tak to jo. A můžu se zeptat, jak dlouho spolu jste? Že se rodiny ještě neznají? To se poznají až na svatbě?
Odpovědět
Profilova fotka
@mona1986 My jsme spolu už skoro 8 let, ale moje rodina moc do Čech nechodí. A vždy přišli jenom na jednu noc a koukat hlavně po centru města. Ale moji a jeho rodiče se poprvé potkají, až moji přijdou do ČR
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?