Máte zkušenost s prodejem starého zásnubního prstenu?

Ahoj nevěsty, už asi 15 let se mi doma válí starý zlatý zásnubní prsten s brilianty (na svatbu tehdy nedošlo a s dotyčným už dááávno nejsem, ale prsten mi zůstal). Ani se mi ten prsten nikdy moc nelíbil, ale cenu mít asi nějakou bude. Tak mně napadlo, když teď konečně začínám plánovat svojí vysněnou svatbu, že bych ho prodala a peníze na svatbu použila - aby prsten po všech těch letech našel nějaké uplatnění :-D. Ale vůbec nevím, jak do toho. Máte některá zkušenost? Certifikát k prstenu už bohužel nemám...
Odpovědět
Zlato se vykupuje. Nám prsteny vzali přímo v klenotnictví a odečetli od zakázky.
Odpovědět
Profilova fotka
Zajdi do nejbližšího zlatnictví které vykupuje zlato, nech si ho nacenit a potom zkus obejít ještě tak dvě (aby tě nechtěli ošidit ;-) nepotřebuješ k tomu nic - jen občanský průkaz 8-)
Odpovědět
@pipa Jsou tam i brilianty - jeden celkem dost velký, pak asi 8 malých... (bývalý byl zazobanec :-D) Jak je to s výkupem briliantů?
Odpovědět
To ti řeknou taky :-) Dobrá rada od ixka, nech si to nacenit ve více klenotnictví :-)
Odpovědět
@lemona Pokud je tam briliant větší než 3mm , tak možná bude dobré si nechat udělat certifikát dodatečně, protože tak určitě dostaneš mnoohem lepší cenu , než bez něho. ;-) :-)
Odpovědět
@radkaja To jde, nechat si dodatečně vystavit certifikát? Jak se to dělá? (Prsten byl kupovaný v Americe a výrobce samozřejmě neznám...)
Odpovědět
@lemona Udělaji ti ho v České gemologické laboratoři . Mají stránky na internetu, je tam i ceník.
Odpovědět
@radkaja O téhle možnosti jsem vůbec nevěděla! Moc díky!!!
Odpovědět
Holky, kdyby náhodou některá z vás zvažovala to, co já - prodej starého zásnubního prstenu - tak tu Českou gemologickou laboratoř můžu po osobní zkušenosti jen doporučit! Naprosto profesionální jednání, prsten mám už zpět i s certifikáty. A teď krok č. 2 - kde tu věc prodat? Poradíte? Dívala jsem se na internet, ale nic moc věrohodného jsem tam nenašla.
Odpovědět
Profilova fotka
@lemona Zkus zlatníky, mohli by dál použít pro výrobu...Nevím odkud jsi, my jsme v Praze byli spokejení s p. Kalašem.
Odpovědět
Ahoj. Konkretni odpoved ti nedam protoze zkusenost nemam ale urcite bych nejprve oslovil vetsi zlatnictvi kde se prodejem sperku s diamanty zabyvaji a radsi asi nejprve emailem/telefonicky protoze zvlast v tech vetsich je pravdepodobne ze za kasou bude prodavacka ktera ti stejne konkretnejsi odpoved nez emailem neda. A pak oslovit firmy ktere vykupuji diamanty. A zjistit kde ti to da vic. Preci jen ten rozdil muze byt uz dost velky. Spis me ale napadlo mluvila jsi uz o tehle moznosti prispeni na svatbu s pritelem? Chlapska jesitnost je hrozna vec a prodat ho a odjet se valet za ty penize k mori muze byt v pohode ale treba predstava ze vasi svatbu z casti financuje tvuj byvaly by se mu vubec libit nemusela... Jen mi to tak napadlo nez se do toho vrhnes naplno.
Odpovědět
@broookes Škoda, já právě potřebovala konkrétnější tipy na zlatnictví... ;-) Co se týká druhé části tvé otázky, tak před přítelem jsem se zmínila, ale on to nijak zvlášť neřeší. Taky by mne překvapilo, kdyby řešil, je to můj prstýnek a moje minulost, můžu s ním naložit tak, jak uznám za vhodné :-)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@lemona tak to je super tip s tou gemologickou laboratoří. Jinak v Česku nevím jak to je s výkupem briliantů, ale v Itálii mají skoro na každém zlatnictví vývěs, že vykupují zlato i brilianty. Necestuješ náhodou? Že bys při další cestě zkusila tu věc prodat venku než tady v ČR
Odpovědět
@im4fun Bohužel, necestuju... Asi se horkokrevní Italové častěji zasnubují a ještě před svatbou rozchází, jestli to tam takhle vykupují ve velkém :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@lemona no to právě vůbec není tím, oni spíš narozdíl od Čechů šperky s brilianty nosí běžně. Češi většinou doma nic s brilianty nemají, zatímco Italové jsou na ně zatížení a má je každý:)
Odpovědět
@im4fun Aha, tak já jsem ve skutečnosti Italka! :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@lemona no vidíš:D co se o sobě ještě nedozvíš:D
Odpovědět
@im4fun :-D :-D :-D
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 11 měsících
Ahojky, co stala ta certifikace? Děkuji za odpověď
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 5 měsících
Ahoj, podařilo se ti nakonec prstýnek někde prodat? Taky mi jeden "zbyl" a nechci si ho nechávat, ale zase na něm nechci příliš tratit...
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?