Máte některá tenhle zásnubní prsten?

Ahoj holky, uplně jsem se zamilovala do tohodle prstýnku. Máte ho některá? Je z rhodidovaného stříbra se zirkony Swarovski a našla jsem ho za 650 Kč. Mám jen trochu strach z toho stříbra, nebude černat?
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
Kdyz ho milujes,neni co resit ;-)
Odpovědět
ten je fakt krásný :-) Klidně bych do něj šla ;-)
Odpovědět
Toho černání bych se nebála, spíš mi přijde tvarově nepraktický - asi bych si zatrhla nejedny šaty či rukáv.. Ale vypadá moc zajímavě ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@luj89 Díky rhodiovanému povrhu právě černat nebude a bude k nerozeznání od bílého zlata. ;-)
Odpovědět
@luj89 aby rhodiovaný povrch nečernal, budeš se k němu muset chovat hodně šetrně. Optej se ještě u odborníků. Já si koupila z rhodiovaného stříbra řetízek a přívěšek v domnění, že vydrží víc než klasické stříbro a byla jsem velmi nemile překvapená - zčernal daleko dřív. Když ho pak vyčistíš jako klasické stříbro, tak docílíš akorát toho, že to rhodium z toho sundáš. Na dotazy, proč zčernalo, mi bylo odpovězeno, že reaguje na lidský pot a taky na to, když se s řetízkem koupu a že je potřeba ho sundavat a šetřit. Nemám ve zvyku si řetízky sundavat, takže z toho důvodu už si rhodiované stříbro kupovat nebudu, i když jako nové je nádherné. Podotýkám, že sem dávám moji zkušenost a informace, které jsem dostala ve dvou zlatnictvích. Ve třetím zlatnictví mi k rhodiovanému stříbru zdaleka nebyli schopni dát takové informace, v podstatě mi jenom řekli, že rhodium je tam proto, aby to nečernalo. Ale to, že to reaguje na pot a vodu, už mi neřekli :-). Takže pokud má někdo jiný názor či zkušenost, tak mě nekamenujte :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Jako dcera dvou zlatníků absolutně swarowskiho nedoporučuju! Ta kvalita absolutně neodpovídá ceně.. nemají žádný servis v případě že ti kamínek vypadne... :( je krásný ale vyplatí se vytisknout siobrázek a nechat si na zakázku udělat ve zlatnictví stejný, ..
Odpovědět
Nezčerná. Ale je fakt, že sundavám na noc a na práce. Ale jestli je z internetového obchodu, tak ve skutečnosti to bude křehoučký pidiprstýnek, který vůbec neodpovídá obrázku. Mluvím ze zkušenosti.
Odpovědět
I rhodidované stříbro černá, pokud si budeš mýt ruce.
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý den, tento prsten máme v nabídce také :-) Rozhodně to není pidiprstýnek, ve skutečnosti vypadá úplně stejně jako na obrázku, má pevnou obroučku, větší kámen má průměr 5 mm. Je pevně osazený a zatím jsme na prsten neměli jedinou reklamaci kvůli vypadnutí kamene. V prstenu jsou kameny Swarovski - nikoli broušené sklo, ale zirkony, za jejichž kvalitu značka Swarovski ručí. Co se týče rhodiování: je to povrchová úprava - i když se s prstenem nebudete koupat, časem se stejně ošoupe a zůstane stříbro. To je třeba občas vyleštit. Osobně jsem si vzala na zkoušku rhodiovaný prsten s kamínky několikrát do bazénu s chlorovanou vodou - první cca tři návštěvy vydržel bez vady na kráse, pak zčernal. Přeleštila jsem jej obyčejným hadříkem na čištění stříbra a je v pořádku. Samozřejmě je třeba počítat s tím, že stříbro je měkký kov, neodolá tedy drobným škrábancům a tvarovým deformacím. Nicméně nákup tohoto prstenu Vám mohu doporučit ;-)
Odpovědět
@amiee tenhle nestoji ani 1000 kc, takze predpokladam, ze na zakazku to levnejsi nebude. Pokud by vypadly, tak bych si asi zasla do nejakeho zlatnictvi klidne pro no name zirkon. dekuju za cennou radu! ;-)
Odpovědět
@purry dekuji za prival informaci, asi budeme kupovat u vas :-). i u bileho zlata se mi casem rhodium osoupalo a prsten poskrabal, takze pocitam s obcasnou odbornou udrzbou u obou. Jinak, nosit prsten do bazenu by me ani nenapadlo, mela bych strach, ze ho ztratim a pred mytim rukou ho vetsinou sundavam taky. Tento prsten se mi mooooc zalibil hlavne proto, ze jde o kombinaci klasickeho zasnubaku s 1 kaminkem a zaroven je netradicni tou ozdobickou ;-). Nemate zkusenost s tim, kdyz budu mit vedle prstenu z bileho zlata prsten stribrny? Nebude jeden poskrabany od druheho?
Odpovědět
Profilova fotka
@luj89 Snažím se vyzkoušet šperky v různých situacích, abychom zákazníky správně informovali! :-) Jinak co se týče nošení šperků vedle sebe: třením a narážením samozřejmě dochází k drobným oděrkám. Jenže to byste nemohla s prsteny dělat vůbec nic, ani třeba jít na nákup ;-) Ony ty drobné vady na kráse ke šperkům patří.. berte je jako vrásky od smíchu na tváři ;-) Snubní prsteny se většinou vyrábějí ze 14ti karátového zlata (585/1000) - a určitě nedoporučuji více karátů. Čím více karátů, tím je šperk měkčí - a poškrábe jej nejen vedlejší prsten, ale i držení kabelky či otevření dveří. Nedávno nám posílal fotky zákazník věhlasné značky, abychom posoudili, co si o tak rychle zničených prstenech myslíme. Napřed obviňoval manželku, pak podezříval výrobce.. abychom jej nakonec ujistili, že je to vlastně důkaz kvality (čím více karátů, tím je šperk i dražší).
Odpovědět
Článek se načítá
@purry Ještě jeden dotaz... Dodáváte šperky v nějaké provizorní levné krabičce nebo v sáčku? Nebo jakým způsobem? Děkuji :)
Odpovědět
Profilova fotka
@luj89 Šperky standardně dodáváme v plastové krabičce + přikládáme ozdobný sáček, takže s balením si nemusíte dělat starosti ;-)
Odpovědět
Tak a teď už snad opravdu poslední otázka :). Pokud nebude má velikost skladem, můžu čekat, že ji časem doplníte? Příp. pokud ne, je možné ji vyrobit na zakázku? Děkuji
Odpovědět
Profilova fotka
@luj89 Velikosti, které nabízíme, máme buď už na skladě nebo jsme schopni je mít následující pracovní den.. občas nějakou velikost doprodáme. Doba dodání je tak max. 3 pracovní dny ;-)
Odpovědět
Taky bych ti ho spíš nedoporučovala, taky se mi moc líbí jejich prstýnky, ale v obchodě mi sama paní prodavačka řekla, že to nejsou prstýnky na denní-nepřetržité nošení, nedají se v něm mýt ruce, jsou dost náchylné na poškození, zásnubní prsten by měl vydržet na celý život:-)
Odpovědět
@tonya88 Tak ruce si nemyju ani se zlatým prstýnkem. Po příchodu domů ho hned sundávám. Jsem na něj prostě dost opatrná. Uvidíme, jestli bude tento vyhovovat. Někomu stříbro vyhovuje, někomu vadí. Alespoň se pak můžeme lépe rozhodnout u snubního :). Dneska jsou ale prstýnky často cenově dost nadsazené a sehnat nějaký pěkný zlatý levný je skoro zázrak..
Odpovědět
Profilova fotka
@luj89 nechci tě zklamat, ale mě každý šperk od Swarovského černá, a to byly fakt drahé...prstýnek z bílého zlata mám dva roky a pořád je bílý a to v něm dělám skoro všechno (kromě máchání v savu, to ho sundavám)
Odpovědět
Profilova fotka
@im4fun Je třeba rozlišovat, zda jde o šperky s kameny Swarovski zasazenými do obecného kovu (já tomu říkám bižuterie, ale mnoho výrobců to nazývá šperkem). S těmi opravdu nejde dělat nic, jakmile se na kovovém dílu vrstvička stříbra, platiny či rhodia ošoupe, zůstane jen ten obecný kov. Pokud je však kámen Swarovski zasazen do stříbra, které zoxiduje, je velmi jednoduché vrátit mu původní vzhled.
Odpovědět
Profilova fotka
@purry jedná se o šperky Swarovski, jak jsem psala, ne o bižuterii s komponenty Swarovski
Odpovědět
Profilova fotka
@im4fun Aha, v tom případě stačí použít prostředek k čištění stříbra a budete mít šperky jako nové ;-) Oxidace je přirozenou vlastností stříbrných šperků, čas od času je třeba je vyčistit. Tedy úplně přesně: za určitých podmínek zčerná každý stříbrný šperk, nejen ten s krystaly Swarovski.
Odpovědět
Profilova fotka
@purry jenomže je to stříbro s rhodiovou úpravou, a to rhodium se hned ošoupe, a to ty šperky nosím jen příležitostně
Odpovědět
Profilova fotka
@im4fun Ale pod vrstvičkou rhodia je stříbro, takže opravdu stačí šperk vyleštit čistícím přípravkem na stříbro a je znovu jako nový ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@purry no to právě není, čistím je pravidelně a hned začernají. A obnovovat rhodiovou vrstvu co čtvrt roku se mi fakt moc nechce. Prostě podle mě není swarovski moc kvalitní
Odpovědět
@im4fun Tenhle šperk ale není od Swarovskiho. Jestli to dobře chápu, tak jen ty zirkony jsou Swarovski.
Odpovědět
Profilova fotka
@im4fun @luj89 Tedy malé vysvětlení: značka Swarovski produkuje zejména kameny do šperků, tím se proslavila a nadále je na světové špičce. Kameny jsou v drtivé většině skleněné, ale Swarovski umí také skvěle broušené zirkony. Značka je známá velmi kvalitním materiálem skleněných kamínků a jejich dokonalým brusem i unikátním zušlechtěním. Proto jsou komponenty Swarovski často používané - jsou i další kvalitní výrobci, ale Swarovski je prostě nejznámější, proto tuto značku obchodníci pracující s jeho komponenty rádi použijí. Samozřejmě jsou kameny Swarovski i v kolekcích šperků této značky, které však jsou často z bižuterních komponetů, i když velmi kvalitně upravených.. jsou chápané jako trendy záležitosti. Takže: tento prsten obsahuje nádherně broušené zirkony Swarovski, ale je stříbrný, takže se jeho případné zčernání dá velmi snadno vyčistit ;-)
Odpovědět
@purry Děkuju, zatim mě od tohoto nááááádherného prstýnku nic neodradí ;). Se zčernáním počítám, s opatrností na prstýnek taky, tak snad bude všechno v pořádku.
Odpovědět
Profilova fotka
@purry my si asi nerozumíme - o těch špercích, které mám od swarovského...nejsou to šperky s komponenty swarovski, ale přímo celý výrobek od nich. Každý z nich (co mám doma) je ze stříbra s vrstvou rhodia. To znamená, že když ten šperk budu tím víc čistit, tak to rhodium prostě sleze a musím ho obnovit...tu přednášku o jejich brusu jsem ani nepotřebovala - nebavíme se o kamenech, ale o kovu. To všechno co jste tu napsala znám, jen si spíš nerozumíme... @luj89 aháá, tak to jo, já to pochopila tak, že je celý swarovský (i když podle vzhledu mi to tak nepřipadá, nikdy jsem u nich nic podobného neviděla)
Odpovědět
Profilova fotka
@im4fun Pokud máte skutečně originální šperky Swarovski ze stříbra (což je myslím velká výjimka, protože drtivá většina je jich z obecných kovů, jen opatřená ušlechtilou povrchovou vrstvou), pak je pod vrstvičkou rhodia stříbro - a u toho lze zčernání vyčistit. I když čištěním setřete rhodium, stále Vám zůstane stříbro. Náchylné k oxidaci, ale snadno znovu vyleštitelné. U stříbrných šperků není nutné obnovovat rhodiování, pokud jej budete pravidelně čistit. Šperky z obecných kovů však skutečně lze jen lehce ofukovat - protože když odstraníte rhodium či ruthenium nebo vrstvičku platiny, zůstane obecný kov se všemi neduhy.
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?