Jak pořidit zásnubák a nezmýlit jeho velikost?

Zdravim vsechny damy! Pocetla jsem si tu par prispevku a nejak mi nebere rozum jak chlap muze vybrat zasnubni prstynek pro svou snoubenku? Ja osobne prstynky absolutne nenosim a nedavno pritel si povzdechl, ze vubec netusi jak mi bude porizovat zasnubak :-S No neni to sranda? Nevite jak to vyresili ti vasi chlapci?
Odpovědět
ten muj sel do zlatnictvi s kamaradem a nechali si poradit od zname zlatnice a vysledek byl, ze me hrozitansky prekvapil jeho vkusem, velikostne se nahodou trefil, ale mel i domluvenou pripadnou vymenu:-), ktera se nekonala. kamaradce zase pritel dal prstynek z hrackarstvi a ona si sla potom vybrat sama podle sveho vkusu:-) tak se pak pochlub jak to ten tvuj vyresil:-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ve Zlatnictví mají takové kolečka s velikostmi na měření a když bude znát tvou velikost, vybere určitě ten nejkrásnější. Napiš pak, jak jsi dopadla. Já jsem dostala zásnubák celkem velký na můj vkus, ale vybíral ho z lásky a sám, tak ho nosím ráda.
Odpovědět
my jsme ho vybirali spolu. sli jsme kolem zlatnictvi a on rekl pojd si vybrat :-D
Odpovědět
Profilova fotka
ja myslim, ze kdyz uz spolu zijete, tak tva polovicka zna jiste tvuj vkus...a velilkost se da vzdy prizpusobit...ja dostala nadherny jednoduchy prstynek, ale byl mi vetsi...nebyl absolutne problem ho upravit ;-) takze se toho urcite neboj...
Odpovědět
Profilova fotka
pripojim nazor "z druhej strany" ;-) Hlavne musis dat drahemu sancu zistit aspon priblizne tvoju velkost... Ak naozaj nemas ziadny vhodny prsten, ktory by si mu "nahodou" skusila natiahnut na prst (naj naj sposob ako si zapamata velkost), pri najblizsej prechadzke po nakupnom centre ho vtiahni do lubovolneho zlatnictva, zacni skusat a zopakuj vysse uvedene.... alebo si nechaj zmerat velkost a opakovane nahlas zopakuj cislo. ktore ti povedia. A co sa tyka vkusu..... nespoliehaj sa na to, ze pozna tvoj vkus.... my sme trenovali par mesiacov dopredu ( ale asi nie sme normalny par).Obcas sme sa zastavili pri zlatnictve a nezavisle sme vyberali z vykladu. Ked sme sa 3 x za sebou zhodli, uz som si bol isty aj vkusom.... a uz som len cakal, cakal a cakal na vhodnu prilezitost.... vyberal som sam a ymslim, ze som trafil..... nevymenila ho a povedala "ano" :-D
Odpovědět
Profilova fotka
já jsem nenápadně nechala v hrníčku v obývací stěně prstýnek, který mi byl akorát na prsteníček levé ruky :-D , takže to bral podle toho. Je na to taky jednoduchý fígl, ten ti řeknou v každém zlatnictví, že si uděláš proužek papíru nebo kousek provázku a zkoušíš ho obtočit okolo prstu jako prstýnek. Potom ustřihneš přečnívající konce. No a kolik mm délky má ten provázek nebo prstýnek když ho zase rozložíš, tak to je tvoje velikost prstu. Např. máš papírek dlouhý 5,6 cm = 56 mm = velikost prstýnku bude 56. Ale mě podle tohohle vychází velikost 58 a ten prstýnek co jsem nechávala v tom hrníčku a tím pádem i můj zásnubní má velikost 51 .... :-S tak nevím, ta 51 mi je v pohodě ale ten provázek mám dlouhý 58 mm ..... trochu velký rozdíl. Ale pořád je lepší když by ti vzal prstýnek co je ti menší než aby ti ten prstýnek padal, protože jednodušší je nechat prstýnek ve zlatnictví zvětšit než zmenšit. No a nejlepší je když se trefí úplně akorát :-D
Odpovědět
Profilova fotka
a pri zmensovali pozor - zasnubak je s bielym ockom (zirkon, diamant... ;-) ) pri zmenseni sa moze uvolnit uchytenie kamena a nasleduje strata po par tyzdnoch... Vlastna skusenost - nastastie to zobrali ako reklamaciu (a nebol to diamant)
Odpovědět
Profilova fotka
andyd: já mám bez kamínku ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
smajlik - moja prva"lekcia" o vybere zasnubaku bola, ze MUSI byt s bielym ockom. :-S A vsetko ostatne je otazkou vkusu... asi "iny kraj, iny mrav"
Odpovědět
pridam aj ja moj nazor, s milacikom sa pozname velmi dobre a pozna moj vkus, no nenechala by som ho vybrat prstienok sameho a som rada, ze to ani nechcel, pekne sme obiehali zlatnictva (velmi dlho), pretoze sme zistili, ze kazdy z nas ma inu predstavu, ja som nechcela tie jeho a moje sa mu zdali nezasnubne, nastastie nakoniec sme nasli jeden s modrym ockom a pre ten sme sa rozhodli obaja :-) okrem zasnubneho a snubneho nemam ziadne ine prstene, nikdy som na take nebola, ale tietio dva od muzika budem nosit stale x-)
Odpovědět
Profilova fotka
andyd: no, my jsme to moc nevěděli, že MUSÍ být s kamínkem, já jsem teda u výběru prstýnku nebyla, ale miláčkovi se žádný s kamínkem nelíbil (a mě se to právě taky nelíbí). A až když jsem ho měla na ruce, tak mi všichni říkají že má být s kamínkem. A přitom přítel říkal, že v tom zlatnictví mu nabízeli z takové velké "krabice" se zásnubníma prstýnkama a prý jich byla bez kamínku víc jak polovina .... a on říkal že to má na žádání o ruku a ta paní mu nic o tom , že musí být s kamínkem neříkala. Ale ten, co jsem dostala je nejkrásnější na světě :-) . Myslím že nejde o tradici ale o to, jestli se líbí nevěstě ;-) . A já jsem max spokojená :-)
Odpovědět
Profilova fotka
kaslat na tradicie - dolezite je to "ano" po odovzdani prstienka.... :-D ;-)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
andyd: :-D krásně jsi to vystihl :-)
Odpovědět
Tak já jsem si nenápadně zkusila ten kroužek ve zlatnictví a přítel si to zapsal a pak měpřekvapil,že se trefil i velikostí i vkusem,ikdyž vzal o něco menší prstýnek. Jinak smajlíku velikost prstýnku není obvod prstu v mm.Je to nějaká jejich speciální míra.
Odpovědět
Profilova fotka
dzahila: není 8-) . Řeknou ti to ve zlatnictví a píšou to i všude na netu, mrkni třeba na http://klenoty.kvanto.cz/2/faq.asp nebo na http://www.zlato-stribro.cz/velikost_... a takhle to najdeš všude
Odpovědět
Profilova fotka
tak mne prstynek koupil ve zlatnictvi sam. ...a jelikoz jsem zadny prstynky nenosila, tak si velikost typnul. ...no bylo to o 4 cisla vetsi....takze jsme sli na zmenseni, ale i tak me prekvapil, ze to takhle hezky zvladnul. :-N
Odpovědět
Profilova fotka
já mám stejnou velikost prstýnku jako jedna známá, takže manžel to zjistil přes ní, ale jinak si myslím, že je O.K. když se chlap netrefí to té správné velikosti, tak se pak prostě vymění za menší - větší a to už si můžeš jít vyzkoušet :-)a proč by jako musel být s kamínkem? to jsem ještě neslyšela, ale s kamínkem mám, tak nevím...
Odpovědět
Profilova fotka
cechtek: Já to taky neslyšela dokud jsem neměla na prstě zásnubák bez kamínku ;-) , ale ať si každý říká co chce, hlavně že je spokojená nevěsta :-)
Odpovědět
Profilova fotka
jinak co se tyce kaminku na zasnubnim prstynku. ..ja jsem to teda slysela, ze ma byt, ale pritel ne a mam ho rovnou se trema. :-D ..myslim, ze je dulezity, od koho prstynek je a proc a ne jestli nema zadnej kaminek, nebo je jima obsypanej. ..hlavne ze je z lasky. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
hanik: přesně tak
Odpovědět
Profilova fotka
Ja mam velkost prstienka 48 si zo mna uz robia v zlatnictve srandu, ze detske cisla nemaju x-) Takze vsetky mi robia presne na moj prstik.
Odpovědět
My je budeme kupovat spolu. Přišlo by mi dost riskantní kupovat něco takového naslepo. I když teda musím říct, že když mi (tajně, abych nevěděla) kupoval zásnubní prstýnek, tak trefil velikost úplně přesně... :-) No a já vím, jakou má velikost, tak bych snad taky nekoupila špatně. Ale nevidím důvod, proč to kupovat naslepo...
Odpovědět
Profilova fotka
Teda, ja uplne ziram jak vsechny duverujete vkusu vasich druhych polovicek. Ja si myslim, ze muj snoubec rozhodne zna muj styl a vkus dobre, ale jsem strasne rada, ze vyber snubniho prstynku nechal na me!Jinak by mi prislo,ze si vubec nevazi meho nazoru. Me samotne se libily nejake prstynky na obrazku a pak na ruce vse vypada trochu jinak a preci jenom to neni zas tak levna zalezitost! Byla jsem pozadana o ruku a dostala ruzovy plastikovy prstynek s tim, ze ten pravy na me nekde ceka a kdo z nas nerad vybira a nakujpuje???
Odpovědět
Profilova fotka
Co se týče zásnubního prstýnku - nechal ho manžel vyrobit u zlatníka zcela sám a velmi mile mne překvapil tím, že se trefil jak do velikosti tak do mého vkusu (a dokonce je i s briliantíkem:-)).
Odpovědět
Profilova fotka
mě se právě přítel taky trefil přesně do mého vkusu a to podotýkám že prstýnky jsme spolu okukovali asi dvakrát za celý ty 4 roky co spolu jsme ... na všechno ostatní je takovej ... no ... flegmatik, ale tady se snažil a opravdu se mu to podařilo, klobouk dolů
Odpovědět
Profilova fotka
vivian, tak snubni by se samozrjme meli kupovat spolecne, aby se libily obema, ale zasnubni zvladl manzilek sam. ...a ten tvuj prece, jak pises, taky poridil spravne. ;-)
Odpovědět
hanik: jo, jasně, já jsem se v tom úvodním příspěvku překoukla a zaměnila jsem snubní/zásnubní... =-) :-D
Odpovědět
Profilova fotka
vivian: To se stává ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
:-) jednoho dne mi zmizel prstýnek z koupelny, který jsem dostala od přítele po roce chození, byla jsem z toho dost špatná, nadávala jsem kocourům že ho někam zašantročili, hledala jsem ho to ráno jak blázen a miláček mě v tom nechal ]-( a odpoledne mě nenápadně zatáh do zlatnictví s tím že by mi chtěl koupit prstýnek, ale že neví jaký a ať si vyberu a to už jsem věděla kam se ten první poděl :-D
Odpovědět
jadlo :-) a to ti ho nenapadne vzal ? nejak jsem nepochopila zda ti ho vratil plus koupil jiny. pokud by si ho jen vypujcil aby te mohl prekvapit tak proc te bral pak do zlatnictvi ?
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?