Zasedací pořádek ANO/NE?

Profilova fotka
Mám takový dilema: Myslím, že když si ve finále každý posedá nakonec tak, jak se mu bude chtít, tak to bude lepší, než když se budou strkat u stolu a koukat, kde mají jmenovku... Navíc se mi asi ani nechce se nějak rozmýšlet s tím, kdo má vedle koho sedět, nad to se ještě patlat s jmenovkami... :-D Ale už vidím ty dohady, jak stejně nikdo nebude spokojený s tím, že nesedí u toho, ale u tamtoho a že si nemůžou povídat, pak si stejně přesednou... Ale zase na druhou stranu si nejsem jistá, jestli to třeba pak nebude ještě větší bordel... nechci samozřejmě na svatbě dělat věci jen proto, PROTOŽE se to tak dělá, ale vůbec nemám představu, jak to bude vypadat. Takže prosím házejte svoje zkušenosti :-) Já se pak nějak rozhodnu! :-D
Odpovědět
1
2
My jsme teda zasedací pořádek měli. Bylo to z praktických důvodů. Restaurace byla docela "malá" a hostů bylo 60. Myslím, že kdybychom neměli zasedací pořádek, tak by tam nastal docela chaos. Navíc jsme chtěli mít rodinu co nejblíže k nám a kamarády pak v salonku. Co se týče hledání jmenovek..před restaurací jsme měli vyvěšený zasedací pořádek, kde si každý přečetl kde sedí.Ten jsme vytvořili ve Wordu. Pak tedy hosté ani místo hledat nemuseli a hned věděli vedle koho sedí. Tento zasedací pořádek platil teda jen po dobu oběda, pak se restaurace trochu přemisťovala a dělali tam větší taneční prostor. Pak už si večer stejně každej posedal kam chtěl. Před den jsme byli na terase restaurace a tam si taky každej seděl kde chtěl. Za mě teda zasedací pořádek měl velký smysl. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
my neměli zasedací pořádek a bylo to v pohodě.. ale taky jsme neměli ani rodinný oběd a ani žádné klasické uspořádání stolů do U nebo T.... měli jsme prostě hospodu a zahrádku a kdo si kam sedl tam seděl, nikdo si na nic nestěžoval, místa bylo dost i na přesazení, kdyby kdokoliv chtěl jinam... takže asi záleží i na tom, jestli budete mít Účko/Téčko nebo ne...
Odpovědět
Profilova fotka
@93nalla tak mně jde jen o ten oběd, který máme jen s rodinou - ale i tak je to 40 lidí))) potom kamarádi už jsou pozvaný jen na raut a to už by mě tuplem mohlo tohle nějak organizovat.. :-D
Odpovědět
To je pravda..my jsme měli stoly do U...a pak salonek..asi záleží na okolnostech.
Odpovědět
Pokud je více lidí, tak určitě ANO, kvůli eliminací zmatků a nějakého dohadování! Alespoň na slavnostní oběd. Potom si stejně každý sedne kde a jak chce. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
No děvčata, tak to vůbec nevím, jaký tvar budeme mít, myslím, že spíš prostě jen stoly, máme v podstatě pronajatou celou hospodu... je tam jen takový ten hlavní stůl u zdi, kde asi budeme sedět hlavně my dva s rodiči - doufám, že nikoho nenapadne si tam lapnout a hned do čela... 8-( :-D by toho byli někteří schopni... možná bychom teda mohli dát jen jmenovky ve smyslu rezervace pro nás, svědky a rodiče a ostatní ať si sednou, jak se jim zlíbí.... 8-)
Odpovědět
Profilova fotka
Já jsem pro zasedací pořádek, tak jak píšeš stejně pak bude sedět každý jak chce a najde si cestu k tomu s kým si chce popovídat. Přece jen by pak mohla vzniknout nějaké pře, že on chce sedět tady a on tam a druhý chce sedět taky tady a ještě by se něco zvrhlo, a jmenovky jdou udělat jednoduše, některé restaurace dokonce nabízí i tuto výzdobu tak ti je možná udělají sami :-)
Odpovědět
Profilova fotka
my jsme nemeli zasedaci poradek a uplne v pohode :))
Odpovědět
@kachninka169 já jsem pro jmenovky, docela by mi vadilo, kdyby na mě s mužem zbyla dvě volná místa a každé na jiném konci stolu
Odpovědět
Profilova fotka
My byli na svatbě, kde zasedací pořádek se jmenovkami pro 70 lidí nebyl a bylo to docela děsivé. Všichni tam v šoku přišli a jen koukali, co teda bude ... Nikdo nám neřekl, jestli máme jít tam, kam chceme nebo tak ... Bylo to ... divný, takže za mě rozhodně ano. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Polož si otázku kolik vás bude.. Jestli 30, tak proč ne. Jestli 60, tak se bez zasedacího pořádku zblázníš...
Odpovědět
Asi hodně záleží na tom jaké hosty máte, jak moc se znají a kolik jich je. My měli dvě rodiny co se nikdy neviděli a je logické, že lidí chtějí při obědě sedět s lidma co znají. Takže za mě určitě zasedací pořádek ano, předejde se zmatkům. Po obědě se všichni promíchají a seznámí.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
No takhle... z těch 40 lidí jich bude cca 30 moje dynastie... :-D a zbytek bude příbuzenstvo z mužovy strany, takže tam bude nějakých 8 lidí, kteří tam budou znát ve svý podstatě akorát tak ženicha.. ale asi jste mě přesvědčily... :-D
Odpovědět
My zasedací pořádek mít nebudeme, ať si každý sedne, jak mu to vyhovuje.
Odpovědět
@kachninka169 : za me rozhodne ano,svoje svatebcany znas :-) .A vyhnes se problemu,kdy napr.posledni rodina by sedela rozhazene. Meli jsme ted malou rodinou oslavu a zas.poradek by se hodil i tam ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Zatím na všech svatbách kde jsem fotil zasedací pořádek byl a přijde mi to hodně užitečný... ono kdyby si každej sedl podle sebe, tak se snadno stane že někde zbyde třeba lichá mezera a nějakej pár už se tam nevleze pohromadě. Případně jednou to měli jako svatbu na zahrádce restaurace, kde bylo asi 6 velkých stolů. Zasedací pořádek pak nebyl tak že by každý host měl svoje místo, ale pouze věděl ke kterému má jít stolu (rodina, kamarádi, fotbal...), to mi přijde jako ideální kompromis ;)
Odpovědět
Profilova fotka
@kachninka169 My jsem ho měli a měla bych ho vždycky. Člověk má vždy nějaké preference, s kým by chtěl sedět a nejvíc se pobavit. A pokud znáte trochu svou rodinu, tak budete vědět koho ke komu posadit. Pak se předejde zmatkům, kdy kamarádi sedí jedni někde, druzí někde jinde, protože na ně prostě nezbylo místo a jsou kůlem v plotě mezi rodinou nebo babičkama. A argument, že si nikdo nestěžoval, neberu. Většinou do očí nikdo neřekne, co bylo špatně... Byli jsme loni na svatbě, kde zasedací pořádek nebyl a skončilo to tak, že si všichni začali sedat odzadu a místa poblíž nevěsty a ženicha byla prázdná, protože se tam nikomu moc nechtělo... Tak všechny prosili, ať se teda posunou, že zadní místa jsou pro ty, co přijdou až na večerní zábavu a bylo to docela trapné. Záleží samozřejmě i na počtu lidí. U nás s 90 hosty by to byl neuvěřitelný chaos, ale zasedací pořádek bych měla i při 40. je to prostě lepší i z pohledu mě jako hosta.
Odpovědět
@verunecka84 taky jsme to tak měli :-) a nikdo se aspoň blbě nešklebil, že sedí vedle někoho, s kým sedět nechce :-D bohužel takové jsou některé rodinné vztahy. Navíc jsem neměla potřebu u oběda vykládat se svatebčany, stačil mi manžel, od čeho je potom zábava? Od bavení se se všemi.
Odpovědět
@kacaba123 My budeme mít hostinu ve vlastní restauraci, tak to bude uvolněnější....Stoly budou do U, tak samozřejmě, že rodiče budou u hlavní tabule, ale zbytek nechám na uvážení hostů. Ale jsem ráda, že tu někdo je, kdo ho neměl ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Já vidím zasedací pořádek tak u 90% svateb, pak si stejně všichni sednou jak chtěj (udělají se skupinky), ale pro začátek je to dobrý (a seznámí se i lidi, co se třeba neznaj a pak můžou zatrsat) ;) jednou jsem každopádně byl na svatbě 130 lidí bez zasedacího pořádku (ale bylo snad 150-160 míst, takže to nebylo na počet a byly mezi skupinkama mezery a bylo to taky super ;)
Odpovědět
@verunecka84 presne tak, je to uvolnenejsi. Meli jsme tak i pripitek, na kulatem stole neformalne a vsichni pohromade v mistnosti kde jsme tancili a pak jsme si sedli ke stolu.
Odpovědět
Z pohledu hosta jsem určitě pro jmenovky. Byli jsme na slavnostním obědě kulatin o jen asi 22 lidech, bez jmenovek, a bylo mi to hodně nepříjemné. Každý nesměle pokukoval a byla to trapná chvilka i pro největší šprýmaře (později rozebráno v diskuzi :-) ). Když si většina posedala, zjistilo se, že páry nebo rodiče s dětmi se vedle sebe nevejdou, všichni vstali a o židli se posouvali... I ti, co už si stihli rozprostřít ubrousky :-) Je to slavnostní chvíle, která si určitou přípravu podle mne zaslouží, i když si po obědě sedne každý jinak. I kdybys měla jmenovky na obyčejném kancelářském papíru, tak to hosté ocení. Pokud by byly samostatné stoly, tak bych volila alespoň kompromis se seznamem sedících u jednoho stolu bez jmenovek, jak píše @malinaphoto
Odpovědět
Profilova fotka
Byla jsem na svatbě, bylo nás tam odhadem pod 100 (přes sto lidí bylo pozvaných, všichni však nedorazili) a žádný pořádek nebyl a ani žádný nepořádek kvůli tomu nenastal. I když u stolu se hromadně sedělo jen na přípitek a polévku, zbytek byl formou rautu, čili se hostě po zbytek dne pohybovali a posedávali, jak jim milo, v sále, na terase i v zahradě.
Odpovědět
Myslim, ze ke svatecnimu obedu zasedaci poradek patri. Hoste si zaslouzi, aby sis dala praci s jejich usazenim. To je tvoje prace, ne aby se lide navzajem domlouvali, jak si sednou a nakonec zjistili, ze pary a rodiny uz nemaji kde sedet spolu. To je pro hosty velmi neprijemne. Navic ty sve hosty znas, je na tobe odhadnout, kdo si bude s kym rozumet a kdo s kym ne. Uprimne pokud ma nekdo vice nez 10 hostu a neudela zasedaci poradek,je to z jeho strany neucta a nezajem.
Odpovědět
Profilova fotka
@kacenkakaca vidíš, to je ale přesně ten argument "to se tak dělá, to k tomu patří" :-D já myslím, že už jsem pro svoje hosty udělala ústupků víc než dost, tzn. pokud by měl někdo z mojí strany pocit nějaký neúcty kvůli tomu, že jsem se vykašlala na rozepisování jmenovek, tak bychom si to asi už rychle vyřídili... :-D navíc mi jde o to, že mi jmenovky připadají dost strojené a od začátku je můj nejzásadnější požadavek na svatbu takovej, aby byla hlavně v klidu a bez zbytečných formalit (proto jsem třeba dovolila i neformální oblečení) jinak díky za rady, asi nakonec udělám na ty stoly seznamy :-)
Odpovědět
Taky hlasuju pro zasedací pořádek ;-) Nás bylo jen 22 a pojímali jsme to celkem neformálně, tak jsem se na to taky chtěla vykašlat. Nakonec jsem na kamarádčinu radu zasedací pořádek udělala a myslím, že to bylo dobře. V tomhle počtu by se asi hosté nějak domluvili,ale je to prostě takové důstojnější, než se všelijak posunovat, když se rodiny nevejdou atd... Myslím, že i třeba rodiče ocení, že mají své vyhrazené místo u vás, že se na ně myslelo. Navíc bylo šikovné, že v restauraci věděli, kde sedí děti, takže mohli připravit dětské židličky a přípitky. Při větším počtu lidí bych i zasedací pořádek vyvěsila. Když koukám na video ze svatby, vidím, jak všichni obcházejí všechna místa a hledají, kam si sednout :-D Koukám, že máš do svatby ještě daleko, časem se ti nejspíš bude chtít řešit víc věcí, než si teď připouštíš, třeba tě nakonec bude bavit vymýšlet jmenovky a ještě se na nich vyřádíš ;-) (když se ti nebude chtít s tím moc zabývat...já nevypisovala jednotlivé členy rodiny, napsala jsem třeba čtyři jmenovky "Novákovi" a to už se pak rozesadí sami, jak se jim hodí)
Odpovědět
@verap33 Já teda byla na svatbě, kde stůl byl do U, hostů bylo 70. Pak nás "nahnali" ke stolu, kde 70 hostů hledalo své jmenovky a můžu ti říct, že to byl fakt horor, než si každý našel svoje místo....Ale je to na každém, já ho mít nebudu.
Odpovědět
@kachninka169 kdyby sis precetla muj prispevek, nasla bys tam duvody, proc jmenovky ano. A to, ze se to tak dela, muj argument skutecne neni. Ale pokud jsi ten zbytek zazdila, nema smysl to opakovat. Ale k te formalnosti. Kdyz si s tim das trosku te prace, navodi to uzasnou a klidnou atmosferu, protoze u sebe budou lide, kteri spolu byt chteji. Pokud je to pro tebe zbytecna formalita, pokud to tak vnimas a nedokazes jinak, udelej to podle sebe, stejne jsi o tom presvedcena, tak nema smysl se na to ptat...
Odpovědět
@verunecka84 No je fakt, že když je hostů zase moc, tak to může být taky mela a už asi tolik nezáleží na tom, kde kdo sedí, když je to takový dav :-D Ale v takovém případě bych aspoň vyhradila místa pro svědky a rodiče (nejbližší rodinu). A určitě by to taky řešil ten rozpis, ze kterého lidi aspoň zjistí, kterým směrem se mají vydat :-)
Odpovědět
@verap33 Právě oni neměli rozpis, tak to bylo šílené. Ještě k tomu všemu málo místa, tak když se někdo nenašel, tak přes všechny musel zpátky. My budeme mít vyhrazené místo pro rodiče a svědky, u hlavní tabule a zbytek na uvážení hostů. Ale myslím, že rodina bude vědět, že má jít k čelu. My, i když máme rodinné oslavy, tak je nás celkem dost, tak si sedneme jak chceme. Jelikož nás dělí větší dálka, tak pak různě putujeme :-D
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?