Jiny pocet osob u obeda a rautu

Na obed zveme nejblizsi rodinu a pratele, na raut cca o 15 lidi vic. Vse bude v jedne mistnosti a ja ted resim, jestli delat jmenovky a vyzdobu stolu jen na obed nebo pro vsechny. Na jednu stranu by bylo na obed zbytecne prazdne stoly, na druhou lidi pak nebudou vedet kam si sednout.. mistnost to neni moc velka, stoly do U - je pravda, ze lidi muzou chodit ven a tak, ale zase chceme se vsemi spolecne odpo zabavu, kviz nebo hry s hadanim nohy a tak, takze by mel mit asi kazdy i sve misto, aby si mohl sednout, prip. se najist. Resili jste nekdo prosim takovou situaci? Pridavali jste dodatecne stoly a zidle s jmenovkama nebo jak jste to vymysleli? Predem dekuju za navrhy, jsem nejak bezradna..a navic v te male mistnosti by mel byt prostor na tanceni a zvazuju minidetsky koutek, mame focni dcerku + 2 dalsi deti podobneho veku.
Odpovědět
@kittysha My to máme uplně stejně, cca 24 lidí na oběd - jen rodina a pak příjde cca 15 lidí na pozdější odpoledne po našem focení. Co se týče stolů tak tak budem mít celou dobu stoly pro těch cca 40 lidí i se jmenovkama. Jen to nebude prostě na oběd celé obsazené. Taky chci at má každý svoje místo i když je mi jasné že chvil, kdy budou všichni sedět bude asi minimum. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@kittysha budeme to mít podobně, že další hosté dojdou až odpoledne k rautu, a budu určitě dělat jmenovky a normalne stůl bude připraven jako na obed, akorat že hosté prostě přijdou pozdeji... nemíním ve svatební den nekde šaškovat a přidávat stoly, takto to bude prostě už vše nachystané, každý bude mít své místo...
Odpovědět
Profilova fotka
@svatba28 Takto jsme to měli i my a nebyl s tím žádný problém, hodně štěstí s přípravami :)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, my budete teprve stoly řešit, ale předběžně nám bylo řečeno, že většinou to dělají tak, že udělají větší Učko - takže část stolů je bez nádobí - aby se právě v průběhu nemusely stoly přidávat. Takže já počítám zatím předběžně, že tam ty stoly budeme mít již přidané, asi na ně udělám také výzdobu, ale jmenovky řešit nebudu, jsou to všichni naši kamarádi, takže ať si sednou jak chtějí, hlavně aby bylo dost míst a každý si měl případně kam sednout (i když si myslím že moment kdy budou všichni sedět nenastane)
Odpovědět
No, když se vžiju do role svatebčana, tak by mě asi moc nepotěšilo, že musím někde X hodin čekat a pak přijdu do místnosti s rozjetou zábavou, kde nebudu mít ani své místo. Já bych určitě udělala stoly i pro pozdější příchozí, včetně jmenovek, jinak ti, co přijdou mezi posledními už budou v háji a vedle sebe se třeba rodina nebo pár neposadí. Mně celé tohle řešení s rozdělováním hostů přijde takové nešťastné, takže optimální řešení mě fakt nenapadá.
Odpovědět
Přidala bych jen pár židlí, aby si měli ti, co příjdou později a budou unaveni, kde odpočinout. Výzdobu a jmenovky stolů bych neřešila - ať je víc prostoru na tancování a jiné.
Odpovědět
U nás si po obědě lidé stejně sedli jinak a po svém,jmenovky po obědě nedodržovali a já myslím,že je to správné..A další jmenovky jsme pro pozvané na raut neměli,ale počet židlí u dalších stolů s nimi samozřejmě počítal..
Odpovědět
no u nás je právě celý prostor docela omezený na stoly i zábavu, takže řeším nějaký kompromis.. asi určitě dáme víc stolů co to půjde a kdyby to nevyšlo, tak asi nějaké židle okolo jak píše @margrethe5656 - nedá se nic dělat a taky je pravda, že po obědě si lidi sednou bůhvíjak, někdo si půjde třeba odpočinout do pokoje - máme to přímo v penzionu - nebo se projít ven.. když bude zábava typu podvazky atd. tak někdo bude stát, ale stejně nevím kdy přesně lidi odpo přijedou, někdo třeba později a já tam budu mít místo místa na tančení stoly... je to uhozené takhle to řešit, ale bohužel ta místnost není nafukovací a hledali jsme něco na hostinu, spaní i vyžití pro děti v přírodě děkuju za všechny připomínky, je to jak to píšete, je potřeba mít vše nachystané předem - jestli jmenovky pro všechny to ještě musím popřemýšlet...
Odpovědět
Taky máme stejnou situaci - nachystám místa i jmenovky hned. Akorát nevím, jestli řešit kvůli obědu talíře a příbory - jestli je tam dát, nebo nechat bez. Bude to totiž u kulatého stolu, tak aby to nevypadalo bez nádobí divně (spíš jsem pro je nachystat). @kacenkakaca Máš pravdu, že je to zvláštní - někdo jde na obřad, pak čeká a jde až na raut. Kdo chce být součástí, tomu vadit nebude. Ale třeba přátelé, kteří k nám přijdou až večer, nebudou ani na obřadu, protože mají dopoledne povinnosti v jiném městě a nestihli by přejíždět tam a zpátky.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?