Výměna receptů, povídání o vaření, rady

Profilova fotka
Holky tak mě napadlo založit tuto tému, kde si budeme moci vyměňovat recepty, povídat o vaření a dávat rady holkám, které neumí a chtějí se naučit vařit, co vy na to? :-)
Odpovědět
1
2
43
Profilova fotka
Snad se ujme.. :-) Přeji všem pěkné povídání, mohla by být inspirací pro nejednu z nás. :-D
Odpovědět
Profilova fotka
leniiku, myslím, že je to super nápad, já to teda určitě přivítám!!!
Odpovědět
Profilova fotka
- opravdu super nápad. Sice toršku odbočím, ale určitě mi poradíte. Jak moc je velký rozdíl mezi elektrickou a horkovzdušnou troubou. Příští týden mám upéct koláč v horkovzdušné formě, ale nemám s ní žádné zkušenosti.
Odpovědět
Profilova fotka
Jé aspoň někdo, no jsem už to označila ať to admini smažou, tak jestli se vám to zamlouvá, tak snad to nesmažou, já jsem to právě myslela hlavně na ty rady a pomoc při přípravě nějakého jídla, ne jen jako předávání receptů, zkrátka všeobecně.Jak jídlo nepokazit, nepřipálit a chutně připravit například...No prostě tak nějak jsem to myslela..víte? ;-) Jestli chce někdo s něčím třeba konkrétním poradit tak ať to sem napíše a je tu hodně holek co u mí dobře a chutně vařit, aspoň co jsem dřív četla...Sama si ráda nechám poradit.Tak třeba neumím kynuté buchty udělat aby byly k jídlu a vláčné a koblihy.Prosím s receptem a postupem, budu moc vděčná, ještě se mi to nepodařilo a vždycky to nějak kleslo nebo jsem dala víc kvasnic a podobně. :-(
Odpovědět
Profilova fotka
Je to elektrická trouba, která má v sobě navíc zabudovaný ventilátor a tak můžeš péct více plechů nad sebou a vše se rovnoměrně propeče. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
A jinak je to stejný princip jako elektrická.Ale víc nevím. :-D
Odpovědět
Profilova fotka
liniku: díky moc už jsem o něco klidnější, ale stejně nervozní budu tak jako tak :-D
Odpovědět
Profilova fotka
leniik, tak to ja jsem od mamy zvykla na tyhle dobroty delat je z prasku. :-N ...a co se tyce buchet, tak od vitany jsou moc mnam mnam. ...staci jen podle navodu. 8-) Znam teda spoustu lidi, co je proti a ze to sami delaj podle vahy, ale kdyz ty moje pytlikovy veci ochutnali, tak se sami divili, ze jsou dobry. ;-) miky, ...s horkovzuchem nemam zkusenosti, ale chci si ho poridit. ..jediny co jsem slysela, ze se tam da dat vic plechu, treba kdyz se dela cukrovi a udela se vsechno stejnomnerne. ...ale moje zkusenost to neni.
Odpovědět
Profilova fotka
No a navíc je to fajn tam zapnout gril s tím ventilátorem, kuřátko je pak mňam. x-) :-p :-p Hani já jsem jednou dělala z prášku, neměla normální droždí a dala to sušené, to byl hnus.Kdybyste to viděly :-D :-D Taková tuhá hmota to se nedalo.Sprznila jsem i koblihy bylo to jak malý kuličky v oleji se to nenafouklo tuhý hnusný, prostě přiznám si to, pečení jako kynutý věci fakt neumím a manža by je chtěl. :-( Ale umím super piškot a dorty nebo řezy, ale mě pečení prostě moc nebaví, spíš vaření a to ještě ne moc, ráda to přenechám.. :-D
Odpovědět
Profilova fotka
u horkovzusne trouby mi nekdy pripada, ze je problem udelat zlatou krupavou kurku (treba u kynuteho kolace), takze zapinam ke konci gril, stejne jako leniik popisuje u kurete v receptech vetsinou pisou ubrat tak 20 stupnu oproti normalni elektricke troube
Odpovědět
Profilova fotka
leniik v poslednim apetitu je postup krok za krokem na kynuty kolac s boruvkama, tak zkus podle toho
Odpovědět
Profilova fotka
tak to ja jsem tedka delala tresnovy kynuty knedliky (na to se taky da pouzit testo na buchty. :-D :-D ..boze ja jsem liiiiina :-D ) ...a dala jsem tam to jejich drozdi z prasku a dala to na kovovy tyce u plynovyho sporaku, kdyz se pred tim na tom varilo, takze to bylo jeste teply. ..a nadherne to vykynulo. ..tak si mozna narazila na spatny suseny drozdi a nebo si to nedala dostatecne do tepla??? =-) jinak my jsme ted prestehovany k manzelovy babicce a ta tam ma plynovou i troubu. ....ja odkojena na elektrice (vcetne sporaku) ....tak i kdyz teda furt rvu, ze chci elektriku, tak musim zaklepat ....ale zatim se mi tam vsechno podarilo. ...i kdyz elektrika je elektrika a uz se tesim az si ji poridime. ..i kdyz teda taky nejsem nejaka kucharka. :-N
Odpovědět
Článek se načítá
Já taky plyn nerada, kvůli horší regulaci teploty a taky jednou babičce trouba vybuchla do obličeje :-( Recept na buchty mám doma, snad si vzpomenu... Z toho kynutého těsta jde dělat hromada zajímavých věcí...
Odpovědět
já teda sporák jedině plynový, tam jde teplota regulovat právě lépějí a rychleji než na elektrické plotýnce, která doíhá setrvačností ale troubu zas jedině elektrickou kynuté dělám universální ( na štrudl, na buchty, na koláč na plech ..) 50 g droždí + lžička cukru + drobet mléka - rozmíchat a nechat vykynout kvásek pak přídat 2 vejce + 100 g cukru krystal + 100 g rozpuštěného másla a postupně 500 g hladké mouky + max 200 ml mléka vypracovat vláčné nelepivé těsto s puchýřkama na sobě opět nechat kynout tak půl hodiny i hodiny když do toho přidáte ještě špetku muškátového oříšku a mandle a rozinky tak je to super vánočkové nebo bochánkové těsto ( původně je to právě vánočka ;-) ) mohu jen doporučit pevníkrát , když jsme to dělali tak nám na něk chodili i kočky uždibovat tak asi bude dobré
Odpovědět
Tak to je téma pro mě. Já se snažím vařit, opravdu se snažím(už 3roky), ale nemám k tomu moc vlohy. Sem tam se mi něco moc dobrého povede, no a po dalším to zas zkazim a stojí to za houby. :-(
Odpovědět
Profilova fotka
princez moc děkuji no vypadá to jednoduše, tak snad to už konečně klapne, nebo bude pořád manža chodit závistivě, že měl kynuté buchty někde jinde. :-p Mám moc ráda makové koláčky, tak na nich bych to mohla zkusit.Z tohoto těsta se dělají i koblihy? A jsou tak dobré jako ty kupované? A jak se dělají koblihy, slyšela jsem něco že se skleničkou vykrajuje kolečko, nejsem si jistá.. =-)
Odpovědět
Profilova fotka
princezna,ja jsem na tohle hrozne lina. ...sice jsem si prala vahu na vareni, ale kdyz je ta moznost vysypat pytlik a do nej nalejt vodu. :-D ...ty jinak delas strudl z kynutyho testa?? =-) ...ja znam jen z listoveho. ...z kynutyho si neumim ani predstavit?? :-. jinak ted co jsem slysela ze sklokeramika je uz neco mezi plynem a elektrikou, ze reaguje rychle. Jinak kdyz se naucis delat s elektrikou, tak vis, kdy mas vypnout ci zmirnit. ...vse je o zvyku. ;-) ..jinak plyn na vareni mi nevadi, ale trouba je priserna. ..vadi mi, ze to pece jen ze spoda, musim tam davat vodu a hlavne nevim, kolik je tam stupnu a vubec mame strasnou prisernou otresnou....nejlevnejsi co existuje, takze kdyz se zapne, tak je kolem ni 50 stupnu. :-S 8-( manicka, tak to ja zkousim a nastesti nejak pokazdy vychazi. :-N ...no doufam, ze to tak bude furt. ..ale asi je to proto, ze se nepoustim do niceho narocnejsiho. :-)
Odpovědět
ahojky, tak já sporák nejraději kombinovaný....pokud chcete dobrý receptík na makovec, tak Vám prozradím, že makovec od LEN je skvělej....určitě Vám ho prozradí ;-) Mimochodem Len krásná fotečka x-)
Odpovědět
Holky, já Vás tady hned zneužiju. Prosím, kuře na paprice, poradí mi někdo? Já už ho jednou s mamčou dělala, ale teď si vůbec nevzpomenu. A taky jak udělat nejlépe dobrou chutnou nerozbředlou čočku na kyselo ;-) . Děkuji.
Odpovědět
Manicko, cocku na kyselo ja delam z predvarene cocky ve varnych saccich. Uvarim ji podle navodu (45 minut macet ve vode a pak v te same vode pul hodky varit). Uvarenou cocku vysypu do misy a dochutim soli, octem, peprem a cukrem, takze je to teda spis cocka na sladkokyselo, ale my ji tak radi :-)
Odpovědět
Ziraf dík, já to nějak zkusím. Na dvakrát mi pěkně rozbředla, podle receptu od mamky, ale ona ji ještě nějak zahušťuje.
Odpovědět
Profilova fotka
maci: bud z porci kurete nebo z prsou v kastrolu cibulku zpenit, nasypat sladkou papriku - rozpustit, osolené opeprene porce na cibulku opect, zalit vodou, dusit, vyjmout maso (pripadne obrat) zahustit, dochutit, zalit smetanou nebo mlekem :o)
Odpovědět
Mani, tak to my delame cocku obyc, nechas nabobtnat, uvaris v te vode (nesolit), pak vodu sleju, dochutim cukrem, soli a octem a zajiskuju (sadlo + cibule + potom zaprasit moukou a vmichat do cocky) --- tak takhle ji miluju ja :-)
Odpovědět
Hanik jojo strudl z kynuteho, spis by se to asi melo nazyvat zavin, ja vim a delma to proto, ze je sytejsi a navic chutna i mne, ja jinak listkove testo + jablka nesnasim ale v kombinaci s kynutym to snim Leniku - ne z tohohle jsem koblihy nikdy nedelala, a myslim, ze by to neslo. na koblihove testo musim kouknout doma zas kure na paprice - uvaren kure, na oleji zesklovatet cibulku na drobno krajenou, sundat z ohne a zaprasit paprikou ( sundat proto, ze paprika se ryprialuje a tim pak horkne) az paprika zavoni a je rozmíchana v tuku,tak zpatky na ohen, zalit kurecim vyvarem, mnozstvi dle poctu stravniku a hladu provarit i s par kouskama masa , zbyle davama az nakonec aby se uplne nerozapdlo na vlasky zahustuju ve smetane do holadka rozmichanou moukou, doporucuju pasirovat pres cajove sitko ,aby se nevytvorili v omacce hrudky zahustit dle chuti, nekdo rad hustejsi nekod rad ridsi samozrejme osolit opeprit
Odpovědět
jo a kdybych psala jako hotentot tak mi to reknete jo a jsou tam preklepy tak pardon, musim pospichat neb prisel sef ]-(
Odpovědět
Holky, která z vás má dobrý recept na ovocné knedlíky, které se ve vodě nerozpadnou?
Odpovědět
jen mne tak napadlo - Marcipán Sázavské babičky nebo jak se téma jmenovalo to jste už četly? to je totiž takz o recptech a už pěkně obsáhlé téma
Odpovědět
Halka - ovocné knedlíky z klasického kynutého těsta, z HRUBÉ mouky, důležité je dobře je zabalit a potom včas vytáhnout ;-) Princez, když my jsme v "marcipánu" kromě spousty receptů taky pěkně blafaly :-D Jo a s tím plynem, měla jsem na mysli plynovou troubu, obdivuju všechny, co na ní dokážou vařit... Jinak varnou desku mám taky plynovou, síla zvyku. Na elektrické mi to moc nejde, ale zkoušela jsem sklokeramiku a to byla paráda, rychlá regulace a úžasně snadné čištění x-)
Odpovědět
Profilova fotka
Tak my ovocne knedliky delame z tvarohoveho testa, mnam... ;-) Jo a cocka... uvarim pytlik jako zirafka, pak ji vysypu do hrnce, mirne podleju, varim, dochucuju... sul, cukr, ocet a pridam plnotucnou horcici (par lzic), doda coce takovou bezva chut a zahusti. Pokud je jeste moc "ridka" dohustuju hotovou jiskou-staci lzice-dve... :-) Ted se chystam delat doma chleba, na to se fakt tesim... :-D
Odpovědět
Já jak které - meruňky či švestky do krupicového či tvarohového, ale jahodové a borůvkové si bez kynutého nedovedu představit x-)
Odpovědět
1
2
43
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?