Už brzo nám to zase začne...Co si tady popovídat, vyměnit dobré i špatné zkušenosti a nápady, týkajácí se tého profese, nebo si jen ulevit dušičce? Co si budem povídat, ono to učitelování a vychovávání není vždycky medík...
Ahojky holky,potrebovala by som poradit,mam vystudovane ucitelstvo pre predskolsku vychovu,momentalne studujem pedagogicku VS-slovencinu a vytvarku.Buduci manzel je z Moravy,cize budeme byvat v CR.Chcela by som pracovat v CR,avsak so slovinou sa asi tazko uplatnim.Myslite,ze by som mohla aspon ucit v materskej skole???Dakujem za odpovede.
allie: dospělí odsouzení, od 18 vejš, ale je šílený, když tam vidím kluky mladší jak já anebo třeba ve věku mýho bratra, tomu sice bude v říjnu 18, ale pro mě je to pořád ,,můj malej bráška", takže když vidím, že tam je někdo jako on třeba za ublížení na zdraví nebo loupežný přepadení, tak je to fakt drsný... i když vychovávat na nich už není co :-)
allie: aaa to znam. Bydlim ve Francii a tady jsou taky asistentky. Akorat jsem nevedela, ze se to tak jmenuje. Je fakt, ze deticky jsou vycurany, takze clovek musi davat bacha, kdy fakt potrebujou pomoc a kdy se jim jen nechce premyslet co?
daragaga: v podstatě holku pro všechno a pošťáka :-) Děláme veškerou poštu-jak tu, co píšou odsouzení domů tak tu , co jim chodí, píšeme různá hodnocení, posudky, denní režimy a tak, ale i když má někdo z nich nějaký problém může přijít za námi, taky vedeme různé zájmové aktivity pro ně... ale nejvíc je tam papírování...
allie: mno zajímavé to docela je, pracuješ se zajímavýma lidma a ještě zajímavějšími osudy, moc mě to baví
Epo, fakt? Můžu se ti na to zeptat, jestli je titul nutný. Vychovatelka ve věznici - to zní zajímavě.
Daragaga: Taky žádnou jinou kromě mě neznám :o)) Takže ani nemůžu srovnávat..ale moje práce spočívá v tom, že jsem ve třídě (po prázdninách ve 4.) a pomáhám učitelce s dětma. Máme třídu, kde polovina dětí jsou romové, takže tam jsem hlavně kvůli nim a pak kvůli dětem s dis poruchama. Sleduju, jak jim práce jde, pokud někdo něčemu nerozumí, nebo si neví rady se zadaným úkolem, pomůžu mu nebo ho jen "nakopnu", aby se mu rozsvítilo :-) Ony jsou dětičky vynalézavý a vyčůraný a hlavně líný, proč by se měly namáhat, když stačín zvednout ruku a paní asistentka hned přiskočí. Takže se nám to ve 3. tř. docela zvrtlo... Jinak hodně pracujem ve skupinách, jednu má třídní, druhou já.
allie: tu právě mám a spolužačka z té školy chtěla jít dělat asistenta někde na vesnickou základku a vyhodili jí s tím, že až si dodělá titul, tak má přijít, že dnes je nutné, aby měl asistent titul... docela mě to zarazilo, protože tohle byl náš předpoklad po maturitě, že se chytneme alespoň jako asistenti...
Ahoj vsem, takze ja ucim uz sestej rok matiku chemii na zakladce. Obcas do toho spadne nakej zemepis a vareni:-) A jen tak pro zajimavost ve svy tride (letos to budou devataci) mam 21 kluku a 5 holek, takze za ty tri roky spousta zazitku:-)
Ahoj holky přidávám se k vám-momentálně jsem na stáži na svém budoucím pracovišti-vychovatelka ve věznici. Musím dodělat titul (v červnu 2009) a pak tam zakotvím doufám na stálo. Jinak mám vystudovanou pedagogickou školu v Berouně, ale po zkušenostech z praxe ve škole a školce učit nechci ani za nic :-)
Jé klavíru, tu bych potřebovala :-) Já jsem vychovatelka v ŠD a abych se dopoledne moc nenudila, dělám ještě asistentku pedagoga, teď půjdu do 4. třídy. Tam su na všechny vyuč.hod. krom AJ.
Ahoj Allie, Markisko a čitatelko Cuttysark :-) Taky se hlásím do počtu ;-) I když učím jen málo hodin týdně při studiu. Jsem učitelka klavíru :-D Co učíte vy?