Už brzo nám to zase začne...Co si tady popovídat, vyměnit dobré i špatné zkušenosti a nápady, týkajácí se tého profese, nebo si jen ulevit dušičce? Co si budem povídat, ono to učitelování a vychovávání není vždycky medík...
Nastoupila jsem na poloviční úvazek do družiny a na poloviční jako asistenka, tady nejsou místa, tak jsem brala všechno, i když mám vystudovanou národku. Dělala jsem to dva roky. Každopádně to byla neocenitelná zkušenost.
evi: na kolegyně se těším taky, to jo :-)
Tak to ani na kolegině se netěším, to už spíš na ty děcka. Bože, co my máme ve sborovně za slepičinec, samo starší baby, tak jen drbou a drbou... Jsem tam ze všech nejmladší, tak jsem mezi ně ani moc nezapadla :-|
Na jednu stranu se na ně těším, ale vím, že mě to po týdnu přejde. Kdyby šlo jen o to učení, tak by to bylo fajn, ale včechny ty věci okolo.... koukala jsem, že jsi v ŠD a děláš i asistentku, tak takhle přesně jsem začínala!
Firma, od které máme pozemek ještě nedodělala sítě, takže nemůžem podle nového stavebního zákona začít, prostě se už klepem na stavění a místo toho ... Doufala jsem, že to o prázdninách vše vyřídíme, ale nic.
JJ my máme školu ve staré historické budově,kde je dole celkem tma, taxe tam dělalo nový osvětlení, omítky, prostě všechno a hlavně+ přez zdi krásný nástěnky s tematikou života ve škole, různý soutěže, akce, prostě krásný velký fotky, popisky, já tam mám do ŠD měsíční plány, plány vycházek...můžeš si tipnout, jak dlouho to vydrželo neponičený...někdy bych ty děcka zabila, když si nevážej ani své práce, protože s tím pomáhaly...
allie: já musím něco na jazyky. To bude zase mazec. Stejně to děti rozškubou a počmárají a vypíchají učitelkám na fotkách oči. Ach jo, to pak vidíme, že to nemá smysl, ale musí to být
My už zítra, krom pár šťastlivců, mezi které patřím. Šlijsme dopráce ve státní svátek a tak půjdem až vpondělí, ti co svátkovali doma, musí už zítra ;-) Jen doufám, že si to tam někdo pamatuje a nebudou mi ráno volat, kde su. Nástěnky atd. čekají i mě. Myslím, že to zaplácnutou "motivační hrou" už jsem na tom taktrochu začala pracovat...
Doufám, potřebují taky dostat od života pecku. Tak já se dneska asi loučím, chtěla jsem si sice přečíst ještě jendou ty otázky, ale to nechám tedy na zítra, hezky jsme se s váma odreagovala ;-)
Dobrou noc
renat: máš pravdu, ale jednou jim to dětičky oplatí, to se budou ještě divit.
Když už je nezvládají teď, tak jsem zvědavá co budou dělat až jim bude třeba 15,16.
To budou mít z rodičů úplný prd. A s těma schůzkama máš pravdu. Chodí se ptát jen
rodiče dětí, co to vůbec nepotřebují, protože jsou v naprostě pohodě.
Ev.: Tak jsme se nespletla, máte to tam hezké. My to taky chceme pohlídat aspoň tak do dubna - května, čekají mě pak ještě dvoje státnice, tak ať to zvládneme...Určitě do diskuse zavítám.
S výchovou rodičů nic neuděláme, to je prostě doba, přijde mi, že z vělké části ani rodiče nevědí, kam jejich dítě směřuje. Na třídní schůzky nám chodí tak 5-8 rodičů z 25 (a to ještě ti, u kterých by to bylo nejmenší zlo, protože dítka jsou v pohodě)...no uznejte, když my chodili do školy, tak by se snad ani nemohlo stát, že by rodiče nepřišli, se to skoro hlásilo na sociálku, že se nestarají apod.
allie: mě to taky štvě, nenaděláme nic. Já mám úctu pořád před staršími kolegyněmi.
Doma jsem měla z našich taky respekt a k učitelům to samý. Nic takového by jsme si nedovolili.
Tak kde je chyba. ]-(
renat: jojo, máme tu vodní zámek.
Snažit se budeme příští léto, tak můžeš mezi nás. Sice tam máme ve jménu diskuze od ledna 2009, ale
jsme tam směsice. ;-)
Allie: Souhlasím s tebou, respekt jsmeměla jak z rodičů, kterí mě vychovali, tak z učitelů, který mě něco naučili...ale co se děje teď, to nemá obdoby...
Ev.: Koukala jsem, že si angažovaná i na koníkovi ohledně snažilkování...tak to máme taky podobné, zrovna jsem vyzvedla poslední krabičku HA, takže na Vánoce už budu "čistá" a tak na jaře 2009 do toho jdeme taky ;-)
Evi: ano novostavbu
Dětičky jsou rozjetý, a můžou za to především rodiče, co my!!! To mě tááááák štve, ani nevíte jak ]-( My se učitelů báli, neodmlovali jim, div nevykali devá'tákům a dnešní děcka už ve třetí třídě pošlou učitele někam. mě např. loni jeden prcek řekl, že mě poslouchat nebude, když nejsem učitelka ale jen asistentka! To jsem byla tak mimo, že jsem se na nic nevzmohla.